Mixalisrou69 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Έχει κανείς κινητό που να υποστηρίζει ταχεία φόρτιση (50+ watt) και να το χει στη κατοχή του πάνω από 12 μήνες; Το λέω γιατί άκουω διαφορά για την ταχύτατη φόρτιση και ότι καταστρέφει τη μπαταρία και διάφορα τέτοια.. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα κινητό με 65watt αλλά θέλω να μου αντέξει πανω απο 2 χρόνια και είμαι διστακτικός.
vargas77 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Εγώ είχα το realme gt neo 2 , για 10 μήνες , καμια αλλαγή στην μπαταρία. .με 65 watt φόρτιση. Άλλωστε είναι έτσι το λειτουργικό της φόρτισης που από το 90 ως το 100% παει πιο αργά 1
Mixalisrou69 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Χαίρομαι που το ακουω. Φαίνεται πως έχει προχωρήσει πολυ η τεχνολογία για τις μπαταρίες και την φόρτιση τους. Βέβαια σε κινητά με υπερβολικη φόρτιση 120-150 watt δεν ξέρω τι θέματα μπορεί να έχουν στο μέλλον..
Xristaras12 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Η μπαταρία όπως και να έχει θεωρείται αναλώσιμο οπότε και 3 χρόνια να κρατήσεις την συσκευή πάλι αλλαγή θα θέλει αν τη φορτίζεις καθημερινά. Οι κατασκευαστές, συνήθως, για φορτίσεις άνω των 30 βατ χωρίζουν τη μπαταρία σε "κελιά" (battery cells) οπότε πχ στα 65 βατ πάει δια δύο στο κάθε κελί (32,5 βατ πες) συνεπώς δεν την πουσάρεις οσο νομίζεις. Η υψηλή θερμοκρασία είναι που σκοτώνει την μπαταρία. 1
Mixalisrou69 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Όποτε, αυτό που χρειάζεται είναι να έχει ένα καλό συστημα ψυχής.
Xristaras12 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Η μπαταρία, σαν εξάρτημα ΔΕΝ έχει κάποιο σύστημα ψύξης. Το θέμα της είναι να την διατηρείς δροσερή και να να μην την αφήνεις να ξεφορτίζει πλήρως. Κοινώς μην το πας 0% αν δεν υπάρχει λόγος. Απο εκει και πέρα, αστοχίες υπάρχουν. 2 μπαταρίες που βγαίνουν απο την ίδια γραμμή παραγωγής μπορεί να μην έχουν την ιδια αντοχή στον χρόνο και στις φορτίσεις. Πριν μερικά χρόνια σου έλεγαν οτι αντέχουν 400-500 φορτίσεις κ απο εκει και πέρα αρχίζει να πέφτει η χωρητικότητα τους. Αυτο όμως εξαρτάται και απο αλλους παράγοντες. Σε γενικές γραμμές πάντως, μην το ξεψειρίζεις το θέμα για το τι ειναι καλύτερο, ο κάθε κατασκευαστής φορτίζει με διαφορετικό πρότυπο την συσκευή. Χρησιμοποιεί άλλες τάσεις και ρεύματα αναλόγως. η Samsung πχ τα 25 βατ φόρτισης τα πετυχαίνει με 9V και 2,7Αμπέρ. Η oneplus πχ τα 30βατ τα πετυχαίνει με 5βολτ και 6αμπερ. τα 65 βατ με 10 βολτ και 6.5αμπερ. Αλλοι κατασκευαστές φτάνουν και στα 20 βολτ για να φορτίσουν την συσκευή τους στα 80βατ η στα 120 πχ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα