ICE-T Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) εδώ κρασαρει χωρίς xmp, υπάρχει ασυμβατότητα μάλλον η bios update μπορεί να χρειάζεται πολλά μπορεί να είναι. 1 ώρα πριν, Thomas Jack είπε Το παλιό μηχάνημα όπως ήταν φόραγε τα εξής.(1) Asrock H410M HDV M.2 (2) I5 10400 (3) Patriot viper steel 2x8 3200 mhz (4) Τροφοδοτικό psu force fp 850w. Gpu 1070ti . Άλλαξα μητρική, επεξεργαστή και ram με τα gigabyte z590m gaming x , i7 11700 lga 1200 κ τις patriot viper gaming steel pc4 25600 3200 mhz ddr4 γιατί τις παλιές τις άφησα στη μητρική μαζί με τον επεξεργαστή . Από ότι έμαθα οι ram δεν είναι συμβατές με τη μητρική, οπότε πάω για άλλες; ο μάστορας έκανε καθαρό window's install η τα πέρασε από πάνω dirty install χωρίς format? 31 λεπτά πριν, triplex1 είπε δοκιμασε ετσι και πες μου κανε save στην εξοδο πήγαινε για ένα καφέ και ξαναελα σε καμία ωρίτσα θα αργήσει μάλλον 😂 Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από ICE-T
Xristaras12 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Το Force PSU ασχολίαστο; Δεν υπάρχει κανένας φίλος τριγύρω να δανειστείς κανένα άλλο να δεις; με ενα ποιοτικό 600αρι κάνεις δουλειά, αυτό το σάπιο κινέζικο του κιλού ανάθεμα τι τάσεις βγάζει! 3
ICE-T Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Το Force PSU ασχολίαστο; Δεν υπάρχει κανένας φίλος τριγύρω να δανειστείς κανένα άλλο να δεις; με ενα ποιοτικό 600αρι κάνεις δουλειά, αυτό το σάπιο κινέζικο του κιλού ανάθεμα τι τάσεις βγάζει! δεν έμεινε ασχολίαστο, αναφερθηκα στην αρχή στο πρώτο ποστ ,όσο και χαλί να είναι 500 watt θα τα πιάνει μάλλον,πόσο σταθερά είναι άλλη ιστορία. 1 1
Thomas Jack Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Το μαγαζί καλό είναι από ότι είδα κ εξαρχής ανέφερε για τις ραμ, εγώ έκανα την πατάτα κ χωρίς να ψάξω έβαλα τις συγκεκριμένες ραμ. έκανε φορμάτ , εγκατέστησε όλα τα driver updates κλπ έπαιξε από ότι φαίνεται κ με τις ταχύτητες γιατί αρχικά είχα μπλε οθόνες κ μετά μόνο στα games απλώς από ότι φαίνεται δεν είναι αρκετό. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, θα τοποθετήσω καινούριες συμβατές ραμ κ θα σας πω τα αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ όλους 👏👏 4 λεπτά πριν, ICE-T είπε δεν έμεινε ασχολίαστο, αναφερθηκα στην αρχή στο πρώτο ποστ ,όσο και χαλί να είναι 500 watt θα τα πιάνει μάλλον,πόσο σταθερά είναι άλλη ιστορία. Ρώτησα κ για το τροφοδοτικό κ δεν υπάρχει πρόβλημα μου είπαν στο μαγαζι. Ειναι καινούριο σχεδόν δύο χρόνια, θέλω να πιστεύω όσο κινεζια κ να είναι , θα μου προσφέρει για λίγο ακόμη τα βασικά
argimeg Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οι μπλε οθόνες δεν έχουν κάποιο κωδικό σφάλματος; του τύπου 0Χ0... Δες επίσης μήπως έχεις στον event viewer - windows logs κάποιο error, system και application. edit ....ωσπού να γράψω λύθηκε....ε ποιος είμαι τελος πάντων Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από argimeg
