Miatakias Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 32 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Με όλα αυτά θες να φτάσεις τα 200€ για να πάρεις μια μέτρια προς χάλια μηχανή με σάπια κινέζικα αξεσουάρ. Θα σου πρότεινα να κάνεις λίγη υπομονή και να πάρεις μια Gaggia Classic που θα έχει ότι θες μέσα και δεν θα ασχολείσαι να πάρεις άλλα αξεσουαρ. Δεν σου προτείνω κάτι εξωπραγματικό οικονομικά γιατί προσπαθώ να σε κρατήσω όσο πιο κοντά στο Budget σου. Αλλά να πάρεις την Dedica και μετά από λίγο καιρό να θες να την αλλάξεις, στο τέλος, πιο πολλά θα δώσεις. Γενικα το σκευτομαι κι αυτο που λες αλλα δυστηχως το budget ειναι περιορισμενο , η Gaggia classic (390ε) η Lelit Anna (450ε) η αυτην την Sage Bambino (300ε) που ειναι πολυ δημοφιλεις , με το ζορι ειμαι και στα 150ε δεδομενου οτι εδωσα 96ε για τον μυλο και οπως ειπες θελω και κανα 50αρικο για τα αξεσουαρ, βαβαια το θεμα ειναι οπως ειπες να παρω κατι και να πινω καλυτερο καφε απο Nespresso/ ESE POD ταμπλετες 44mm (εχω και Bialetti moka pot) μηχανες που ηδη εχω , αν ειναι να πινω 1 κλικ καλυτερο καφε απο αυτες και να μπω σε εξοδα + τον περισσοτερο χρονο που χειαζεται για την παρασκευη του καφε , δεν αξιζει Καποιοι μου προτιναν χειροκινητες συσκευες, ειτε Neo flair ( 140 - 175ε) ειτε το μικρουλη Picoespresso , το κατω βιοντεο περιλαμβανει και τα 2 αυτα καθως και καποια αλλα To picospresso μου γεμιζει πιο πολυ το ματι καθως δεν πιανει καθολου χωρο και ειναι φορητο, ειδα αρκετα βιντεο και ο καφες δειχνει πολυ ωραιος με ωραια κρεμα (θελει κι αυτο παντως να το μονταρεις με εξτρα καλαθακι 51mm, καλυτερο tamper κτλ για καλυτερο αποτελεσμα απ οτι λενε) , το κακο ειναι οτι εχτες το ειχαν 110ε και σημερα βλεπω το πηγαν 135ε (ειχα δει οτι τον Οκτωβρη γνωστο μαγαζι το ειχε προσφορα στα 85ε), το picospresso απαιτει αρκετη διαδικασια/χρονο για να κανεις καφε .. Εχεις καμια αποψη για αυτες τις 2 συσκευες? Πιστευεις οτι θα κανουν καλυτερο καφε απο μια μετρια ηλεκτρικη καφετιερα των 150ε ? Εχω και πολυ περιορισμενο χωρο δηλαδη για μια μηχανη τυπου Gaggia classic που ειναι ογκοδεις δεν εχω χωρο αφου φαντασου και την νεπρεσσο/ese pod μηχανη δεν τις εχω μονιμως στην κουζινα λογο ελλειψης χωρου αλλα τις πηγαινοφερνω πανω σε δισκο , (το θεμα ειναι οτι οι 2 μηχαες που εχω ειναι 2.4 και 2.8 κιλα αντιστοιχα , η dedica 4.2 σε μικρες σχετικα διαστασεις , η Gaggia classic κοντα στα 8 κιλα)
sphinxgr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 2 ώρες πριν, Miatakias είπε Γενικα το σκευτομαι κι αυτο που λες αλλα δυστηχως το budget ειναι περιορισμενο , η Gaggia classic (390ε) η Lelit Anna (450ε) η αυτην την Sage Bambino (300ε) που ειναι πολυ δημοφιλεις , με το ζορι ειμαι και στα 150ε δεδομενου οτι εδωσα 96ε για τον μυλο και οπως ειπες θελω και κανα 50αρικο για τα αξεσουαρ, βαβαια το θεμα ειναι οπως ειπες να παρω κατι και να πινω καλυτερο καφε απο Nespresso/ ESE POD ταμπλετες 44mm (εχω και Bialetti moka pot) μηχανες που ηδη εχω , αν ειναι να πινω 1 κλικ καλυτερο καφε απο αυτες και να μπω σε εξοδα + τον περισσοτερο χρονο που χειαζεται για την παρασκευη του καφε , δεν αξιζει Καποιοι μου προτιναν χειροκινητες συσκευες, ειτε Neo flair ( 140 - 175ε) ειτε το μικρουλη Picoespresso , το κατω βιοντεο περιλαμβανει και τα 2 αυτα καθως και καποια αλλα To picospresso μου γεμιζει πιο πολυ το ματι καθως δεν πιανει καθολου χωρο και ειναι φορητο, ειδα αρκετα βιντεο και ο καφες δειχνει πολυ ωραιος με ωραια κρεμα (θελει κι αυτο παντως να το μονταρεις με εξτρα καλαθακι 51mm, καλυτερο tamper κτλ για καλυτερο αποτελεσμα απ οτι λενε) , το κακο ειναι οτι εχτες το ειχαν 110ε και σημερα βλεπω το πηγαν 135ε (ειχα δει οτι τον Οκτωβρη γνωστο μαγαζι το ειχε προσφορα στα 85ε), το picospresso απαιτει αρκετη διαδικασια/χρονο για να κανεις καφε .. Εχεις καμια αποψη για αυτες τις 2 συσκευες? Πιστευεις οτι θα κανουν καλυτερο καφε απο μια μετρια ηλεκτρικη καφετιερα των 150ε ? Εχω και πολυ περιορισμενο χωρο δηλαδη για μια μηχανη τυπου Gaggia classic που ειναι ογκοδεις δεν εχω χωρο αφου φαντασου και την νεπρεσσο/ese pod μηχανη δεν τις εχω μονιμως στην κουζινα λογο ελλειψης χωρου αλλα τις πηγαινοφερνω πανω σε δισκο , (το θεμα ειναι οτι οι 2 μηχαες που εχω ειναι 2.4 και 2.8 κιλα αντιστοιχα , η dedica 4.2 σε μικρες σχετικα διαστασεις , η Gaggia classic κοντα στα 8 κιλα) Σε νιώθω. Δεν έχω άποψη όμως για τις υπόλοιπες που λες, οπότε μη σου πω κάτι που δεν ισχύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα