Inci624 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας! Τον άλλο μήνα λήγει το συμβόλαιο μου. Είμαι στη Vodafone και έχω 24άρα γραμμή στα 21.82 ευρώ. Θα ήθελα όμως το πάγιο να είναι μικρότερο. Μέχρι 20.00 ευρώ. Στη Vodafone μου πρότειναν μόνο να ανανεώσω το συμβόλαιο μου στο ίδιο πρόγραμμα και μου είπαν ό,τι δεν υπάρχει πιο οικονομικό πρόγραμμα. Στη Nova έχει πρόγραμμα με 20.00 ευρώ 24 mbps https://www.3play.gr/Nova2play/ADSL Στη Wind έχει πρόγραμμα με 20.90 ευρώ 24 mbps https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/programmata-stathero-internet/ Είστε ικανοποιημένοι από κάποια από τις δύο αυτές εταιρείες; Θα μου προτείνατε να αλλάξω πάροχο ή να μείνω στη Vodafone; Έχω ακούσει ότι η Nova έχει τακτικές αποσυνδέσεις... Ισχύει; Στη Vodafone μου πρότειναν και αναβάθμιση στα 50 Mbps με 20.62 ευρώ αλλά διστάζω γιατί η σύνδεση θα γίνει VoIP και ανησυχώ μήπως είναι χρονοβόρα η διαδικασία της αναβάθμισης και δεν θα έχω ίντερνετ. Οπότε προτίμησα να μείνω στα 24 Mbps. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2022 από Inci624
hln3 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 20 λεπτά πριν, Inci624 είπε Καλησπέρα σας! Τον άλλο μήνα λήγει το συμβόλαιο μου. Είμαι στη Vodafone και έχω 24άρα γραμμή στα 21.82 ευρώ. Θα ήθελα όμως το πάγιο να είναι μικρότερο. Μέχρι 20.00 ευρώ. Στη Vodafone μου πρότειναν μόνο να ανανεώσω το συμβόλαιο μου στο ίδιο πρόγραμμα και μου είπαν ό,τι δεν υπάρχει πιο οικονομικό πρόγραμμα. Στη Nova έχει πρόγραμμα με 20.00 ευρώ 24 mbps https://www.3play.gr/Nova2play/ADSL Στη Wind έχει πρόγραμμα με 20.90 ευρώ 24 mbps https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/programmata-stathero-internet/ Είστε ικανοποιημένοι από κάποια από τις δύο αυτές εταιρείες; Θα μου προτείνατε να αλλάξω πάροχο ή να μείνω στη Vodafone; Έχω ακούσει ότι η Nova έχει τακτικές αποσυνδέσεις... Ισχύει; Στη Vodafone μου πρότειναν και αναβάθμιση στα 50 Mbps με 20.62 ευρώ αλλά διστάζω γιατί η σύνδεση θα γίνει VoIP και ανησυχώ μήπως είναι χρονοβόρα η διαδικασία της αναβάθμισης και δεν θα έχω ίντερνετ. Οπότε προτίμησα να μείνω στα 24 Mbps. Στην αρχή γράφεις πως σου είπαν ότι δεν υπάρχει πιο οικονομικό πρόγραμμα, μετά πως σου πρότειναν αναβάθμιση με πάγιο 1,20 ευρώ παρακάτω. Δηλαδή σου δίνουν την 50αρα πιο φθηνά από την 24αρα;
pandisworld Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Αρχικά, να ξέρεις ότι NOVA και Wind είναι ΙΔΙΑ εταιρεία. Σε λίγο καιρό πλέον θα είναι NOVA. Δεύτερον, το δίκτυο είναι ΚΟΙΝΟ για όλους τούς παρόχους. Είναι κάτι σαν το ρεύμα. Δηλαδή, είτε είσαι στην ΔΕΗ είτε σ άλλο πάροχο ΔΕΝ έχει σημασία. Έτσι είναι και στο internet, μία η άλλη είναι ΟΛΑ. Τρίτον, πλέον οι εταιρείες προσανατολίζουν τους πελάτες σε ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ή αλλιώς VDSL (50, 100Mbps). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις κάποια εγκατάσταση στο σπίτι σου, απλά σου αλλάζουν Router. ΑΝ όμως θέλεις ΠΙΟ μεγάλες ταχύτητες, τύπου 200Mbps, εκεί πάμε σε ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ μέχρι το σπίτι (η γνωστή Fiber To The Home ή αλλιώς FTTH). Τέλος, βασική προϋπόθεση για τις μεγάλες ταχύτητες έως 100Mbps είναι καλή η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ καλωδίωση. "ΛΟΓΙΚΑ" ΑΝ είχες σταθερό Internet και χωρίς προβλήματα "ΛΟΓΙΚΑ" θα είσαι εντάξει και στην μεγαλύτερη ταχύτητα. ΠΑΝΤΑ όμως στο λογικά και με πολλά """""'. Γιατί ΠΡΈΠΕΙ να ξέρεις όσο μεγαλώνει η ταχύτητα, ΤΟΣΟ πιο πιθανά είναι και τα προβλήματα (ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΙΣ). Όλα αυτά για ταχύτητες ΕΩΣ 100Mbps που περνάνε πάνω από ΧΑΛΚΟ (από το υπάρχον δίκτυο). Αν όμως βάλεις ΟΠΤΙΚΗ ΊΝΑ μέχρι το σπίτι ΔΕΝ θα έχεις θέματα. ΑΛΛΑ αυτό να ξέρεις παίρνει ΠΟΛΥ χρόνο. Αν πάλι υπάρχει πρόβλημα στη εσωτερική σου καλωδίωση, θα το δεί ο πάροχος με την ΔΩΡΕΑΝ επίσκεψη τεχνικού και θα σου προτείνει ανάλογα, είτε να το φτιάξει η εταιρεία (με κάποιο κόστος) ή δικός σου ηλεκτρολόγος. Όμως ΜΗΝ σ'αγχωνει αυτό. Δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις που ΔΕΝ μπορείς να λειτουργήσεις σε 50 ή 100. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Κοίταξε για ένα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ πρόγραμμα σε 50Mbps άντε και 100Mbps. Αυτά τα ολίγα (ίσως είναι πολλά) αλλά ΑΠΛΑ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα