alex_aegean Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Καλημέρα παιδιά Τις προάλλες μου εγκατέστησε η Cosmote οπτική ίνα 200άρα, μέσω ενός PON Nokia και router Speedport Smart. Η γραμμή ενεργοποιήθηκε την ίδια μέρα και έχω τηλέφωνο κανονικά. Με το internet όμως συμβαίνει το εξής παράδοξο: 1) Αρχικά το PC μου δεν έπαιρνε data ούτε μέσω Ethernet, ούτε μέσω Wifi. Μπήκα στα adaptor settings και είδα οτι το πρωτόκολλο IPv6 ηταν απενεργοποιημένο και στο ethernet και στο wireless adapter. Τα ενεργοποίησα και ξαφνικά είχα internet, εξαιρετικά αργό σε απόκριση όμως και με πολλές ιστοσελίδες να μην φορτώνουν καν. Απενεργοποίησα το IPv4 στον adaptor και μετά πήγαινε σφαίρα, αλλά πάλι πολλές ιστοσελίδες δεν φόρτωναν. 2) Κινητά και laptop πάνε σφαίρα με το internet, αλλά έχουν θέμα να ανοίξουν τις ίδιες ιστοσελίδες που δεν ανοίγει το PC. 3) Μπήκα στο https://whatismyipaddress.com/ και μου βγάζει οτι έχω IPv6 address, αλλά όχι IPv4 (!). 4) Προσπάθησα να παίξω λίγο με τις ρυθμίσεις του router και των Windows μέσω command prompt αλλά δεν είδα καμία διαφορά. Εξακολουθεί να δείχνει οτι δεν παίρνω IPv4. Υπάρχει περίπτωση να έχουν κάνει πατάτα στην εγκατάσταση? Για την ώρα παίρνω internet από τη γειτόνισσα, η οποία έχει 100άρα fiber από Cosmote αλλά με άλλο router (Speedport Plus).
safridia Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Περνεις τηλεφωνο στην εξυπηρετηση πελατων, τους περιγραφεις οτι μας λες και εδω, λες στον ανθρωπο που θα δεχθει την κληση να τα γραψει ετσι οπως τα λες να τα δουν στο επομενο επιπεδο που εχουν διαχειριση dslam. Και απλα ελπιζεις...
alex_aegean Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Απ'ότι φαίνεται, το θέμα εντοπίζεται στο router (κάποια ρύθμιση που δεν έχω βρει ίσως?). Μου έκοψε και συνέδεσα το PON στο παλιό Speedport Plus που είχα για την 50άρα γραμμή πριν την αναβάθμιση και όλα δουλεύουν ρολόι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα