valadsk Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) η ιστορία γνωστή αν διαβάσατε το προηγούμενο θέμα. Τον ενημέρωσα αρχές Σεπτεμβρίου ότι θα φύγω από το σπίτι. μου λέει επειδή εχω δουλειές θα σε πάρω εγώ. με παίρνει πριν λιγες ημέρες και μου λέει μιλα με τη δικηγόρο μου επειδή υπάρχει και οφειλή. τελος σεπτέμβρη παίρνω τη δικηγόρο, μου λέει δεν δεχόμαστε κλειδί αν δεν εξοφληθούν τα παντα. το συμβολαιο τελικα ληγει 31/10. του οφείλω 2 ενοίκια και αν βαλει και τον 10ο γίνονται 3 ενοίκια + έξοδα του δικηγόρου δεν ξέρω και γω τι θα ζητήσει. του ειχα προτείνει ήδη από αρχες σεπτεμβρίου να του δωσω το κλειδί και να του δώσω σε λίγες δόσεις τα οφειλόμενα, γιατί του ειπα ευθεως οτι επρεπε να νοικιασω αλλο σπιτι φθηνοτερο για να μεινω, αλλιως θα ημουν στο δρομο. δε το δεχτηκε + οτι είχε και δουλειές. το συμβολαιο δεν το εχει κατεβασει, λήγει 31/10 να περιμένει να λήξει το συμβολαιο για να το ανεβάσει το ποσό? τελικα του ειπα ότι αφήνω το κλειδί μέσα, άλλωστε πάντα είχει ο ίδιος κλειδί απο το σπίτι. και έφυγα οριστικά. σκέφτομαι εξώδικο για να του παρedida το κλειδί, να υπάρχει ένα χαρτί ότι το παρέδωσα, αλλά δεν υπάρχει μια. πλέον ειμαι χωρίς κλειδί και με ενεργο συμβολαιο μεχρι 31/10 Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2022 από valadsk
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Για μπες λίγο στη θέση του άλλου: χρωστάς δύο ενοίκια + ένα του Οκτωβρίου τρία. Και του λες αρχές Σεπτεμβρίου ότι θα φύγεις, για τους δικούς σου λόγους, αδιάφορους για τον ιδιοκτήτη. Τι θέλεις να σου έλεγε, ευχαριστώ; Αυτή τη στιγμή, για να μπει νόμιμα στο σπίτι που σου νοίκιαζε πρέπει να σου κάνει έξωση με διαταγή απόδοσης μισθίου. Γιατί ούτε η μίσθωση έχει λυθεί επίσημα, ούτε του έχεις παραδώσει κλειδί και ακίνητο. Η διαταγή απόδοσης μισθίου, στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ, θα του κοστίσει γύρω στα 600-800 ευρώ. Πώς το βλέπεις, είναι λογικό; Εγώ θα ήθελα να σε πλακώσω, δεν ξέρω εσύ τι θα έκανες στη θέση του. ΥΓ: και ο τίτλος του thread εσφαλμένος είναι: δεν είναι ότι δεν δέχεται το κλειδί, δεν το δέχεται με τους όρους που του λες εσύ. Κάθισες να τον ακούσεις; Να βρείτε μια μέση λύση; Όχι, έφυγες και άφησες το κλειδί μέσα. Γιατί… έτσι μας αρέσει. 3 2
bill999r Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Φίλε κ εγώ νομίζω ότι είσαι φάουλ. Αυτά τα θέματα λύνονται με συζήτηση. Αν όλο τον υπόλοιπο καιρό ήσουν σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις σου νομίζω πως κανένας νοήμων ιδιοκτήτης δεν θα σου έβαζε το μαχαίρι στο λαιμό αν τώρα σου έτυχαν κάποιες δυσκολίες. Για μένα χρειάζεται διάλογο το θέμα σου κ φυσικά όχι μονομερείς κινήσεις λες κ θες να τον εξαπατήσεις. Πες του το πρόβλημα σου, ελευθέρωσε το σπίτι όσο πιο σύντομα μπορείς ώστε κ αυτός να το νοικιάσει κ να μην χάνει εισοδήματα και κανε έναν διακανονισμό της οφειλής σου έστω και σε βάθος χρόνου .
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κλειδί δικό του έχει να μπει; Αν έχει κράτα το και μην ασχολείσαι στα του θέματος της παράδοσης του κλειδιού. Το σπίτι είναι άδειο; Τις οφειλές μπορεί να τις διεκδικήσει νομικά μέχρι την ημερομηνία λήξης του συμφωνητικού σου. Edit: Τώρα διάβασα το κείμενο του paredose και έχει δίκιο, μέσα στο σπίτι δεν είναι νόμιμο να μπει αν δεν εκδοθεί διαταγη απόδοσης καθως με αυτή θα την δώσει και στην εφορία αλλιώς θα πρεπει να δηλώσει και όλα τα ενοικια στην φορολογική δήλωση, επίσης να γίνει λύση της μίσθωσης. Βρείτε μια συμβιβαστικη λύση του στυλ θα σου πληρώσω τόσα κάθε τόσο για Χ διάστημα και να λυθεί η μίσθωση by the law. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2022 από Basilhs23___
1988panos2171 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 56 λεπτά πριν, paredwse είπε Για μπες λίγο στη θέση του άλλου: χρωστάς δύο ενοίκια + ένα του Οκτωβρίου τρία. Και του λες αρχές Σεπτεμβρίου ότι θα φύγεις, για τους δικούς σου λόγους, αδιάφορους για τον ιδιοκτήτη. Τι θέλεις να σου έλεγε, ευχαριστώ; Αυτή τη στιγμή, για να μπει νόμιμα στο σπίτι που σου νοίκιαζε πρέπει να σου κάνει έξωση με διαταγή απόδοσης μισθίου. Γιατί ούτε η μίσθωση έχει λυθεί επίσημα, ούτε του έχεις παραδώσει κλειδί και ακίνητο. Η διαταγή απόδοσης μισθίου, στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ, θα του κοστίσει γύρω στα 600-800 ευρώ. Πώς το βλέπεις, είναι λογικό; Εγώ θα ήθελα να σε πλακώσω, δεν ξέρω εσύ τι θα έκανες στη θέση του. ΥΓ: και ο τίτλος του thread εσφαλμένος είναι: δεν είναι ότι δεν δέχεται το κλειδί, δεν το δέχεται με τους όρους που του λες εσύ. Κάθισες να τον ακούσεις; Να βρείτε μια μέση λύση; Όχι, έφυγες και άφησες το κλειδί μέσα. Γιατί… έτσι μας αρέσει. Έτσι ακριβώς, από τη στιγμή που χρωστάς πρέπει να λυθεί πρώτα αυτό το θέμα. Δε νομίζω να μην υπάρχει μια συμβιβαστική λύση εφόσον έχεις σκοπό να πληρώσεις τα χρωστουμενα.
valadsk Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bill999r είπε Φίλε κ εγώ νομίζω ότι είσαι φάουλ. Αυτά τα θέματα λύνονται με συζήτηση. Αν όλο τον υπόλοιπο καιρό ήσουν σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις σου νομίζω πως κανένας νοήμων ιδιοκτήτης δεν θα σου έβαζε το μαχαίρι στο λαιμό αν τώρα σου έτυχαν κάποιες δυσκολίες. Για μένα χρειάζεται διάλογο το θέμα σου κ φυσικά όχι μονομερείς κινήσεις λες κ θες να τον εξαπατήσεις. Πες του το πρόβλημα σου, ελευθέρωσε το σπίτι όσο πιο σύντομα μπορείς ώστε κ αυτός να το νοικιάσει κ να μην χάνει εισοδήματα και κανε έναν διακανονισμό της οφειλής σου έστω και σε βάθος χρόνου . το σπίτι έχει ελευθερωθεί από 1/9 και ειδοποιήθηκε. μου ειπε, θα σε πάρω σε μια εβδομαδα ειμαι εκτος ελλαδος με παιρνει χωρις να εχει περασει η εβδομάδα, μου λεει μιλα με την κυρια ταδε και μου εδωσε τηλεφωνο. χτυπησα στο google καταλαβα οτι ειναι δικηγορος. παράλληλα τον ξαναπερνω και του λεω θα μιλησω με τη δικηγορο, αλλα να σας ενημερωσω οτι το εχω αδειασει απο 1/9 και το κλειδί το έχω αφήσει με΄σα. Άλλωστε έχετε και εσείς κλειδί, πάντα είχατε. μου λέει μίλα με την δικηγόρο. η δικηγόρος μου λεει δεν το δεχόμαστε, αν δεν εξοφληθούν τα παντα. το άφησα μέσα και εφυγα, καθως δεν ειχα να το πληρωσω αλλα και για να βρει να το νοικιασει. του το ειπα κιολας να τον καλοπαρω. ανένδοτος φραγκοφονιας εν ολίγοις. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2022 από valadsk 1 1
bill999r Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Νομίζω πώς καλώς έπραξες γενικά. Το καλύτερο είναι να μιλήσεις με την δικηγόρο και να της προτείνεις την σταδιακή εξόφληση σε δόσεις. Βέβαια παίζει ρόλο κ τι έχει συμφωνήσει με τον άλλον. Μπορεί να ξεκινήσει επιθετικά ώστε να σε τρομάξει. Σε αυτή την περίπτωση ίσως θα πρέπει ή να απευθυνθείς σε δικηγόρο είτε να σταματήσεις να ασχολείσαι μαζί τους. Κανέναν δεν συμφέρει η υπόθεση να πάει δικαστικά. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2022 από bill999r
valadsk Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, paredwse είπε Για μπες λίγο στη θέση του άλλου: χρωστάς δύο ενοίκια + ένα του Οκτωβρίου τρία. Και του λες αρχές Σεπτεμβρίου ότι θα φύγεις, για τους δικούς σου λόγους, αδιάφορους για τον ιδιοκτήτη. Τι θέλεις να σου έλεγε, ευχαριστώ; Αυτή τη στιγμή, για να μπει νόμιμα στο σπίτι που σου νοίκιαζε πρέπει να σου κάνει έξωση με διαταγή απόδοσης μισθίου. Γιατί ούτε η μίσθωση έχει λυθεί επίσημα, ούτε του έχεις παραδώσει κλειδί και ακίνητο. Η διαταγή απόδοσης μισθίου, στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ, θα του κοστίσει γύρω στα 600-800 ευρώ. Πώς το βλέπεις, είναι λογικό; Εγώ θα ήθελα να σε πλακώσω, δεν ξέρω εσύ τι θα έκανες στη θέση του. ΥΓ: και ο τίτλος του thread εσφαλμένος είναι: δεν είναι ότι δεν δέχεται το κλειδί, δεν το δέχεται με τους όρους που του λες εσύ. Κάθισες να τον ακούσεις; Να βρείτε μια μέση λύση; Όχι, έφυγες και άφησες το κλειδί μέσα. Γιατί… έτσι μας αρέσει. αντί να μαζεύονται απλήρωτα ενοίκια, σκέθφηκα να φύγω για να το νοικιάσει και να παρει λεφτα. του πρότεινα να τα δώσω σε δόσεις τα οφειλόμενα. Ρεύμα κομμένο από εμενα (μια οφειλή ακολουθεί το ΑΦΜ μου που υπάρχει), αέριο κλειστό, νερό κοινόχρηστα συμπεριλαμβανόταν στο μίσθωμα). Και του λεω ξεκάθαρα ότι δεν ΕΧΩ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ. ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ? ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΣΑ και φυσικά θα βαλει και δικαστικα έξοδα και δεν δεχεται καν το διακανονισμο, αλλα ουτε και το κλειδι. εξόφληση των παντων για να λυθει το συμβολαιο και να παρουμε τοι κλειδι μου ειχε πει το σεπτεμβρη. και κατεληξα να ειμαι με ενεργο ακομη συμβολαιο ενω εχω αφησει μεσα το κλειδι. του πρότεινα να τα δωσω λίγα λίγα. Τι να εκανα να καθομουν μεσα? μόνο οι ιδιοκτήτες εχουν παντα δικιο? εφοσον προκειται για αδιαφορους για τον ιδιοκτητη λόγους και γω αφησα το κλειδι και εφυγα, εφοσον για τους δικους μου λογους δεν μπορουσα να το κανω οπως το ηθελαν. και κλειδι ειχε παντα και εχω φυγει απο μεσα. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2022 από valadsk 1 1
TuXaKoS Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, valadsk είπε αντί να μαζεύονται απλήρωτα ενοίκια, σκέθφηκα να φύγω για να το νοικιάσει και να παρει λεφτα. του πρότεινα να τα δώσω σε δόσεις τα οφειλόμενα. Ρεύμα κομμένο από εμενα (μια οφειλή ακολουθεί το ΑΦΜ μου που υπάρχει), αέριο κλειστό, νερό κοινόχρηστα συμπεριλαμβανόταν στο μίσθωμα). Και του λεω ξεκάθαρα ότι δεν ΕΧΩ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ. ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ? ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΣΑ και φυσικά θα βαλει και δικαστικα έξοδα και δεν δεχεται καν το διακανονισμο, αλλα ουτε και το κλειδι. εξόφληση των παντων για να λυθει το συμβολαιο και να παρουμε τοι κλειδι μου ειχε πει το σεπτεμβρη. και κατεληξα να ειμαι με ενεργο ακομη συμβολαιο ενω εχω αφησει μεσα το κλειδι. μόνο οι ιδιοκτήτες εχουν παντα δικιο? Όχι αλλά στη συγκεκριμένη έχει δίκιο. Του χρωστάς και το συμβόλαιο είναι ενεργό. Τον ενημέρωσες τελευταία στιγμή και για κάποιο λόγο πιστεύεις ότι έχεις δίκιο και είσαι σωστός. Δεν έχεις δίκιο και δεν είσαι σωστός. Το συμβόλαιο υπάρχει για συγκεκριμένο λόγο. Όπως δεν μπορεί να το σπάσει όποτε θέλει ο ιδιοκτήτης έτσι δεν μπορεί και ο ενοικιαστής. Δηλαδή σε αντίθετη περίπτωση, που ο ιδιοκτήτης για κάποιο λόγο έμενε χωρίς σπίτι, και σου έλεγε τον Φεβρουάριο ότι τον Μάρτιο θέλει να φύγεις για να μείνεις αυτός θα θεωρούσες ότι είναι σωστός ή θα άνοιγες άλλο θέμα εδώ για να δεις πως σε καλύπτει το συμβόλαιο; 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Τελευταία στιγμή του λέει φεύγω και παρατάει το κλειδί μέσα. Τρία νοίκια φέσι. Ο κακός ο ιδιοκτήτης. Ρε τι διαβάζουμε νυχτιάτικα. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις