Προς το περιεχόμενο

Voltage

theglassicon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παραπάνω δε θα στείλει εκτός αν έχει πρόβλημα η μητρική. Εκτός του ότι κυνδινεύεις να οτν κάψεις, μειώνεις και την διάρκεια ζωής του.

Δημοσ.

Για να δούμε εγώ που τον έχω στα 2.03v πόσο θα ζήσει...

μειώνεις και την διάρκεια ζωής του

Θεωρητικά ναι, απλά δε μου αρέσει να λέγονται πράγματα που δεν έχουν αποδειχτεί έμπρακτα.

Δημοσ.

Εξάλου,αν είναι BOXED έχει εγγύηση 3 χρόνια.Μέχρι τότε θα τον έχεις αλλάξει ούτως η άλως.2 volt έ,να στείλω και τον δικό μου στον παράδεισο?Άντε και 2500. :twisted:

Δημοσ.

Athlon XP-M 2500+ @ 2640MHz (12x220) @ 2.06v

Asetek WaterChill KT03A-L30

Abit NF7-S rev. 2.0

OCZ PC-4000 Gold

Sapphire Radeon 9800 Pro @ default speed

2xSeagate 80 GB Barracuda 7200.7 (σε συστοιχία RAID 0 ) 8)

Δημοσ.
Για να δούμε εγώ που τον έχω στα 2.03v πόσο θα ζήσει...

μειώνεις και την διάρκεια ζωής του

Θεωρητικά ναι' date=' απλά δε μου αρέσει να λέγονται πράγματα που δεν έχουν αποδειχτεί έμπρακτα.[/quote']

Καθόλου θεωρητικά. Βέβαια αν μειώνεις τη ζωή του επεξεργαστή στο 50% δύσκολο να έχεις προβλήματα απο τη στιγμή που οι επεξεργαστές έχουν διάρκεια ζωής 10+ χρόνια...

Δημοσ.

Ναι, τώρα με έπεισες... Περιμένω αποδείξεις, Links, γεγονότα...

Ερώτηση: Έχω τον επεξεργαστή μου στα 2v, σε θερμοκρασίες καλύτερες πιθανότατα από τον δικό σου, λόγω water cooling. Ποιος από τους δύο επεξεργαστές θα πεθάνει νωρίτερα και γιατί?

Δημοσ.

Πολύ απλά έχω αρχίσει να βαριέμαι αφόρητα το γεγονός ότι όταν πας να μοιραστείς πράγματα που εσένα σου πήραν χρόνια για να τα μάθεις, παρουσιάζεται συνέχεια κάποιος που αμφισβητεί. Και αυτό το πράγμα με διώχνει από το Insomnia. :(

Δημοσ.

Χωρίς να σε αμφισβητώ, μπορείς να απαντήσεις στην προηγούμενη ερώτησή μου?

Ερώτηση: Έχω τον επεξεργαστή μου στα 2v, σε θερμοκρασίες καλύτερες πιθανότατα από τον δικό σου, λόγω water cooling. Ποιος από τους δύο επεξεργαστές θα πεθάνει νωρίτερα και γιατί?

Δημοσ.

File mou aplh fysikh.O yperxronismenos epe3ergasths sou paragei parapano ergo ,ara exei parapano fthores apo to stock.Me ton elegho ths thermokrasias kerdizeis kyrios statherothta kai antistathmizeis ligo thn fthora apo thn ypertash.Thermokrasia anaforas gia hlektronika steixia einai oi 25c,ekei plysiazoun ola tis dotheises times tou kataskeyasth.An thes na deis th kanoun ta volt pou bazoume psakse gia opoiodipote thema poloshs tranzistor (FET ktl),oi basikes arxes isxioun kai stous epe3ergastes.

Prosopika pisteyo poly kako gia to tpt.Se 5 h se 10 xronia (symfonoume oloi nomizo oti den yparxei amesy blabh)poios zei kai poios pethainei.Gia thn istoria istoria eixa ena 1100 me 1,85v xronia kai tora yphretei aklonitos,default pia ton neo tou idiokthth.merci.

Δημοσ.

Για κάποιο λόγο δε με πείθεις με τα περί έργου. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε και με ηλεκτρονικά ακίνητα μέρη και όχι με κάποια μηχανή εσωτερικής καύσης. Δε μου λές και τίποτα ουσιαστικό με τις διαφορές θερμοκρασίας - τάσης. Π.χ. ποιος επεξεργατής θα ζήσει παραπάνω:

ΧΡ-Μ 2500 1.65v @ 60 C

XP-M 2500 2.0v @ 45 C

? Αν είναι χρονισμένοι στην ίδια συχνότητα και δουλεύουν 24/7 στην ίδια εφαρμογή?

Τέσπα. Έχω έναν XP-M που είναι κατασκευασμένος να δουλεύει στα 1.45 v και τον έχω στα 2.0 v @ 2640 ΜΗz. Ψύχεται με νεράκι και έχω αυτό το Overclock και τάσεις Χειμώνα - Καλοκαίρι. Αν δεν τον δω κάποια στιγμή να καίγεται, ό,τι και να μου λέτε για φθορά κτλ. θα μου επιτρέψετε να τα πάρω αψήφιστα, γιατί εγώ όχι απλώς πιέζω, αλλά κυριολεκτικά τηγανίζω το chip.

Δημοσ.

Το πρόβλημα λέγεται electromigration (click me, click me as well, Click me too).

Για κάποιον περίεργο λόγο, ευτυχώς στους Athlon δεν είναι τόσο εμφανές όσο στους Pentium 4 με πυρήνα Northwood (εξ' ου και το περίφημο: "Sudden Northwood Death Syndrome" που εμφανίζεται συχνά σε αυτούς όταν ξεπερνάμε τα 1.75V).

Δημοσ.
θα μου επιτρέψετε να τα πάρω αψήφιστα, γιατί εγώ όχι απλώς πιέζω, αλλά κυριολεκτικά τηγανίζω το chip.

Ένας γνωστός μου (sic) έπαιζε έναν Thunderbird 1200 (12x100) στα 7.5x207 με ΚΤ333 μητρική και 2.15V, με ψύξη αέρα, τρέχοντας seti@home 24/7 για αρκετό καιρό θα έλεγα (2 χρόνια). Ο επεξεργαστής δουλεύει που και που ακόμα στο PC της αδερφής του μια χαρά.

Ερωτήματα:

α) Είναι καλός ψύστης;

β) Το ότι δουλεύει τώρα σημαίνει ότι θα δουλεύει για πάντα;

γ) Ποιοι επεξεργαστές είναι πιο ευαίσθητοι σε electromigration, αυτοί που είναι κατασκευασμένοι στα .18 ή αυτοί που είναι στα .13;

δ) Πόσο μ@λ@κ@ άφησε τον Bartez ο Χαριστέας;

ε) Ποιος φταίει για το σημερινό blackout; Sabotage ανθελληνικών κύκλων ή καποιος πάτησε το λάθος κουμπί;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...