thodoris_9 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 15 λεπτά πριν, countass είπε Δε σου λέει κανείς ότι δε θα κρατήσει το laptop,επειδή είσαι άτυχος δε σημαίνει ότι τα laptop πεθαίνουν εύκολα.Για την ιστορία έχουμε ένα dell 15 χρόνια και το χρησιμοποιουμε κανονικά(browsing ταινίες) ακόμα.Χώρια που έχω αναβαθμίσει με SSD πολλά παλιά laptop. Συμφωνώ μαζί σου εν μέρει, δεν σημαίνει ό,τι είναι κακό λαπτοπ επειδή μου έτυχε αυτή η στραβή. Ήταν τούμπανο, δεν κόλλαγε πουθενά. Και γω έχω 2 ακόμη λαπτοπ, 5ετιας και 8ετιας τα οποία δουλεύουν ακόμη απροβληματιστα. Αλλά διαφωνώ στο ό,τι δεν πεθαίνουν πιο εύκολα. Εκ των πραγμάτων η φορητοτητα που σου προσφέρουν είναι ταυτόχρονα και το πρόβλημα τους το μεγαλύτερο. Περισσότερες κακουχίες, λιγότερα ανθεκτικά από έναν σταθερό, αν χαλάσει κάτι εσωτερικά, δεν έχεις την δυνατότητα να το αλλάξεις όπως ένα σταθερό. Υψηλότερες θερμοκρασίες με ότι αυτό συνεπάγεται για τον περιορισμένο χώρο τους. Και πολλά άλλα ακόμη
triplex1 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Τα λαπτοπ ειναι μεχρι ενα σημειο απο κει και περα το πετας δεν υπαρχει μετρο συγκρισης με ενα desktop Και γω εχω ενα 14αρι Acer πειραγμενο , ισως το βαλω τις επομενες ημερες εναν xeon για να του πεταξω τα ματια μια και καλη αλλα εως εκει τιποτα αλλο δεν παιρνει 1
nickol-us Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πραγματικά δύσκολο να καταλήξεις με τόσες απόψεις. Διάβασε μερικά πράγματα πριν αποφασίσεις. Σε τόσο μικρές κάρτες που έχεις σκοπό να απευθυνθείς οικονομικά, δεν έχει νόημα να κοιτάς κάποιον υπερ-τούμπανο cpu. Σε τέτοια συστήματα οι διαφορές έρχονται από την δύναμη της κάρτας. Απορώ που ο triplex1 επιμένει στον 5600x. Επιγραμματικά 5600 vs 5600x Διαφορές Μικρή απόκλιση στα ρολόγια (4,4 vs 4.6 ghz) Μικρή διαφορά επιδόσεων γενικά (4-5%) Ελάχιστη διαφορά σε επιδόσεις gaming (2-3%) Τεράστια διαφορά τιμής (+45%) Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί κανείς να προτιμήσει να δώσει 60ευρώ παραπάνω για μια ασήμαντη διαφορά που θα δει σε λίγα σενάρια και δε θα είναι καν παρατηρήσιμη Δυστυχώς με τη διαφορά τιμής που προκύπτει δεν φτάνει να αγοράσεις καλύτερη κάρτα, πάντα βάσει τιμών καινούργιων. Καλύτερα να τα φας σε σουβλάκια (να κάτι που συμφωνώ με τον triplex1) Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από nickol-us 1
thodoris_9 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, nickol-us είπε Πραγματικά δύσκολο να καταλήξεις με τόσες απόψεις. Διάβασε μερικά πράγματα πριν αποφασίσεις. Σε τόσο μικρές κάρτες που έχεις σκοπό να απευθυνθείς οικονομικά, δεν έχει νόημα να κοιτάς κάποιον υπερ-τούμπανο cpu. Σε τέτοια συστήματα οι διαφορές έρχονται από την δύναμη της κάρτας. Απορώ που ο triplex1 επιμένει στον 5600x. Επιγραμματικά 5600 vs 5600x Διαφορές Μικρή απόκλιση στα ρολόγια (4,4 vs 4.6 ghz) Μικρή διαφορά επιδόσεων γενικά (4-5%) Ελάχιστη διαφορά σε επιδόσεις gaming (2-3%) Τεράστια διαφορά τιμής (+45%) Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί κανείς να προτιμήσει να δώσει 60ευρώ παραπάνω για μια ασήμαντη διαφορά που θα δει σε λίγα σενάρια και δε θα είναι καν παρατηρήσιμη Δυστυχώς με τη διαφορά τιμής που προκύπτει δεν φτάνει να αγοράσεις καλύτερη κάρτα, πάντα βάσει τιμών καινούργιων. Καλύτερα να τα φας σε σουβλάκια (να κάτι που συμφωνώ με τον triplex1) Όσο καιρό περιμένω την επιστροφή από Αμαζον, διαβάζω. Γλυκαθηκα για λίγο είναι η αλήθεια από την πρόσκαιρη μείωση των τιμών στους cpu (σε επιλεγμένα καταστήματα για συγκεκριμένους επεξεργαστές, λίγο ύποπτο αλλά το προσπερνάω). Παρ' όλα αυτά, την πήρα την τελική μου απόφαση αν και έχεις δίκιο, πολλές οι απόψεις και σε μπερδεύουν αλλά ταυτόχρονα σου δίνουν και περισσότερες επιλογές αν θέλεις να το ψάξεις παραπάνω. Θα πάω λοιπόν με τον 5600 και την 6700XT, b550 για μητρική. Καλύτερα το κάτι παραπάνω να πάει στην κάρτα. Ένα ακόμη πρόβλημα που έχω είναι ό,τι ενώ θα προτιμούσα να τα πάρω όλα από ένα μαγαζί, για την συναρμολογηση και την ευκολία με το τιμολόγιο, δεν έχουν όλα τα κομμάτια. Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν έχεις κάποιες προτιμήσεις όσον αφορά τις υλοποιήσεις στην μητρική και την κάρτα. Είμαι ανάμεσα σε αυτές για μητρική https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=24005309,23779808 Και έχει διαλέξει αυτήν για κάρτα https://www.skroutz.gr/s/28209959/Sapphire-Radeon-RX-6700-XT-12GB-GDDR6-Pulse-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-HDMI-και-3-DisplayPort-11306-02-20G.html?from=listing Αφήστε τα σουβλάκια, είμαι Λιβαδειά, όποτε περάσετε να σταματήσετε να σας ταΐσω προβατίνα για το ευχαριστώ!! Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από thodoris_9
nickol-us Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μητρική σε αυτά τα λεφτά, εφόσον δε σε πειράζει να πας για M-atx https://www.skroutz.gr/s/24222314/Gigabyte-B550M-Aorus-Elite-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html?from=listing Πλήρες, με καλά vrm και q flash plus σε περίπτωση που έρθει με παλαιότερο bios από το απαιτούμενο για τον 5600 καθώς μιλάμε για σχετικά πρόσφατης κυκλοφορίας cpu Η saphire έχει καλό όνομα γενικά, δεν έχω πιο συγκεκριμένη άποψη για την εν λόγω κάρτα Θεωρώ οτι ανέβηκες υπερβολικα σε κάρτα, βέβαια αν το 2k είναι στα άμεσα σχέδια σου ίσως κάνεις καλά Έχε υπόψιν οτι εφόσον ανέβεις σε κάρτα καλό θα ήταν να ανέβεις και σε τροφοδοτικό, για 6700xt καλύτερα πήγαινε σε 650w 1 1
thodoris_9 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Μητρική σε αυτά τα λεφτά, εφόσον δε σε πειράζει να πας για M-atx https://www.skroutz.gr/s/24222314/Gigabyte-B550M-Aorus-Elite-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html?from=listing Πλήρες, με καλά vrm και q flash plus σε περίπτωση που έρθει με παλαιότερο bios από το απαιτούμενο για τον 5600 καθώς μιλάμε για σχετικά πρόσφατης κυκλοφορίας cpu Η saphire έχει καλό όνομα γενικά, δεν έχω πιο συγκεκριμένη άποψη για την εν λόγω κάρτα Θεωρώ οτι ανέβηκες υπερβολικα σε κάρτα, βέβαια αν το 2k είναι στα άμεσα σχέδια σου ίσως κάνεις καλά Έχε υπόψιν οτι εφόσον ανέβεις σε κάρτα καλό θα ήταν να ανέβεις και σε τροφοδοτικό, για 6700xt καλύτερα πήγαινε σε 650w Όχι, δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και με τα 1080. Ίσως μείνω με την 6600 και ανεβάσω κουτί και τροφοδοτικό. Αν πάρω την ίδια κάρτα σε ATX; https://www.skroutz.gr/s/25855777/Gigabyte-B550-Aorus-Elite-V2-rev-1-0-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html Το 30αρι διαφορά δεν είναι απαγορευτικό. Φοβάμαι μην στριμωχτουν όλα εκεί μέσα. 1
nickol-us Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Σίγουρα καλύτερα το atx από θέμα χώρου συνήθως και απο επεκτασιμότητα Ορίστε 2 vfm προτάσεις για atx μητρική χωρίς να ξεφύγεις ιδιαίτερα σε budget https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=25850914,23776996
thodoris_9 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Σίγουρα καλύτερα το atx από θέμα χώρου συνήθως και απο επεκτασιμότητα Ορίστε 2 vfm προτάσεις για atx μητρική χωρίς να ξεφύγεις ιδιαίτερα σε budget https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=25850914,23776996 Την γλυκοκοιτάζω την Asus. Όπως και να 'χει, ευχαριστώ για την βοήθεια όλων και πάλι. Την επόμενη βδομάδα που θα γίνει η επιστροφή, πιθανότητα να επανέλθω με το τελικό combo! Καλό 3ημερο να έχετε! 1
triplex1 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Απορώ που ο triplex1 επιμένει στον 5600x. Θα σε πω σε τι επιμενω. Α ν παει στον Χ παρεα με μια 6600XT και με την 550 που επιλεγει θα παρει το S.A.M , αυτος ειναι ο λογος που ελεγα για τον X , απο κει και περα οτι θελει ας παρει 1
nickol-us Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 41 λεπτά πριν, triplex1 είπε Θα σε πω σε τι επιμενω. Α ν παει στον Χ παρεα με μια 6600XT και με την 550 που επιλεγει θα παρει το S.A.M , αυτος ειναι ο λογος που ελεγα για τον X , απο κει και περα οτι θελει ας παρει Είσαι σίγουρος οτι το χάνει πηγαίνοντας σε 5600 (non-x); https://www.amd.com/en/technologies/smart-access-memory Δεν προκύπτει από τα requirements που δίνει στο site(αν έχεις προσωπική εμπειρία να το πεις, δε το έχω διασταυρώσει) 1
triplex1 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, nickol-us είπε Είσαι σίγουρος οτι το χάνει πηγαίνοντας σε 5600 (non-x); https://www.amd.com/en/technologies/smart-access-memory Δεν προκύπτει από τα requirements που δίνει στο site(αν έχεις προσωπική εμπειρία να το πεις, δε το έχω διασταυρώσει) Προσωπικη εμπειρια που ρωτας , ναι το εχω ενεργοποιημενο σε μενα και με μετρημενα +16 fps. Καπου υπηρχε ενα αρθρο που ανεφερε για την συγκεκριμενη ρυθμιση και υπο ποιες συνθηκες ενεργοποιειται και λειτουργει , αν το βρω θα σας το δωσω
niko13 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, nickol-us είπε Είσαι σίγουρος οτι το χάνει πηγαίνοντας σε 5600 (non-x); https://www.amd.com/en/technologies/smart-access-memory Δεν προκύπτει από τα requirements που δίνει στο site(αν έχεις προσωπική εμπειρία να το πεις, δε το έχω διασταυρώσει) Δεν γίνεται να μην το έχει ο 5600, εδώ το έχει ο 3700x που έχω στο pc του ανηψιού με 6700. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από niko13 2
thodoris_9 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 12 λεπτά πριν, triplex1 είπε Προσωπικη εμπειρια που ρωτας , ναι το εχω ενεργοποιημενο σε μενα και με μετρημενα +16 fps. Καπου υπηρχε ενα αρθρο που ανεφερε για την συγκεκριμενη ρυθμιση και υπο ποιες συνθηκες ενεργοποιειται και λειτουργει , αν το βρω θα σας το δωσω Να ξέρετε ό,τι δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρεστε! Χαχαχα Απλά πείτε μου αν είναι να βάλω το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη, θα το κάνω!
triplex1 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, niko13 είπε Δεν γίνεται να μην το έχει ο 5600, εδώ το έχει ο 3700x που έχω στο pc του ανηψιού με 6700. Ο 3700 ειναι X ομως .....το μονο που δεν γνωριζω μεχρι στιγμης ειναι αν μπορει να το κανει σε τι αποδοση ( δηλαδη cpu X & gpu XT σε σχεση με cpu non X & gpu non XT) αν θα ειναι στην 2η περιπτωση μειωμεννη η αποδοση 3 λεπτά πριν, thodoris_9 είπε Να ξέρετε ό,τι δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρεστε! Χαχαχα Απλά πείτε μου αν είναι να βάλω το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη, θα το κάνω! PC game δεν θελεις ? παιχνιδια δεν θα παιζεις ? fps δεν θελεις ?...................σ'αυτο αναφερομαστε 1
thodoris_9 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, triplex1 είπε Ο 3700 ειναι X ομως .....το μονο που δεν γνωριζω μεχρι στιγμης ειναι αν μπορει να το κανει σε τι αποδοση ( δηλαδη cpu X & gpu XT σε σχεση με cpu non X & gpu non XT) αν θα ειναι στην 2η περιπτωση μειωμεννη η αποδοση PC game δεν θελεις ? παιχνιδια δεν θα παιζεις ? fps δεν θελεις ?...................σ'αυτο αναφερομαστε Γκουγκλαρα το SAM, αυτό εννοώ. Ναι, θ ανοίγει και θα παίζει παιχνίδια το μηχάνημα, δεν θα κάνει τίποτα άλλο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα