guitarider Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 βλέπω πάρα πολλες συζητήσεις σχετικά με τις χρεώσεις των εταιρειών κούριερ στα πακέτα και πολλούς που υποστηρίζουν οτι είναι νόμιμοι. Θα ήθελα πραγματικά να ρωτήσω αν έχετε κάνει ποτέ εκτελωνισμό μόνοι σας και αν έχετε δει την διαδικασία που απαιτείται.Είχα την....τύχη κάποτε να την κάνω μόνος μου.Ήθελαν 100 ευρω για τον δικό τους εκτελωνιστή και 35 για να πάρω τα χαρτιά να τον κάνω μονος μου.Ομηρία δηλαδή σε δικά μου έγγραφα ακόμα και αν κάνω μόνος τον εκτελωνισμό.Ο εκτελωνισμός για τον απλό χρήστη ειναι τραγικός.Πας σε εκατό γραφεία κάνεις εκατό διαδικασίες ταλαιπωρία απίστευτη πληρώνεις 10 λεπτά στο ένα γραφείο 30 λεπτά στο άλλο γραφείο και έχουν κάνει ωραία μόντα να σε τρέχουν 2 ώρες ωστε να μην ξαναμπείς στην διαδικασία και να πληρώνεις.Διπλα μου έβλεπα τον εργαζόμενο της εταιρείας να κάνει το ίδιο πράγμα αλλά με την διαφορά οτι αυτός είχε 300 πακέτα σε ένα κλεμμένο καρότσι απο σουπερμάρκετ το οποίο αν βάλεις κάθε πακέτο με 100 ευρώ το καθένα βγάζεις ένα ποσό των 30.000! δηλαδή καροτσιά καροτσιά και γκαρσονιέρα! Πως δηλαδή γινεται να μου κοστίζει εμένα πολύ λιγότερα απο την όποια εταιρεία κούριερ η οποία έχει έναν κακοπληρωμένο εργαζόμενο που κουβαλάει 300 πακέτα μαζί; Είναι συμφέρον για την εταιρεία να έρχονται εκεί 300 άτομα και να καθυστερούν και οι ίδιοι και η εταιρεία με την διαδικασία; Σαφως οχι απλα στο ελλαδιστάν που ειναι η χαρά του εργολάβου όλα λειτουργούν όπως ξέρουμε.Ενα πακετάκι 5 επι 5 εκατοστά δεν έχει κανενα νόημα να κοστολογείται 100 ευρώ μονο για τον ...agent της εταιρείας.Είναι απλα αστείο.Επειτα τωρα τελευταία έχει βγει και καινούρια μοντα.έρχεται το πακέτο στο δίνει σου λέει δεν χρωστάς κατι ακόμα και μετα κόβεται εκ των υστέρων τιμολόγιο που τους οφείλεις χρήματα.Δεν έχει δηλαδή πλεον ουτε δικαίωμα άρνησης.Παραλαμβάνεις ένα πακετάκι ρωτάς τον υπάλληλο τους σου λέει δεν υπάρχει έξτρα χρέωση καμμία και μετά σου σκάει και δεν έχει ουτε δικαίωμα άρνησης παραλαβής του δέματος και επιστροφής πισω! Μάλιστα με την υπογραφούλα που βάζεις στο μηχανημα που έχουν μαζι έχεις δεχτεί την λαμογιά.Το πόσο νόμιμο η όχι ειναι είναι τοσο αστείο όσο το να βγάλεις νομιμο να έρχεται ο άλλος με όπλο να σου ζητάει τα λεφτά.Α είναι νόμιμο να βγάζει όπλο ε νόμιμο είναι.Δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο κόσμος βαριέται να κάνει καταγγελία και να τρέχει στα δικαστήρια που και να το κάνει στο ελλαδιστάν μαλλον θα χάσει τον χρόνο του! 3 1
TuXaKoS Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 47 λεπτά πριν, guitarider είπε βλέπω πάρα πολλες συζητήσεις σχετικά με τις χρεώσεις των εταιρειών κούριερ στα πακέτα και πολλούς που υποστηρίζουν οτι είναι νόμιμοι. Θα ήθελα πραγματικά να ρωτήσω αν έχετε κάνει ποτέ εκτελωνισμό μόνοι σας και αν έχετε δει την διαδικασία που απαιτείται.Είχα την....τύχη κάποτε να την κάνω μόνος μου.Ήθελαν 100 ευρω για τον δικό τους εκτελωνιστή και 35 για να πάρω τα χαρτιά να τον κάνω μονος μου.Ομηρία δηλαδή σε δικά μου έγγραφα ακόμα και αν κάνω μόνος τον εκτελωνισμό.Ο εκτελωνισμός για τον απλό χρήστη ειναι τραγικός.Πας σε εκατό γραφεία κάνεις εκατό διαδικασίες ταλαιπωρία απίστευτη πληρώνεις 10 λεπτά στο ένα γραφείο 30 λεπτά στο άλλο γραφείο και έχουν κάνει ωραία μόντα να σε τρέχουν 2 ώρες ωστε να μην ξαναμπείς στην διαδικασία και να πληρώνεις.Διπλα μου έβλεπα τον εργαζόμενο της εταιρείας να κάνει το ίδιο πράγμα αλλά με την διαφορά οτι αυτός είχε 300 πακέτα σε ένα κλεμμένο καρότσι απο σουπερμάρκετ το οποίο αν βάλεις κάθε πακέτο με 100 ευρώ το καθένα βγάζεις ένα ποσό των 30.000! δηλαδή καροτσιά καροτσιά και γκαρσονιέρα! Πως δηλαδή γινεται να μου κοστίζει εμένα πολύ λιγότερα απο την όποια εταιρεία κούριερ η οποία έχει έναν κακοπληρωμένο εργαζόμενο που κουβαλάει 300 πακέτα μαζί; Είναι συμφέρον για την εταιρεία να έρχονται εκεί 300 άτομα και να καθυστερούν και οι ίδιοι και η εταιρεία με την διαδικασία; Σαφως οχι απλα στο ελλαδιστάν που ειναι η χαρά του εργολάβου όλα λειτουργούν όπως ξέρουμε.Ενα πακετάκι 5 επι 5 εκατοστά δεν έχει κανενα νόημα να κοστολογείται 100 ευρώ μονο για τον ...agent της εταιρείας.Είναι απλα αστείο.Επειτα τωρα τελευταία έχει βγει και καινούρια μοντα.έρχεται το πακέτο στο δίνει σου λέει δεν χρωστάς κατι ακόμα και μετα κόβεται εκ των υστέρων τιμολόγιο που τους οφείλεις χρήματα.Δεν έχει δηλαδή πλεον ουτε δικαίωμα άρνησης.Παραλαμβάνεις ένα πακετάκι ρωτάς τον υπάλληλο τους σου λέει δεν υπάρχει έξτρα χρέωση καμμία και μετά σου σκάει και δεν έχει ουτε δικαίωμα άρνησης παραλαβής του δέματος και επιστροφής πισω! Μάλιστα με την υπογραφούλα που βάζεις στο μηχανημα που έχουν μαζι έχεις δεχτεί την λαμογιά.Το πόσο νόμιμο η όχι ειναι είναι τοσο αστείο όσο το να βγάλεις νομιμο να έρχεται ο άλλος με όπλο να σου ζητάει τα λεφτά.Α είναι νόμιμο να βγάζει όπλο ε νόμιμο είναι.Δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο κόσμος βαριέται να κάνει καταγγελία και να τρέχει στα δικαστήρια που και να το κάνει στο ελλαδιστάν μαλλον θα χάσει τον χρόνο του! Ευχαριστούμε! Πάμε στην επόμενη γραμμούλα! 1 1
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 OK, μετα απο όλο αυτό το κατεβατό δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το θεμα σου περαν απλά από το να γράψεις και να γκρινιάξεις. Οι διαδικασίες εκτελωνισμου έτσι ειναι, υπάρχει γραφειοκρατια για να εισπράξει τα χρήματα το κράτος από οτιδήποτε φτάνει από έξω. Οι ιδιωτικές εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες επί πληρωμή για να γλιτώσεις την ταλαιπωρια. Εσύ επιλέγεις.
Allan-Wake Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ απο χωρα εκτος ΕΕ πλεον κανονας.
czarjuly Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Νταβατζιλικια παντού,τι ψάχνεις να βρεις δε ξέρεις που ζεις;
NikosKallithea Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δηλαδη δεν σου αρεσει η κοστολόγηση της τάδε εταιρείας μην στελνεις ή μην παραλαμβάνεις με αυτήν Τι νόημα εχει ολο αυτο που εγραψες;
james01gr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 παλικάρι μου πόση ώρα έκανες να εκτελωνίσεις; οι εκτελωνιστές παίρνουν άδεια για αυτό που κάνουν. καμία κούριερ δεν έχει δικούς της, συνεργάζεται με κάποιους. εάν πχ χρεώνουν την κούριερ 60, η κούριερ θα σε χρεώσει 100. το ότι κάποιος το κάνει γρηγορότερα από εσένα σημαίνει πως είανι επαγγελματίας και έχει αυτοματοποιήσει την διαδικασία. ΥΓ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τα έξοδα εκτελωνισμού σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ
csontheline Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ή φροντίζεις να αγοράσεις από κατάστημα που συμπεριλαμβάνει το οποιοδήποτε κόστος δασμών, εκτελωνισμού κλπ Ή σου έχει εγγύηση πληρωμής αυτών. Από πάντα είναι γνωστό το πόσο βρώμικα είναι τα τελωνεία (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2022 από csontheline
Dinos1973 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Στις 4/10/2022 στις 10:26 ΜΜ, guitarider είπε βλέπω πάρα πολλες συζητήσεις σχετικά με τις χρεώσεις των εταιρειών κούριερ στα πακέτα και πολλούς που υποστηρίζουν οτι είναι νόμιμοι. Θα ήθελα πραγματικά να ρωτήσω αν έχετε κάνει ποτέ εκτελωνισμό μόνοι σας και αν έχετε δει την διαδικασία που απαιτείται.Είχα την....τύχη κάποτε να την κάνω μόνος μου.Ήθελαν 100 ευρω για τον δικό τους εκτελωνιστή και 35 για να πάρω τα χαρτιά να τον κάνω μονος μου.Ομηρία δηλαδή σε δικά μου έγγραφα ακόμα και αν κάνω μόνος τον εκτελωνισμό.Ο εκτελωνισμός για τον απλό χρήστη ειναι τραγικός.Πας σε εκατό γραφεία κάνεις εκατό διαδικασίες ταλαιπωρία απίστευτη πληρώνεις 10 λεπτά στο ένα γραφείο 30 λεπτά στο άλλο γραφείο και έχουν κάνει ωραία μόντα να σε τρέχουν 2 ώρες ωστε να μην ξαναμπείς στην διαδικασία και να πληρώνεις.Διπλα μου έβλεπα τον εργαζόμενο της εταιρείας να κάνει το ίδιο πράγμα αλλά με την διαφορά οτι αυτός είχε 300 πακέτα σε ένα κλεμμένο καρότσι απο σουπερμάρκετ το οποίο αν βάλεις κάθε πακέτο με 100 ευρώ το καθένα βγάζεις ένα ποσό των 30.000! δηλαδή καροτσιά καροτσιά και γκαρσονιέρα! Πως δηλαδή γινεται να μου κοστίζει εμένα πολύ λιγότερα απο την όποια εταιρεία κούριερ η οποία έχει έναν κακοπληρωμένο εργαζόμενο που κουβαλάει 300 πακέτα μαζί; Είναι συμφέρον για την εταιρεία να έρχονται εκεί 300 άτομα και να καθυστερούν και οι ίδιοι και η εταιρεία με την διαδικασία; Σαφως οχι απλα στο ελλαδιστάν που ειναι η χαρά του εργολάβου όλα λειτουργούν όπως ξέρουμε.Ενα πακετάκι 5 επι 5 εκατοστά δεν έχει κανενα νόημα να κοστολογείται 100 ευρώ μονο για τον ...agent της εταιρείας.Είναι απλα αστείο.Επειτα τωρα τελευταία έχει βγει και καινούρια μοντα.έρχεται το πακέτο στο δίνει σου λέει δεν χρωστάς κατι ακόμα και μετα κόβεται εκ των υστέρων τιμολόγιο που τους οφείλεις χρήματα.Δεν έχει δηλαδή πλεον ουτε δικαίωμα άρνησης.Παραλαμβάνεις ένα πακετάκι ρωτάς τον υπάλληλο τους σου λέει δεν υπάρχει έξτρα χρέωση καμμία και μετά σου σκάει και δεν έχει ουτε δικαίωμα άρνησης παραλαβής του δέματος και επιστροφής πισω! Μάλιστα με την υπογραφούλα που βάζεις στο μηχανημα που έχουν μαζι έχεις δεχτεί την λαμογιά.Το πόσο νόμιμο η όχι ειναι είναι τοσο αστείο όσο το να βγάλεις νομιμο να έρχεται ο άλλος με όπλο να σου ζητάει τα λεφτά.Α είναι νόμιμο να βγάζει όπλο ε νόμιμο είναι.Δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο κόσμος βαριέται να κάνει καταγγελία και να τρέχει στα δικαστήρια που και να το κάνει στο ελλαδιστάν μαλλον θα χάσει τον χρόνο του! Συντεχνια λεγε με τις ευλογίες του κρατος, και δεν ειναι οι μονοι!!!!!
Bitbit Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Στις 4/10/2022 στις 10:26 ΜΜ, guitarider είπε βλέπω πάρα πολλες συζητήσεις σχετικά με τις χρεώσεις των εταιρειών κούριερ στα πακέτα και πολλούς που υποστηρίζουν οτι είναι νόμιμοι. Θα ήθελα πραγματικά να ρωτήσω αν έχετε κάνει ποτέ εκτελωνισμό μόνοι σας και αν έχετε δει την διαδικασία που απαιτείται.Είχα την....τύχη κάποτε να την κάνω μόνος μου.Ήθελαν 100 ευρω για τον δικό τους εκτελωνιστή και 35 για να πάρω τα χαρτιά να τον κάνω μονος μου.Ομηρία δηλαδή σε δικά μου έγγραφα ακόμα και αν κάνω μόνος τον εκτελωνισμό.Ο εκτελωνισμός για τον απλό χρήστη ειναι τραγικός.Πας σε εκατό γραφεία κάνεις εκατό διαδικασίες ταλαιπωρία απίστευτη πληρώνεις 10 λεπτά στο ένα γραφείο 30 λεπτά στο άλλο γραφείο και έχουν κάνει ωραία μόντα να σε τρέχουν 2 ώρες ωστε να μην ξαναμπείς στην διαδικασία και να πληρώνεις.Διπλα μου έβλεπα τον εργαζόμενο της εταιρείας να κάνει το ίδιο πράγμα αλλά με την διαφορά οτι αυτός είχε 300 πακέτα σε ένα κλεμμένο καρότσι απο σουπερμάρκετ το οποίο αν βάλεις κάθε πακέτο με 100 ευρώ το καθένα βγάζεις ένα ποσό των 30.000! δηλαδή καροτσιά καροτσιά και γκαρσονιέρα! Πως δηλαδή γινεται να μου κοστίζει εμένα πολύ λιγότερα απο την όποια εταιρεία κούριερ η οποία έχει έναν κακοπληρωμένο εργαζόμενο που κουβαλάει 300 πακέτα μαζί; Είναι συμφέρον για την εταιρεία να έρχονται εκεί 300 άτομα και να καθυστερούν και οι ίδιοι και η εταιρεία με την διαδικασία; Σαφως οχι απλα στο ελλαδιστάν που ειναι η χαρά του εργολάβου όλα λειτουργούν όπως ξέρουμε.Ενα πακετάκι 5 επι 5 εκατοστά δεν έχει κανενα νόημα να κοστολογείται 100 ευρώ μονο για τον ...agent της εταιρείας.Είναι απλα αστείο.Επειτα τωρα τελευταία έχει βγει και καινούρια μοντα.έρχεται το πακέτο στο δίνει σου λέει δεν χρωστάς κατι ακόμα και μετα κόβεται εκ των υστέρων τιμολόγιο που τους οφείλεις χρήματα.Δεν έχει δηλαδή πλεον ουτε δικαίωμα άρνησης.Παραλαμβάνεις ένα πακετάκι ρωτάς τον υπάλληλο τους σου λέει δεν υπάρχει έξτρα χρέωση καμμία και μετά σου σκάει και δεν έχει ουτε δικαίωμα άρνησης παραλαβής του δέματος και επιστροφής πισω! Μάλιστα με την υπογραφούλα που βάζεις στο μηχανημα που έχουν μαζι έχεις δεχτεί την λαμογιά.Το πόσο νόμιμο η όχι ειναι είναι τοσο αστείο όσο το να βγάλεις νομιμο να έρχεται ο άλλος με όπλο να σου ζητάει τα λεφτά.Α είναι νόμιμο να βγάζει όπλο ε νόμιμο είναι.Δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο κόσμος βαριέται να κάνει καταγγελία και να τρέχει στα δικαστήρια που και να το κάνει στο ελλαδιστάν μαλλον θα χάσει τον χρόνο του! οπότε με απλά λόγια αυτό που θες να πεις είναι ότι χρεώνουν αδικαιολόγητα υψηλά ενώ στην ουσία δε τους κοστίζει σχεδόν τίποτα. Φίλε μου θα σου πω ένα μυστικό. Αυτό που περιγράφεις γίνεται σε όλα τα επαγγέλματα. Βασίζονται στην άγνοια και χρεώνουν σα να μην υπάρχει αύριο. Περιέγραψες μια διαδικασία άγνωστη στον κόσμο. Αν περιγράψω κι εγώ τις αντίστοιχες διαδικασίες σε επαγγελματικό χώρο που γνωρίζω από μέσα, θα ψάχνεις τοίχο να χτυπήσεις το κεφάλι σου. Οπότε καταλήγουμε στο....δεν είναι οι μόνοι όπως λέει και ο @Dinos1973. Ακόμα κι εσύ που γράφεις το παράπονο σου, στη δική σου δουλειά δεν αποκλείεται να γδύνεις τους πελάτες και να σου λένε κι ευχαριστώ 1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε Συντεχνια λεγε με τις ευλογίες του κρατος, και δεν ειναι οι μονοι!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα