Karapoul Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Καλησπερα ειμαι 21 ετων και δεν εχω εισοδημα στο ονομα μου και κανω μηδενικη φορολογικη δηλωση μπορω να γραψω στο ονομα μου αμαξι μεχρι 2000 κυβικα; Αν ναι θα εχω κανενα προβλημα με την εφορια. Υπαρχει τροπος να αποφυγω καποιους φορους και να το γραψω στο ονομα μου. Ευχαριστω...
czarjuly Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Αν δε κάνω λάθος το αυτοκίνητο έχει τεκμήριο πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις κάποιο εισόδημα για να το δικαιολογήσεις για σιγουριά ρώτα σε ένα λογιστικό γραφειο 2
NikosKallithea Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Οχι δεν μπορεις χωρις εισόδημα να αγορασεις αυτοκίνητο και μάλιστα 2000cc
Karapoul Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Σε ατομο που ειναι πλεον ανεργο μπορω; Η σε συνταξιουχο;
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Karapoul είπε Σε ατομο που ειναι πλεον ανεργο μπορω; Η σε συνταξιουχο; Αν εχει εισοδημα που το καλυπτει και του εχεις εμπιστοσυνη ναι για συνταξιουχο https://www.autotriti.gr/newcars/tekmhria/index.asp?fbclid=IwAR2RzP1i7eaBGMg7h4ywlpaSwcVhE2K2MWLm_vxH8ZC7BZPV91vPYg-g-10 8800 για εως 5 χρονια και με εκπτωση μετα λογω παλαιοτητας αν δεν εχει αλλα τεκμηρια οπως ιδιοκατοικηση , αλλο αυτοκινητο κλπ Για ανεργο θα εχει προβλημα το ιδιο με σενα Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2022 από Γιάννης Platano
Sakiz105 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Οχι 2000. Αν ηταν μέχρι 1800 και 15χρονια δεν θα είχες θέμα
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε Οχι 2000. Αν ηταν μέχρι 1800 και 15χρονια δεν θα είχες θέμα Ολα ειναι σχετικα με το εισοδημα .Εχω 4 αμαξια στο ονομα μου της οικογενεας χωρις κανενα προβλημα
sphinxgr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Χονδρικά το αφορολόγητο είναι, για φορολογούμενο χωρίς εξαρτημένα τέκνα, 8.636€ Τα 3000€ είναι το κόστος διαβίωσης. Οπότε μένουν ακόμα 5636€ στα οποία μπορείς να εμφανίζεις ως εισοδήματα χωρίς να πληρώνεις φόρο. Φυσικά χρειάζονται και αποδείξεις εξόδων για να πληρώσεις μηδενικό φόρο (για να ισχύουν τα 8636€ - περίπου 2500€ σε αποδείξεις) Τα οχήματα έχουν ως τεκμήριο -> Tα προαναφερθέντα ύψη τεκμηρίων ισχύουν για αυτοκίνητα ηλικίας έως πέντε ετών. Για οχήματα ηλικίας 5 έως 10 ετών, προβλέπεται έκπτωση σε αυτά κατά 30% και για αυτοκίνητα ηλικίας άνω των 10 ετών έκπτωση κατά 50%. Αν ο κυβισμός του αυτοκινήτου δεν καταλήγει σε πλήρη εκατοντάδα (π.χ. 1240, 1290 κ.ε.) τότε θα γίνεται στρογγυλοποίηση προς την πλησιέστερη εκατοντάδα (μέχρι 50 κ.ε. προς την αμέσως προηγούμενη και πάνω από 50 κ.ε. προς την αμέσως επόμενη).
Joshua21 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Karapoul είπε Καλησπερα ειμαι 21 ετων και δεν εχω εισοδημα στο ονομα μου και κανω μηδενικη φορολογικη δηλωση μπορω να γραψω στο ονομα μου αμαξι μεχρι 2000 κυβικα; Αν ναι θα εχω κανενα προβλημα με την εφορια. Υπαρχει τροπος να αποφυγω καποιους φορους και να το γραψω στο ονομα μου. Ευχαριστω... Καλημέρα, εφόσον δεν έχεις εισόδημα πως ακριβώς θα μπορέσεις να αγοράσεις και να συντηρείς αυτοκίνητο? Όσο για αυτό που ρωτάς είναι εντελώς αόριστο, το μέχρι 2000 κυβικά και φυσικά ανάλογα και με την ηλικία του έχει τεκμήριο για τη χρήση του μέχρι 8.800€/έτος. Σε αυτό θα προστεθεί και το ατομικό σου τεκμήριο (3.000€/έτος αν είσαι άγαμος), και για τον πρώτο χρόνο θα προστεθεί το τεκμήριο αγοράς (το ποσό που θα φανεί ότι ξόδεψες για να το αποκτήσεις), και στο τέλος θα φορολογηθείς με βάση αυτό το άθροισμα. Για να μην πληρώσεις φόρο θα πρέπει αυτό το άθροισμα να μην ξεπερνά τις 8.600€, και φυσικά να έχεις πραγματοποιήσει τις ανάλογες δαπάνες (30% του παραπάνω ποσού) με ηλεκτρονικά μέσα. 17 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ολα ειναι σχετικα με το εισοδημα .Εχω 4 αμαξια στο ονομα μου της οικογενεας χωρις κανενα προβλημα Εσύ όμως έχεις μεγάλο εισόδημα, ενώ ο φίλος που ρωτάει δεν έχει καν εισόδημα. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2022 από Joshua21 1
vamvakoolas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 9 ώρες πριν, Karapoul είπε Καλησπερα ειμαι 21 ετων και δεν εχω εισοδημα στο ονομα μου και κανω μηδενικη φορολογικη δηλωση μπορω να γραψω στο ονομα μου αμαξι μεχρι 2000 κυβικα; Αν ναι θα εχω κανενα προβλημα με την εφορια. Υπαρχει τροπος να αποφυγω καποιους φορους και να το γραψω στο ονομα μου. Ευχαριστω... φανταζομαι βρηκες καποιο παλιο οχημα μεγαλου κυβισμου και εισαι μεσα στη 3@λα να το παρεις αλλα εχεις δευτερες σκεψεις. Πολλοι ημασταν στη θεση σου αλλα για να μη μπλεξεις σκεψου 1)η ασφαλεια θα ειναι ισως αυξημενη ως νεος οδηγος 2)θα πρεπει να κρατας φραγκα για βενζινες, τελη κυκλοφοριας/ασφαλεια και συντηρηση (ακομα και αν "πιανουν" τα χερια σου) 3) για τη μεταβιβαση θα πρεπει να πληρωσεις επισης παραβολα, δεν ειναι τσαμπε οσο για το αρχικο σου ερωτημα σου απαντησαν ηδη οι "λογιστες του φορουμ" εγω απλως το ειχα δηλωσει στη μητερα μου
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Εσύ όμως έχεις μεγάλο εισόδημα, ενώ ο φίλος που ρωτάει δεν έχει καν εισόδημα. Αυτο ειπα κι εγω οτι ολλα εχουν σχεση με το εισοδημα .Δεν ειπα κατι διαφορετικο .
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Το αγοράζει ο πατέρας στο όνομα του,εφοσων δηλώνει εισόδημα και το κάνει γονική παροχή.
software Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Χονδρικά το αφορολόγητο είναι, για φορολογούμενο χωρίς εξαρτημένα τέκνα, 8.636€ Τα 3000€ είναι το κόστος διαβίωσης. Οπότε μένουν ακόμα 5636€ στα οποία μπορείς να εμφανίζεις ως εισοδήματα χωρίς να πληρώνεις φόρο. Φυσικά χρειάζονται και αποδείξεις εξόδων για να πληρώσεις μηδενικό φόρο (για να ισχύουν τα 8636€ - περίπου 2500€ σε αποδείξεις) Τα οχήματα έχουν ως τεκμήριο -> Tα προαναφερθέντα ύψη τεκμηρίων ισχύουν για αυτοκίνητα ηλικίας έως πέντε ετών. Για οχήματα ηλικίας 5 έως 10 ετών, προβλέπεται έκπτωση σε αυτά κατά 30% και για αυτοκίνητα ηλικίας άνω των 10 ετών έκπτωση κατά 50%. Αν ο κυβισμός του αυτοκινήτου δεν καταλήγει σε πλήρη εκατοντάδα (π.χ. 1240, 1290 κ.ε.) τότε θα γίνεται στρογγυλοποίηση προς την πλησιέστερη εκατοντάδα (μέχρι 50 κ.ε. προς την αμέσως προηγούμενη και πάνω από 50 κ.ε. προς την αμέσως επόμενη). 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Καλημέρα, εφόσον δεν έχεις εισόδημα πως ακριβώς θα μπορέσεις να αγοράσεις και να συντηρείς αυτοκίνητο? Όσο για αυτό που ρωτάς είναι εντελώς αόριστο, το μέχρι 2000 κυβικά και φυσικά ανάλογα και με την ηλικία του έχει τεκμήριο για τη χρήση του μέχρι 8.800€/έτος. Σε αυτό θα προστεθεί και το ατομικό σου τεκμήριο (3.000€/έτος αν είσαι άγαμος), και για τον πρώτο χρόνο θα προστεθεί το τεκμήριο αγοράς (το ποσό που θα φανεί ότι ξόδεψες για να το αποκτήσεις), και στο τέλος θα φορολογηθείς με βάση αυτό το άθροισμα. Για να μην πληρώσεις φόρο θα πρέπει αυτό το άθροισμα να μην ξεπερνά τις 8.600€, και φυσικά να έχεις πραγματοποιήσει τις ανάλογες δαπάνες (30% του παραπάνω ποσού) με ηλεκτρονικά μέσα. Εσύ όμως έχεις μεγάλο εισόδημα, ενώ ο φίλος που ρωτάει δεν έχει καν εισόδημα. Τα έχετε εξηγήσει πολύ σωστά, μία διευκρίνιση μόνο, αν δεν κάνω λάθος το 30% των αποδείξεων πλέον αφορά μόνο το πραγματικό εισόδημα, και όχι όπως ήταν παλιά με κλίμακες 10%, 15%, 20% που πήγαινε σε όποιο ήταν μεγαλύτερο, πραγματικό ή τεκμαρτο. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2022 από software 1
NikosKallithea Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 6 λεπτά πριν, jmmys είπε Το αγοράζει ο πατέρας στο όνομα του,εφοσων δηλώνει εισόδημα και το κάνει γονική παροχή. Και τα ετήσια τεκμήρια πως θα τα καλύψει στην εφορεία
tsaltinho Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Και τα ετήσια τεκμήρια πως θα τα καλύψει στην εφορεία Μονο αυτο? το οτι θα πληρωσει 2 φορες μεταβιβαση....?
Προτεινόμενες αναρτήσεις