Προς το περιεχόμενο

Το blockchain της Binance στόχος hacking ύψους 570 εκατομμυρίων δολαρίων

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, zio10 είπε

Πολύς κόσμος τα κρατάει σε ανταλλακτήρια γιατί τα θεωρεί αντίστοιχο της συμβατικής τράπεζας.

Αυτό είναι σαν να λες "πολλής κόσμος πήρε δάνεια γιατί νόμιζε ειναι τζάμπα λεφτά και τώρα τους παίρνουν τα σπίτια" 

Η αδιάφοροι/αγράμματοι/ευκολόπιστοι κτλ ας μην μπλέκουν σε καταστάσεις που δεν πατώνουν τα πράματα ειναι απλούστατα να τα κατανοήσει κάποιος με απολυτήριο λυκείου (για να μην πω γυμνασίου) αρκεί να ενδιαφερθεί να ξοδέψει 30 λεπτά με μια ώρα για να ενημερωθεί (να διαβάσει δηλαδή τα τι και τα πως).

6 ώρες πριν, zio10 είπε

Κ γω το έχω κάνει και την έχω πατήσει και έχω χάσει λεφτά.

Είσαι ο πρώτος που γνωρίζω πως τα έχασες; 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Αυτό είναι σαν να λες "πολλής κόσμος πήρε δάνεια γιατί νόμιζε ειναι τζάμπα λεφτά και τώρα τους παίρνουν τα σπίτια" 

Η αδιάφοροι/αγράμματοι/ευκολόπιστοι κτλ ας μην μπλέκουν σε καταστάσεις που δεν πατώνουν τα πράματα ειναι απλούστατα να τα κατανοήσει κάποιος με απολυτήριο λυκείου (για να μην πω γυμνασίου) αρκεί να ενδιαφερθεί να ξοδέψει 30 λεπτά με μια ώρα για να ενημερωθεί (να διαβάσει δηλαδή τα τι και τα πως).

Είσαι ο πρώτος που γνωρίζω πως τα έχασες; 

Χακάρανε τον λογαριασμό που είχα στο kraken.

Κατά τα άλλα συμφωνώ, αυτό θέλω να πω κι εγώ. Ότι δεν είναι κάτι τελείως απλό όπως το να έχεις ένα ποσό στην τράπεζα.

3 ώρες πριν, zio10 είπε

Χακάρανε τον λογαριασμό που είχα στο kraken.

Κατά τα άλλα συμφωνώ, αυτό θέλω να πω κι εγώ. Ότι δεν είναι κάτι τελείως απλό όπως το να έχεις ένα ποσό στην τράπεζα.

Νόμιζα εννοούσες binance, τι σου είπαν στο kraken; 

Τώρα απο την άλλη δεν θέλω να ρίξω αλάτι στην πληγή αλλα θα το κάνω γιατί αυτό το "χακάρανε τον λογαριασμό μου" μου ακούγεται επίσης περίεργο. 

Θέλω να πω μάλλον έβαλες τα στοιχεία σου σε κάποιο site παγίδα που ήταν και καλά το kraken (πάτησες κάπου πχ link απο email και δεν τσέκαρες το url δηλαδή) και δεν είχες 2 factor authentication που χρειάζεται pin με SMS για να κάνεις login. 

Στις 8/10/2022 στις 7:47 ΜΜ, SilverMachine είπε

https://www.quora.com/If-the-bank-loses-money-in-the-form-of-theft-or-robbery-then-how-do-they-manage-to-get-their-customers-money-back

Δωσε προσοχη σε αυτο που λεει--> "αν τα κλοπιμαια ξεπερασουν τα ασφαλιστρα τα εξτρα λεφτα χανονται" που αναφερω κ εγω. Οπως επισης κ οτι οι τραπεζες αφηνουν τα παντα στην αστυνομια κ τα αλλα... τα κλαις... (απαντησεις απο διευθυντες τραπεζων κ συνταξιουχους τραπεζιτες).

https://www.quora.com/When-a-bank-is-robbed-who-loses-the-money

Κ σε απλα αγγλικα οτι ελεγα. Μαλιστα κοιτα απαντηση 1 (απο οικονομικο δημοσιογραφο με 20ετη εμπειρια- λεει τα χανεις), απαντηση 2 (απο περιβαλοντολογο- λεει οτι παιρνεις πισω οτι ειναι ασφαλισμενο) κ απαντηση 3 (απο ασχετο φοιτητη, λεει οτι τα παιρνεις πισω (χαχααα!!)). Παιρνεις λοιπον κ μια ιδεα του ποσο σχετικος ειναι ο κοσμος κ τι πιστευει αναλογα την σχετικοτητα που εχει με το θεμα. 

Οσο η κυβερνηση δουλευει για το καλο σου αλλο τοσο κ οι τραπεζες ειναι εδω για να σου φυλανε τα λεφτα. 

Καλως ηρθες στην πραγματικοτητα των τραπεζων.

Ποιος? Τι? χαχαχαα............... Οταν χρεωκοπει η τραπεζα παει... ΜΠΑΜ !!! Εκλεισε το μαγαζι κ που τον ειδατε τον Μανωλιο !!!!!!!!

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ!!!!!!!!!! Ποιος καλυπτει τι???? ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!! Το αλλο με τον Μπομπο κ τη δασκαλα με τις μπουταρες το ξερεις??? ΧΧΕΧΕΕ!!!

Ουτε η τραπεζα σε καλυπτει για το κρατος, ουτε το κρατος για την τραπεζα, ουτε ψυλλος στον κορφο σου κακομοιρη μου οταν χρεωκοπουν αυτα τα δυο............

Καλα, ονειρευεστε ομορφες κοινωνιες αγγελικα πλασμενες μερικοι.....

ΤΙΠΟΤΑ απο ολα αυτα δεν ισχυουν. Ουτε για ληστεια σας καλυπτει κανενας, ουτε για χρεωκοπια, ουτε αν το κρατος πεσει εξω, ουτε καν αν σας τσακισει ενα αυτοκινητο !! Μα, θα μου πεις, ασφαλεια δεν θα εχει?? Ναι, καπου μεταξυ 5 με 10 χιλιαρικα. Αν εσυ εχεις 20 χηνες ζημια για το αμαξι κ αλλα 100 για τους γιατρους??? Θα μου πεις θα τον πας δικαστηριο κ θα τα κερδισεις. ΟΚ. Κ αν αυτος δεν εχει??? Μεταχειρισμενα μπαλακια του τεννις θα παρεις.....                   Κ αν δεν σου δινει ευρω μετα?? Θα τον ξαναπας δικαστηριο. Κ θα ξανακερδισεις. Κ θα ξαναπαρεις μπαλες του τεννις.... 

Ετσι ειναι η ζωη. Δυστυχως φιλε μου. Ακρη δεν βγαινει κ βαρδα μη σου τυχει κατι ασχημο (χτυπα ξυλο).

Τοσες τραπεζες χρεωκοπησαν στο ανατολικο μπλοκ, πηρε κανενας τα λεφτα του? Στο κραχ το αμερικανικο πηρε κανενας πενταρα οταν κλειναν μαγαζι οι τραπεζες?

Το μονο μετρο που υπαρχει ειναι οταν η οικονομια κρατιεται, κ μονο σε καποια μερη- οχι παντου, μπορουν οι δυνατες τραπεζες να εξαγορασουν αυτες που χρεωκοπουν κ "κληρονομουν" τα χαρτοφυλακια. Αλλα αυτο ουτε παντα συμβαινει, ουτε για ολα τα προιοντα--> καποιοι θα χασουν λεφτα (φυσικα!!) , τα δανεια ( ακομα πιο φυσικα!!) δεν θα χαθουν. Αν αρχισεις να σχεφτεσαι με μετρο το κερδος της τραπεζας ερχεσαι πιο κοντα στην πραγματικοτητα. Δικαιοσυνη κ κρατος αξιων κ αλλα τετοια κουραφεξαλα ειναι για την Σταχτοπουτα κ τους 7 τυχερους μαυρους νανους. Οχι για εμας.

Ισως εσυ να εχεις ακουσει για περιπτωσεις κλοπης ταυτοτητας (οχι τραπεζας), οπου η τραπεζα ειναι με το μερος σου κ σου επιστρεφει λεφτα. Αλλα αυτο φιλε μου γινεται γιατι πιο πολυ κοστιζει στην τραπεζα να μην διορθωσει το προβλημα κ να γινεται ξανα, παρα να πληρωσει εσενα κ να κυνηγησει τους χακεραδες. Δεν το κανει απο δικαιοσυνη, αλλα γιατι σε τετοια περιπτωση ΕΙΣΑΙ Η ΦΤΗΝΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ. Πληρωνει εσενα κ κοπανα τους χακεραδες, αφου εχει παραδεχτει τα γεγονοτα. Στην ληστεια δεν παραδεχεται τιποτα, αφηνει την διαλευκανση στην αστυνομια κ το ζητημα παιρνει την διαδρομη για τα συσταρια της ΓΑΔΑ........ Κ οτι δωσει η ασφαλιστικη σε μας εχει καλως. Για τα υπολοιπα "σορρυ δεν θα μπορεσουμε"... Την επομενη ανοιγει κ business as usual !!! λες κ δεν τρεχει καστανο. Αν εσυ θες παραπανω σου λεει "κανε μυνηση στην ασφαλιστικη" κ σε ξεφορτωνεται σε χρονο DT.

Τωρα καταλαβαινεις? Ειναι πολλους αιωνες στο κουρμπετι αδερφε.... Οτιδηποτε καλυτερο, λοιπον, απο τα ανταλλακτηρια ειναι ευπροσδεκτο. Μαθε πρωτα ομως την τραπεζικη πραγματικοτητα κ μετα κατηγορησε τα οσο θες. Γιατι αλλο να ξερουμε κ αλλο οταν κρινουμε απο πραγματα που υποθετουμε.

(φιλικα παντα- δεν με πειραζει οπως κ αν αποθηκευσεις αξια- ειναι πολυ προσωπικες αυτες οι επιλογες)

Ας αρχισουμε με το οτι καθε χωρα εχει διαφορετικο νομικο πλαισιο, οποτε μην μας φαιρνεις ως παραδειγμα τις απαντησεις στο Quora, οταν ο αλλος ειναι ινδος, αμερικανος,αφρικανος,ασιατης,κτλπ. Στην Ελλαδα και γενικοτερα στην Ευρωπη, η ασφαλεια καταθεσεων ειναι 100κ, στην Αμερικη 250Κ, για αλλου δε ξερω.

Οι αμερικανικες τραπεζες που χρεωκοπησαν, χρεωκοπησαν εξαιτιας μη εξυπηρετουμενων δανειων, δεν της εκλεψε καποιος και σε καμια περιπτωση δεν ειναι συγκρισιμα γεγονατα. Δες το Big short και το Marging call για να καταλαβεις τι εγινε. Το μεγαλυτερο ποσοστο των ανθρωπων που πληγηκαν, αργα ή γρηγορα θα χανανε τα παντα ουτως ή αλλως. Αλλα σε γενικες γραμμες το αμερικανικο τραπεζικο συστημα ειναι εντελως διαφορετικο γιατι υπαρχουν 1000αδες τραπεζες, σε φαση ακομα και τραπεζες με ενα καταστημα σε 1 μια πολη ή ενα ξεχασμενο χωριο. Οπου εκει, ναι αμα σε κλεψουνε, τεχνικα μπορει τα χρηματα που πηραν, να ειναι οντως τα δικα σου,αλλα και παλι ειναι ασφαλισμενα. Σε γενικες γραμμες ομως τα χρηματα ειναι απλα ενας αριθμος (καποια στιγμη ειχα διαβασει οτι το 99,κατι%), δεν υπαρχει τραπεζα στο κοσμο που να μπορει να δωσει ολα τα χρηματα πισω στους καταθετες της σε μετρητα, αν πανε να τα ζητησουν ολοι μαζι, γιατι πολυ απλα αυτα τα χρηματα εχουν δωθει αλλου. 

Ξερω για ληστεια τραπεζας εδω στην Ελλαδα, που θα ειχες ακουσει και στις ειδησεις λογω ποσου, που απο την ασφαλιστικη πηραν λεφτα μεχρι και για τη πορτα.

Επισης για ατυχημα που λες ξερω 2 περιπτωσεις, οπου ο ενας πηρε μερικες 20-30κ και ανοιξε μαγαζι, χωρις να του εχει μεινει μονιμη βλαβη. Τωρα παμε στην αλλη, ο οδηγος του αυτοκινητου πεθανε και η οικογενεια του πηρε 200κ και ο συνοδηγος θα κουτσαινει-σερνει το ποδι για μια ζωη και πηρε 500Κ, γιατι επικαλεστηκε οτι θα χανει εισοδηματα λογω αυτου του προβληματος, που ισχυει γιατι εκανε χειρονακτικη δουλεια και τωρα δε μπορει να δουλεψει.

Οι ασφαλιστηκες ειναι μεγαλη μπιζνα και απο τα δις ανθρωπων που πληρωνουν ασφαλειες, παιρνουν συνολικα τρελα ποσα, που σε σπανιες περιπτωσεις περιστρεφουν και αυτα υπολογιζονται με κατι που λεγεται στατιστικη,  την εκανες και στο σχολειο (σορρυ για την ειρωνια). Εχω τελειωσει οικονομικων επιστημων και υπαρχουν ολοκληρα παρακλαδια για τετοια πραγματα. Ακομα και οι τραπεζες εχουν ατομα να υπολογιζουν ποιος-τι-που. Ειδικα τωρα με Data Science και ετσι ; Αστο... 

