Προς το περιεχόμενο

Αναρρωτική άδεια στον ιδιωτικο τομέα

airtrelomike13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Η μητερα μου εργάζεται 30 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα εδώ στην Αθήνα , στην ίδια εταιρεία με σύμβαση πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου.

Όλα αυτά τα έτη, έλειψε σύνολο  115 ημέρες σπαστά , λόγω ότι είχαμε το πατέρα μου στην εντατική, είχε σπάσει το πόδι της και είχε ένα σημαντικό θέμα με το στομάχι της. Αυτά δεν έγιναν στο ίδιο έτος, αλλά σε διαφορετικά έτη.

Τη Τρίτη, πήγε στη δουλειά της και δούλεψε τις μισές ώρες από το 8ωρο που απασχολείται και αυτό, διότι ανέβσε πυρετό είχε πονοκεφάλο και είχε ζαλάδες. Αφού το είπε στο διευθυντή της , πήγαμε στο φαρμακείο κάναμε rapid test το οποίο ήταν αρνητικό και την πήγα στο οικογενειακό μας ιατρό για να την εξετάσει. Της χορήγησε αναρρωτική άδεια 5 ημερών από 4/10-8/10,  και ταυτόχρονα αντιβίωση και τη Δευτέρα που μας έρχεται (μου είπε σήμερα που μίλησα μαζί του για να τον ενημερώσω για τη πορεία υγείας της μητέρας μου), να πάει να της γράψει να κάνει εξετάσεις και επανεκτιμήσει τη κατάσταση, και θα της γράψει και άλλη αναρρωτική άδεια.

Αφού μίλησα με το γιατρό της σήμερα, ενημέρωσα το Διευθυντη της , ο οποίος δεν μου έδειξε και τη καλύτερη ανθρώπινη συμπεριφορά. Του τύπου " γιατί δεν πάει να κάνει τις εξετάσεις αύριο τη Παρασκευή και πρέπει να τις κάνει Δευτέρα;" και του είπα ότι παίρνει αντιβίωση και δεν γίνεται αυτό, και οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του γιατρού. Και μου ελεγε το ενα και το αλλο. Του εξηγησα το τι μου ανεφερε ο γιατρος και μου είπε με ειρωνικό ύφος " α καλά εντάξει" και μου το κλείνει στα μούτρα. 

Αυτός γενικά επειδή βγάζει το πρόγραμμα της εβδομάδας για το ποιος θα είναι πρωινός, ποιος θα είναι βραδινός, θέλει να ξέρει ποιος θα λείπει. Και δυστυχώς αυτή τη περίοδο από το πόστο της μητέρας μου λείπουν κάποιο με άδεια κοβιντ, εγκυμοσύνης, κανονικές άδειες και δεν βγαίνουν τα άτομα. Ωστόσο, δεν θεωρώ ότι ήταν ανθρώπινη η συμπεριφορά του, ειδικά σε κάποιον που έχει εργαστεί τόσα χρόνια στην ίδια εταιρεία, και δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα. Και από ότι έχω μάθει, το έχει κάνει και σε άλλους όταν έλειπαν με αναρρωτικές

Ήθελα να σας ρωτήσω:

- Θεωρείται σωστή τη συμπεριφορά του Διευθυντή?

- Με δεδομένο ότι θα πάρει άλλες 2-3 ημέρες αναρρωτική άδεια, που σημαίνει ότι θα λείψει από την εργασία της 7-8 ημέρες, χάνει κάτι από το μισθό της? Βρήκα το νόμο που αναφέρει ότι μέχρι 3 ημέρες της πληρώνει η εταιρεία και μετά τις υπόλοιπες  ημερες αν ειναι πανω απο 3 ημερες, τις πληρωνει ο ΕΦΚΑ μεσω του επιδοματος ασθενειας, την οποια αιτηση την εκανα ηλεκτρονικά. Δηλαδή ο ΕΦΚΑ καλύπτει τη διαφορά που χάνει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις πρώτες 3 ημέρες τις πληρώνει μισές  ο εργοδότης, τις υπολοιπες πληρώνει ένα μέρος ο εργοδότης και ένα μέρος το ΕΦΚΑ (καθυστερεί πολύυυυυυυυ). Σύνολο ημερών ασθενείας μέσα στο έτος 25 (από την γενέθλια ημερομηνία πρόσληψης) πχ εαν προσλήφθηκε Μάιο πάει 25 ημέρες απο Μάιο σε Μάιο κοκ. Μετά τις 25 πληρώνει ΜΟΝΟ το ΕΦΚΑ.

Επεξ/σία από stamatisj1

Δεν την θεωρώ και παράλογη την συμπεριφορά του υπεύθυνου, ούτε είπε κάτι τρελό.

Από την άλλη, ούτε εσείς κάνατε κάτι εξωφρενικό.

Η δικιά του η δουλειά είναι να βγει το πρόγραμμα, και όταν οι μισοί λείπουν με κανονική άδεια, αναρρωτική, λόγω κόβιντ κτλ., λογικό να υπάρχουν πίεση και νεύρα.

Εσείς, κοιτάτε την δική σας δουλειά.

Η γυναίκα όντως είναι άρρωστη, έχετε τις οδηγίες του γιατρού, κάνετε την δουλειά σας και τον αφήνετε αυτόν να βρει λύση.

Δημιουργούνται κάθε μέρα τέτοια θέματα στις εταιρίες. Δεν πήγατε να εκμεταλλευτείτε κάτι, άρα έχετε την συνείδηση σας καθαρή.

Αλλά μην τρελένεστε και με αυτό που είπε. Βρέθηκε πιεσμένος, είπε κάτι, όχι και πολύ τρομερό. Τελείωσε.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...