triplex1 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Thomas Jack είπε Το μαγαζί καλό είναι από ότι είδα κ εξαρχής ανέφερε για τις ραμ, εγώ έκανα την πατάτα κ χωρίς να ψάξω έβαλα τις συγκεκριμένες ραμ. έκανε φορμάτ , εγκατέστησε όλα τα driver updates κλπ έπαιξε από ότι φαίνεται κ με τις ταχύτητες γιατί αρχικά είχα μπλε οθόνες κ μετά μόνο στα games απλώς από ότι φαίνεται δεν είναι αρκετό. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, θα τοποθετήσω καινούριες συμβατές ραμ κ θα σας πω τα αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ όλους 👏👏 εγω θα αλλαζα την μητρικη .......στην συγκεκριμενη περιπτωση η γυναικα ειναι η κερδισμενη με την Ashrock , οτι τις βαζεις το παιζουν οι συγκεκριμενες
Thomas Jack Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 30 λεπτά πριν, argimeg είπε Οι μπλε οθόνες δεν έχουν κάποιο κωδικό σφάλματος; του τύπου 0Χ0... Δες επίσης μήπως έχεις στον event viewer - windows logs κάποιο error, system και application. edit ....ωσπού να γράψω λύθηκε....ε ποιος είμαι τελος πάντων Μόλις τώρα, Thomas Jack είπε 32 λεπτά πριν, argimeg είπε Οι μπλε οθόνες δεν έχουν κάποιο κωδικό σφάλματος; του τύπου 0Χ0... Δες επίσης μήπως έχεις στον event viewer - windows logs κάποιο error, system και application. edit ....ωσπού να γράψω λύθηκε....ε ποιος είμαι τελος πάντων
ICE-T Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 https://www.tomshardware.com/how-to/fix-page-fault-error-windows-10
Apostol. Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Ρε παιδια αρχιστε τον απο τα βασικα, αν ειναι οι μνημες (μαλλον) θα βγει σε memtest. Μην παρεις καινουριες μνημες, συνηθως ειναι το mb σε κατι τετοια περιεργα. Προσπαθησε φιλε να τρεξεις το memtest των windows(κανε μια αναζητηση στο start-> memory και θα σου πεταξει windows memory diagnostic (ή οπως λεγεται στα ελληνικα) πατα το και θα κανει επανεκινηση, επελεξε το extended και περιμενε) ή αλλιως κατεβασε το memtest86. Βγαλε πρωτα τις μνημες σου απο xmp να τρεχουν κανονικα jedec. Το οτι δεν ειναι οι μνημες που πηρες στο qvl του mb δεν λεει τιποτα, 95% των μνημων αυτες τις μερες παιζουν σε ολα τα mb. Απο εκει και περα πολλα μπορει να παιζουν mb gpu psu κτλ, θελει υπομονη εμπειρια και να εχεις parts να αλλαζεις για να δεις τι φταιει. Δεν ειναι απλο αλλα δεν ειναι και δυσκολο, ο μαστορας αν ειναι μαστορας θα πρεπει να μπορει να στο φτιαξει. Τα errors που σου πεταει στα bsod δεν θα επρεπε να στα πεταει σε fresh install, αν εχει γινει σωστα (δυσκολο να κανεις λαθος fresh install αυτες τις μερες) υποδεικνύουν θεμα software που 90% δεν ειναι, αλλα ειναι θεμα hardware. Ξεκινα απο τις μνημες οπως σου ειπα, μετα αν εχεις αλλη gpu αλλαξε την, ή κουνησε αυτην που εχεις σε αλλο slot. Μετα υπαρχουν πολλα προγραμματα που στρεσαρουν συγκεκριμενα parts για να δεις τι φταιει, αλλα αυτα ειναι θεμα του μαστορα να στα φτιαξει, αφου εσυ ως χρηστης δεν ξερεις (και δεν το λεω για κακο, δεν μπορουν ολοι να τα ξερουν ολα).
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Υποπτο το system service exception σε συνδυασμό με το page fault. Πιθανώς RAM ή driver συσκευής που έχει να κάνει με RAM transfers (display/κάρτα δικτύου/wifi) Ολο το σκηνικό καταγράφεται σε αρχείο minidump και όποιος είναι βασικά γνώστης μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να δει τι ακριβώς κράσαρε και να πάρει μπούσουλα για επόμενα βήματα, αλλιώς κάνεις υποθέσεις και ψάχνεις δεξιά κι αριστερά Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από morehp
argimeg Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Αν και έχω καιρό να ασχοληθώ με το άθλημα. Αν μπορείς να βάλεις μόνο ένα dimm, δοκίμασε με ένα. Αν το ξανακάνει δοκίμασε με το άλλο. Μπορεί να είναι μόνο το ένα από τα δύο προβληματικο.
kouross Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Αγαπητέ φίλε. Βρες συμβατές Ram οπωσδηποτε για να λύσεις το πρόβλημα σου. Σε 2ο χρονο οπωσδήποτε ένα καλό τροφοδοτικό 700 με 800watt επώνυμο με πάνω από 55 Αμπερ στα 12Volt μιας και είσαι gamer. Βάλε συμβατές μνήμες και ενημέρωσε αν λύθηκε το πρόβλημα σου.
Thomas Jack Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, kouross είπε Αγαπητέ φίλε. Βρες συμβατές Ram οπωσδηποτε για να λύσεις το πρόβλημα σου. Σε 2ο χρονο οπωσδήποτε ένα καλό τροφοδοτικό 700 με 800watt επώνυμο με πάνω από 55 Αμπερ στα 12Volt μιας και είσαι gamer. Βάλε συμβατές μνήμες και ενημέρωσε αν λύθηκε το πρόβλημα σου. Αύριο κιόλας θα κοιτάξω κ για τα δύο κ θα ενημερώσω εννοείται το forum. Ευχαριστώ
Apostol. Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kouross είπε Αγαπητέ φίλε. Βρες συμβατές Ram οπωσδηποτε για να λύσεις το πρόβλημα σου. Σε 2ο χρονο οπωσδήποτε ένα καλό τροφοδοτικό 700 με 800watt επώνυμο με πάνω από 55 Αμπερ στα 12Volt μιας και είσαι gamer. Βάλε συμβατές μνήμες και ενημέρωσε αν λύθηκε το πρόβλημα σου. Συμβατες ειναι οι ram.ddr4 ειναι 3200. Κανενα προβλημα. To οτι δεν ειναι στο qvl του mb δεν σημαινει απολυτως τιποτα, δεν μπορει ο καθε κατασκευαστης σε καθε mb να δοκιμαζει ολα τα κιτ που υπαρχουν στο εμποριο. Σε τεχνολογικο φορουμ ειμαστε και προτρεπετε το παιδι να παει να δωσει λεφτα για αλλες μνημες?Αν ειναι δυνατον. Αλλο να ειναι ελλατωματικες οι μνημες και αλλο το "μη συμβατες".Μη συμβατες θα ηταν αν ηταν ddr3. Οποιαδηποτε μνημη ddr4 σε οποιοδηποτε mb οταν τρεχει jedec timings (που αυτο ειναι και το default) ειναι συμβατες και τρεχουν.Γιατι οποιαδηποτε μνημη θα τρεξει σε 2133-2400(αναλογα τι jedec timings εχει) οταν την βαλεις σε οποιοδηποτε mb οπου ειναι και το default. Αλλο αν θες να την κανεις overclock δηλαδη xmp σφικτοτερα timings κτλ. Εκει ναι μπορει να υπαρξουν ασταθειες, αλλα σε jedec timings δεν υπαρχει περιπτωση να μην δουλεουν, εκτος και αν ειναι ελλατωματικες. Το qvl του καθε mb το μονο που κανει ειναι να σου εξασφαλιζει οτι οι ταδε μνημες δοκιμαστηκαν και τρεχουν χωρις προβλημα στην ταδε ταχυτητα.Αυτο και τιποτα αλλο.Δεν αποκλειει αλλες μνημες. Λιγο προσοχη οταν δινουμε συμβουλες. Παραδειγμα, εχω ενα μετριο mb και παω και αγοραζω τις ακριβοτερες gskill πχ DDR4-5333 CL22. Τις βαζω στο μετριο μου mb και κανω boot. Θα ποσταρει? Ναι θα ποσταρει.Γιατι? γιατι δεν θα τρεχουν στα 5333 αλλα πιθανοτατα στα 2400. Αν παω τωρα και ενεργοποιησω xmp που θα βαλει τις μνημες στο 5333 το πιο πιθανο ειναι οτι δεν θα ποσταρει ποτε, ή και να ποσταρει θα ειναι ασταθες.Γιατι? γιατι θελω και το καταλληλο mb για αυτες τις μνημες σε αυτες τις ταχυτητες. Χωρις xmp θα τρεχουν μια χαρα. 31 λεπτά πριν, Thomas Jack είπε Αύριο κιόλας θα κοιτάξω κ για τα δύο κ θα ενημερώσω εννοείται το forum. Ευχαριστώ Φιλε μου διαβασε αυτα που εγραψα πιο πανω μην πετας λεφτα σε αλλες μνημες. Εκτος και αν ειναι ελλατωματικες. Δες αν ειναι σωστα τοποθετημενες οι μνημες στα slots (παιζει ρολο, οχι η μια διπλα στην αλλη, δες το manual του mb σου σε ποια slots μπαινουν δυο sticks για dual channel, συνηθως ειναι στο 2ο και 4ο ή 1ο και 3ο. Μπες στο bios βαλε τις μνημες στο default profile τους, οχι xmp. Τρεξε ενα memtest, και θα δεις να εχουν προβλημα οι μνημες. Αν εχουν προβλημα επανελαβε με ενα στικ (βγαλε το δευτερο) Μην σπαταλας χρηματα αδικα. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από Apostol. 1
kouross Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Apostol. είπε Σε τεχνολογικο φορουμ ειμαστε και προτρεπετε το παιδι να παει να δωσει λεφτα για αλλες μνημες?Αν ειναι δυνατον. Αγαπητέ οι συμβουλές που δίνουμε είναι από την εμπειρία μας τόσα χρόνια. Εννοείται ότι φυσικά και πρώτα πρώτα θα δοκιμάσει τις "φθηνές" λύσεις που προτείνανε χρήστες και πιστεύω ότι έκανε ηδη όπως θα έκανε και καθένας και μετα τις "ακριβες" αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Οταν λέω συμβατές με την μητρική εννοώ αυτές που γράφει ο κατασκευαστής στον κατάλογο μητρικης. Και δεν είναι μικρός αυτός ο κατάλογος και υπάρχει για κάποιον λόγο. Μου έχει τύχει σε παρελθοντικο χρόνο να φταίνε οι "μη συμβατες" μνήμες δεν είναι κάτι πρόσφατο και έχει τύχη σε πολλούς. Και οι Patriot δεν φημίζονται τόσο για την αξιοπιστία τους και οι περισσότεροι την αγοραζουν λόγο οικονομίας. 2 ώρες πριν, Thomas Jack είπε Αύριο κιόλας θα κοιτάξω κ για τα δύο κ θα ενημερώσω εννοείται το forum. Ευχαριστώ Φίλε μου δες από κάποιον φίλο σου μήπως μπορεί να σου δανείσει ένα άλλο ζευγάρι η έστω ένα DIMM μνήμης κατασκευαστή μητρικης ή έστω ένα οποιοδήποτε άλλο Ddr4 στικ μνημης κάνε τις δοκιμές σου σε όλα τα σλοτ και ενημέρωσε μας. Δοκίμασε και με 1 ραμ από τις υπάρχουσες που έέχεις σε όλα τα σλοτ και πες μας. Πιστεύω ότι έχεις βάλει το bios σε default ρυθμίσεις. Αν όχι βάλτο και κάνε τις δοκιμές σου και τροφοδοτικό για αργότερα. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2022 από kouross
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα