BlueBlade Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, wesker είπε εντελώς αρρωστημένο το clean desk policy - στο γραφείο σου απαγορευεται να έχεις τσαντες, τσαντάκια, παρατσαντάκια, κινητά κλπ. Όλα τα κλειδώνεις στο ντουλαπάκι σου και στο γραφείο σου μονο νερό, χαρτομάντηλα. Σε άλλο φορουμ, ένα παλικάρι που δούλευε εκεί είχε φάει στέρηση μπόνους επειδή ένα πρωί έσκασε έλεγχος και τον έπιασαν με ένα Mi Band που είχε ξεχάσει να βγάλει. Mi band ρε φίλε... Που απλά μετράει παλμούς άντε και βήματα. Το Clean desk policy είναι από μόνος του λόγος να κοιτάξεις άλλη εταιρία. 2
wesker Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, BlueBlade είπε Σε άλλο φορουμ, ένα παλικάρι που δούλευε εκεί είχε φάει στέρηση μπόνους επειδή ένα πρωί έσκασε έλεγχος και τον έπιασαν με ένα Mi Band που είχε ξεχάσει να βγάλει. Mi band ρε φίλε... Που απλά μετράει παλμούς άντε και βήματα. Το Clean desk policy είναι από μόνος του λόγος να κοιτάξεις άλλη εταιρία. Σε μια φίλη (που κάθισε ενα μηνα και τους εστειλε στο διάολο) της βάλανε χερι απο την πρωτη μερα γιατι πιστευε πως το clean desk policy ηταν κατι σαν αστειο και ειχε το κινητό της μαζί. 2
BlueBlade Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, wesker είπε Σε μια φίλη (που κάθισε ενα μηνα και τους εστειλε στο διάολο) της βάλανε χερι απο την πρωτη μερα γιατι πιστευε πως το clean desk policy ηταν κατι σαν αστειο και ειχε το κινητό της μαζί. Φίλος δικός μου μετά από 1 χρόνο τον έφεραν πίσω στα γραφεία, είδε τι παίζει και στις πρώτες 3 μέρες απλά παραιτήθηκε. Εδώ οι τύποι, και το μπουκαλάκι του νερού να θες να πάρεις θα πρέπει να βγάλεις την ετικέτα πρώτα. Ξαναλέω, τέτοια μέτρα ούτε στην CIA δε παίζει να έχουν... On the other hand, όταν ήμουν εγώ σε τηλ. κέντρο σαν τεχνική υποστήριξη πολλές φορές είχα πελάτη στην γραμμή και την άλλη έστελνα μήνυμα με το κινητό. Για αυτό λέω, αν κάποιος θέλει να πιάσει μια προσωρινή δουλειά σε Call Center τουλάχιστον σας βρει ένα της προκοπής. 2
randomcat Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Στις 5/10/2022 στις 3:04 ΠΜ, basilis_k6 είπε μια χαρα ειναι. πληρωνει στην ωρα της. βεβαια 1000 δεν δινει σε ολους αλλα δινει ναι. δεν εχει σταθεροτητα, κανουν 3μηνες μονο νομιζω. Παρακαλώ σταματήστε να αναφέρετε στα θετικά μιας επιχείρησης το ότι "πληρώνει στην ώρα της" ή ακόμα και το ότι "πληρώνει". Είναι προαπαιτούμενο. Είναι άξιο αναφοράς μόνο αν η εταιρεία δεν πληρώνει ή αν δεν πληρώνει στην ώρα που πρέπει. Όταν κάποιος σας ρωτάει αν αξίζει μια εταιρεία θέλει να μάθει τα θετικά. Οπότε: - πληρωνει στην ωρα της - βεβαια 1000 δεν δινει σε ολους αλλα δινει ναι - δεν εχει σταθεροτητα, κανουν 3μηνες μονο νομιζω Το 1000άρικο το κάνεις να μοιάζει με achievement των λίγων και σταθερότητα δεν υπάρχει, που η σταθερότητα είναι ένας πολύ βασικός λόγος του να πάει κάποιος να δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα - να ανταλλάξει την αστάθεια μαζί με την υπεραξία του ως ελεύθερος για σταθερό μισθό με ταβάνι. Άρα από πού προκύπτει το μια χαρά; 😆 4 ώρες πριν, wesker είπε Από συγγενικά και φιλικά ατομα που δούλεψαν (και κάποιοι απο αυτούς ακόμα δουλευουν εκεί) τα θετικά ξεκινάνε και σταματάνε οτι πληρώνουν τα πάντα στην ώρα τους. Ακριβώς το ίδιο μου έχουν πει και εμένα. 2 1
haris_216 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν είμαι ούτε φαν αλλά ούτε και πολέμιος της συγκεκριμένης εταιρείας. Μου αρέσει όμως να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και κυρίως σύμφωνα με την τρέχουσα πραγματικότητα και όχι όπως ιδεατά (ή και νόμιμα αν προτιμάτε) θα έπρεπε να είναι. Ειδικά αφού το ερώτημα που απαντάμε δεν είναι ρητορικό αλλά αφορά άτομο που ψάχνει για δουλειά. Λοιπόν, υπάρχουν πολλά calling centers που θα ηταν λύση για καριέρα; Αν ναι κάντε προτάσεις να δοκιμάσει εκεί ο topic starter ή όποιος άλλος. Είναι σύνηθες σε μία δουλειά να πληρωνεσε στην ώρα σου (δεν λέω αν πρέπει αλλά την τρέχουσα κατάσταση) και ότι δικαιούσαι; Ρίχτε τότε προτάσεις γιατί υπάρχουν παιδιά που επιστρέφουν χρήματα που τους μπήκαν στο λογαριασμό ή που κάνουν απλήρωτες υπερωρίες καθημερινά σε διάφορες εταιρίες ή ελληνες "επιχειρηματίες" Υπάρχουν εργασίες που διαλέγεις προϊστάμενο για να ξέρεις ότι δεν θα είναι μ.....κας; Τέτοια ψάχνω κι εγώ. Υπάρχουν πολλές δουλειές που καθαρίζεις 800-900-1000 με μόνο προσόν μία ξένη γλώσσα; Επίσης πολλοί θα βοηθιόντουσαν από σχετικές προτάσεις. Clean desk policy. Ενοχλητικό; Ναι. Γνωστό από την αρχή; Ομοίως. Ίσως να μην αφορά μόνο τη διαρροή στοιχείων, όπως φανταζόμαστε όλοι, αλλά απλά την ενασχόληση με τη δουλειά. Ήδη φίλος πιο πάνω ανέφερε ότι ήταν σε support και ταυτόχρονα "έπαιζε" με το κινητό του. Ξεχάστε την εταιρία ή τον οποιο προϊστάμενο. Ποιος μπορεί να πει ειλικρινά ότι αν ήταν στην άλλη άκρη της γραμμής, καλώντας για το support, ότι δεν θα τον χαλούσε να ξέρει ότι δεν έχει την αμέριστη προσοχή του ανθρώπου με τον οποίο μιλάει; Είναι εύκολο να είμαστε (ΜΟΝΟ) αρνητικοί, ειδικά όταν είμαστε τακτοποιημενοι εργασιακά. Αλήθεια πόσοι από αυτούς που παρέθεσαν μόνο αρνητικά είναι άνεργοι αλλά δεν πάνε στη συγκεκριμένη εταιρία ή την όποια παρόμοια λόγω αυτών των αρνητικών που παρέθεσαν; Σημ. Να δηλώσω ότι βρίσκομαι στα πρώτα - ήντα, ηλικιακά, και ίσως αυτό να έχει τη σημασία του στο ότι δεν τα βλέπω τόσο ισοπεδωτικά όλα ή τόσο άσπρο-μαύρο. Μακάρι εσείς οι νεότεροι να τα βλέπετε ΑΛΛΆ και να κάνετε κάτι γι' αυτό. Εκτός από απλή ιντερνετική κριτική εννοώ Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2022 από haris_216 3 1
DrLo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 5/10/2022 στις 12:42 ΠΜ, Nefeli350123 είπε Μου έγινε πρόταση απο γνωστό μου να δουλέψω στην Teleperformance. Μου είπε οτι θα εργάζομαι απο το σπίτι και θα παίρνω 1000 ευρώ περίπου μηνιαίως. Ισχύουν αυτά; Γνωρίζετε την εταιρεία; τι γνώμη έχετε ; Έχεις κάποια άλλη πρόταση; Αν δε σου κάνει ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο μπορείς να παραιτηθείς την ίδια μέρα. Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2022 από DrLo
liopyr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Στα τηλέφωνα είναι γαλέρα. Σε άλλα τμήματα (πρόσφατα μίλησα με IT της εταιρίας) όχι τόσο χάλια, αλλά με μικρούς σχετικά μισθούς και αρκετές (σχετικά πάλι) απαιτήσεις. Το να παρουσιάζεται ως προνόμιο το αυτονόητο, πως πληρώνουν στην ώρα τους δηλαδή, είναι γελοίο. Σαν να γράφετε και εσείς σαν δεξιότητα στο βιογραφικό σας πως θα πηγαίνετε κάθε μέρα για δουλειά ξερωγω. 4 4
archer100 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Στις 5/10/2022 στις 1:42 ΠΜ, Nefeli350123 είπε Μου έγινε πρόταση απο γνωστό μου να δουλέψω στην Teleperformance. Μου είπε οτι θα εργάζομαι απο το σπίτι και θα παίρνω 1000 ευρώ περίπου μηνιαίως. Ισχύουν αυτά; Γνωρίζετε την εταιρεία; τι γνώμη έχετε ; Αν η εναλλακτικη ειναι η ανεργια και εισαι κατω απο 30 ετων, τοτε καλο ειναι να πας να δεις απο μονη σου. Κατω απο τα 30 οποιαδηποτε δουλεια και αν κανει καποιος ειναι σχολειο, εμπειριες, γνωριμιες, παραστασεις, εξασκηση δεξιοτητων (ναι το να μιλας με πελατες ειναι δεξιοτητα και καλλιεργει τον προφορικο σου λογο) Δε θα το προτεινα μονο σε ατομα που ειναι πληρως αφοσιωμενα σε μια καριερα (πχ γιατρους, μηχανικους, κλπ) και σε ατομα ανω των 30, γιατι σε αυτες τις ηλικιες ειναι αλλα αυτα που παιζουν ρολο 3
BlueBlade Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, haris_216 είπε ά. Ήδη φίλος πιο πάνω ανέφερε ότι ήταν σε support και ταυτόχρονα "έπαιζε" με το κινητό του. Ξεχάστε την εταιρία ή τον οποιο προϊστάμενο. Ποιος μπορεί να πει ειλικρινά ότι αν ήταν στην άλλη άκρη της γραμμής, καλώντας για το support, ότι δεν θα τον χαλούσε να ξέρει ότι δεν έχει την αμέριστη προσοχή του ανθρώπου με τον οποίο μιλάει; Καθαρά για την ιστορία μιας και εγώ ήμουν αυτός που έπαιζε με το κινητό. Όσο ήμουν εκεί, επί σειρά μηνών ήμουν από τους πρώτους στα μπόνους, όπως επίσης και οι θετικές αξιολογήσεις που μου άφηναν πελάτες είχαν γίνει μερικές φορές αντικείμενο συζήτησης στα μεγάλα κεφάλια, ειδικά όταν μερικοί έφτασαν σε σημείο να στείλουν ευχαριστήριες επιστολές απευθείας στην διοίκηση μέσω email. Άρα στο κομμάτι της ενασχόλησης, αν κάποιος θέλει να δουλέψει θα το κάνει, αν πάλι θέλει να λουφάρει πάλι θα βρει τρόπο να το κάνει. 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Κατ' αρχήν δε μπορεί κανένας να ξέρει αν για εσένα θα ήταν καλή περίπτωση ή όχι. Αν είσαι άνεργη 40χρ με υποχρεώσεις να τρέχουν και οι μόνες δουλειές που βρίσκεις είναι του 600αρικου, τότε ναι η ΤΡ στα 1,000 ευρώ μπορει να αξίζει. Ωστόσο, αν είσαι μικρή στην ηλικία και δη αν εχεις κάποιες ικανότητες (π.χ. κάποιο πτυχίο ή εμπειρία κάπου αλλού), τότε πριν πας στην ΤΡ και σε οποιαδήποτε τέτοια εταιρία θα πρέπει να αναλογιστείς πως αυτό θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα την καριέρα σου. Θα περιμένεις να κάνεις καριέρα σε τηλεφωνικό κέντρο; Χλωμό. Οπότε δεν ειναι όλα ασπρο-μαύρο. Μπορει μια δουλειά με 800-850 ευρώ που να σου δίνει όμως εμπειρία στο αντικείμενό σου να είναι καλύτερη για εσένα. Πολλές φορές όταν συζητάμε για θέσεις εργασίες είμαστε κοντόφθαλμοι, θα παιρνω 100 ευρώ παραπάνω το μήνα, άρα είμαι καλά, έχει ο θεός σε 2-3 χρόνια. Όταν όμως φτάσεις π.χ. 35χρ και η μόνη σου εμπειρία ειναι σε τηλεφωνικό κέντρο, τότε οι επιλογές σου μειώνονται δραματικά για το τι θα κάνεις στη συνέχεια. Τουλάχιστον όμως είναι καλό να διαβάζεις πραγματικές γνώμες για την εργασία στην εταιρία ωστε να μη παραμυθιάζεσαι απο όσους σου πλασάρουν τη δουλειά ή το HR. Ακόμα και αν τελικά πας, τουλάχιστον δε θα σε περιμένουν εκπλήξεις.
randomcat Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, BlueBlade είπε Καθαρά για την ιστορία μιας και εγώ ήμουν αυτός που έπαιζε με το κινητό. Όσο ήμουν εκεί, επί σειρά μηνών ήμουν από τους πρώτους στα μπόνους, όπως επίσης και οι θετικές αξιολογήσεις που μου άφηναν πελάτες είχαν γίνει μερικές φορές αντικείμενο συζήτησης στα μεγάλα κεφάλια, ειδικά όταν μερικοί έφτασαν σε σημείο να στείλουν ευχαριστήριες επιστολές απευθείας στην διοίκηση μέσω email. Άρα στο κομμάτι της ενασχόλησης, αν κάποιος θέλει να δουλέψει θα το κάνει, αν πάλι θέλει να λουφάρει πάλι θα βρει τρόπο να το κάνει. Δεν έχει καμία σημασία αν παίζεις με το κινητό σου εφόσον κάνεις σωστά και καλά τη δουλειά για την οποία αμείβεσαι. Έπειτα, πληρώνεσαι για πλήρη απασχόληση (δηλ. σε απασχολούν για 8 ώρες από το χρόνο σου επειδή χρειάζεται να είσαι στο καθήκον εκείνες τις ώρες), και όχι για πλήρη αδιάκοπη εργασία. 4
BlueBlade Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε Πολλές φορές όταν συζητάμε για θέσεις εργασίες είμαστε κοντόφθαλμοι, θα παιρνω 100 ευρώ παραπάνω το μήνα, άρα είμαι καλά, έχει ο θεός σε 2-3 χρόνια. Πάρα πολύ σωστό, πολλοί πέφτουν σε αυτήν την παγίδα επειδή συνήθως πολλά τηλεφωνικά κέντρα δίνουν κάμποσα παραπάνω από τον βασικό ειδικά αν βάλεις μπόνους, βραδινά, αργίες κτλ. Πχ θυμάμαι εγώ έπαιρνα 700-720€ τότε που ο βασικός ήταν στα 580€. Έτσι την πατάνε αρκετοί, και φτάνουν 30 χρονών με προϋπηρεσία στην ουσία άχρηστη για οπουδήποτε αλλού πλην Call center. 1 ώρα πριν, randomcat είπε Δεν έχει καμία σημασία αν παίζεις με το κινητό σου εφόσον κάνεις σωστά και καλά τη δουλειά για την οποία αμείβεσαι. Έπειτα, πληρώνεσαι για πλήρη απασχόληση (δηλ. σε απασχολούν για 8 ώρες από το χρόνο σου επειδή χρειάζεται να είσαι στο καθήκον εκείνες τις ώρες), και όχι για πλήρη αδιάκοπη εργασία. Αυτό. Επίσης, δεν μιλάμε να είσαι στην δουλειά και να παίζεις παιχνιδάκια. Αλλά είναι αυτονόητο ότι θα μπορώ όποτε θέλω να απαντήσω σε μήνυμα ενός φίλου ή να πάρω ένα τηλέφωνο που πρέπει να πάρω χωρίς να πρέπει να περιμένω πότε θα έχω διάλειμμα κτλ. κτλ. Υπάλληλος είμαι, δούλος δεν σκοπεύω να γίνω. Να με έχουν με το μαστίγιο και να τους ανήκω για 8 ώρες την ημέρα λες και είμαι στα κάτεργα. 5
basilis_k6 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 16 ώρες πριν, randomcat είπε Παρακαλώ σταματήστε να αναφέρετε στα θετικά μιας επιχείρησης το ότι "πληρώνει στην ώρα της" ή ακόμα και το ότι "πληρώνει". Είναι προαπαιτούμενο. Είναι άξιο αναφοράς μόνο αν η εταιρεία δεν πληρώνει ή αν δεν πληρώνει στην ώρα που πρέπει. Όταν κάποιος σας ρωτάει αν αξίζει μια εταιρεία θέλει να μάθει τα θετικά. Οπότε: - πληρωνει στην ωρα της - βεβαια 1000 δεν δινει σε ολους αλλα δινει ναι - δεν εχει σταθεροτητα, κανουν 3μηνες μονο νομιζω Το 1000άρικο το κάνεις να μοιάζει με achievement των λίγων και σταθερότητα δεν υπάρχει, που η σταθερότητα είναι ένας πολύ βασικός λόγος του να πάει κάποιος να δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα - να ανταλλάξει την αστάθεια μαζί με την υπεραξία του ως ελεύθερος για σταθερό μισθό με ταβάνι. Άρα από πού προκύπτει το μια χαρά; 😆 Ακριβώς το ίδιο μου έχουν πει και εμένα. τα τελευταια 2 χρονια λογω της πανδημιας υπηρξαν πολλες μεγαλες εταιριες που δεν πληρωναν στην ωρα τους. γιαυτο και το ανεφερα. οχι επειδη ειναι στα συν, επειδη δυστυχως περασαμε ενα διαστημα που ηταν της μοδας να καθυστερουν οι πληρωμες.
Gatoskylo8 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Προσωπικά, η αδελφή μου εργάζεται στην TP και μάλιστα ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα. Δεν μπορώ να πω αν είναι καλά ή κακά, όμως σίγουρα αυτό που προτείνω είναι να πάει κάποιος και να σχηματίσει άποψη από μόνος του. Άλλωστε, δεν ξέρουμε ούτε σε ποιο έργο θα απορροφηθείς και ούτε τις δεξιότητες, την προϋπηρεσία, τον χαρακτήρα ή τη μόρφωση σου. Όπως προφανώς και εσύ δεν ξέρεις όλοι αυτοί οι ανώνυμοι σχολιαστές τι προσόντα έχουν και τι δουλειές κάνουν. Επειδή όμως έχω κουραστεί να ακούω/διαβάζω συνέχεια ΜΑΛΑΚΙΕΣ, θα γράψω κάτι από καθαρή αγανάκτηση. Στην Ελλάδα, μια διεφθαρμένη και χρεωκοπημένη αποτυχία, ποιες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα ΔΕΝ θεωρούνται ''γαλέρα''; Στα ξενοδοχεία/εστιατορία της σεζόν που δουλεύουν 12ωρα 7/7 και κοιμούνται σε κοντέινερ; Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που το ''πληρωμένη υπερωρία'' είναι ανέκδοτο και ένας υπάλληλος κάνει δουλειές τριών; Ή μήπως στον πρωτογενή τομέα που ψάχνουν σκλάβους και ούτε οι Πακιστανοί πλέον δεν δέχονται να εργαστούν; Συμπερασματικά, οι περισσότερες δουλειές είναι σκατά και σπαταλάς τη ζωή σου σε αυτές, έλα όμως που δεν έχεις επιλογή αν δεν θες να μείνεις άστεγος. Εκτός και αν όλοι εδώ μέσα είναι CEO σε πολυεθνικές οπότε πάω πάσο. Όσο για τα υπόλοιπα ζώα που λένε ''το τηλεφωνικό δεν είναι για πολύ καιρό'', ας μας πουν κάποια που έχει τελειώσει κοινωνική θεολογία πόσο εύκολα βρίσκει δουλειά στο αντικείμενο της. Σοβαρευτείτε. Οι ίδιοι ηλίθιοι που λένε ότι η TP, Evalue κ.λπ. είναι γαλέρες, είναι και οι ίδιοι που λένε ότι ζούμε σε χούντα. Nuff said. Έχω κάνει πολλές σκατοδουλειές και αναμφίβολα συγκαταλέγω σε αυτές ΚΑΙ τη δουλειά σε τηλεφωνικό κέντρο. Είναι διαφορετικό όμως να επισημαίνεις τα άσχημα και διαφορετικό να το παρουσιάζεις λες και θα είσαι αλυσοδεμένος σε κάποιο ορυχείο σπάζοντας πέτρες. 1 χιλιάρικο θα παίρνεις, από το σπίτι σου, κάνοντας δουλειά γραφείου. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι παίζει στην υπόλοιπη αγορά εργασίας... Δεν πειράζει όμως, υπάρχει και ο κακός τρόπος για να μάθεις Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2022 από Gatoskylo8 1 3
ProponitisTouKanape Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Σιγά τα αίματα. Μετοχές στην ΤΡ έχεις και κάνεις έτσι; 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα