george33568 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους!Έχουν πέσει στα χέρια μου δύο αρκετά καλές ραμ στις οποίες έχει φύγει σε κάποια σημεία η επίχρυση στρώση καθώς κάποιος προσπάθησε να την καθαρίσει.Ξέρει κανείς αν γίνεται με κάποιο τρόπο να κάνεις soldering με χρυσό η αν υπάρχει κάποιο μαγαζί που να κάνει επιχρύσωση στις ραμ ?Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Βρέθηκε η λύση για όποιον θέλει να κανει παρόμοια επισκευή αφήνω αυτό το βίντεο εδώ.Δεν θα γίνει η ίδια κατασκευή προφανώς γιατί έχουμε να κάνουμε με πιο λεπτή δουλειά αλλά το σκεπτικό είναι ίδιο.Ευχαριστώ!
CyanBlue Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Αν απλά έχει φύγει η χρυσαφί επίστρωση αλλά οι μνήμες δουλεύουν κανονικά, έχουν αγωγιμότητα οι επαφές και περνούν διαγνωστικά (πχ Memtest) δε βλέπω το λόγο για γιατροσόφια. Η χρυσαφί επίστρωση είναι για να μην οξειδώνονται οι επαφές και για αισθητικούς λόγους. Σε πολύ παλαιότερες μνήμες που έχω δεν έβαζαν χρυσή επίστρωση στις επαφές. Δουλεύουν ακόμα και με στίγματα οξείδωσης από τα πολλά πολλά χρόνια που πέρασαν.
george33568 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Οι ραμ δεν δουλεύουν.Ειμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο χρυσός παίζει ρόλο αγωγιμότητας.
lneam Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 οξείδωση Στις 8/10/2022 στις 3:42 ΜΜ, george33568 είπε Καλησπέρα σε όλους!Έχουν πέσει στα χέρια μου δύο αρκετά καλές ραμ στις οποίες έχει φύγει σε κάποια σημεία η επίχρυση στρώση καθώς κάποιος προσπάθησε να την καθαρίσει.Ξέρει κανείς αν γίνεται με κάποιο τρόπο να κάνεις soldering με χρυσό η αν υπάρχει κάποιο μαγαζί που να κάνει επιχρύσωση στις ραμ ?Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! η επιχρυσωση στις ηλεκτρονικες πλακετες γινεται με την μεθοδο της ηλεκτρολισης, οταν αυτες ΔΕΝ εχουν κολλημενα εξαρτηματα, απο την εταιρεια που τις κατασκευαζει. Και να φυγει η στρωση του χρυσου, υπαρχει απο κατω ο χαλκος. Ακομα και τα οξειδια σκουριας του χαλκου, ειναι 100% ηλεκτρικα αγωγιμα. Μονο οπτικο / ψυχολογικο ειναι το προβλημα στον ανθρωπο. Δυστυχως σε αυτο το μικρο "πλακιδιο" επαφης, μονο σε ενα μικρο του τμημα "ακουμπαει" ο ακροδεκτης της βασης. Ελπιζω αυτο να εχει υλικο (χαλκου) και οχι να ειναι απο καποιο βραχυκυκλωμα αυτο το χρωμα υλικου. Μπορεις να το δεις με μεγενθυτικο φακο και καλο φωτισμο ???? 2 ώρες πριν, george33568 είπε Οι ραμ δεν δουλεύουν.Ειμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο χρυσός παίζει ρόλο αγωγιμότητας. Λαθος. ο χρυσος παιζει ρολο προστασιας του χαλκου απο την οξειδωση σε βαθος χρονου. Τα καλωδια π.χ στα ηχεια ειναι γυμνα και κανενας δεν εχει προβλημα, οσα χρονια και εαν περασουν. Τα πιανουμε με γυμνα χερια και λιγους μηνες μετα γινονται μαυρα απο την οξειδωση. Και ομως λειτουργουν 30 χρονια μετα. Θεωρητικα ο χρυσος εχει καλυτερες ηλεκτρικες ιδιοτητες, αλλα στην περιπτωση μας, οι διαδρομοι ειναι 100% απο χαλκο. Ο χρυσος ειναι μονο για επυκαλυψη / προστασια των επαφων. πρακτικα εχω δει να πρεπει να καθαρισουμε επαφες χαλκινες, μονο που εφταιγε ο ανθρωπινος παραγωντας, λογο βρωμας
george33568 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οκ ευχαριστώ για την ενημέρωση και των δύο άρα οι μνήμες που δεν δουλεύουν τώρα εφόσον έχουν καθαριστεί δεν δουλεύουν για άλλο λόγο η παίζει ρόλο ο χρυσός? Μόλις τώρα, george33568 είπε Οκ ευχαριστώ για την ενημέρωση και των δύο άρα οι μνήμες που δεν δουλεύουν τώρα εφόσον έχουν καθαριστεί δεν δουλεύουν για άλλο λόγο η παίζει ρόλο ο χρυσός ? Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από george33568
lneam Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 μπορουμε να καθαρισουμε τις επαφες της μνημης με μια γομα, αυτες τις 2χρωμες, κοκκινη-μπλε, με το κοκκινο τμημα.SOS χωρις πολυ δυναμη και συντομα. SOS οχι οταν υπαρχει χρυσος, μονο οταν υπαρχει χαλκος που ξερουμε πως οι μνημες δεν ειχαν προβλημα πριν το καθαρισμα του χρυσου ? Γιατι να γινει καθαρισμα ?
george33568 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Με τον χρυσό που λείπει σε κάποια μέρη θα είναι το ίδιο απλώς θα χρειάζεται συχνό καθαρισμό η θα έχει και άλλα θέματα ?Δεν το ξέρω αν είχαν πρόβλημα πριν αν είχαν θα προσπαθήσω να τις φτιάξω Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από george33568
lneam Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 οταν υπαρχει χρυσος, καθαριζουμε με βαμβακι (μπατονετα) και οινοπνευμα 2 λεπτά πριν, george33568 είπε Με τον χρυσό που λείπει σε κάποια μέρη θα είναι το ίδιο απλώς θα χρειάζεται συχνό καθαρισμό η θα έχει και άλλα θέματα ?Δεν το ξέρω αν είχαν πρόβλημα πριν αν είχαν θα προσπαθήσω να τις φτιάξω τις πας σε ενα καλο ηλεκτρονικο να περασει ενα λεπτο στρωμα με το κολλητηρι, με αυτο που λεμε κολληση - καλαι μονο εκει που φαινεται ο χαλκος
george33568 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Θα το κάνω μόνος μου θα βάλω παντού γιατί ο χρυσός λείπει σε πολλά μέρη και σε κάποια είναι μόνο ο μίσος στο πάνω μέρος δηλαδή και κάτω δεν έχει τίποτα οπότε αν μπει το καλαι θα το καληψει εξολοκλήρου έτσι και αλλιώς.Ευχαριστω πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα