stelrp Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Καλημέρα , σκέφτομαι να αγοράσω ένα PC για επαγγελματική χρήση σε αρχιτεκτονικό γραφείο, για εργασίες render Ποσό που διαθέτουμε : 2000euro , το ποσό δεν είναι δεσμευτικό. Χρήση υπολογιστή : τα πιο σοβαρά rendering, 3d modelling, video animation κλπ Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: autocad 2022, revit, lumion , rhino, 3dsmax, SketchUp, thea render. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Έχουμε μια οθόνη Packard Bell , 27inch , 1920*1080. Θέλω να αγοράσω μελλοντικά μία οθόνη με πιο υψηλή ανάλυση, από 27 ως 32 inch, αλλά βολεύομαι προς το παρόν με αυτή. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Έχουμε από όλα. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα κατάστημα. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θέλω να το στήσει το κατάστημα , ξέρω και εγώ να στήσω , αλλά έχω μείνει χρόνια εκτός και φοβάμαι να κάνω καμιά πατάτα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Win 11 pro ή home , δεν με νοιάζει, αρκεί να παίζουν τα προγράμματα και να μπορώ να μπω στο δίκτυο του γραφείου, όπου υπάρχουν pc με win7 και Xp (κανένα win 10) . Μέχρι σήμερα δουλεύω σε win 7 , ,σε pc με i7 3770 με 8gb ram και κάρτα γραφικών Quadro k4200, τα είδα πάρει πολύ ακριβά τότε. Δεν κάνω σοβαρά τη δουλειά μου, μπορώ να δουλέψω μόνο SketchUp αποδοτικά. Όλα τα άλλα προγράμματα που προανέφερα σέρνονται. Σκέφτομαι να κάνω τη μετάβαση σε Lumion που έχει προτεινόμενες απαιτήσεις 64gb ram και δυνατή κάρτα γραφικών με 12gb ram και να δουλεύω με άνεση. Δεν έχει νόημα να δώσω τόσα πολλά χρήματα και να δουλεύω σπαστά, είναι εκνευριστικό στο 3d. Αν πρεπει να δώσω παραπάνω μπορώ μέχρι και 3000ευρω (μαζί με το ΦΠΑ). Σε καμία περίπτωση παραπάνω, δεν θα το πάρω καθόλου, θα μείνω όπως είμαι , σε αναμονή για πτώση τιμών. Θεωρώ ότι με την παρουσίαση των νέων καρτών της Nvidia, θα μπορέσω να πάρω μια 3060 12gb με 500 ευρώ ή και κάποια καλύτερη από τη νέα σειρα για να κάνω τη δουλειά μου ή κάποια καλύτερη μαζί με κάποιο δυνατό επεξεργαστή ( intel ή Ryzen, δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Με ενδιαφέρει το σύστημα να είναι energy efficient. Όταν κάνω 3d modelling και rendering ας κάψει ρεύμα. Όταν είναι σε idle να μην χρειάζεται να το σβήνω όμως. Λέω να είναι το βασικό pc του γραφείου και να δουλεύει 8 ώρες καθημερινά , για 2d autocad και office , οι απαιτήσεις των οποίων καλύπτονται μια χαρά από το υπάρχον pc. ( Το οποίο τρέχει 24/7 ftp server για απομακρυσμένη πρόσβαση αρχείων, και ως printer και plotter server για τα υπόλοιπα pc του γραφείου !). Για hdd , θα έλεγα κάποιο γρήγορο Nmve στο 1tb και για αποθήκευση έχω ένα hdd 2tb με όλες τις μελέτες μου . Αυτός γίνεται τακτικά backup σε έξωτερικο usb hdd και στο λάπτοπ μου με το πρόγραμμα dirsync. Σόρρυ για το μακροσκελές ποστ,
fotaras76 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Με 8 gb ram είναι λογικό να έχεις πρόβλημα. Νομίζω πως αν πήγαινες σε 32 και έβαζες μια σύγχρονη gpu θα έβλεπες μεγάλη διαφορά. Ο i7 που έχεις είναι καλός παρά τα χρόνια του.
RTW4ever Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, stelrp είπε Το οποίο τρέχει 24/7 ftp server για απομακρυσμένη πρόσβαση αρχείων, και ως printer και plotter server για τα υπόλοιπα pc του γραφείου Μπορείς να στήσεις έναν file/print & backup server με 400-500 €, που και πιο λίγο ρεύμα θα καίει και θα ελευθερώσεις το κύριο pc σου από χαμαλοδουλειές. Είναι πολύ ανορθόδοξο να χρησιμοποιείς θηρίο pc για τέτοιες δουλειές. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2022 από RTW4ever 2
nickol-us Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για δες μια εισαγωγική πρόταση, δεν έχει μπει δεύτερος hdd που ζήτησες. Είναι με αρκετά δυνατό cpu 12700f, ίσως υπερβολική ψύκτρα, 64gb ram και κάρτα 3060ti. Ο δίσκος είναι basic nvme gen 3, με ακόμη 30-40€ μπορείς να βάλεις και gen 4(sn770) Η κάρτα μη σε τρομάζει που έχει λιγότερη vram καθώς μιλάμε για πιο δυνατή κάρτα. Πάντα υπάρχουν δυσκολίες στις επιλογές όταν πρόκειται για ένα μαγαζί με συναρμολόγηση, η 3060 δεν υπάρχει διαθέσιμη αυτή τη στιγμή στο eshop. Ίσως αξίζει να δεις πιο δυνατό cpu ή gpu ανάλογα τον τύπο rendering που αποσκοπείς (καλύτερα θα στα πει ο pnick, καθώς είναι ο τομέας του). Κράτα αυτα σαν βάση και συζητάμε περαιτέρω εφόσον σου αρέσει Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2022 από nickol-us 2
pnick Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) @nickol-us Ωραίο σύστημα. Βάζω και ένα από kavatza στα 3000€ αν είναι με δυνατότερη gpu. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2022 από pnick 1
pnick Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Κάρτα μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά μια 3090 και φθηνότερα. https://www.bestprice.gr/item/2156248024/msi-geforce-rtx-3090-24gb-ventus-3x-oc.html?qid=9Tehr1zOM0L_f1486&seq=3&qo=3090 Ή αλλιώς, αναμονή μερικούς μήνες να δούμε τί θα γίνει με τα μοντέλα 4080 των 16gb. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα