Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω να προχωρήσω σε αναβάθμιση του switch ενός μικρού γραφείου με 3 θέσεις εργασίας και ένα file server /NAS σε πλήρως 10Gbit. Πρακτικά με καλύπτουν switches με 5 έως 8 ports (αξιοποιώντας και το τρέχον switch που έχει 2 ports 10Gbit και 8 ports 1Gbit). Δεν με ενδιαφέρουν managed λύσεις, το use case είναι παρα πολύ απλό, αλλά επειδή πρόκειται για φωτογράφους που δουλεύουν μεγάλα αρχεία απευθείας από το server, το performance είναι σημαντικό. Σε λογικά επίπεδα κόστους βρίσκω αυτά τα δύο switches της TP-Link: https://www.tp-link.com/gr/home-networking/soho-switch/tl-sx105/  για 5 ports και αυτό για 8: https://www.tp-link.com/gr/home-networking/soho-switch/tl-sx1008/

Γνωρίζετε άλλα παρόμοια switches σε αυτή τη κατηγορία τιμής που ενδεχομένως μου έχουν ξεφύγει; Έχει κάποιος από εσάς εμπειρία με αυτά τα δύο; Δυστυχώς δεν έχω δουλέψει καθόλου τέτοια switches για να έχω προσωπική άποψη και στο Internet αναζητώντας reviews και κριτικές, η κατάσταση είναι all over the place... πολλοί πάντως έχουν αναφέρει θέματα αξιοπιστίας και για αυτό ρωτάω για προσωπικές εμπειρίες χρήσης. Το 5-port switch είναι fan less και άρα αθόρυβο για περιβάλλον γραφείου που είναι σημαντικό θέμα, αλλά επειδή γενικά θα δουλεύεται φουλ και όλα του τα ports, μήπως τίθεται και μόνο από αυτό θέμα αξιοπιστίας; Ενδεικτικά αυτή τη στιγμή το Netgear με τα Gbit+10Gbit ports που είναι επίσης fanless, όταν δουλέυουν και τα τρία άτομα είναι σαν μάτι για να ζεστάνεις φαγητό....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο φθηνα απο tplink δυσκολο να βρεις παντως. Παραδοσιακα παντως τα προιοντα της δουλευουν σχετικα καλα. Αστοχιες παντα υπαρχουν βεβαια σε ολες τις εταιρειες.

Εννοειται οτι πρεπει να εχεις και στα πισι σου 10gbit καρτες.

Επεξ/σία από Gogotsa
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Gogotsa είπε

Πιο φθηνα απο tplink δυσκολο να βρεις παντως. Παραδοσιακα παντως τα προιοντα της δουλευουν σχετικα καλα. Αστοχιες παντα υπαρχουν βεβαια σε ολες τις εταιρειες.

Εννοειται οτι πρεπει να εχεις και στα πισι σου 10gbit καρτες.

Οι κάρτες στοιχίζουν πολλαπλάσια ανά πορτ σε σχέση με το switch. Αλλά θα του χαλάσουμε το είχαμε να λέμε 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...