Προς το περιεχόμενο

Insomnia Forumvision #2

mic2mic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, nomainline είπε

Ζητάω συγγνώμη που άργησα να σας απαντήσω αλλά - λόγω πόνων - δυσκολεύομαι να κινήσω το αριστερό χέρι μου και να γράψω.

Πάλι ξεχάστηκες και άκουσες το γύρο μονοκοπανιά; Ευτυχώς που σε έπιασε μόνο στο αριστερό χέρι... μια φορά που είχα ξεχαστεί κι εγώ, με είχε χτυπήσει στη μέση και έκανα δυο βδομάδες να σηκωθώ απ'το κρεβάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 386
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ένας ιχθυοπώλης συναντά ένα γνωστό του και ακολουθεί ο διάλογος:
- ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΡΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΨΑΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ;
- Καταρχήν... δε μ' αρέσει ο τόνος σου...

• Haha 1

Όχι ρε παιδιά!!! Έχασα την audiophile κουβέντα...τώρα audiophile κουβέντα με τα κομμάτια που παίζουν στο παιχνίδι μας....τέλος πάντων 😝

Πέρα από την πλάκα....φέτος το καλοκαίρι είχα την τύχη να βρεθώ στην έκθεση που δείχνει το παρακάτω βιντεάκι...και μάλιστα να βάλω στο κεφάλι μου (μεταξύ αρκετών άλλων) τα ακουστικά που φορά ο κυριούλης στο 15:10...εγώ καθόμουν στη διπλανή θέση, στα αριστερά του.

Δεν πίστευα αυτό που άκουγα...θα έβαζα τα κλάματα. Και μεταξύ μας, οι πιθανότητες να ξανακούσω κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες. Η τιμή τους (μαζί με τον ενισχυτή) ήταν κάπου στις 15000 αγγλικές λίρες...δεν ξέρω αν ήταν η τιμή της έκθεσης, τα βλέπω τώρα σε κάποιες σελίδες στα $18000. Εντάξει, δεν ξέρω αν αξίζει να δαπανηθεί ένα τέτοιο ποσό για ακουστικά (μαζί με τον ενισχυτή, ε;) αλλά η εμπειρία ήταν μοναδική...δοκίμασα κι άλλα πιο πέρα...και κάποια ακόμα ακριβότερα συστήματα αλλά αυτό ήταν που ξεχώρισα...με διαφορά. Δυστυχώς βέβαια ήταν μια εμπειρία που μάλλον δε θα τη ξαναζήσω.

Ο ήχος είναι ένα πολύ ακριβό και δύσκολο σπορ. Οπότε περιοριζόμαστε στο μπάτζετ που αντέχει η τσέπη μας. Αυτό που κατάλαβα εγώ μετά τα 40 πάντως είναι ότι κάποιος που αγαπά τη μουσική αξίζει οπωσδήποτε να επενδύσει, ανάλογα με τις δυνατότητές του, για να έχει την ευκαρία να απολαμβάνει κάτι παραπάνω από αυτό που βγάζει η κάρτα ήχου του motherboard και οι ψείρες των 5 ευρώ ή τα ηχειάκια του laptop. Η πιο φτηνή λύση είναι προφανώς κάποιος συνδυασμός amp/dac με ακουστικά....γιατί το να πάμε σε ολοκληρωμένο ηχοσύστημα ανεβαίνουμε πολύ...πολύ όμως...άσε που δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς και όποτε θέλεις...μπορεί να εμφανιστούνε κανένα αγριό@riffy ή αγριο @rifoudi με την παντόφλα....

Αυτά που αγόρασα πριν λίγα χρόνια και νομίζω ότι ήταν πολύ καλή επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο που τα χρησιμοποιώ...και τις οικονομικές μου δυνατότητες, ήταν αν θυμάμαι καλά, λίγο πάνω από τα 450 ευρώ. Είχα πάρει αρχικά τα sennheiser hd650 και λίγο καιρό αργότερα τον ifi-zen. Άκουγα κομμάτια που τα είχα ακούσει χιλιάδες φορές και ανακάλυπτα ήχους που δεν τους ξανάκουσα ποτέ. Άσε τη γενικότερη αίσθηση του χώρου...το soundstage που λένε οι άρρωστοι...Η διαφορά με ότι ακουστικά χρησιμοποιούσα τα προηγούμενα χρόνια, με έξοδο απ'ευθείας από τον υπολογιστή ήταν τεράστια. Εντάξει, καμία σχέση με τα Shangri-La των $18000 αλλά οκ, σπίτι θα κάτσω το 3ήμερο, δε θα πάω βόλτα στη Νέα Ζηλανδία...έχω συμβιβαστεί με τις αγοραστικές μου δυνατότητές.

Γενικά, νομίζω ότι με ένα ποσό ξεκινώντας γύρω στα 200 ευρώ μπορεί να πάρει κανείς κάτι πολύ αξιοπρεπές και να ακούει μια χαρά τη μουσική του.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/10/2022 στις 8:19 ΜΜ, drh είπε

Ο ήχος είναι ένα πολύ ακριβό και δύσκολο σπορ. Οπότε περιοριζόμαστε στο μπάτζετ που αντέχει η τσέπη μας. Αυτό που κατάλαβα εγώ μετά τα 40 πάντως είναι ότι κάποιος που αγαπά τη μουσική αξίζει οπωσδήποτε να επενδύσει, ανάλογα με τις δυνατότητές του, για να έχει την ευκαρία να απολαμβάνει κάτι παραπάνω από αυτό που βγάζει η κάρτα ήχου του motherboard και οι ψείρες των 5 ευρώ ή τα ηχειάκια του laptop. Η πιο φτηνή λύση είναι προφανώς κάποιος συνδυασμός amp/dac με ακουστικά....

Στις 28/10/2022 στις 8:19 ΜΜ, drh είπε

Άκουγα κομμάτια που τα είχα ακούσει χιλιάδες φορές και ανακάλυπτα ήχους που δεν τους ξανάκουσα ποτέ. Άσε τη γενικότερη αίσθηση του χώρου...το soundstage που λένε οι άρρωστοι...

Πέστα χρυσόστομε .. 

Βέβαια να διαχωρίσουμε κάτι .. ο ήχος από streaming πλατφόρμες όπως Youtube Spotify κ.α στις δωρεάν υπηρεσίες είναι επιεικώς μέτριος .. σε καμία περίπτωση δεν θα πάρεις ακόμα και με καλό εξοπλισμό τον ήχο ενός cd η βινυλίου .. σίγουρα όμως με ένα καλύτερο σετ dac / ακουστικών όπως είπες θα δεις διαφορά προς το καλύτερο ειδικά αν τα ακουστικά είναι καλά .. και κάποιοι ήχοι που δεν τους ήξερες ότι υπήρχαν σε κομμάτια που άκουγες θα εμφανιστούν ως δια μαγείας.

Και αν κάποιος αναρωτηθεί γιατί ο ήχος που ακούμε στο YT εν προκειμένω δεν έχει την ποιότητα cd και είναι έτσι συμπιεσμένος είναι γιατί με αυτό τον τρόπο μπορεί ακόμα να το προσφέρει δωρεάν . Και τα βίντεο και ο ήχος στο YT είναι συμπιεσμένα για 2 λόγους :

1. Για μείωση του μεγέθους του τελικού αρχείου που θα διανεμηθεί μέσω internet ώστε να μπορεί να γίνεται πιο ομαλά το streaming δηλαδή να μην αργεί η αναπαραγωγή να μην κολλάει ακόμα και σε μέτριες ταχύτητες σύνδεσης από το σπίτι του μέσου χρήστη .

2. Για λόγους κέρδους . θα χρειαζόταν πολύ παραπάνω αποθηκευτικό χώρο στους servers του και εργατοώρες από τεχνικούς για να το προσφέρει αυτό δωρεάν . Πιο πιθανό στο μέλλον κάποια στιγμή να το κάνουν σαν συνδρομητικη υπηρεσία .. Για την ώρα ακόμα και το Youtube Premium που είναι συνδρομητικό δεν χρησιμοποιεί lossless codec - κοινώς ανεβάζει λίγο το bitrate από 160kbps στα 256kbps κάτι που είναι καλύτερο μεν αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση εφάμιλλο του cd(1411kbps) ..

Αυτα..:rolleyes:

Επεξ/σία από floyd89gr
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@floyd89gr @drh πολύ ωραία μας τα γράψατε και δεν μπορώ να μην συμφωνήσω αλλά προσωπικά ένα καλό βινύλιο και ένα δυνατό και μελετημένο ηχοσύστημα δεν το αλλάζω με τίποτα...δεν μου αρέσει να απομονώνομαι με τα ακουστικά θέλω η μουσική να ενσωματώνεται και με άλλους φυσικούς ήχους γιατί το ζητούμενο είναι η μουσική να αγγίζει όσο είναι δυνατόν την φυσική αναπαραγωγή (τώρα αν η/ο σύζυγος έρχεται απειλητικά με την χιαστί παντόφλα κατανοητό)😁...βέβαια παίζει ρόλο η ακοή και η ηλικία...Επίσης vintage καταστάσεις μια Κυριακή στο Μοναστηράκι με  μουσική από το τρανζιστοράκι που με κόπο προσπαθείς να ακούσεις το βρίσκω άκρως γοητευτικό.. Αυτό που τσακώνονται στα high end ποιο είναι το καλύτερο ηχοσύστημα mp3 mp4 flack συμπιεσμένα κλπ νομίζω χάνεται το νόημα μιας αυθόρμητης και γνήσιας ακρόασης...αν θα ακούσω το φρουλάτο από το φλάουτο την τρίλια το μπάσο του μπάσου χαχα ε ας πάμε και σε καμιά συναυλία που και που...με ζωντανά όργανα που τόσο μας έχουν λείψει 

Επεξ/σία από ariadnimusiclover

28 λεπτά πριν, ariadnimusiclover είπε

ένα καλό βινύλιο και ένα δυνατό και μελετημένο ηχοσύστημα δεν το αλλάζω με τίποτα

σωστό, αλλά εκεί δεν ξεκινάμε στα 200-500 ευρώ...βάζουμε ακόμα ένα μηδενικό (στα δεξιά) και βλέπουμε....άσε που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και ο χώρος...

30 λεπτά πριν, ariadnimusiclover είπε

δεν μου αρέσει να απομονώνομαι με τα ακουστικά θέλω η μουσική να ενσωματώνεται και με άλλους φυσικούς ήχους

για να το γράφεις αυτό δεν έχεις δοκιμάσει κάποιους από τους βασικούς τύπους ακουστικών....δεν είναι όλα ίδια...ούτε οι φτηνιάρικες ψείρες που μοιράζουν δωρεάν σε λεωφορεία για να ακούς την ξενάγηση, ούτε τα noise cancelling που έχουν ως βασικότερο στόχο την απομόνωση (για χώρους εργασίας, συγκοινωνίες, κίνηση κτλ), ούτε τα open-back που όταν τα φοράς εξακολουθείς να ακούς τους ήχους του περιβάλλοντος σα να μην άλλαξε τίποτα (δεν είναι αυτά για το γραφείο...και οι έξω ακούνε λίγο από αυτό που ακούς εσύ)...και τα δικά μου που έγραψα πιο πάνω και αυτά των $18000 στο canjam είναι ανοιχτά

38 λεπτά πριν, ariadnimusiclover είπε

vintage καταστάσεις μια Κυριακή στο Μοναστηράκι με  μουσική από το τρανζιστοράκι

φυσικά...εκεί όμως η γοητεία είναι στο όλο σκηνικό, δεν αφιερώνεσαι στη μουσική. ωραιότατο και το σουβλάκι στην καντίνα, άλλη κατάσταση όμως από το 5άστερο εστιατόριο (που δεν έχω πάει)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την ιστορία, και για όποιον δεν το γνωρίζει, υπάρχει ένα συνδρομητικό HiFi music streaming site, το Τidal.  Λένε ότι περιλαμβάνει πάνω από 80.000.000 τραγούδια και ανταγωνίζεται το spotify στο νούμερο των τραγουδιών. Σαν ποιότητα το Tidal είναι σαφώς ανώτερο.

Επεξ/σία από JennyP
  • Like 1

Το είχα δοκιμάσει για ένα μικρό διάστημα το Tidal (τη δωρεάν δοκιμή και 1-2 μήνες ακόμα). Καλό είναι και έχει όντως lossless αρχεία και (σε κάποιες περιπτώσεις) με ποιότητα καλύτερη από αυτή του cd. Δεν έχει όμως (τουλάχιστον δεν είχε τότε) πολλά που με ενδιέφεραν. Το spotify νομίζω πως έχει πολλά περισσότερα (με εκνευρίζει μερικές φορές που διαγράφει υλικό από τη βάση του), έχει και family account να ακούει και η RIO, είναι και φτηνότερο, οπότε το προτίμησα.

Αυτό που δοκίμασα πρόσφατα, μετά την επίσκεψη στο canjam, ήταν το roon. Πήρα 2 μήνες δωρεάν από εκεί (νομίζω το κανονικό trial είναι 2 βδομάδες). Κάνει streaming τη δικιά σου μουσική (mp3, flacs κτλ) μέσα στο σπίτι σε πολλές συσκευές και πλέον και εκτός σπιτιού (αν έχεις τη σύνδεση που να το υποστηρίζει....πχ vdsl και βάλε). Είναι πολύ ωραίο...αλλά είναι ακριβό (νομίζω 13/μήνα ή 700!! lifetime). Το roon έχει και πολύ καλή ποιότητα ήχου. Καταλάβαινα διαφορά ανάμεσα σε αυτό και το musicbee ή το foobar που χρησιμοποιώ συνήθως. Όπως και καταλαβαίνω διαφορά μεταξύ του musicbee και του spotify. Τώρα, μεταξύ μας, διαφορά μεταξύ ενός καλά συμπιεσμένου mp3 (με το lame στα 320 ή σε V0) και ενός flac, δύσκολα να καταλάβω.

Οπότε για την ώρα παραμένω στο spotify για εκτός σπιτιού (και για κομμάτια που δεν έχω) και στο σπίτι έχω ένα nas με τα mp3 και τα flac μου. Τα cd μου έχουν γίνει όλα flac και σπάνια τα βλέπω...τα αντεγραμμένα έφυγαν σε μια αποθήκη. Τα βινύλια παίζουν (και αγοράζονται) ακόμα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι έγινε παιδιά ακόμα να ψηφίσετε? @NovaLacertae @MaXmaD αν δυσκολεύεστε δώστε το 12ρι σε μένα και μετά βάλτε όπου αλλού θέλετε τους άλλους βαθμούς..δεν πιστεύω να προσπαθείτε να μαντέψετε ποιο είναι το δικό μου τραγούδι για να του βάλετε τρία χαχαχ Τι γύρος κι αυτός δυσκόλεψε κοπελούδες και παλικάρια χαχα:P Άντε ψηφίστε οικόπεδο θα πάρετε και το σκέφτεστε τόσο?😁

Επεξ/σία από ariadnimusiclover

Αα  εγω εχω πατησει παραταση γιατι βρηκα ενα blog και εχω πολυ διαβασμα! Εχω λιωσει στα γελια!
Δεν νομιζω ουτε 5 μερες να μου φτανουν!

Το δικο σου εννοια σου , και του εβαλα αυτο που του αξιζει!

Μόλις τώρα, MaXmaD είπε

Αα  εγω εχω πατησει παραταση γιατι βρηκα ενα blog και εχω πολυ διαβασμα! Εχω λιωσει στα γελια!
Δεν νομιζω ουτε 5 μερες να μου φτανουν!

Το δικο σου εννοια σου , και του εβαλα αυτο που του αξιζει!

Μήπως να μου έλεγες κι εμένα το blog να γελάσει λίγο το χειλάκι μου ? όχι πως δυσκολεύομαι...πάλι 0 μου έβαλες σκληρέ? δε με λυπάσαι? Άπονεεεε χαχαχ:P

Στα 3 σερι μηδενικα που θα παρεις θα το μοιραστω μαζι σου!
Εχε χαρη τωρα τυχερουλα που ειναι λιγες συμμετοχες και δε μου φτανουν τα 0! Αλλιως τα κουλουρια θα επεφταν συννεφο!
Θα στο στειλω πριβε να γελαμε μονοι μας και να κοροιδευουμε τον/την δημιουργο! χαχαχα!

Μην τον ακούς, Αριάδνη. Σοβαρό blog διαβάζει, αλλά το παιδί είναι χαζοχαρούμενο και γελάει μόνο του. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...