Αν θες μπορω να σε βοηθησω να ξεκαθαρισεις πολλα πραγματα μεσα στο κεφαλι σου. Οχι τιποτα αλλο, αλλα μη σε κοιτανε και σαν εξωγηινο αν τυχει να τα πεις σε καποιον εκτος διαδικτυου.

Στις 8/10/2022 στις 8:42 ΜΜ, SilverMachine είπε

Αγοραρε, δεν ειμαι τραπεζιτης, δεν εχω τιποτα στην τραπεζα μου, μονιτορ θελω να παρω κ δεν μπορω να βρω γκαφρα για 2Κ (οποτε θα ξαναπαω 1080....), αυτα που σου λεω τα εχω ρωτησει σε υποκαταστηματα που ετυχε να μιλησω. Στα μεταφερω αυτουσια. Τωρα εγω ανεφερα ενα ποσο 100 χιλιαρικα που μου ειπαν. Δεν ειναι παντα αυτο. Αν διαβαζες τα λινκ που εβαλα ενας απ τους τραπεζιτες που μιλαγε ειπε οτι το ανωτατο ποσο εξαρταται απ το υποκαταστημα ανα την περιοχη. Αν δλδ εκει που εσυ βαζεις λεφτα ειναι το οριο 10 χιλιαρικα κ εσυ εχεις 15 κ ερθουν ληστες τα εξτρα 5 ΤΑ ΚΛΑΙΣ. Αν εισαι καταγεγραμενος για το ακριβως επομενο υποκαταστημα που εχει οριο ασφαλειας τα 20 χιλιαρικα κ γινει εκει η ληστεια, εισαι καλυμενος. Τοσο απλα.

Δεν γινεται?? χαχα Αυτος ειναι Ο ΝΟΜΟΣ φιλε. Τι δεν γινεται? Οπως οταν τρακαρεις δεν δινεις εσυ λεφτα, αλλα η ασφαλιστικη, ετσι κ οταν η τραπεζα δεχτει ληστεια καποια σφαλιστικη θα κλειθει να σε αποζημιωσει ΟΤΑΝ με το καλο η αστυνομια θα βγαλει πορισμα ενοπλης ληστειας κ ΜΕΧΡΙ το οριο που το υποκαταστημα εχει υπογραψει να ειναι καλυμενο κ για το οποιο πληρωνει την ασφαλιστικη. Που το παραξενο σε ολα αυτα ???

Αλλα σου ξεφευγει κατι--- Δεν εισαι πελατης της Πειραιως Νεας Υορκης φιλε μου. Εισαι πελατης εκει που ανοιξες λογαριασμο π.χ.Δραπετσωνα (συνηθως, γιατι καποιες φορες εισαι εκει που ειναι το μαγαζι σου). Αυτα ισχυουν ΑΝ Κ ΜΟΝΟ ΑΝ χτυπηθει το υποκαταστημα στο οποιο ΑΝΗΚΕΙΣ κ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ (οχι αν δωσουν ενα χαστουκι στην κοπελα στο πρωτο ταμειο, παρουν 600 ευρω κ φυγουν). Αυτο δεν εχεις καταλαβει--> ανηκεις σε ενα υποκαταστημα, οχι παντου. Τα υπολοιπα σε εξυπηρετουν, ναι, αλλα καπου εχεις "βαση". Κ οταν η τραπεζα θελει να σου μιλησει ΠΑΝΤΑ σε καλει στο καταστημα ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ, οχι στα κεντρικα της, ουτε στο επομενο, ουτε στην διπλα γειτονεια, ουτε στην Νεα Υορκη. Αν ληστεψουν την Πατρα θα την πληρωσουν οσοι εχουν παραπανω λεφτα απ τα ασφαλισμενα στην Πατρα (οχι εγω που ειμαι Αγια Παρασκευη Αθηνων). Οταν χτυπανε Καβαλα, οι Καβαλιωτες την πληρωνουν (οσοι εχουν παραπανω στους λογαριασμους τους).

Αυτο σε μπερδευει (οπως καποτε το νομιζα κ γω φιλε μου- ειναι πολυ κοινη παρανοηση). Ειμαστε πελατακια ΕΚΕΙ που ανοιγουμε λογαριασμο. Τα αλλα μαγαζια ειναι απλα ΑΤΜ+ (<--γιατι κανουν παραπανω δουλειες φυσικα) που μας εξυπηρετουν.  Εκει που ξεκιναμε ειμαστε παντρεμενες. Στα υπολοιπα μας ειναι friends with benefits.

Κ αν παρουν λιγα, ε, η ασφαλιστικη θα τα καλυψει, οπως καταλαβαινεις κ εσυ ουτε καν θα καταλαβεις τιποτα.

Κ σε ολες αυτε ς τις παρανοησεις, τα "αυτονοητα συμπερασματα", τις "κοινες λογικες" κ τα "δεν εχει ξαναγινει" βασιζουν οι τραπεζες τα κερδη τους.... Ολοι μας στον ιδιο χορο ειμαστε φιλε μου. Κ γω μαζι σου.

Χωρις να λεω οτι δεν συμφωνω, καλος ο συλογισμος ομως μια απλη ερωτηση σε δυο κοματια, να μου εξηγησεις--

Οταν μια τραπεζα ανοιγει υποκαταστημα, πως ξερει απο πριν ποσοι πελατες θα κανουν λογαριασμους, ποσοι θα παρουν δανεια, ποσοι θα βαλουν λεφτα, σε τι νομισμα κ ποσα τελικα θα εχει στο χρηματοκιβωτιο, ωστε με την σειρα της αυτη να τα ασφαλισει απο πριν???

Αν δεν ξερει τι θα εχει, πως γινεται να δεχτει η ασφαλιστικη ενα σετ ποσο μηνιαιων πληρωμων κ μετα να γινει ληστεια κ να δωσει  τα μαλιοκεφαλα της γιατι η τραπεζα ειχε παει καλα κ ειχε πολλη πελατια οταν την ληστεψαν?

Γιατι η ασφαλεια αγοραζεται DAY 1 απ την τραπεζα, οχι την μερα της ληστειας. Απλη ερωτηση.

Αρχικα αυτο με το μονιτορ δε καταλαβαινω που κολλαει, αλλα ισως ειναι και πιθανη αιτια για το οτι μισεις το συστημα, σαν το μεσο μικροαστο ελληνα που δεν ειναι καλα οικονομικα και του φταινε οι αλλοι (Δε το λεω για να σε προσβαλω). 

Επειτα μην νομιζεις οτι τα ξερουν ολα οι υπαλληλοι στις τραπεζες, οταν ακομα και σημερα μεγαλο ποσοστο απο αυτους ειναι αποφητοι λυκειου και δεν ξερουν που παν τα 4, ακομα και για τα καθηκοντα που εχουν στο ποστο τους, επειδη δεν τους ενοχλει κανεις. Μου εχει τυχει αμετρητες φορες να μην ξερουν κατι που θα επρεπε να ξερουν, να κανουν λαθη, να παραπληροφορουν και ενα σωρο αλλα που βαριεμαι να γραψω τωρα.

