Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έγινε πρόταση απο γνωστό μου να δουλέψω στην Teleperformance. Μου είπε οτι θα εργάζομαι απο το σπίτι και θα παίρνω 1000 ευρώ περίπου μηνιαίως. 

Ισχύουν αυτά; Γνωρίζετε την εταιρεία; τι γνώμη έχετε ; 

• Like 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μια χαρα ειναι. πληρωνει στην ωρα της. βεβαια 1000 δεν δινει σε ολους αλλα δινει ναι. δεν εχει σταθεροτητα, κανουν 3μηνες μονο νομιζω.

Δημοσ.

Έχει ξανασχολιασθεί πολλάκις η tp (ψάξτο στο φόρουμ).

Υπάρχουν πολέμιοι που θα μιλήσουν για "γαλέρα" και πιο ρεαλιστές που θα σου πουν ότι είναι μια δουλειά τηλεφωνικού κέντρου (με ότι καλό ή κακό μπορεί να συνεπάγεται αυτό), αλλά είναι απόλυτα τυπικοί και σωστοί στις υποχρεώσεις τους.

Μεγαλύτερο "μείον" για μένα, αν και συνηθίζεται στην αγορά σε πολλές εταιρίες, είναι η πρόσληψη μέσω άλλων εταιριών και συμβολαίων ορισμένου χρόνου και η "ενοικίαση" του προσωπικού στην tp με αποτέλεσμα να μην έχεις ποτέ δικαιώματα αποζημίωσης για απόλυση ή ότι άλλο σχετικό (αφού απλά λήγει η σύμβασή σου και δεν πρόκειται να απολυθείς)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνουν μικρές συμβάσεις αλλά ανανεώνουν συνέχεια. Εφόσον το project πάει καλά. Ξέρω άτομα 3-4 που δουλεύουν με τρίμηνες συμβάσεις για πάνω από 5-6 χρόνια στην TP. Πληρώνει στην ώρα της. Ρολόι πάει η μισθοδοσία κάθε μήνα. 

Επεξ/σία από ModernAthenian
Δημοσ.
12 ώρες πριν, ModernAthenian είπε

Κάνουν μικρές συμβάσεις αλλά ανανεώνουν συνέχεια. Εφόσον το project πάει καλά. Ξέρω άτομα 3-4 που δουλεύουν με τρίμηνες συμβάσεις για πάνω από 5-6 χρόνια στην TP. Πληρώνει στην ώρα της. Ρολόι πάει η μισθοδοσία κάθε μήνα. 

Και δεν παιρνεις ποτέ αποζημίωση, αν σε ξεφορτωθουν μια και καλή μετά απο 10 χρονια ή στη νεα συμβαση σου μειωσουν το μισθο σου.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είναι μια γαλέρα που για την εποχή μας θεωρείται ότι πληρώνει καλά. 

(Μπορεί με εργασία απ'το σπιτι να είναι λιγότερο γαλέρα σε συγκριση με το να είσαι στα γραφεία τους. Δεν ξερω τι τρόπους χρησιμοποιούν για να σε παρακολουθούν απ' το σπίτι.) 

• Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Είναι μια γαλέρα που για την εποχή μας θεωρείται ότι πληρώνει καλά. 

(Μπορεί με εργασία απ'το σπιτι να είναι λιγότερο γαλέρα σε συγκριση με το να είσαι στα γραφεία τους. Δεν ξερω τι τρόπους χρησιμοποιούν για να σε παρακολουθούν απ' το σπίτι.) 

Δεν είναι τόσο δύσκολο να παρακολουθούν αν εργάζεσαι, τηλεφωνικό κέντρο είναι που σου σκάνε συνέχεια κλήσεις όποτε είναι απλό να φαίνεται ποτέ είσαι εκτός κέντρου ακόμα και από το σπίτι. 

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Jason13 είπε

Και δεν παιρνεις ποτέ αποζημίωση, αν σε ξεφορτωθουν μια και καλή μετά απο 10 χρονια ή στη νεα συμβαση σου μειωσουν το μισθο σου.

το γνωρίζεις πως στις 3 ανανεώσεις συμβάσεων θεωρείσαι μόνιμος και έχεις όλα τα δικαιώματα που έχει ο μόνιμος; γιατί θεωρείσαι πως καλύπτεις πάγιες ανάγκες. δικαστικά θα βγάλεις άκρη

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, james01gr είπε

το γνωρίζεις πως στις 3 ανανεώσεις συμβάσεων θεωρείσαι μόνιμος και έχεις όλα τα δικαιώματα που έχει ο μόνιμος; γιατί θεωρείσαι πως καλύπτεις πάγιες ανάγκες. δικαστικά θα βγάλεις άκρη

Αν σε προσλαμβανει καθε φορα με συμβαση απο διαφορετική εταιρια;....

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπική άποψη δεν έχω,

έχω εργαστεί σε άλλο τηλεφωνικό κέντρο με αρκετούς συναδέλφους τότε που είχαν περάσει από TP.

Κανένας, μα κανένας όμως δεν είχε να πει ούτε έναν καλό λόγο. Αλλά πέρα από αυτό δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Μια απλή αναζήτηση για τις κριτικές και θα καταλάβεις τι παίζει.

Από την άλλη. Είναι τηλεφωνικό κέντρο άρα έτσι και αλλιώς είναι δουλειά που δεν θα κάνεις για πολύ (εκτός αν είναι υπερβολικά μαζοχιστής). Άρα άμα δεν έχεις άλλη επιλογή και είσαι και WFH με τέτοια λεφτά θα σου έλεγα Go for it.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Προσωπική άποψη δεν έχω,

έχω εργαστεί σε άλλο τηλεφωνικό κέντρο με αρκετούς συναδέλφους τότε που είχαν περάσει από TP.

Κανένας, μα κανένας όμως δεν είχε να πει ούτε έναν καλό λόγο. Αλλά πέρα από αυτό δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Μια απλή αναζήτηση για τις κριτικές και θα καταλάβεις τι παίζει.

Από την άλλη. Είναι τηλεφωνικό κέντρο άρα έτσι και αλλιώς είναι δουλειά που δεν θα κάνεις για πολύ (εκτός αν είναι υπερβολικά μαζοχιστής). Άρα άμα δεν έχεις άλλη επιλογή και είσαι και WFH με τέτοια λεφτά θα σου έλεγα Go for it.

Λογικό, αφού μιλάς με άτομα που έφυγαν. Είναι μάλλον σπάνιο κάποιος που έφυγε από την Χ εταιρία να λέει καλά λόγια. Ειδικά αν συνέχισε στο ίδιο αντικείμενο.

Από την άλλη εγώ έχω άτομα (κοντινά) που εργάστηκαν εκεί και άλλα (όχι τόσο κοντινά) που είναι ακόμα.

Πάντα έχει σημασία σε ποιο τμήμα της εταιρίας είσαι (υπάρχουν διαφορετικά ωράρια, αποδοχές, κλπ ανάλογα με το ποιο support κάνεις) και, το κυριότερο, η ηλικία και του τι περιμένεις από τη συγκεκριμένη δουλειά αλλά και τι ξέρεις γι' αυτή. 

Για παράδειγμα:

• Το παίζουν (στα γραφεία του Ταύρου) λίγο ιστορία στυλ google με χώρους ανάπαυσης, φλιπεράκια, κλπ; Ναι
  • Θα έχεις χρόνο από τη δουλειά για να πας εκεί; Όχι
  • Σε χαλάει αυτό γιατί όντως νόμιζες ότι είσαι στην ελληνική google; Την πάτησες
  • Είσαι άνθρωπος που κάνει την δουλειά του και δεν κοιτάει να λουφάρει; Είσαι οκ
  • Περιμένεις ότι δεν θα ρυθμίζει άλλος το χρόνο σου αλλά μόνο εσύ; Την ξαναματαπάτησες
  • Όταν είσαι στο τηλέφωνο γενικά πλατιάζεις; Δεν κάνεις για εκεί (για τηλεφωνικό κέντρο γενικότερα)
  • Η επικοινωνία σου είναι λακωνική και το the point; Οκ, προφανώς και να κάνεις καριέρα στην εταιρία.
Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, haris_216 είπε

Λογικό, αφού μιλάς με άτομα που έφυγαν. Είναι μάλλον σπάνιο κάποιος που έφυγε από την Χ εταιρία να λέει καλά λόγια. Ειδικά αν συνέχισε στο ίδιο αντικείμενο.

Καλά, για αρχή μιλάμε για τηλεφωνικό κέντρο. Sorry αν προσβάλλω κάποιον, αλλά είτε τέρμα αναίσθητος θα είσαι είτε ναυάγιο εντελώς για να μείνεις επί χρόνια σε τέτοια δουλειά όποια και αν είναι η εταιρία. Άντε αφήνω μια μικρή εξαίρεση για το αν είσαι γλύφτης μέχρι αηδίας και αναρριχηθείς εύκολα σε θέσεις κυρίως εκτός τηλεφώνων.

Από εκεί και πέρα ισχύει ότι υπάρχουν και καλά τμήματα για να μην είμαι άδικος. Είχα φίλο σε κομπλέ τμήμα 9-5, νορμαλ κλήσεις κτλ.

Βέβαια τις εργασιακές συνθήκες τις θεωρώ γελοίες ειδικά σε On site εργασία. Για να μην πω για τους κανονισμούς που απλά γελάω, νομίζουν πως είναι η CIA ας πούμε.

Υπάρχουν άπειρα τηλ. κέντρα εκεί έξω, αρκετά μπορεί να πληρώνουν λιγότερα αλλά έχουν έτη φωτός καλύτερες συνθήκες εργασίας.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είναι τόσο μεγάλο το εύρος των πελατών που έχουν που αν δεν το δοκιμάσεις δεν θα μάθεις. Υπάρχει κόσμος που κάθεσαι σε τέτοιες εταιρίες πολλά χρόνια και άλλοι ούτε βδομάδα. 
Συνήθως εξαρτάται από τη γλώσσα που μιλάς. Αν πας για αγγλικά το πιθανότερο είναι να είναι χάλια αλλά αν ξέρεις ξέρω γω ιαπωνικά να είσαι με 3 κλήσεις το 8ωρο. 
Το μεγαλύτερο μειονέκτημα που πιστεύω ότι υπάρχει είναι ότι δεν ξέρεις τι ωράριο θα δουλεύεις και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Εννοείται ότι πληρώνουν βραδινά , αργίες κλπ κλπ 

Πάντως για δουλειά με μόνο προσόν πχ την ξένη γλώσσα και τιποτα άλλο , τα λεφτά είναι σούπερ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από συγγενικά και φιλικά ατομα που δούλεψαν (και κάποιοι απο αυτούς ακόμα δουλευουν εκεί) τα θετικά ξεκινάνε και σταματάνε οτι πληρώνουν τα πάντα στην ώρα τους. Η δουλειά που έχουν ή θα είναι πολλή ή υπερβολικά πολλή, και φυσικά υπάρχει αξιολόγηση και στόχοι, οπότε μην το δένετε και κόμπο οτι θα σου ανανεώσουν την σύμβαση μετά το τρίμηνο, αν δεν είσαι στο επίπεδο των άλλων ή αν δεν "τραβάς". Προιστάμενοι τμημάτων υπάρχουν απο κομπλέ και αδιάφορους μέχρι εντελώς μαλ@κες (από αυτούς που νομίζουν οτι σαν προιστάμενοι call center είναι κάτι αντιστοιχο ενός CEO μιας μεγάλης πολυεθνικής). Τρίμηνες συμβάσεις στις θυγατρικές τους εταιρίες, το οποίο σημαίνει οτι δεν έχεις κανένα δικαιωμα σε περιπτωση πχ απόλυσης, και (για εμένα προσωπικά) εντελώς αρρωστημένο το clean desk policy - στο γραφείο σου απαγορευεται να έχεις τσαντες, τσαντάκια, παρατσαντάκια, κινητά κλπ. Όλα τα κλειδώνεις στο ντουλαπάκι σου και στο γραφείο σου μονο νερό, χαρτομάντηλα.

Το οτι θα εργάζεσαι από το σπίτι δεν είναι μόνιμο ή σίγουρο.

Αν σε ενδιαφέρει να εχεις ένα εισοδημα μέχρι να βρείς κάτι καλύτερο (και αν φυσικά πιστευεις οτι θα αντέξεις) go for it. Γιατί αυτές δεν είναι δουλειές καριέρας, ειναι δουλειές χαρτζηλικιού για κανα εξάμηνο-χρόνο.

Επεξ/σία από wesker
  • Like 4
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...