Προς το περιεχόμενο

Re-Install WinXP

Papajohn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello!

Λοιπον, για πρώτη φορα στα 10 χρόνια που έχω περίπου υπολογιστή έχω να κάνω φορματ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ! :D

Τελοσπαντον, το πληρωμα του χρονου ηρθε, και η κατασταση δεν πάει αλλο. Τι μας πρήζεις, θα μου πείτε, δεν ξέρεις να το κανεις μονος σου;; Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα! :)

Λοιπον το PC που έχω είναι ένα IBM. H μαγκιά εγκειται στο οτι δεν υπάρχει μαζι cd των xp, oυτε recovery disk. Αντιθετα υπάρχει revovery partition στο δισκο το οποιο αν το τρέξεις επαναφέρει το PC στην αγορασθείσα κατασταση σε χρονο dt!

Και να η απορία μου: μπορώ με κάποιον τρόπο αφου επαναφέρω το συστημα στην αρχικη καταστση μετα να μεταφέρω αμεσα ολα τα προγραμματα που έχω στη "φρεσκια" εφκατασταση; Φυσικα έχω δυο δίσκους και μπορώ ανετα να κρατήσω αντιγραφα απο οτι θέλω, αλλα βαριέμαι αφάνταστα τις αμετρητες μπάρες που γεμιζουν και τις ατελείωτες ρυθμίσεις... Κατι σαν να εκανα εγκατάσταση "απο πανω" χωρις format.

Any help???

Thx in advance!

Papajohn

Δημοσ.

Στο recovery partition θα σου επαναφέρει (με κάποιο πρόγραμμα τύπου Ghost) ΟΛΟ το λειτουργικό, drivers κ.λπ. utilities που είχε ο υπολογιστής σου όπως όταν τον πήρες την πρώτη φορά...

Είναι αρκετά μπλέξιμο το να επαναφέρεις τα προγράμματά σου στην "φρέσκια" εγκατάσταση και με αρκετό ρίσκο.

Γνώμη μου να ψάξεις καταρχήν για τους drivers για το μηχάνημα σου, format ξεγυρισμένο και εγκατάσταση λειτουργικού με όλα τα updates, patches κ.α. ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα δουλέψει σωστά.

Αν είχε προεγκατεστημένα XP μπορείς να δοκιμάσεις να παίξεις με τον Οδηγό μεταφοράς αρχείων - προγραμμάτων των XP

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχω ΙΒΜ φορητό και έχει περίπου το ίδιο που περιγράφει ο Papajohn - ένα recovery disk το οποίο έχει ουσιαστικά ένα ghost image της πρώτης εγκατάστασης του λειτουργικού - φυσικά χωρίς Office ή όποιο άλλο πρόγραμμα πέρασα εγώ αργότερα. Το είδα το δισκάκι, το έβαλα στην άκρη και έκανα κανονικά format με CD των Windows, πέρασα τα προγράμματά μου και τα updates του λειτουργικού και μετά πήρα ένα image με το Norton Ghost. Τώρα, αντί για IBM Recovery Disk, έχω Paredwse Recovery Disk.

;)

Δημοσ.

Well... μάλλον θα το κανω αυτο το φορματ να ξεμπερδεύω. Προγραμματα, drivers και όλα τα συναφή υπάρχουν οργανομένα στο δευτερο σκληρό μου, απλα βρε παιδιά βαριεμαι απερίγραπτα τα μπάρες να γεμίζουν! :)

Τεσπα, εγώ το ghost δεν το πολυσυμπαθω διοτι αν ας πουμε επανεφερα τωρα ενα backup ενος έτους ουτε το office δεν θα ταν up to date.

Τεσπα,. το συστημα της IΒΜ ειναι ΠΟΛΥ καλό! Αυτό το service partition είναι μαλιστα κρυφο (φαινεται μονο στα Administator options, πουθενα αλου) και κανει τη δουλειά του άψογα. Ουτε καν να ψαχνεις για cd.

Παντως ενα χρονο το pc μου τωρα, τοσα προγραμματα, και ξερετε πιο ήταν αυτο τπου μου έκανε τη ζημια;; Το Visula Studio .NET... Ημαρτον!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...