Αυτο με τα υποκαταστηματα που λες ισχυει στο βαθμο του να σε καλεσουν εκει γιατι εκει πιστευουν οτι σε βολευει, μιας και εκανες εκει το λογαριασμο, αλλα μπορεις να αλλαξει υποκαταστημα "βασης" για να το καταλαβεις και καλυτερα, οσες φορες θες.  Οποτε δεν νοειται να σε καλεσουν απο την Αλεξανδρουπολη ας πουμε, αν εχεις ανοιξει λογαριασμο στη κρητη, αλλα αυτο αλλαζει αν ΕΣΥ το θες. Ας οταν εγω παω για μια δουλεια σε ενα τυχαιο υποκαταστημα που τυχαινει να ειμαι απο κοντα και δεν χρειαστει να με καλεσουν απο τη τραπεζα, απο εκει θα με καλεσουν παλι, οχι απο αυτο που ανοιξα το λογαριασμο. 

Η τραπεζα δεν εχει μονο τα χρηματα των καταθετων, αλλα και καρδη. Οποτε αν υπαρχει περιπτωση να υπαρχει διαφορα αναμεσα στο ποσο που κλεψανε και στο ποσο που θα λαβουν απο την ασφαλεια, θα το καλυψει απο εκει. Το τελευταιο πραγμα που θελει μια τραπεζα ειναι να χασει λεφτα, γιατι πιστεψε με, αν μαθευτει κατι τετοιο, θα αρχισουν σιγα σιγα να τα τραβανε και η τραπεζα θα μεινει με λιγοτερα ρευστα διαθεσιμα για δανεια, επενδυσει κτλπ

Στις 8/10/2022 στις 10:26 ΜΜ, SilverMachine είπε

Κοιτα να θυμασαι οτι δεν εχω τραπεζα, ουτε με νοιαζει να ξερω τα παντα περι αυτων, αφου πλουσιος δεν νομιζω να γινω ποτε.

Α) Τωρα για τους τραπεζιτες, το οτι ειναι Ινδοι σημαινει τι? Οι Ινδοι ειναι αχρηστοι δλδ? Δεν γινεται να μας δωσουν πληροφοριες ως προς την λειτουργια των τραπεζων? Επειδη ειναι Ινδοι?  Αυτο κ αν ακουγεται λογικο..............

Β) Το οτι καποιος εχει ιστοσελιδα με πατουσες (ΑΧΑΧΑΧΑ!!!) δεν πειραζει. Εμεις βαλαμε λαδεμπορα στην βουλη, οι μπανανες κ η ακμη (αχαχαα!!) θα μας πειραξουν?

Γ) Οχι δεν γινεται η "μοιρασια" της χασουρας οπως λες. Δεν θελησες να το σκεφτεις, οποτε βοηθαω--> Η ασφαλιση ειναι καθορισμενη απο πριν. Ειτε με μεσο ορο αριθμου λογαριασμων, ειτε με μεσο ορο κινησης ημερας, ειτε με μεσο ορο αποθηκευσης χρηματοκιβωτιου ημερισια. Αυτο ασφαλιζει η τραπεζα. Μεσο ορο.  Αν καποιος χτυπησει οταν υπαρχει ρευστο μεγαλυτερο αυτου καποιοι θα τραβηξουν τα μαλλια τους (κ αυτοι δεν θα ειναι οι τραπεζιτες).

Αλλα το να υπαρξει τοσο ρευστο σε μια τραπεζα ειναι κατι σχεδον αδυνατον σημερα, με τοσο ηλεκτρονικο χρημα πλεον. Αρα, πολυ σπανια περιπτωση.

Παραδειγμα? Αν πας σημερα κ βαλεις μια τσαντα με ενα μυριο στην Αλφα Δραπετσωνας (σε ρευστο ομως!!) κ αμεσως μολις βγεις μπω εγω κ τα σηκωσω ολα (μα ΟΛΑ), η Αλφα αυριο θα σου δωσει ενα μυριο πισω??? ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ !!! (σε ρευστο ομως για να μπορω να το κλεψω)

Αν το βαλεις ηλεκτρονικα δεν θα μπορω να το παρω (δεν θα υπαρχει σε φυσικη μορφη) οποτε δεν το συζηταμε. Σε ρευστο απαγορευεται οτιδηποτε ανω των 1500 ευρω (νομιζω- δεν ειμαι σιγουρος). Αρα, τι να μαζεψει το καθε υποκαταστημα κ τι να κλεψει ο καθε κακομοιρης? Σε ημερησια βαση σχεδον ολες οι τραπεζες αδειαζουν στα κεντρικα τους. Αρα, ολα αυτα ηταν για παλιες ημερες με "παλιες τεχνολογιες".

Ολα αυτα τα λεω απλα κ μονο για να δειξω την ταση για λωποδυτια των τραπεζων (κ την καλυτερη συγκριση με τα ανταλλακτηρια κρυπτο). Οχι για να μπω σε λεπτομεριες του πως κλεβουν. Αν καποιος νομιζει οτι οι τραπεζικοι οργανισμοι ειναι απλοι εμπορικοι οργανισμοι που δεν μηχανευονται τροπους να μας γδαρουν, ειναι ΟΚ με μενα- μπορει να εχει την γνωμη του κ ειμαι 100% χαρουμενος (αφου περναν κ τα ψεκαστηκα απ το σπιτι μου οπως ελεγε κ ο φιλος).

Α)Μαλλον θα καταληξω να επαναλαμβανομαι γιατι διαβαζω τα σχολια σου ενα ενα. Οταν σχολιαζουν την εθνικοτητα, προφανως το κανουν γιατι σιγουρα υπαρχει διαφορα στο τραπεζικο συστημα και οχι γιατι ειναι ρατσιστες.

Β) Ναι, στο κοσμο του μπιζνες, κανενας δε θα παρει στα σοβαρα ενα τραπεζιτη με τετοιο μπλογκ, γιατι η δημοσια εικονα μετραει ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, και σε καποιους θα φανουν πολυ περιεργες αυτες του ανησυχιες για τις πατουσες, ακομα και αν δεν ειναι. Ειλικρινα ευχομαι αυτο να αλλαξει με τη γενια μου, αν και δε νομιζω, γιατι 6=7/10 φορες βαζουν ατομα σε θεσεις ισχυος με παρομοιες παλαιολιθικες αντιληψεις με αυτους.

Γ)Ακομα και εγω πιστευω οτι ΙΣΩΣ καποτε συνεβαινε, ειδικα οταν δεν ειχαν τοσα ηλεκτρονικα μεσα στις τραπεζες. Ασε που μπορει και να τους βρουνε, γιατι θα ειναι μαυτο χρημα και δε θα μπορει να καταναλωθει με ευκολια και ισως καποιος κανει τη κουτσουκελα.

ΦΑΝ ΦΑΚΤ: Το ΣΔΟΕ πλεον πιανει κοσμο ακομα και απο τα στοριες στο ινστα, για αυτο κλειστε τα προφιλ σας, αν κανετε στοριες και δειχνετε ζωη που δε δικαιολογειται με το εισοδημα που εχετε.

Στις 9/10/2022 στις 12:45 ΠΜ, teovag είπε

100.000 εινσι το ποσό που θα σου αποδοθεί από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας αν η τραπεζα χρεωκοπήσει. 
δεν ισχύει τίποτα από όσα λες νομικά. 
Ισχυει ότι δεν είναι ασφαλισμένες οι θυρίδες αν δεν δηλώσεις την αξία τους. Μάλιστα με 30 € το χρόνο η τραπεζα σε ασφαλίζει αν θες και δε περίπτωση κλοπής κάρτας (αλλά όχι για ebanking …γιατί άραγε)…

Οταν γίνεται κλοπή σε υποκατάστημα τράπεζας επιστρέφονται τα χρήματα στην …τραπεζα από την ασφαλιστική και όχι φυσικά σε καθένα καταθέτη…γιατί από εσένα δεν έκλεψαν τίποτα… την τραπεζα έκλεψαν… 

Σκεψου ότι το κράτος …φυλάει τα λεφτά του στις λεγόμενες συστημικές τράπεζες (5 στην Ελλάδα)…άμα έκλεβαν την τραπεζα δηλαδή θα έχανε τα λεφτά του το κράτος;;;

Λυπαμαι αλλά δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί…

ΥΓ φυσικά οι τράπεζες εκμεταλλεύονται τα λεφτά σου καθώς είναι επιχειρήσεις… δεν φυλάνε τα λεφτά σου , δίνουν δάνεια, επενδύουν κλπ κλπ …με τα λεφτά σου… μάλιστα μπορούν να δανείζουν 10 φορές το κεφάλαιο που διαθέτουν σε καταθέσεις!!!! (Αυτό είναι το μέγα λάθος του συστήματος, καθώς και αυξάνει τις τιμές και τον κίνδυνο )

Στο θέμα μας τώρα;
υποθετω λοιπόν ότι αφού έκλεψαν το ανταλλακτήριο και όχι τους κατόχους cryptos … το ανταλλακτήριο θα τους αποζημιώσει και θα ψάξει τα λεφτά του άλλου;;; Αν όμως δεν τα έχει …τότε απλά χάνει σε αξιοπιστία ΟΛΟ το εγχείρημα…

Αυτο λέμε… σκέτα νετα

καλο βράδυ χωρίς παρεξηγήσεις κλπ   

Καλα δε νομιζω να σε ακουσει κιολας, ζει στη δικια του σφαιρα φαντασιας ή οπως λεγεται ο ορος.

Στην πειραως ειναι 25 ευρω νομιζω και σου ασφαλιζει ενα καρο πραγματα μαζι.

Story time: Ειχα παει Ιταλια και μου φαγανε τη καρτα μεσα απο τη τσεπη, οπου την εβαλα γιατι δεν ηθελα να βγαλω το πορτοφολι σε κοινη θεα. Μεχρι να παω απο το κυλικειο στο τρενο, οπου και θα την εβαζα η καρτα εκανε φτερα. Εγω το θυμηθηκα οταν εφτασα μπολονια, πηρα τηλ την ακυρωσα και ολα καλα, δεν ελειπε φραγκο. Γυρναω Ελλαδα, παω στο αγαπημενο μου τοπικο καταστημα για να βγαλω νεα καρτα και μου λενε για ασφαλεια, οπου και φυσικα εκανα.

Η ασφαλεια παρεχει καλυψη για κλοπη της καρτας (αυτα τα 6€ δλδ για την επανεκδοση), για την ωρα που κανει αναληψη απο ΑΤΜ μεχρι καποια λεφτα, την αξια του πορτοφολιου σου μεχρι καποια λεφτα, καποια μετρητα που μπορει να ειχες μεσα, που δε ξερω καν πως μπορεις να το αποδειξεις, τα εξοδα για ολα τα χαρτια που μπορει να ειχες μεσα(διπλωμα, ταυτοτητα, αλλες καρτες,κτλπ), το κινητο σου μεχρι 400 ευρω (παλι καλα ειμαι μεσα 😝 στο οριο) και κατι αλλα που δε θυμαμαι.

Παρτ β τωρα. Ειχα βρει ιο στο κινητο που λες και ειχα την εφαρμογη της πειραιως και ειχα κανει και συναλλαγες εκτος εφαρμογης (αγορα απλα βαζοντας τα στοιχεια σε σιτε)  και και ο ιος ηταν hard-coded σε ενα εργοστασιακο app του κινητου, οποτε δεν εφευγε με τιποτα. και αληθεια δε ξερω πως πηγε και εγραψε το κωδικα του εκει πανω, μιας και δεν υπηρχε πριν. Πηγα σε αυτους, ακυρωσα καρτα και μου εδωσαν ενα νουμερο να παρω, οπου ηταν απο ενα τμημα τους τελος παντνων που αφορουσε το χακινγκ και τετοια και ηθελαν να τους πω λεπτομεριες για την "επιθεση" που δεχτηκα και μου ειπαν οτι αν εχω ακομα τον ιο στο κινητο, παιζει να μου το ζητησουν για να το εξετασουν, γιατι το ακουγαν πρωτη φορα. Καλα εμενα μου φανηκε καπως κουλο ολο αυτο, αλλα ειχα ηδη κανει root το κινητο και εβαλα αλλο OS, γιατι ο ιος δεν εφευγε ουτε με επαναφορα στις εργοστασιακες. 

Και για τα κρυπτος τωρα, εχει τυχει να τα βρουνε πολλες φορες, γιατι τετοιος ογκος δε κρυβεται ευκολα. Αλλο να κλεψεις 1-2BTC και αλλο ενα τετοιο ποσο. Οταν μιλαμε για ηλεκτρονικη κλοπη/απατη, παντα υπαρχει trail, ειτε μιλαμε για χρημα,ειτε για Cryptos. Απλα αναλογα και το ποσο, κρινουν αν αξιζει να ασχοληθουν. Μας ειχαν πει στη σχολη για μια κλοπη απο τραπεζα που τα λεφτα ειχαν αλλαξει τοσες πολλες χωρες και χερια, που τα εξοδα και η γραφειοκρατια που θα χρειαζοντουσαν για να βρουνε ακριβως που ηταν, ηταν τοσο μεγαλα, που τελικα απλα αποζημιωσανε αυτους που χασανε τα χρηματα τους και αφησαν τους αλλους να φυγουν χωρις να ασχοληθουν αλλο.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/10/2022 στις 1:35 ΠΜ, SilverMachine είπε

α) Οταν οι τραπεζες βαρεσαν μπιελα προ 12ετιας η κυβερνηση εχωσε τα δις να τις σωσει. Αυτα ειναι το 80% του μνημονιου που χρωσταμε για 100 χρονια κ υπεγραψε ο "θα τα σκισω ολα" Αλεξης. Λεφτα που θα πρεπει να τα πληρωσουμε εμεις, τα παιδια μας, τα εγγονια μας, τα δισεγγονα μας κ τα τρισεγγονα μας. Ημουν μεσα σε αυτους που καναν ομαδικες μυνησεις μπας κ μας αποδωθει εστω κατι. Εστω να σβηστουν τραπεζικα χρωστουμενα, αφου εμεις σωσαμε τις τραπεζες. 

Το κρατος αλλαξε τους νομους του ωστε να μην μπορουμε να ζητησουμε ευρω. Ουτε ενα. Κ μαλιστα δια-κομματικα. Συνεχωμενες κυβερνησεις, οχι μια κ ολα τα κομματα μαζι. Κ οχι μονο εναν νομο αλλα πολλαπλους (φυσικα ποτε κανενα μιντιουμ δεν ανεφερε ποτε τιποτε, λες κ ποτε δεν ψηφιστηκαν οι νομοι).

Τωρα θες να πιστευεις εσυ οτι ενα τετοιο κρατος θα σου δωσει τα λεφτα σου σε περιπτωση που οι τραπεζες φαληρισουν, δικαιωμα σου κ δικο μου δικαιωμα να γελαω με την ζωη.

β) Τα χρηματα δεν επιστρεφονται ποτε τοσο απλα απο την τραπεζα στους καταθετες. Παραδειγμα τοσα δισεκατομμυρια λιρες Εβραιων που ελβετικες τραπεζες αρνουνται να επιστρεψουν στους δικαιουχους (παρολο που κ αυτες ειναι εβραικων συμφεροντων!) απ τον Β'ΠΠ. Ουτε οι ασφαλιστικες ειναι τοσο καθαρες, δες Αμερικη κ τα πολλαπλα παιχνιδια που εχουν παιξει στην πλατη μικροεπενδυτων πονταροντας σε ψευτικες μετοχες, μετα πληρωσαν το μεγιστο προστιμο κ βγηκαν κερδισμενες κατι δις !! Ο κοσμος εχασε τα παντα (προ 20ετιας), αυτες φαγαν καποια χρονια probation κ μαντεψε τι καναν μετα.... 

Κ αυτα ειναι μονο 2 απ τα απειρα παραδειγματα που θα μπορουσα να αναφερω, οσο εσυ μου λες πως λειτουργει το συστημα στα χαρτια. Θες εσυ να λες οτι αν χασουν λεφτα οι τραπεζες οι ασφαλιστικες αμεσως πληρωνουν τα παντα κ ολα ειναι μελι-γαλα?? Μπραβο σου αδερφε. Χαιρομαι για σενα κ γελαω με την ζωη την ομορφη.

γ) Το ελληνικο κρατος δεν φυλαει λεφτα στις συστημικες τραπεζες αλλα στην Τραπεζα Ελλαδος των ευεργετων μας των Ροτσιλντ. Τα οποιαδηποτε λεφτα/μεταλα που καταθετει εκει δεν εχει δικαιωμα ποτε να τα ελενξει ξανα (συμφωνα με τους κανονισμους της Τρ.Ελλ.) κ η Τραπεζα συνηθως τα μεταφερει στο City of London. Απο εκει δεν εχουμε παρει ποτε τιποτα απο τον Β'ΠΠ κ μετα. Αρα τι να λεμε..... ναι..... 

Τι να εχει το ελληνικο κρατος, τι να καταθεσει κ τι να χασει???? Αλλα τελος παντων αν θες να πιστευεις οτι κατι βαζει στις τραπεζες, καλα κανεις κ εγω ο ψεκας θα γελαω με την ζωη.... (ισως μιλωντας για το ελλ.κρατος θα επρεπε να μιλησουμε κ για τον ορισμο της λεξης "κρατος", αλλα τεσπα...)

Φιλε καλα κανεις κ πιστευεις οτι πιστευεις. Δεν τρεχει μια. Προσωπικα αλλα ειδα κ δεν πειραζει αν ολοι σας πιστευετε κατι αλλο- ολα καλα με μενα. Ουτε οταν εμπλεξα με καταθεσεις ειδα κατι καλο, ουτε οταν εμπλεξα με δανεια, ουτε οταν ειδα τους πλυστηριασμους, ουτε οταν ειδα την νομοθεσια για ολα αυτα, ουτε τιποτα. Η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι ειναι λωποδυτες, υποστηριζονται απο εγκληματιες κ φονιαδες λαων, υπαρχουν γιατι η ηλιθιοτητα ειναι η χειροτερη πανδημια της ανθρωποτητας κ δεν θα υπαρξει φαρμακο γι αυτη ποτε, κ φυσικα, εσυ μπορεις να εισαι οπως θες, να κανεις με τα φραγκακια σου οτι θες, να πιστευεις οτι θες κ να εισαι μια χαρα. 

Η γνωμη μου ειναι δικια μου αποκλειστικα κ μονο αμα εκανα κατι εγω θα αντλουσα καποια ευχαριστηση. Οποτε δεν επικοινωνουν τα ζητηματα. 

Μαλιστα αυτα που λες για "εκμεταλευση χρηματος" κ "δανεισμο 10 φορες το κεφαλαιο" οταν τα λες σε τραπεζικο ΤΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ !!! (χαχααα!!!) Αμα σε κοψει για λιγο λαλα απο κανα βουνο, δεν δεχεται τιποτα, γιατι σου λεει "ασε τον κοσμο να πιστευει" !!! Βεβαια κ συ κ γω κ αυτος ξερουμε οτι ειναι η αληθεια, αλλα κατα μυστηριο τροπο δεν λεμε να δουμε πιο ψηλα, ο καθενας στο δικο του ανηφορο...... 

Τελος παντων, να εισαι καλα κ ελπιζω ποτε να μη δεις οτι ειδα εγω. Δεν αξιζει.

Δεν εσωσες εσυ τις τραπεζες, δανειο πηραμε. Το δανειο ομως θα το πληρωσεις εσυ και εγω και ολοι. Οταν λενε μαζι τα φαγαμε, εχουν παντα μα παντα δικιο. ΠΧ οι τραπεζες που διναν στεγαστικα οπου να ναι και δε πηραν ποτε πισω αυτα που επρεπε να παρουν. αλλα δε τις ενοιαζε τοτε γιατι ελεγε τι μπορει να παει στραβα, θα παρω το σπιτι. Οι υπαλληλοι που δινανε αυτα τα δανεια, γιατι θα επαιρναν προμηθεια. Αυτοι που ζητησαν τετοια ποσα σε δανεια, αντι να μεινουν λιγο ακομα στο ενοικιο μεχρι να μαζεψουν παραπανω χρημα και να παρουν μικροτερο ποσο σε δανειο. Αλλωστε στην ΕΕ οι φτωχες χωρες εχουμε ψωρα με την ιδιοκατοικηση και για αυτο εχουμε πιο υψηλα ποσοστα απο τα "κοροιδα" τις πλουσιες χωρες που εχουν μικροτερο ποσοστο κοσμου με δικο τους σπιτι, παρολο που παιρνουν μεγαλυτερους μισθους. Το 2000-2007 θα επαιρνες για πλακα δανειο για να παρεις το μονιτορ σου, τωρα μεινανε μονο οι δοσεις που ειναι περιπου το ιδιο, γιατι ουσιαστικα δανειο ειναι, απλα το πληρωνεις στο μαγαζι. Αληθεια το σκεφτηκες να παρεις το μονιτορ με δωσεις ; και εγω αυτο θα κανω λογικα, δε λεει να δωσω απο αυτα που εχω ηδη μαζεμενα.

Το β και το γ, δε μπορω να τα σχολιασω χωρις να σε πω ψεκασμενο, αλλα συνεχιζω να καταλαβαινω γιατι εχεις τις αντιληψεις που εχεις. Αυτο το φταινε παντα οι αλλοι ειναι και ενα φαινομενο στη ψυχολογια που εχει ονομα, αλλα τωρα δε θυμαμαι πως το λενε, γιατι ειναι λιγο δυσκολη ωρα. Καλο ειναι να μιλας με γεγονοτα και αποδειξεις και να μη λες για εβραιους και τραπεζες και τετοια, γιατι και δικιο να εχεις, θα το χασεις.

Αλλα θα σου δωσω ενα δικιο, οι καταθεσεις ειναι ο,τι χειροτερο, συνηθως χανεις χρηματα αντι να κερδιζεις λογω του πληθωρισμου, ειδικα με τα επιτοκια που παιζουν τωρα. Το μονο που αξιζει ειναι οι επενδυσεις και εχει διαφορα θρεντ εδω στο φορουμ, ριξε μια ματια και θα βοηθηθεις πολυ. Γενικα αμα θες κανενα τιπ, μη δυστασεις να ρωτησεις ειτε εμενα, ειτε καποιον εκει.

Αυτα απο εμενα για αποψε, παω να κοιμηθω γιατι ημουν και σε ενα αρραβωνα πριν και ειμαι ολιγον κοκκαλο απο τα ξυδια, αλλα τι να κανεις ; Χαρες να εχουμε και ολα τα αλλα θα γινουν. Μονο το πρωινο ξυπνημα που πλησιαζει με ανησυχει, αλλα θα το παλεψουμε 

Για τυχον λαθη και παρανοησεις, συγγνωμη, αλλα Λορδο Wasted με λενε, οποτε καταλαβαινετε 😝

Επεξ/σία από Λόρδος Wasted

Στις 8/10/2022 στις 10:42 ΜΜ, Choutas είπε

Εξήγησε τι σημαίνει τσιπάκια γιατί σε έχασα. Με proof of work γίνεται η συναλλαγή δεν συμμετέχει ούτε κάποιο είδος χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ούτε κάποια μορφή εξουσίας.

Δηλαδή ποια είναι η καλύτερη εκτέλεση μιας συναλλαγής χρησιμοποιώντας ψηφιακά μέσα με κριτήριο την ανωνυμία;

Το proof of work σε χαρτι το σημειωνουν ή σε ηλεκτρονικα συστηματα; Τα ηλεκτρονικα συστηματα απο τι αποτελουνται;

39 λεπτά πριν, asmilon είπε

Το proof of work σε χαρτι το σημειωνουν ή σε ηλεκτρονικα συστηματα; Τα ηλεκτρονικα συστηματα απο τι αποτελουνται;

Αλλη εννοια εχει το "τσιπακια" στην πρωτη περιπτωση που μιλαμε για ελεγχο και παρακολουθηση και αλλη στη δευτερη που αναφερεται σε επεξεργαστικη ισχυ.

Οποτε ασχετα με τις πεποιθησεις του καθενος για το ποσο καλα τα καταφερνει η οχι το bitcoin ή για το ποσο καποιος ειναι η δεν ειναι ψεκασμενος, η απορια "πως θα σε σωσει το bitcoin απο τα τσιπακια τη στιγμη που απαιτει τσιπακια για να λειτουργησει" μοιαζει να βασιζεται σε λογοπαιγνιο

44 λεπτά πριν, asmilon είπε

Μα δεν είπα ότι είμαι τεχνοφοβικός δηλαδή όταν ακούς τι λέξη θα μας βάλουν τσιπάκι εσύ σκέφτεσαι ότι κάποιος είναι τεχνοφοβικός και όχι ότι φοβάται για τον έλεγχο στα πάντα;

Κανείς δεν φοβάται τους ημιαγωγούς την επιτήρηση και τον έλεγχο φοβόμαστε αυτό δηλαδή που προσπάθησαν να πολεμήσουν τα κρύπτο και εντέλει πολεμήθηκαν από τα οικονομικά συμφέροντα παγκοσμίως.

32 λεπτά πριν, Bspus είπε

Αλλη εννοια εχει το "τσιπακια" στην πρωτη περιπτωση που μιλαμε για ελεγχο και παρακολουθηση και αλλη στη δευτερη που αναφερεται σε επεξεργαστικη ισχυ.

Οποτε ασχετα με τις πεποιθησεις του καθενος για το ποσο καλα τα καταφερνει η οχι το bitcoin ή για το ποσο καποιος ειναι η δεν ειναι ψεκασμενος, η απορια "πως θα σε σωσει το bitcoin απο τα τσιπακια τη στιγμη που απαιτει τσιπακια για να λειτουργησει" μοιαζει να βασιζεται σε λογοπαιγνιο

29 λεπτά πριν, Choutas είπε

Μα δεν είπα ότι είμαι τεχνοφοβικός δηλαδή όταν ακούς τι λέξη θα μας βάλουν τσιπάκι εσύ σκέφτεσαι ότι κάποιος είναι τεχνοφοβικός και όχι ότι φοβάται για τον έλεγχο στα πάντα;

Κανείς δεν φοβάται τους ημιαγωγούς την επιτήρηση και τον έλεγχο φοβόμαστε αυτό δηλαδή που προσπάθησαν να πολεμήσουν τα κρύπτο και εντέλει πολεμήθηκαν από τα οικονομικά συμφέροντα παγκοσμίως.

"Τσιπακι" που δυνητικα μπορει καποιος να μας παρακολουθησει εχουμε παντου, απο τον υπολογιστη μας, το κινητο μας ακομα και το ψυγειο μας. Απο την στιγμη που το blockchain χρειαζεται ηλεκτρονικη προσβαση, αυτος που φοβαται για τσιπακια ειναι πολυ αφελης να θεωρει οτι απο εκει ειναι ασφαλης ή οτι κοροιδεψε το συστημα.

17 λεπτά πριν, asmilon είπε

"Τσιπακι" που δυνητικα μπορει καποιος να μας παρακολουθησει εχουμε παντου, απο τον υπολογιστη μας, το κινητο μας ακομα και το ψυγειο μας. Απο την στιγμη που το blockchain χρειαζεται ηλεκτρονικη προσβαση, αυτος που φοβαται για τσιπακια ειναι πολυ αφελης να θεωρει οτι απο εκει ειναι ασφαλης ή οτι κοροιδεψε το συστημα.

ΟΚ, αδυνατω να μπω στη λογικη σου. Μοιαζει να λες οτι ουσιαστικα οποιοσδηποτε χρησιμοποιει τεχνολογιες πληροφορικης και διαδικτυο παυει να εχει οποιαδηποτε δυνατοτητα να αποφυγει τον ελεγχο σε ολες τις πτυχες της ζωης του.

Εκτος του οτι σε ολα υπαρχουν διαβαθμισεις, τα πλεονεκτηματα που εχει το bitcoin ή οποιοδηποτε αλλο αποκεντρωμενο blockchain (αν θεωρεις κανενα αλλο πραγματικα αποκεντρωμενο, αυτο ειναι αλλο θεμα) οσον αφορα τη διατηρηση καποιου ελεγχου στις συναλλαγες σου ειναι φανερα σε οποιονδηποτε κατανοει τις βασικες αρχες της λειτουργιας του.

Το τι συμβαινει στα centralized blockchains ή στα ανταλλακτηρια ειναι λογικο να μπερδευει τους ημιμαθεις αλλα δεν αλλαζει το παραπανω. Και δεν εχει να κανει με το αν θεωρεισαι ασφαλης. Κανενας δεν πρεπει να θεωρειται ασφαλης και ακομα και με τα (καλα) crypto, αν δεν κανεις σωστα τις κινησεις σου φυσικα κινδυνευεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σου λεω πως για την πλειοψηφια του πληθυσμου ειναι αδιαφορα αυτα επειδη κανεις δεν ασχολειται σοβαρα να τους στοχοθετησει. Αν ομως σε βαλει καποιος στοχο και εχει τα καταλληλα μεσα, οτιδηποτε μπορει να χρησιμοποιηθει εναντιον σου ακομα και το ψυγειο σου. Αυτος ομως που φορα καπελακι απο αλουμινοχαρτο και θελει να κρυφτει απο τα τσιπακια, το να επικαλειται το blockchain σαν σωτηρια ειναι λιγο ειρωνικο.

Επεξ/σία από asmilon

Στις 8/10/2022 στις 3:15 ΜΜ, zio10 είπε

Είναι πολύ αγχωτικό να πρέπει να κρατάς κρυπτονομίσματα. Δεν είναι σαν να μετρητά που τα έχεις στην τράπεζα και είσαι ήσυχος.

Ναι μεχρι να εμφανιστει ενας Τσιπρας, Βαρουφακης, Λαφαζανης και να χασεις τον υπνο σου 😂

Ουπς για στασου, συνεβη ηδη 7 χρονια πριν σκασει η φουσκα των κρυπτο χαχαχαχα

Πουθενα δεν εισαι ησυχος ουτε στις τραπεζες, ουτε στο στρωμα, ουτε στις λιρες, ουτε στα κρυπτο, πουθενα και αυτο θελουν για να εισαι στην τσιτα και σε ενα μονιμο καθεστως αμφισβητησης και φοβου γιατι υπο καθεστως φοβου λειτουργεις σε χαμηλοτερες συχνοτητες/δονησεις και δεν σκεφτεσαι καθαρα, εισαι εξαρτωμενος και εξαρτημενος απο τον πατερουλη που περιμενεις να σε σωσει/βοηθησει/στηριξει.

• Like 1

Στις 8/10/2022 στις 4:54 ΜΜ, zio10 είπε

Στις 8/10/2022 στις 4:54 ΜΜ, zio10 είπε

Οκ ναι, απλά θέλει επιπλέον ψάξιμο αυτό λέω.

τι εννοεις ψαξιμο , ειναι πολυ εύκολο στη χρήση δεν ειναι τίποτα πιστεψε με !

Στις 9/10/2022 στις 10:23 ΠΜ, edm0d0n είπε

Θα βαρέσει κανόνι η Binance για 570 εκατομμύρια που κλάπηκαν; Κάθε μέρα γίνονται trade στην πλατφόρμα 50 billions και είναι bear market. Στο επόμενο bull market θα τζιράρει μίσο τρις την ημέρα εδώ θα είμαστε και θα το δεις.

Screenshot 2022-10-09 at 10.22.10 AM.png

Δεν ειμαι υπερ της binance για κανενα λόγο, ειναι ομως το ποιο βολικό ανταλακτηριο και κανω καποιες  σποτ αγορες  απο εκεί , εχω καποια χρήματα μεσα όμως το hacking εγινε πανω σε μια γέφυρα του bnb με καποιο αλλο chain και οχι στο ανταλλακτήριο, επίσηςτο οτι κλαπηκαν καποια νομισματα ειναι πολυ πιθανων να μαρκαριστουν και να αναγκαστουν να τα επιστρέψουν πίσω , αυτό εχει γινει πολλες φορές , επίσης δεν θελετε να ξέρετε ποσες φορές χακαρουν τραπεζικά ιδρύματα και απλά δεν το βγάζουν παρα έξω για να μην γινει πανικος .. Καλη φάση ειναι το κρακεν γιατί εχει αδεια τραπεζας στην Ευρώπη οπότε αν γινει καμια στραβή θα αναγκαστουν να σε αποζημιώσουν ενώ αμα γινει καμια στραβή με τον κινέζο πάνε βρές άκρη..

• Like 1

2 ώρες πριν, ZELDA είπε

Δεν ειμαι υπερ της binance για κανενα λόγο, ειναι ομως το ποιο βολικό ανταλακτηριο και κανω καποιες  σποτ αγορες  απο εκεί , εχω καποια χρήματα μεσα όμως το hacking εγινε πανω σε μια γέφυρα του bnb με καποιο αλλο chain και οχι στο ανταλλακτήριο, επίσηςτο οτι κλαπηκαν καποια νομισματα ειναι πολυ πιθανων να μαρκαριστουν και να αναγκαστουν να τα επιστρέψουν πίσω , αυτό εχει γινει πολλες φορές , επίσης δεν θελετε να ξέρετε ποσες φορές χακαρουν τραπεζικά ιδρύματα και απλά δεν το βγάζουν παρα έξω για να μην γινει πανικος .. Καλη φάση ειναι το κρακεν γιατί εχει αδεια τραπεζας στην Ευρώπη οπότε αν γινει καμια στραβή θα αναγκαστουν να σε αποζημιώσουν ενώ αμα γινει καμια στραβή με τον κινέζο πάνε βρές άκρη..

Στη χρήση απλό είναι όντως. Αυτός που εννοώ είναι να μη νομίζει κάποιος ότι έχοντας τα λεφτά του στο όποιο ανταλλακτήριο είμαι σα να τα έχει στην τράπεζα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...