Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 5/10/2022 στις 9:56 ΠΜ, ModernAthenian είπε

Κάνουν μικρές συμβάσεις αλλά ανανεώνουν συνέχεια. Εφόσον το project πάει καλά. Ξέρω άτομα 3-4 που δουλεύουν με τρίμηνες συμβάσεις για πάνω από 5-6 χρόνια στην TP.

Αυτό και μόνο φτάνει για να ρίξεις ροχάλα.

Επεξ/σία από hln3
  • Like 4
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ModernAthenian είπε

Γνώρισα προχθές έναν που δουλεύει 11 χρόνια στην TP. Με τρίμηνες ή εξάμηνες συμβάσεις και με αλλαγή επίσημου εργοδότη κάθε χρόνο. 

Και αύριο δεν του ανανεώνουν οπότε δεν έχει λαμβάνειν τίποτα απο αποζημίωση.Μετά απο 11 χρόνια.

Οκ.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Καταλαβαίνετε βέβαια πως σε αυτό (μικρές συμβάσεις, αλλαγή εργοδότη στα χαρτιά, κλπ) δεν φταίει η tp ή η κάθε tp ε;

Είναι δυνατότητα που τους δίνει η νομοθεσία όταν πριν κάποια χρόνια στο εργατικό δίκαιο εφαρμόστηκε το δόγμα Πώποτα ("εμπρός....πίσω"). Και για την οποία αλλαγή/εφαρμογή αυτών των αλλαγών δεν έχει άλλοθι κανένας από αυτούς που μας "νοιάζονται" και μας "φροντίζουν" 

Αλήθεια μπορούν πολλοί από εμάς να κοιτάξουν με ειλικρίνεια τον καθρέφτη και να πουν "αν ήμουν εργοδότης θα έδινα πάνω από το βασικό, θα τους είχα να δουλεύουν 7 ώρες την ημέρα και δεν θα καθόμουν πάνω από το κεφάλι τους γιατί μωρέ και αυτοί είναι άνθρωποι"; Ο λόγος για τον οποίο ο Καρελιας ή ο Σκλαβενίτης έχουν καλό όνομα στην αγορά είναι γιατί απλά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Καταλαβαίνετε βέβαια πως σε αυτό (μικρές συμβάσεις, αλλαγή εργοδότη στα χαρτιά, κλπ) δεν φταίει η tp ή η κάθε tp ε;

Είναι δυνατότητα που τους δίνει η νομοθεσία όταν πριν κάποια χρόνια στο εργατικό δίκαιο εφαρμόστηκε το δόγμα Πώποτα ("εμπρός....πίσω"). Και για την οποία αλλαγή/εφαρμογή αυτών των αλλαγών δεν έχει άλλοθι κανένας από αυτούς που μας "νοιάζονται" και μας "φροντίζουν" 

Αλήθεια μπορούν πολλοί από εμάς να κοιτάξουν με ειλικρίνεια τον καθρέφτη και να πουν "αν ήμουν εργοδότης θα έδινα πάνω από το βασικό, θα τους είχα να δουλεύουν 7 ώρες την ημέρα και δεν θα καθόμουν πάνω από το κεφάλι τους γιατί μωρέ και αυτοί είναι άνθρωποι"; Ο λόγος για τον οποίο ο Καρελιας ή ο Σκλαβενίτης έχουν καλό όνομα στην αγορά είναι γιατί απλά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας 

Υπάρχει η νομοθεσία (αλήθεια, αν πάει κάποιος πάει δικαστικά, σίγουρα δεν θα πάρει αποζημίωση;)
Και υπάρχει η επιλογή να μην συμμετέχεις σε όλο αυτό, να τους αφήσεις να ψάχνουν άτομα και να βάζουν αγγελία μέρα πάρα μέρα

Στις 5/10/2022 στις 1:42 ΠΜ, Nefeli350123 είπε

Μου έγινε πρόταση απο γνωστό μου να δουλέψω στην Teleperformance. Μου είπε οτι θα εργάζομαι απο το σπίτι και θα παίρνω 1000 ευρώ περίπου μηνιαίως. 

Ισχύουν αυτά; Γνωρίζετε την εταιρεία; τι γνώμη έχετε ; 

Πολλές φορές, επειδή παρόμοιες θέσεις δεν καλύπτονται εύκολα, δίνεται μπόνους σ'αυτόν που σε προτείνει, οπότε ίσως να μην είναι και τόσο αλτρουϊστικά τα κίνητρα του γνωστού σου.

16 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

τα τελευταια 2 χρονια λογω της πανδημιας υπηρξαν πολλες μεγαλες εταιριες που δεν πληρωναν στην ωρα τους. γιαυτο και το ανεφερα. οχι επειδη ειναι στα συν, επειδη δυστυχως περασαμε ενα διαστημα που ηταν της μοδας να καθυστερουν οι πληρωμες. 

Από την στιγμή που χρησιμοποιούν εργολαβικές, είσαι σίγουρος πως η εκάστοτε εργολαβική θα δώσει τα χρήματα όπως πρέπει; Όχι φυσικά...

Άρα και αυτό το "πληρώνουν στην ώρα τους" είναι μια παπάτζα αφού δεν πληρώνουν αυτοί αλλά η εκάστοτε εργολαβική (και με αυτούς θα έχεις να κάνεις αν λείπουν χρήματα από την μισθοδοσία)

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, haris_216 είπε

Ρε φίλε ποια σοβαρή εταιρία σε παιρνει με τριμηνες συμβάσεις απο άλλο επισημο εργοδότη κάθε φορα; Δε φταίει η ΤΡ που τους έχει αναλώσιμους ώστε να τους διωχνει χωρίς αποζημίωση, μου θυμίζει την αλησμόνητη ατάκα ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Με τη λογική σου, στις χώρες που δεν υπάρχει κατώτατος μισθός, δε θα φταίνε οι εταιρίες αν τους δινουν 100 ευρώ το μήνα σωστα; Η εταιρία λαδάκι. Μηπως θα πρέπει οι εργαζόμενοι να κάνουν και μια υπόκλιση στην ΤΡ που δε τους δίνει βασικό; 

Το πως πληρώνει μια εταιρία εξαρτάται απο πάρα πολλούς παράγοντες, δεν ειναι ούτε θέμα καλοσύνης, ούτε φιλεσπλαχνιας. Εξαρτάται απο τη φύση της δουλειάς που κάνει, απο την κουλτούρα που θέλει να δημιουργήσει, απο το αν ενδιαφέρεται ή οχι να κρατήσει τους εργαζομένους της, αν ενδιαφέρεται αυτοί οι εργαζόμενοι να ειναι παραγωγικοί και να εξελίσσονται κ.α. Στις δουλειές που δεν απαιτούνται προσόντα και με την ανεργία σε διψήφια επίπεδα, ναι βασικό δινουν πολλές εταιρίες. Σε δουλειές που έχουν άλλες απαιτήσεις, με βασικό μισθό δε βρίσκουν ούτε αδέσποτο, όχι εργαζόμενο...

Αν νομίζεις οτι όλες οι εταιρίες λειτουργούν με βούρδουλα κάνεις λάθος. Μπορεί να το κάνει η δική σου, αλλά δεν ειναι ο κανόνας. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, haris_216 είπε

Εγώ πάντως, στο τηλεφωνικό κέντρο που ήμουν μετά από 6 μήνες με κάνανε αορίστου κανονικά.

Όπως επίσης ένα κάρο δουλειές δίνουν αορίστου συμβάσεις. Όλοι αυτοί γιατί δεν κάνουν χρήση των δυνατοτήτων που τους δίνει η νομοθεσία;

Μην δικαιολογείτε ανήθικες πρακτικές εταιριών!

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Εγώ πάντως, στο τηλεφωνικό κέντρο που ήμουν μετά από 6 μήνες με κάνανε αορίστου κανονικά.

Όπως επίσης ένα κάρο δουλειές δίνουν αορίστου συμβάσεις. Όλοι αυτοί γιατί δεν κάνουν χρήση των δυνατοτήτων που τους δίνει η νομοθεσία;

Μην δικαιολογείτε ανήθικες πρακτικές εταιριών!

Δεν είπα πουθενά ότι είναι σωστό. Ή ηθικό αν προτιμάς. 

Είπα ότι είναι δικαίωμα που τους δίνει η τρέχουσα εργατική νομοθεσία.

Και προσωπικά θα ήθελα να με προστάτευε, ως εργαζόμενο, η νομοθεσία και το κράτος και να μην έχει να κάνει με την καλή ή όχι διάθεση του όποιου εργοδότη 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Δεν είπα πουθενά ότι είναι σωστό. Ή ηθικό αν προτιμάς. 

Είπα ότι είναι δικαίωμα που τους δίνει η τρέχουσα εργατική νομοθεσία.

Και προσωπικά θα ήθελα να με προστάτευε, ως εργαζόμενο, η νομοθεσία και το κράτος και να μην έχει να κάνει με την καλή ή όχι διάθεση του όποιου εργοδότη 

Για δες μία τι λέει η νομοθεσία

https://www.sepe.gov.gr/ergasiakes-scheseis/nomothesia-ergasiakes-scheseis/atomikes-symvaseis/symvasi-orismenou-chronou/prostateftikes-diataxeis/

Δημοσ.
2 ώρες πριν, hln3 είπε

Και αυτό τι ακριβώς προσθέτει σε αυτά που ήδη γνωρίζουμε; Οι συμβάσεις γίνονται μέσα στα όρια της επιτρεπόμενης επανάληψης και μετά αλλάζουν εταιρία. Και βέβαια η επόμενη εταιρεία ενοικίασης υπαλλήλων δεν ανήκει στον ίδιο όμιλο με την προηγούμενη ή την tp. 

Εν ολίγοις, άνθρακες ο θησαυρός που νομίζεις ότι ανακάλυψες. 

Και για να μην το κουράζουμε, επειδή αισθάνομαι σαν κάποιοι να ζητάτε να δικαιολογηθω (ή και να απολογηθώ) για την εταιρία, απλά οι πρακτικές που εφαρμόζει είναι συμφωνες με το γράμμα του νόμου. Και όλη μας η ενέργεια θα έπρεπε να είναι προς την κατεύθυνση της αλλαγής του, εκτός αν πιστεύεις ότι παρανομεί και κανένας δεν το πήρε χαμπάρι.

Σαφώς και διαφωνώ με αυτή την προσέγγιση αλλά από την άλλη θα συνεχίσω να θεωρώ την εργασία εκεί, μια που αυτό είναι το ζητούμενο του νήματος (και πάντα ανάλογα με συγκεκριμένη θέση, αφού υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάλογα με το κάθε support) σαν συμπαθή λύση σε σχέση με αρκετές εναλλακτικές. Εκτός πια αν προτιμάς και βρίσκεις πιο ενδιαφέρουσα αγγελία που είδα πριν λίγο στo fb όπου ψάχνουν άτομα "για μάζεμα ελιάς, με 40€ μεροκάματο (προφανώς μαύρα), καφέ, σάντουιτς, διαμονή και εσύ πληρώνεις το ηλεκτρικό". Προφανώς εκεί δεν θα σου φωνάζουν αν καθυστερείς, θα είσαι με το κινητό στο ένα χέρι και το χτυπητηρι της ελιάς στο άλλο και θα έχεις σίγουρο contract και για του χρόνου τέτοιο καιρό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, haris_216 είπε

Σαφώς και διαφωνώ με αυτή την προσέγγιση αλλά από την άλλη θα συνεχίσω να θεωρώ την εργασία εκεί, μια που αυτό είναι το ζητούμενο του νήματος (και πάντα ανάλογα με συγκεκριμένη θέση, αφού υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάλογα με το κάθε support) σαν συμπαθή λύση σε σχέση με αρκετές εναλλακτικές. Εκτός πια αν προτιμάς και βρίσκεις πιο ενδιαφέρουσα αγγελία που είδα πριν λίγο στo fb όπου ψάχνουν άτομα "για μάζεμα ελιάς, με 40€ μεροκάματο (προφανώς μαύρα), καφέ, σάντουιτς, διαμονή και εσύ πληρώνεις το ηλεκτρικό". Προφανώς εκεί δεν θα σου φωνάζουν αν καθυστερείς, θα είσαι με το κινητό στο ένα χέρι και το χτυπητηρι της ελιάς στο άλλο και θα έχεις σίγουρο contract και για του χρόνου τέτοιο καιρό. 

Τα νομικά θέματα τα κρίνουν τα δικαστήρια όταν προσφύγει το ένα μέρος, όχι τα φόρουμ.

Τώρα τα υπόλοιπα που λες, ότι υπάρχουν και χειρότερα, είναι προφανώς μια προσπάθεια ξεπλύματος μίας συγκεκριμένης νοοτροπίας (όπως και το υπόλοιπο ποστ σου). Βασικά όταν λες (φέρνοντας το γύρω γύρω) πως το να μην απαγορεύεται να έχεις κινητό σημαίνει πως είναι όλοι με το κινητό στο χέρι άντι να δουλεύουν, δεν χρειάζεται να σου απαντήσει κανείς σοβαρά.

Αλήθεια, θυμάμαι σε άλλο φόρουμ να γράφουν προ-covid, σε υπεράσπιση πολιτικών απαγόρευσης των κινητών, πως τα κινητά απαγορεύονται για την προστασία των δεδομένων του πελάτη. Φυσικά οι συγκεκριμένες (που δούλευαν και ως στελέχη σε HR τρομάρα τους) δεν σκέφτηκαν την εναλλακτική του κινητού χωρίς κάμερα, ούτε μας είπαν τι γίνεται τώρα με την τηλεργασία, μπουκάρουν στα σπίτια των εργαζόμενων και αφαιρούν και εκεί τα κινητά;

Επεξ/σία από hln3
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, hln3 είπε

Τα νομικά θέματα τα κρίνουν τα δικαστήρια όταν προσφύγει το ένα μέρος, όχι τα φόρουμ.

Τώρα τα υπόλοιπα που λες, ότι υπάρχουν και χειρότερα, είναι προφανώς μια προσπάθεια ξεπλύματος μίας συγκεκριμένης νοοτροπίας (όπως και το υπόλοιπο ποστ σου). Βασικά όταν λες (φέρνοντας το γύρω γύρω) πως το να μην απαγορεύεται να έχεις κινητό σημαίνει πως είναι όλοι με το κινητό στο χέρι άντι να δουλεύουν, δεν χρειάζεται να σου απαντήσει κανείς σοβαρά.

Αλήθεια, θυμάμαι σε άλλο φόρουμ να γράφουν προ-covid, σε υπεράσπιση πολιτικών απαγόρευσης των κινητών, πως τα κινητά απαγορεύονται για την προστασία των δεδομένων του πελάτη. Φυσικά οι συγκεκριμένες (που δούλευαν και ως στελέχη σε HR τρομάρα τους) δεν σκέφτηκαν την εναλλακτική του κινητού χωρίς κάμερα, ούτε μας είπαν τι γίνεται τώρα με την τηλεργασία, μπουκάρουν στα σπίτια των εργαζόμενων και αφαιρούν και εκεί τα κινητά;

Και γιατί δεν υπάρχει (ψαξτο, τουλάχιστον ιντερνετικα, να δούμε αν θα βρεις κάποια προσφυγή ή ότι άλλο πχ απεργία/διαμαρτυρία του οποιου φορέα) αφού επιμένεις στο μη νόμιμο της υπόθεσης; 

Όπως έχω ήδη αναφέρει έχω μέλος της οικογένειας που έχει εργαστεί εκεί αρκετά χρόνια, φίλη που εργάζεται ακόμα εκεί και άλλους που έφυγαν. Άρα καταθέτω γνώση, τουλάχιστον ως προς συγκεκριμένα τμήματα και όχι κάτι που πιστεύω ή άκουσα στο περίπτερο. 

Βλέπω πάντως ότι θα το ξαναπάμε από την αρχή και δεν έχει νόημα για μένα. "Επαναστάσεις" και δη του πληκτρολογίου συνηθιζονται στα φόρουμ, ειδικά αφού αφορούν άλλες "καμπούρες" φυσικά. 

Η αρχική ερώτηση ήταν αν και κατά πόσο αξίζει σαν θέση εργασίας και σε αυτό απάντησα. Όποιος έχει άλλη πρόταση για την κοπέλα ή τον όποιο άλλο ενδιαφερόμενο (κάτι συγκεκριμένο εννοώ και όχι θεωρίες) νομίζω ότι θα ήταν πολύ χαρούμενη να την ακούσει. Αλλιώς είναι να 'χουμε να λέμε. 

Καλή συνέχεια 

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Και γιατί δεν υπάρχει (ψαξτο, τουλάχιστον ιντερνετικα, να δούμε αν θα βρεις κάποια προσφυγή ή ότι άλλο πχ απεργία/διαμαρτυρία του οποιου φορέα) αφού επιμένεις στο μη νόμιμο της υπόθεσης; 

Όπως έχω ήδη αναφέρει έχω μέλος της οικογένειας που έχει εργαστεί εκεί αρκετά χρόνια, φίλη που εργάζεται ακόμα εκεί και άλλους που έφυγαν. Άρα καταθέτω γνώση, τουλάχιστον ως προς συγκεκριμένα τμήματα και όχι κάτι που πιστεύω ή άκουσα στο περίπτερο. 

Βλέπω πάντως ότι θα το ξαναπάμε από την αρχή και δεν έχει νόημα για μένα. "Επαναστάσεις" και δη του πληκτρολογίου συνηθιζονται στα φόρουμ, ειδικά αφού αφορούν άλλες "καμπούρες" φυσικά. 

Η αρχική ερώτηση ήταν αν και κατά πόσο αξίζει σαν θέση εργασίας και σε αυτό απάντησα. Όποιος έχει άλλη πρόταση για την κοπέλα ή τον όποιο άλλο ενδιαφερόμενο (κάτι συγκεκριμένο εννοώ και όχι θεωρίες) νομίζω ότι θα ήταν πολύ χαρούμενη να την ακούσει. Αλλιώς είναι να 'χουμε να λέμε. 

Καλή συνέχεια 

Δικαστήρια γενικότερα για το θέμα με τις εργολαβικές και αν υποκρύπτουν ενοικιαζόμενη εργασία έχουν γίνει, άλλο που εσύ δεν το γνωρίζεις.

Πάντως από την μία καλή χρυσή η εταιρεία, από την άλλη να γίνει νέος νόμος να απαγορευτούν οι μεθόδοι της.
Κάπου φάσκεις και αντιφάσκεις.

Δημοσ.
Στις 9/10/2022 στις 10:15 ΠΜ, haris_216 είπε

Φυσικά νομοθέτησαν αυτό το έκτρωμα κατόπιν πίεσης από εργοδότες που δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...