Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με δύο MacBook !!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παρακαλώ βοήθεια !!!

το πρόβλημα :

MacBook Pro 13 2017 , από πέρσι η μπαταρία τα είχε φτύσει ( διάρκεια περίπου δύο ώρες ) αλλά κατά τα άλλα μια χαρά .χτες το μηχάνημα έσβησε και απλά δε ξανανοιξε ποτέ .το πήγα isystem και μου είπα ότι χρειάζεται αλλαγή η μητρική .Λόγω υψηλού κόστους και δεδομένου ότι το μηχάνημα τα έβγαλε γενικά; τα λεφτά του ( πολύ έντονη και σκληρή χρήση ) είπα όχι .

μέχρι εδώ καλά .Πάμε τώρα στη καταστροφή 

γυρνάω σπίτι όπου έχω ένα MacBook Pro 16 ( με ιντελ 9750 h και 5300 m πάνω ) το οποίο ΚΑΙ αυτό ενώ λειτουργεί κανονικά δεν φορτιζει με τίποτα .Υγεία μπαταρίας normal ε αυτή τη περίπτωση .χρήση φόρτιση επίσημου της απλ με OEM καλώδιο για φόρτιση ( το thunderbolt καλώδιο για κάποιο λόγο έπαψε να λειτουργεί προ διμήνου -τυχαιο ?) , δοκιμάζω στη συνέχεια ένα δεύτερο κανονικό thunderbolt 3 καλώδιο με δύο διαφορετικούς φορτιστές ( του 16 και του 13) όπως και το φορτιστή του steam deck ( δίνει γύρω στα 60 watt) και στις τέσσερις θηρες του Μακ .Τίποτα .. 

δοκιμάζω reset μπαταρίας ( power+option + shift κλπ) τίποτα....Αλλαγή στα health settings της μπαταρίας , τίποτα.. . περιμένω να αδειάσει πλήρως και να φορτίσω τίποτα. κάνω μπου σε windows σκεπτόμενος ότι μπορεί να είναι θέμα software , τίποτα ( στα windows πχ έδειχνε ότι η μπαταρία ήταν σε φόρτιση , δε ξερω αν αυτό έχει κάποια σχέση , κάποιο βραχυκύκλωμα ίσως ).

πλέον το μηχάνημα έσβησε και απλά δε φορτίζει 

αν κάποιος μπορεί σκεφτεί κάτι παρακαλώ να με διαφωτίσει !

ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Choronzon είπε

παρακαλώ βοήθεια !!!

το πρόβλημα :

MacBook Pro 13 2017 , από πέρσι η μπαταρία τα είχε φτύσει ( διάρκεια περίπου δύο ώρες ) αλλά κατά τα άλλα μια χαρά .χτες το μηχάνημα έσβησε και απλά δε ξανανοιξε ποτέ .το πήγα isystem και μου είπα ότι χρειάζεται αλλαγή η μητρική .Λόγω υψηλού κόστους και δεδομένου ότι το μηχάνημα τα έβγαλε γενικά; τα λεφτά του ( πολύ έντονη και σκληρή χρήση ) είπα όχι .

γυρνάω σπίτι όπου έχω ένα MacBook Pro 16 ( με ιντελ 9750 h και 5300 m πάνω ) το οποίο ΚΑΙ αυτό ενώ λειτουργεί κανονικά δεν φορτιζει με τίποτα .Υγεία μπαταρίας normal ε αυτή τη περίπτωση .χρήση φόρτιση επίσημου της απλ με OEM καλώδιο για φόρτιση ( το thunderbolt καλώδιο για κάποιο λόγο έπαψε να λειτουργεί προ διμήνου -τυχαιο ?) , δοκιμάζω στη συνέχεια ένα δεύτερο κανονικό thunderbolt 3 καλώδιο με δύο διαφορετικούς φορτιστές ( του 16 και του 13) όπως και το φορτιστή του steam deck ( δίνει γύρω στα 60 watt) και στις τέσσερις θηρες του Μακ .Τίποτα .. 

δοκιμάζω reset μπαταρίας ( power+option + shift κλπ) τίποτα....Αλλαγή στα health settings της μπαταρίας , τίποτα.. . περιμένω να αδειάσει πλήρως και να φορτίσω τίποτα. κάνω μπου σε windows σκεπτόμενος ότι μπορεί να είναι θέμα software , τίποτα ( στα windows πχ έδειχνε ότι η μπαταρία ήταν σε φόρτιση , δε ξερω αν αυτό έχει κάποια σχέση , κάποιο βραχυκύκλωμα ίσως ).

Για την πρώτη περίπτωση, καλά έπραξες αν το κόστος κρίνεται ασύμφορο με βάση την αντικειμενική του αξία.

Για την δεύτερη περίπτωση υπάρχει πιθανότητα εφόσον δεν μιλάμε για πρόβλημα στη μπαταρία να είναι η φόρτιση το πρόβλημα.

Πιθανόν κάποια καλωδιοταινία ή έχει κοπεί, ή ξεκουμπώσει αν είναι με φλεξ ή κάτι άλλο το οποίο θα βοηθούσε αν έλεγες κάποια παραπάνω στοιχεία ώστε να δούμε κάποιες παραπάνω πληροφορίες της συσκευής.

Μφχ

Δημοσ.

MacBook 16 , αγοράστηκε το 2020 αν εννεοεις αυτό , 

7 λεπτά πριν, kormos είπε

Για την πρώτη περίπτωση, καλά έπραξες αν το κόστος κρίνεται ασύμφορο με βάση την αντικειμενική του αξία.

Για την δεύτερη περίπτωση υπάρχει πιθανότητα εφόσον δεν μιλάμε για πρόβλημα στη μπαταρία να είναι η φόρτιση το πρόβλημα.

Πιθανόν κάποια καλωδιοταινία ή έχει κοπεί, ή ξεκουμπώσει αν είναι με φλεξ ή κάτι άλλο το οποίο θα βοηθούσε αν έλεγες κάποια παραπάνω στοιχεία ώστε να δούμε κάποιες παραπάνω πληροφορίες της συσκευής.

Μφχ

MacBook 16 pro , μοντέλο 2019 η 2020  αν δε κάνω λάθος , το τελευταίο με intel πάνω αν εννοεις αυτό . κάτι περαιτερω δεν έχω παρατηρήσει παρά μόνο ότι πρακτικά τα δύο μηχανήματα σταμάτησαν να ελιτουεγουν με διαφορά μιας ημέρας .διαβολική σύμπτωση η κάτι παίζει με τα τροφοδοτικά η το ρεύμα στο σπίτι μου( όλες οι υπόλοιπες συσκευές στο σπίτι , κινητά τάμπλετ ,κονσόλες κλπ δεν έχουν θέμα ) ???

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Choronzon είπε

MacBook 16 , αγοράστηκε το 2020 αν εννεοεις αυτό , 

MacBook 16 pro , μοντέλο 2019 η 2020  αν δε κάνω λάθος , το τελευταίο με intel πάνω αν εννοεις αυτό . κάτι περαιτερω δεν έχω παρατηρήσει παρά μόνο ότι πρακτικά τα δύο μηχανήματα σταμάτησαν να ελιτουεγουν με διαφορά μιας ημέρας .διαβολική σύμπτωση η κάτι παίζει με τα τροφοδοτικά η το ρεύμα στο σπίτι μου( όλες οι υπόλοιπες συσκευές στο σπίτι , κινητά τάμπλετ ,κονσόλες κλπ δεν έχουν θέμα ) ???

Ναι αυτό, για να δω κάποιες παραπάνω πληροφορίες.

Πολύ πιθανό πάντως να είναι το magsafe φόρτισης.

Έχεις παρατηρήσει αν κάνει κάποιο σαν "σπινθήρα" όταν το συνδέεις στο ρεύμα, από την πλευρά της πρίζας ή σαν να σε ηλεκτρίζει όταν το ακουμπάς και φορτίζει?

Αν ναι πολύ ενδέχεται να είναι και βραχυκυκλωμένος ο φορτιστής.

Δημοσ.

το λάπτοπ ναι με ηλεκτριζει . δοκίμασα να κάνω reset το SMC και αφού ,μάλλον ,το έκανα πλέον δεν ανοίγει καν η οθόνη ακόμα και για να δείξει ότι χρειάζεται φόρτιση .πραγματικά έχω απςλιπστει .ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Choronzon είπε

το λάπτοπ ναι με ηλεκτριζει . δοκίμασα να κάνω reset το SMC και αφού ,μάλλον ,το έκανα πλέον δεν ανοίγει καν η οθόνη ακόμα και για να δείξει ότι χρειάζεται φόρτιση .πραγματικά έχω απςλιπστει .ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου 

Αν σε ηλεκτρίζει ενδέχεται τα θέματα να έχουν προκληθεί από ελαττωματικό φορτιστή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Choronzon είπε

παρακαλώ βοήθεια !!!

το πρόβλημα :

Επειδή έχουμε ακριβώς το ίδιο macbook και αντιμετώπισα επίσης προβλήματα στο παρελθόν, το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε πρώτη φάση είναι να πας σε ένα κατάστημα iStorm που έχουν πληθώρα εκθεσιακών μοντέλων και φορτιστών σε διαθεσιμότητα και να δοκιμάσετε αν ξεκινά να φορτίζει εκεί με κάποιον από τους φορτιστές. Εαν αυτό γίνει χωρίς αποτέλεσμα πραγματικά παίζουν πολλά πράγματα ρόλο (ειδικά για μοντέλο μας είχα διαβάσει για διάφορα περιστατικά). Το σίγουρο είναι ότι οι αιτίες είναι πάρα πολλές και θα χάσουμε το χρόνο μας με τις υποθέσεις. Ειδικά αν πρόκειται  για βλάβη που πρόκειται να απαιτήσει την επισκευή του σε αυτούς (πχ αν παρεμβάλλεται ανταλλακτικό ζευγαρωμένο με τον Τ2) καλό είναι να μην ανοιχτεί από κανέναν γιατί στο τέλος θα αρνηθούν να το φτιάξουν. Συνεπώς εαν δεν δώσει σημεία ζωής με φορτιστές στο κατάστημα, κατεβαίνεις στο τμήμα service το αφήνεις, κάνουν τον τεχνικό έλεγχο (ενδέχεται σε χρεώσουν γι αυτό - ρώτα το εξαρχής) και στη συνέχεια θα σε ενημερώσουν με ακρίβεια για την αιτία. Φταίει αυτό κόστιζει τόσο. Στο μεταξύ θα πεις και σε εμάς την αιτία και σου λέμε αν υπάρχει δυνατότητα επισκευής φθηνότερα για να αποφασίσεις αν θα το φτιάξεις εκεί ή αλλού (ή μόνος αν αυτό είναι εφικτό). Ειδικά στις περιπτώσεις χαλασμένων μπαταριών συμφέρει να τα φτιάχνεις μόνος αν έχεις μία Α εμπειρία στις επισκευές. 

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 1
Δημοσ.

πρόβλημα και στο δεύτερο με μητρική .αντικατάσταση στα 960 ευρώ αν θυμάμαι καλά !!!

θα τα πάω σε ανεπίσημο σέρβις και τα δύο να δω τι συμβαίνει .επίσης θα πάω και τα τροφοδοτικά τους μάλλον ένα από τα δύο τα έκαψε 

πραγματικά δε ξέρω αν αξίζει να δώσω 1000 ευρώ για το 16 . είναι εργαλείο βέβαια αλλά ......

ακούω γνώμες !! και ευχαριστώ για το χρόνο σας παιδιά 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Choronzon είπε

πρόβλημα και στο δεύτερο με μητρική .αντικατάσταση στα 960 ευρώ αν θυμάμαι καλά !!!

θα τα πάω σε ανεπίσημο σέρβις και τα δύο να δω τι συμβαίνει .επίσης θα πάω και τα τροφοδοτικά τους μάλλον ένα από τα δύο τα έκαψε 

πραγματικά δε ξέρω αν αξίζει να δώσω 1000 ευρώ για το 16 . είναι εργαλείο βέβαια αλλά ......

ακούω γνώμες !! και ευχαριστώ για το χρόνο σας παιδιά 

Θα πρότεινα να πας στην iSystem.

Προ μηνών έστειλα έναν iMac (vintage), αν θυμάμαι του 2008-2009 μοντέλο.

Είχε βλάβη στην κάρτα γραφικών. Μου γνωστοποίησαν ότι η επισκευή θα γίνει σε εξωτερικό συνεργάτη.

Το μόνο που θεωρητικά δεν με καλύπτει, όχι από την εν λόγο εταιρεία αλλά είναι γραμμή από όλα τα σέρβις, πως σε κάθε επισκευή δίνουν 3-6 μήνες εγγύηση μόνο.

Οπότε εγώ θα σκεφτόμουν κάτι άλλο...

Αξίζει να ρισκάρω την επισκευή ή να πάρω ένα καινούργιο, νεότερης γενιάς μοντέλο?

Όπως είχα αναφέρει πάλι, όταν επιβεβαίωσες ότι σε "ηλεκτρίζει" οι περισσότερες πιθανότητες ήταν να έχει προκληθεί και στα δύο από το τροφοδοτικό.

Όπως και να έχει όμως, το μόνο που έχεις να χάσεις είναι το κόστος τεχνικού ελέγχου, σε περίπτωση που δεν δεχτείς την επισκευή, μετά τη γνωμάτευση.

Θα έκανα δηλαδή ο ίδιος την κίνηση, έστω και για μια δεύτερη επίσημη γνωμάτευση.

Μφχ

Δημοσ.

i system πήγα ,εξαρχής . σκέφτομαι μήπως η απάντηση για αλλαγή μητρικής είναι στα πλαίσια guidelines που έχουν μιας και είναι επίσημο σέρβις και πρακτικά δε γίνεται να μου προτείνουν κάτι άλλο .

οπότε θα πάω τώρα σε 3d party όπου και πάλι θα προχωρήσω μόνο εφόσον γλιτώσω αρκετά λεφτά 

όπως αποδεικνύεται με τα Μακ , τα μεταξωτα βρακιά είναι και για αντίστοιχους κ@&# τελικά !!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Choronzon είπε

i system πήγα ,εξαρχής . σκέφτομαι μήπως η απάντηση για αλλαγή μητρικής είναι στα πλαίσια guidelines που έχουν μιας και είναι επίσημο σέρβις και πρακτικά δε γίνεται να μου προτείνουν κάτι άλλο .

οπότε θα πάω τώρα σε 3d party όπου και πάλι θα προχωρήσω μόνο εφόσον γλιτώσω αρκετά λεφτά 

όπως αποδεικνύεται με τα Μακ , τα μεταξωτα βρακιά είναι και για αντίστοιχους κ@&# τελικά !!

Χμμμ... Θα σκεφτόμουν για αγορά νέου μοντέλου ή κάποια πλακέτα από eBay πλευράς, αν υπάρχει...

Δημοσ.

Φίλε μου καλησπέρα. 

Αν έχω καταλάβει σωστά, ο υπολογιστής σου απλά δεν φόρτιζε αλλά δούλευε κανονικά. Συνεπώς, θεωρώ πως ένας τεχνικός μπορεί να το επισκευάσει. Στην αντιπροσωπεία απλά δεν ασχολούνται / μπορούν. Για οποιοδήποτε πρόβλημα, απλά αλλάζουν τη μητρική.

Είχα παλαιότερα αντίστοιχο πρόβλημα με ένα 2008 unibody. Άνοιγε μόνο με τα κλασσικά γιατροσόφια μέχρι που απλά δεν άνοιξε πάλι (και force start που κρατούσες το power button για 10sec κλπ)

https://www.macworld.com/article/670211/macbook-wont-turn-on-heres-how-to-fix-it.html

Ήταν κι ένας συμφορουμίτης που αναλάμβανε τέτοιες επισκευές κι έγραφε ανά καιρούς. Αν κάποιος γνωρίζει (ή ο ίδιος) ας απαντήσουν να σε βοηθήσουν. Ευελπιστώ πως λύση υπάρχει και με λίγα σχετικά χρήματα. Υπομονή ! :( 

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, mistr4l είπε

Φίλε μου καλησπέρα. 

Αν έχω καταλάβει σωστά, ο υπολογιστής σου απλά δεν φόρτιζε αλλά δούλευε κανονικά. Συνεπώς, θεωρώ πως ένας τεχνικός μπορεί να το επισκευάσει. Στην αντιπροσωπεία απλά δεν ασχολούνται / μπορούν. Για οποιοδήποτε πρόβλημα, απλά αλλάζουν τη μητρική.

Είχα παλαιότερα αντίστοιχο πρόβλημα με ένα 2008 unibody. Άνοιγε μόνο με τα κλασσικά γιατροσόφια μέχρι που απλά δεν άνοιξε πάλι (και force start που κρατούσες το power button για 10sec κλπ)

https://www.macworld.com/article/670211/macbook-wont-turn-on-heres-how-to-fix-it.html

Ήταν κι ένας συμφορουμίτης που αναλάμβανε τέτοιες επισκευές κι έγραφε ανά καιρούς. Αν κάποιος γνωρίζει (ή ο ίδιος) ας απαντήσουν να σε βοηθήσουν. Ευελπιστώ πως λύση υπάρχει και με λίγα σχετικά χρήματα. Υπομονή ! :( 

ευχαριστώ πολύ , και γω τα ίδια έκανα reset SMC και όλα τα  συναφή. νομίζω όπως είπες η λύση είναι να βρω κάποιον τεχνικό που να αναλαμβάνει .

Δημοσ.

Μιας και το πήρες απόφαση να ξεφορτωθείς το service, ξεκινά το άνοιγμα. Στο πρώτο macbook αποσυνδεσε την μπαταρία. Δοκίμασε να το ξεκινησεις, χωρίς αυτήν. Το ίδιο κάνεις και στο δεύτερο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...