timos18 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα, πρόσφατα έκανα μια συνέντευξη από μια εταιρεία που έδρα της έχει την Αμερική. Η δουλεία που θα κάνω θα είναι εξ' αποστάσεως, οι τρεις πρώτοι μήνες θα έχουν να κάνουν με την εκπαίδευσή μου και από εκεί και μετά θα συνεχίσουμε αν φυσικά τους αρέσει η δουλεία μου. Το θέμα είναι ότι μόλις έληξε η σύμβασή από την προηγουμένη εργασία μου και μπορώ να βγω ταμείο ανεργίας. Ο Έλληνας αντιπρόσωπος μου είπε ότι επειδή δεν θα είμαι ασφαλισμένος στην Ελλάδα θα μπορώ να παίρνω και τα λεφτά του ταμείου και τα λεφτά από την εταιρεία. Τα ερωτήματα μου είναι : 1) Μπορεί να στέκει όλο αυτό; Θα υπάρχουν κυρώσεις αν παίρνω ταμείο ανεργίας και παράλληλα αποδειχτεί ότι δούλευα σε κάποια τέτοια εταιρία ; 2) Θα φορολογούμε με την αμερικάνική φορολογία, την ελληνική ή θα φορολογούμε και από τις δυο πλευρές;
ikaruga24 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δεν ξέρω με το θέμα της φορολογίας για Αμερική όμως για το ταμείο ανεργίας δίνεις υπογραφή ότι δεν απασχολείσαι από πουθενά κι είσαι πλήρως άνεργος σε αναζήτηση εργασίας έτσι ώστε να πιάσεις δουλειά αμέσως μόλις σου βρουν. Αν σε πιάσουν να παίρνεις και ταμείο και να εργάζεσαι έχεις σοβαρές κυρώσεις και δεν θα στο πρότεινα για λίγα ψωροευρω έξτρα.
NickTG Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 11 hours ago, timos18 said: Θα υπάρχουν κυρώσεις αν παίρνω ταμείο ανεργίας και παράλληλα αποδειχτεί ότι δούλευα σε κάποια τέτοια εταιρία ; Όχι, σου τσιμπάνε το μάγουλο καθώς παράλληλα λένε "μπαγασακο, μας την έφερες!" και σε συγχαίρουν.
zygorito Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 5/10/2022 στις 3:44 ΜΜ, timos18 είπε Θα φορολογούμε με την αμερικάνική φορολογία, την ελληνική ή θα φορολογούμε και από τις δυο πλευρές; Η φορολογική κατοικία είναι εκεί που διαμένεις πάνω από 6 μήνες το χρόνο (183 μέρες για την Ελλάδα). Ρώτα το λογιστή σου ή έναν άλλο λογιστή που να τα ξέρει καλά και δώσε του ακριβώς τις πληροφορίες της σύμβασης για να σου τα εξηγήσει. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2022 από zygorito
vagos789 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 54 λεπτά πριν, zygorito είπε Θα φορολογούμε με την αμερικάνική φορολογία, την ελληνική ή θα φορολογούμε και από τις δυο πλευρές; "Συμβαση αποφυγης διπλης φορολογιας" θα γκουγκλαρεις Σε οτι αφορα το επιδομα ανεργιας,φυσικα και ειναι παρανομο να το παιρνεις ενω θα δουλευεις και οπως προαναφερθηκε δεν αξιζει το ρισκο να σε τρεχει το δημοσιο για ενα ψωροεπιδομα.Δεν ειμαστε στο 1990 για να πεις οτι θα την γλυτωσεις ευκολα αλλα στο 2022 οπου ολα παρακολουθουνται ψηφιακα
geo9419 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Φιλε καντο κανονικά δεν θα το βρουν ποτέ. Συγγενής μου παίρνει στο εξωτερικό ταμειο ανεργιας για δυο χρόνια περίπου 5,000 ευρώ το μήνα και ταυτόχρονα δουλευει και σε εταιρία συμβούλων σε αλλη χώρα από αποσταση για 150,000 ευρώ το χρόνο. Εδω δεν μπορούν να το βρουν σε προηγμένα κράτη θα το βρουν στην ψαροκώσταινα. Εχουν χάσει την μπάλα με την εξ'αποστάσεως εργασία. Για την φορολογια σου φορολογεισαι εκει που ειναι ο τόπος κατοικίας σου 183 ημέρες.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, geo9419 είπε Φιλε καντο κανονικά δεν θα το βρουν ποτέ. Συγγενής μου παίρνει στο εξωτερικό ταμειο ανεργιας για δυο χρόνια περίπου 5,000 ευρώ το μήνα και ταυτόχρονα δουλευει και σε εταιρία συμβούλων σε αλλη χώρα από αποσταση για 150,000 ευρώ το χρόνο. Εδω δεν μπορούν να το βρουν σε προηγμένα κράτη θα το βρουν στην ψαροκώσταινα. Εχουν χάσει την μπάλα με την εξ'αποστάσεως εργασία. Για την φορολογια σου φορολογεισαι εκει που ειναι ο τόπος κατοικίας σου 183 ημέρες. Σε ποια χώρα παίρνει 5κ€ τον μήνα ταμείο ανεργίας;
nogoso Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, geo9419 είπε Φιλε καντο κανονικά δεν θα το βρουν ποτέ. Συγγενής μου παίρνει στο εξωτερικό ταμειο ανεργιας για δυο χρόνια περίπου 5,000 ευρώ το μήνα και ταυτόχρονα δουλευει και σε εταιρία συμβούλων σε αλλη χώρα από αποσταση για 150,000 ευρώ το χρόνο. Εδω δεν μπορούν να το βρουν σε προηγμένα κράτη θα το βρουν στην ψαροκώσταινα. Εχουν χάσει την μπάλα με την εξ'αποστάσεως εργασία. Για την φορολογια σου φορολογεισαι εκει που ειναι ο τόπος κατοικίας σου 183 ημέρες. Αρα του λες με σιγουρια ότι δε θα τον πιάσουν εύκολα ενώ θα δηλώσει το εισόδημα από την Αμερική και στην ίδια δήλωση θα του φέρει αυτόματα και το εισόδημα από το ταμείο ανεργίας … 1
geo9419 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Σύμφωνα με το Unedic (κρατικό ταμείο επιδομάτων ανεργίας) το επίδομα που λαμβάνουν οι Γάλλοι κυμαίνεται στα 1.200 ευρώ τον μήνα. Παρότι το επίδομα μπορεί να ανέλθει έως και 7.700 ευρώ, μόνο το 0,03% των ανέργων λαμβάνει αυτό το ποσό, όπως υποστήριξε το Unedic. Το επίδομα ανεργίας στη Γαλλία αποτελεί το 68% του μέσου όρου των προηγούμενων μισθών, σε αντίθεση με τα 36 μέλη του ΟΟΣΑ, στα οποία το επίδομα ανεργίας ανέρχεται στο 56% των προηγούμενων μισθών. https://www.kathimerini.gr/economy/international/1012223/i-kyvernisi-makron-prochoraei-se-perikopi-epidomaton-anergias/ 12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Σε ποια χώρα παίρνει 5κ€ τον μήνα ταμείο ανεργίας; Σύμφωνα με το Unedic (κρατικό ταμείο επιδομάτων ανεργίας) το επίδομα που λαμβάνουν οι Γάλλοι κυμαίνεται στα 1.200 ευρώ τον μήνα. Παρότι το επίδομα μπορεί να ανέλθει έως και 7.700 ευρώ, μόνο το 0,03% των ανέργων λαμβάνει αυτό το ποσό, όπως υποστήριξε το Unedic. Το επίδομα ανεργίας στη Γαλλία αποτελεί το 68% του μέσου όρου των προηγούμενων μισθών, σε αντίθεση με τα 36 μέλη του ΟΟΣΑ, στα οποία το επίδομα ανεργίας ανέρχεται στο 56% των προηγούμενων μισθών. https://www.kathimerini.gr/economy/international/1012223/i-kyvernisi-makron-prochoraei-se-perikopi-epidomaton-anergias/ 1
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, geo9419 είπε Σύμφωνα με το Unedic (κρατικό ταμείο επιδομάτων ανεργίας) το επίδομα που λαμβάνουν οι Γάλλοι κυμαίνεται στα 1.200 ευρώ τον μήνα. Παρότι το επίδομα μπορεί να ανέλθει έως και 7.700 ευρώ, μόνο το 0,03% των ανέργων λαμβάνει αυτό το ποσό, όπως υποστήριξε το Unedic. Το επίδομα ανεργίας στη Γαλλία αποτελεί το 68% του μέσου όρου των προηγούμενων μισθών, σε αντίθεση με τα 36 μέλη του ΟΟΣΑ, στα οποία το επίδομα ανεργίας ανέρχεται στο 56% των προηγούμενων μισθών. https://www.kathimerini.gr/economy/international/1012223/i-kyvernisi-makron-prochoraei-se-perikopi-epidomaton-anergias/ Σύμφωνα με το Unedic (κρατικό ταμείο επιδομάτων ανεργίας) το επίδομα που λαμβάνουν οι Γάλλοι κυμαίνεται στα 1.200 ευρώ τον μήνα. Παρότι το επίδομα μπορεί να ανέλθει έως και 7.700 ευρώ, μόνο το 0,03% των ανέργων λαμβάνει αυτό το ποσό, όπως υποστήριξε το Unedic. Το επίδομα ανεργίας στη Γαλλία αποτελεί το 68% του μέσου όρου των προηγούμενων μισθών, σε αντίθεση με τα 36 μέλη του ΟΟΣΑ, στα οποία το επίδομα ανεργίας ανέρχεται στο 56% των προηγούμενων μισθών. https://www.kathimerini.gr/economy/international/1012223/i-kyvernisi-makron-prochoraei-se-perikopi-epidomaton-eanergias/ Στην Γαλλία δηλαδή.Μάλιστα.Ανήκει στην ελίτ των "άνεργων" δηλαδή.
teachgle Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Στις 5/10/2022 στις 3:44 ΜΜ, timos18 είπε Καλησπέρα, πρόσφατα έκανα μια συνέντευξη από μια εταιρεία που έδρα της έχει την Αμερική. Η δουλεία που θα κάνω θα είναι εξ' αποστάσεως, οι τρεις πρώτοι μήνες θα έχουν να κάνουν με την εκπαίδευσή μου και από εκεί και μετά θα συνεχίσουμε αν φυσικά τους αρέσει η δουλεία μου. Το θέμα είναι ότι μόλις έληξε η σύμβασή από την προηγουμένη εργασία μου και μπορώ να βγω ταμείο ανεργίας. Ο Έλληνας αντιπρόσωπος μου είπε ότι επειδή δεν θα είμαι ασφαλισμένος στην Ελλάδα θα μπορώ να παίρνω και τα λεφτά του ταμείου και τα λεφτά από την εταιρεία. Τα ερωτήματα μου είναι : 1) Μπορεί να στέκει όλο αυτό; Θα υπάρχουν κυρώσεις αν παίρνω ταμείο ανεργίας και παράλληλα αποδειχτεί ότι δούλευα σε κάποια τέτοια εταιρία ; 2) Θα φορολογούμε με την αμερικάνική φορολογία, την ελληνική ή θα φορολογούμε και από τις δυο πλευρές; Είναι θέμα ρίσκου το αν θα σε βρουν ή όχι. Κάποιους τους βρίσκουν μετά από πολύ καιρό και κάποιους όχι. Για τη φορολογία ζήτησε καλύτερα γνώμη κάποιου ειδικού γιατί στο google θα βρεις πολλές λάθος πληροφορίες! Μιλάω εκ πείρας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα