comfuzio Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, pandisworld είπε Τα 14 δεν είναι κακα. Τώρα αν θέλεις να αλλάξεις, άλλαξε ΜΟΝΟ ΑΝ βρεις κάτι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Άσχετο: όσο για το φιλαράκια τεχνικούς. Όπως πάντα λέω πολλές φορές είναι ΙΔΙΟΙ οι τεχνικοί των παροχών και στο πεδίο ΣΥΝΕΡΓΆΖΟΝΤΑΙ με τους Οτετζιδες. Πρέπει να ξέρετε είναι ΜΥΘΟΣ οι εταιρείες, τα δίκτυα κλπ. ΌΛΑ στην ουσία ΊΔΙΑ είναι. Ως παράδειγμα πάντα φέρνω το ρεύμα, είτε είσαι σε μι Χ εταιρεία, είτε στην Ψ, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ΙΔΙΟ. Ρεύμα η μία, ρεύμα και η άλλη και το πρόβλημα οι ίδιοι τεχνικοί θα το φτιάξουν. Γι αυτό ΜΗΝ ψαρωνετε ότι και καλά "Άλλαξα δίκτυο. Άλλαξα πάροχο κλπ" ΜΠΟΥΡΔΕΣ.Το μόνο που θα ψάχνετε είναι να είναι κάτι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Δεν είναι στο 100% έτσι, είναι και άλλα που παίζουν ρόλο πχ αν θα πάρεις trueIP ή αν θα σε έχει πίσω από CGNAT ο πάροχος, μετά τι bandwidth έχει με το εξωτερικό αλλά και το latency. Σαν καλώδια, ναι ίδιοι είναι και οι τεχνικοί πεδίου σε πολλές περιπτώσεις είναι όντως φίλοι και ίσως κάνουν και το κάτι παραπάνω για να εξυπηρετήσουν. Υπάρχει και αντίποδας σε μερικές περιοχές που είναι στα μαχαίρια, θυμάμαι περιστατικά όσο ήμουν VF που σε Σ/Ρ έρχονταν ο τεχνικός της VF και ο ΟΤΕτζής έφευγε και ζητούσε να γίνει άλλο Σ/Ρ με άλλον τεχνικό (+10 μέρες ταλαιπορίας). Και ποιος τα άκουσε; ο ΟΤΕτζής που ήταν εκεί και έφυγε γιατί δεν του άρεσε ο τεχνικός της VF; Μπα...κάποιος comfuzio τα άκουσε για 10 ζωές Για το latency που λέω, στην δικιά μου γραμμή από forthnet σε κάποιο game είχα 220ms ping, φεύγω και πάω (τότε) On Telecoms και πέφτω στα 180, με ίδιο router καλώδια κτλ αλλάζω πιο μετά πάω cyta, πριν βάλω το δικό τους voip router, 155ms latency (κοντά στα 177ms με το δικό τους). Πέραν της τιμής πρέπει γενικά να κοιτάει ο κόσμος SLA, εξοπλισμό, TrueIP vs CGNAT και μετά την τιμή. Τονίζω το SLA γιατί τώρα με τηλεργασίες κτλ με οικιακά προγράμματα το SLA (Service Level Agreement) είναι κοντά στις 3 εργάσιμες μέρες + άλλες τόσες αν πάει ΟΤΕ κτλ (+όσο πάει αν πάει για Σ/Ρ όπως του ts), αν κάποιος το θέλει για δουλειά και περιμένει αποκατάσταση βλάβης την ίδια μέρα, το ξεχνάει με το οικιακό και φυσικά ξεχνάει το οικονομικό καθώς το επαγγελματικό θα κοστίζει κάτι παραπάνω. Τώρα αν κάποιος θέλει το ΝΕΤ απλά για να μπαίνει σε fb και δεν τον νοιάζει κάτι άλλο, οκ πάει σε ότι πιο οικονομικό βρει 1 λεπτό πριν, Inuyasha είπε Είσαι λίγο έως πολύ λάθος, παιδί ρόλο τι εξοπλισμό έχει ο κάθε παροχος, και το LINK του παροχου προς εξωτερικό (και εδώ είναι και η μεγαλύτερη διαφορά στο πόσα ms θα έχεις πχ σε παιχνίδια που είναι αρξςτα συμαντικο για κάποιους Η σύγκριση που έκανες με τι ρεύμα είναι πολύ λάθος γιατί τι ρεύμα έχει 2 παραμέτρους, να παίζει στα 230v και 60hz, οπότε εκεί κοιτάς όντως ότι πιο οικονομικό, στο ίντερνετ από την άλλη είναι αρκετοί παράγοντες στη μέση Με πρόλαβες στην απάντηση!
power_1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Μεγαλη μπουκια φαε μεγαλη κουβεντα μη λες Μαλλον ημουν πολυ αισιοδοξος 7 ωρες κρατησε το....... ονειρο ( ταχυτητα 14+ ) γιατι μετα αρχισε ο εφιαλτης ...στο δρομο με το ιντερνετ και εμεινα στον ...ασσο .Δεν εχω ιντερνετ και παλι απο χθες δεν συνχρονιζει καν στη γραμμη .Ασε που αρχισε να .... σφυριζει το τηλεφωνο το αποσυνδεσα αφαιρεσα σπλιτερ ...τιποτα ,παλι μουλαρωσε η γραμμη.Λετε μοιπως να φταιει το σταθερο τηλεφωνο .Να το αντικαταστησω ?
comfuzio Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 βάλε και πάλι το router μόνο του και δες τι κάνει, αν παίζει μόνο του το router, μάλλον σε χαιρέτησε ή το splitter/filter ή το σταθερό. Αν πάλι δεν κάνει sync και μόνο του στην γραμμή, ξανά δώσε βλάβη 1
power_1 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, comfuzio είπε βάλε και πάλι το router μόνο του και δες τι κάνει, αν παίζει μόνο του το router, μάλλον σε χαιρέτησε ή το splitter/filter ή το σταθερό. Αν πάλι δεν κάνει sync και μόνο του στην γραμμή, ξανά δώσε βλάβη Πηρα τηλεφωνο και ο τεχνικος μου ειπε να αφαιρεσω spliter και τηλεφωνο, δεν συνχρωνιζε ,μ ε ρουτερ κατευθειαν στη γραμμη Περιμενα να αναψει ο συνχρονισμος και κατι εκανε στη γραμμη και τωρα εχω ιντερνετ(δεν συνδεσα το τηλεφωνο )αλλα η ταχυτητα ειναι 4 mbs ελπιζω να διορθωθει . Αλλαξα 4 σπλιτερ δεν ευθυνονται αυτα ,τηλεφωνο εχω ενα σταθερο οχι ασυρματο δεν εχω αλλο να συνδεσω αν ευθυνoταν το τηλεφωνο οταν το αφαιρουσα απο τη γραμμη δεν θα ειχα την συνηθει ταχυτητα (14mbs) κι οχι 4 mbs ?
pandisworld Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Στις 14/10/2022 στις 7:41 ΠΜ, Inuyasha είπε Είσαι λίγο έως πολύ λάθος, παιδί ρόλο τι εξοπλισμό έχει ο κάθε παροχος, και το LINK του παροχου προς εξωτερικό (και εδώ είναι και η μεγαλύτερη διαφορά στο πόσα ms θα έχεις πχ σε παιχνίδια που είναι αρξςτα συμαντικο για κάποιους Η σύγκριση που έκανες με τι ρεύμα είναι πολύ λάθος γιατί τι ρεύμα έχει 2 παραμέτρους, να παίζει στα 230v και 60hz, οπότε εκεί κοιτάς όντως ότι πιο οικονομικό, στο ίντερνετ από την άλλη είναι αρκετοί παράγοντες στη μέση Η σύγκριση που έκανα είναι απόλυτα δοκιμή. Οι γραμμές έως το πελάτη είναι ΙΔΙΕΣ ΔΕΝ έχει σημασία σε ΠΟΙΟ πάροχο είσαι. Όπως βέβαια και πολλοί τεχνικοί. Αυτό που συμφέρει πλέον είναι να βρει κάποιος κάτι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Στις 14/10/2022 στις 7:41 ΠΜ, Inuyasha είπε Είσαι λίγο έως πολύ λάθος, παιδί ρόλο τι εξοπλισμό έχει ο κάθε παροχος, και το LINK του παροχου προς εξωτερικό (και εδώ είναι και η μεγαλύτερη διαφορά στο πόσα ms θα έχεις πχ σε παιχνίδια που είναι αρξςτα συμαντικο για κάποιους Η σύγκριση που έκανες με τι ρεύμα είναι πολύ λάθος γιατί τι ρεύμα έχει 2 παραμέτρους, να παίζει στα 230v και 60hz, οπότε εκεί κοιτάς όντως ότι πιο οικονομικό, στο ίντερνετ από την άλλη είναι αρκετοί παράγοντες στη μέση Η σύγκριση που έκανα είναι απόλυτα δοκιμή. Οι γραμμές έως το πελάτη είναι ΙΔΙΕΣ ΔΕΝ έχει σημασία σε ΠΟΙΟ πάροχο είσαι. Όπως βέβαια και πολλοί τεχνικοί. Αυτό που συμφέρει πλέον είναι να βρει κάποιος κάτι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Στις 14/10/2022 στις 7:41 ΠΜ, Inuyasha είπε Είσαι λίγο έως πολύ λάθος, παιδί ρόλο τι εξοπλισμό έχει ο κάθε παροχος, και το LINK του παροχου προς εξωτερικό (και εδώ είναι και η μεγαλύτερη διαφορά στο πόσα ms θα έχεις πχ σε παιχνίδια που είναι αρξςτα συμαντικο για κάποιους Η σύγκριση που έκανες με τι ρεύμα είναι πολύ λάθος γιατί τι ρεύμα έχει 2 παραμέτρους, να παίζει στα 230v και 60hz, οπότε εκεί κοιτάς όντως ότι πιο οικονομικό, στο ίντερνετ από την άλλη είναι αρκετοί παράγοντες στη μέση Η σύγκριση που έκανα είναι απόλυτα δοκιμή. Οι γραμμές έως το πελάτη είναι ΙΔΙΕΣ ΔΕΝ έχει σημασία σε ΠΟΙΟ πάροχο είσαι. Όπως βέβαια και πολλοί τεχνικοί. Αυτό που συμφέρει πλέον είναι να βρει κάποιος κάτι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Στις 14/10/2022 στις 7:41 ΠΜ, Inuyasha είπε Είσαι λίγο έως πολύ λάθος, παιδί ρόλο τι εξοπλισμό έχει ο κάθε παροχος, και το LINK του παροχου προς εξωτερικό (και εδώ είναι και η μεγαλύτερη διαφορά στο πόσα ms θα έχεις πχ σε παιχνίδια που είναι αρξςτα συμαντικο για κάποιους Η σύγκριση που έκανες με τι ρεύμα είναι πολύ λάθος γιατί τι ρεύμα έχει 2 παραμέτρους, να παίζει στα 230v και 60hz, οπότε εκεί κοιτάς όντως ότι πιο οικονομικό, στο ίντερνετ από την άλλη είναι αρκετοί παράγοντες στη μέση Άστο είναι απόλυτα δοκιμή. Για το δίκτυο που είναι εως το πελάτη είναι οι γραμμές είναι ΙΔΙΕΣ. Οπότε ο μύθος αλλάζω πάροχο δεν έχει καμία βάση. Αν έχει πρόβλημα το δίκτυο έξω και δεν αποκατασταθεί ΔΕΜ αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ Στις 14/10/2022 στις 7:42 ΠΜ, comfuzio είπε Δεν είναι στο 100% έτσι, είναι και άλλα που παίζουν ρόλο πχ αν θα πάρεις trueIP ή αν θα σε έχει πίσω από CGNAT ο πάροχος, μετά τι bandwidth έχει με το εξωτερικό αλλά και το latency. Σαν καλώδια, ναι ίδιοι είναι και οι τεχνικοί πεδίου σε πολλές περιπτώσεις είναι όντως φίλοι και ίσως κάνουν και το κάτι παραπάνω για να εξυπηρετήσουν. Υπάρχει και αντίποδας σε μερικές περιοχές που είναι στα μαχαίρια, θυμάμαι περιστατικά όσο ήμουν VF που σε Σ/Ρ έρχονταν ο τεχνικός της VF και ο ΟΤΕτζής έφευγε και ζητούσε να γίνει άλλο Σ/Ρ με άλλον τεχνικό (+10 μέρες ταλαιπορίας). Και ποιος τα άκουσε; ο ΟΤΕτζής που ήταν εκεί και έφυγε γιατί δεν του άρεσε ο τεχνικός της VF; Μπα...κάποιος comfuzio τα άκουσε για 10 ζωές Για το latency που λέω, στην δικιά μου γραμμή από forthnet σε κάποιο game είχα 220ms ping, φεύγω και πάω (τότε) On Telecoms και πέφτω στα 180, με ίδιο router καλώδια κτλ αλλάζω πιο μετά πάω cyta, πριν βάλω το δικό τους voip router, 155ms latency (κοντά στα 177ms με το δικό τους). Πέραν της τιμής πρέπει γενικά να κοιτάει ο κόσμος SLA, εξοπλισμό, TrueIP vs CGNAT και μετά την τιμή. Τονίζω το SLA γιατί τώρα με τηλεργασίες κτλ με οικιακά προγράμματα το SLA (Service Level Agreement) είναι κοντά στις 3 εργάσιμες μέρες + άλλες τόσες αν πάει ΟΤΕ κτλ (+όσο πάει αν πάει για Σ/Ρ όπως του ts), αν κάποιος το θέλει για δουλειά και περιμένει αποκατάσταση βλάβης την ίδια μέρα, το ξεχνάει με το οικιακό και φυσικά ξεχνάει το οικονομικό καθώς το επαγγελματικό θα κοστίζει κάτι παραπάνω. Τώρα αν κάποιος θέλει το ΝΕΤ απλά για να μπαίνει σε fb και δεν τον νοιάζει κάτι άλλο, οκ πάει σε ότι πιο οικονομικό βρει Με πρόλαβες στην απάντηση! Μιλάμε για απλούς πελάτες και όπως είπα πολλοί τεχνικοί είναι ΙΔΙΟΙ. Αφού τις εργασίες παιδιού τις έχουν αναλάβει τρίτες εταιρείες Στις 16/10/2022 στις 9:42 ΠΜ, power_1 είπε Πηρα τηλεφωνο και ο τεχνικος μου ειπε να αφαιρεσω spliter και τηλεφωνο, δεν συνχρωνιζε ,μ ε ρουτερ κατευθειαν στη γραμμη Περιμενα να αναψει ο συνχρονισμος και κατι εκανε στη γραμμη και τωρα εχω ιντερνετ(δεν συνδεσα το τηλεφωνο )αλλα η ταχυτητα ειναι 4 mbs ελπιζω να διορθωθει . Αλλαξα 4 σπλιτερ δεν ευθυνονται αυτα ,τηλεφωνο εχω ενα σταθερο οχι ασυρματο δεν εχω αλλο να συνδεσω αν ευθυνoταν το τηλεφωνο οταν το αφαιρουσα απο τη γραμμη δεν θα ειχα την συνηθει ταχυτητα (14mbs) κι οχι 4 mbs ? Την ταχύτητα πάντα να την μετράς μέσα από το router και όχι από Speed test. Αν δεν γνωρίζεις το πώς. Κάλεσε τούς. Πιθανών να έχει εφαρμοστεί κάποιο profile 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα