Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Ανοίγω το παρόν θέμα γιατί θα ήθελα να πάρω τις απόψεις-γνώσεις σας σχετικά με την αγορά κάρτας γραφικών το επόμενο δίμηνο (μέχρι περίπου την Black Friday).

Το build που θα αναφέρω παρακάτω είναι αγορασμένο μέσα Αυγούστου 2022  με γνώμονα ότι δεν θα έπαιρνα σύντομα κάρτα γραφικών παρά μόνο εάν βρεθεί κάτι Vfm, απλά θα ήθελα να έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου (κάρτα γραφικών) για το τι ταιριάζει ποιο καλά στο build μου και στην χρήση που το κάνω.

To Build που έχω έχει τα παρακάτω στοιχεία:

Επεξεργαστής: AMD Ryzen 7 5700G with Radeon Graphics 3.80 GHz  

MotherBoard: Asus Tuf B550-Plus Wifi II

Ram: Corsair 16,0 GB (2x8Gb) στα 3200Mhz

Case: Corsair iCUE 220T

Τροφοδοτικό: Corsair 550 W 80+ Gold

Οθόνη: Dell Monitor 24.5 Alienware AW2521HFLA

Λειτουργικό: Win11 Pro

Η χρήση του υπολογιστή είναι All Around (Family Desctop) και σε gaming: Fortnite, Gta (Gtrp), Fifa και ίσως κάποια άλλα στο μέλλον.

Φυσικά ψάχνω κάτι απόλυτα Vfm αλλά και για να με καλύψει και μελλοντικά σχετικά. (Δεν είμαι στην παρούσα ο απόλυτος Gamer χεχεχε)

Θα παρακαλούσα για την βοήθεια σας

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά στοιχεία που λείπουν:

• budget
  • επιθυμητo detail level

Ο επεξεργαστής σου είναι μια χαρά και δεν έχει πρόβλημα να τρέξει όλες τις σύγχρονες κάρτες.

Τα 2 μοναδικά προβλήματα είναι:

• η έλλειψη pcie4 που θα δώσει ένα μικρό "μπουκάλι" σε συγκεκριμένες κάρτες, σε συγκεκριμένα σενάρια
  • το σχετικά "μικρό" τροφοδοτικό όπου σε περιορίζει να δεις κάρτες μέχρι 150w ώστε να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα.

Το ευχάριστο είναι πως τα παιχνίδια που ζητάς να παίξεις δεν είναι απαιτητικά.

Στα σημερινά δεδομένα(γενικά και όχι ειδικά για σένα), για 1080p θα έλεγα οτι η rx 6600 σε αναλογία επιδόσεων/τιμής, είναι σχεδόν μονόδρομος.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, nickol-us είπε

γενικά και όχι ειδικά για σένα

Ακριβώς, εκτός κι αν πουλήσει τον 5700g και πάρει τον 5600 ή καλύτερο χωρίς ενσωματωμένα οπότε θα έχει υποστήριξη pcie 4.0 για την 6600. Διαφορετικά η 6600 θα χαντακωθεί σε pcie 3.0 καθώς χρησιμοποιεί μόνο 8 pcie lanes.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, nickol-us είπε
  • budget
  • επιθυμητo detail leve

Όσο είναι δυνατόν ποιο οικονομική σε σχέση με τις καλύτερες επιδόσεις που θα μου δώσει..(δεν είναι εποχές για πολλά ανοίγματα)

Το επιθυμητό detail level τι είναι δεν το κατέχω.

16 λεπτά πριν, nickol-us είπε

η έλλειψη pcie4 που θα δώσει ένα μικρό "μπουκάλι" σε συγκεκριμένες κάρτες, σε συγκεκριμένα σενάρια

Εδώ μάλλον έκανα λάθος επιλογή motherboard και ελπίζω μην μου δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο μέλλον η απουσία του pcie4

18 λεπτά πριν, nickol-us είπε

το σχετικά "μικρό" τροφοδοτικό όπου σε περιορίζει να δεις κάρτες μέχρι 150w ώστε να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα

Εδώ αν βρω πολύ πολύ αξιόλογο σε κάρτα ίσως κάνω μια αλλαγή σε μεγαλύτερο αλλά θα ήθελα να εξαντλήσω τα περιθώρια του παρόντος στα 550w

19 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Το ευχάριστο είναι πως τα παιχνίδια που ζητάς να παίξεις δεν είναι απαιτητικά.

Στην παρούσα δεν έχω πολύ μεγάλη απαίτηση αλλά από πίσω ο πιτσιρικάς έρχεται και ίσως έχει κάποιες μεγαλύτερες απαιτήσεις οπότε θα πρέπει να πάω λίγο ποιο πάνω ώστε να έχω μελλοντική κάλυψη όσο μπορώ

21 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Στα σημερινά δεδομένα(γενικά και όχι ειδικά για σένα), για 1080p θα έλεγα οτι η rx 6600 σε αναλογία επιδόσεων/τιμής, είναι σχεδόν μονόδρομος.

Θα δώσεις ένα link για αυτή που λες η και γιατί όχι  κάτι σε ποιο καλή επιλογή για να καταλάβω τι παίζεται

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 

4 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Ακριβώς, εκτός κι αν πουλήσει τον 5700g και πάρει τον 5600 ή καλύτερο χωρίς ενσωματωμένα οπότε θα έχει υποστήριξη pcie 4.0 για την 6600. Διαφορετικά η 6600 θα χαντακωθεί σε pcie 3.0 καθώς χρησιμοποιεί μόνο 8 pcie lanes.

Κάτσε γιατί είναι και λίγο άσχετος το pcie4 δεν είναι στην motherboard;

Όταν λες θα χαντακωθεί είναι χαώδες ή διάφορες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, axilleaslarisa είπε

Κάτσε γιατί είναι και λίγο άσχετος το pcie4 δεν είναι στην motherboard;

Όταν λες θα χαντακωθεί είναι χαώδες ή διάφορες;

Για να έχεις pcie 4.0 πρέπει να το υποστηρίζει η μητρική,ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών.  Χαώδεις όχι αλλά σε ορισμένα games υπαρκτές ενώ σε άλλα μηδαμινές. Σε μελλοντικά games μπορεί να είναι πιο ορατές ακόμα. Αν πας σε 6700 ή καλύτερη δεν θα έχεις θέμα πάντως γιατί είναι Χ16 οπότε και σε pcie 3.0 θα είναι κομπλέ.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, fotaras76 είπε

Για να έχεις pcie 4.0 πρέπει να το υποστηρίζει η μητρική,ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών.  Χαώδης όχι αλλά σε ορισμένα games υπαρκτές ενώ σε άλλα μηδαμινές. Σε μελλοντικά games μπορεί να είναι πιο ορατές ακόμα. Αν πας σε 6700 ή καλύτερη δεν θα έχεις θέμα πάντως γιατί είναι Χ16 οπότε και σε pcie 3.0 θα είναι κομπλέ.

οπότε αν δεν κάνω αλλαγή και παραμείνω σε pcie3 (μέχρι τώρα είμαι ικανοποιημένος με το σύστημα όλο) θα ήταν καλό να πάω σε 6700, σωστά;

Για δώσεις 2 λινκ του Σκρουτζ με 6600 και 6700 αυτό που ψάχνω 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, axilleaslarisa είπε

οπότε αν δεν κάνω αλλαγή και παραμείνω σε pcie3 (μέχρι τώρα είμαι ικανοποιημένος με το σύστημα όλο) θα ήταν καλό να πάω σε 6700, σωστά;

Για δώσεις 2 λινκ του Σκρουτζ με 6600 και 6700 αυτό που ψάχνω 

Αν κρατήσεις τον 5700g (που δεν υποστηρίζει pcie 4.0) τότε πήγαινε σε κάρτα που χρησιμοποιεί 16pcie lanes. Στη σειρά 6000 της AMD από την 6700 και πάνω είναι όλες X16 οπότε μην πας πιο κάτω από 6700.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Αν κρατήσεις τον 5700g (που δεν υποστηρίζει pcie 4.0) τότε πήγαινε σε κάρτα που χρησιμοποιεί 16pcie lanes. Στη σειρά 6000 της AMD από την 6700 και πάνω

Δώσε λινκ να καταλάβω γιατί δεν βγάζω άκρη 

Επεξ/σία από axilleaslarisa
Δημοσ.

Google it...

Rx 6600 pci 3 vs pcie 4

Rx 6600 review -xt

Το θέμα προκύπτει στο cpu και όχι από την μητρική, η μητρική σου υποστηρίζει pcie 4 ενώ ο cpu όχι.

Θεωρώ κακή κίνηση να πουλήσεις τον 5700g και να πας σε 6 core,  θα χάσεις χρήματα και δύναμη (λιγότερους πυρήνες, σε gaming ένας 5600 είναι καλύτερος στα περισσότερα σενάρια)

Η κάρτα που αναφέρομαι

https://www.skroutz.gr/comparelists/55?compare=37105375%2C33234198

Η 6700 xt, καταναλώνει λίγο περισσότερο από 200w, τη σηκώνει το τροφοδοτικό μα ιδανικά καλό θα ήταν να έχεις λίγο μεγαλύτερο

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, axilleaslarisa είπε

Δώσε λινκ να καταλάβω γιατί δεν βγάζω άκρη 

Την 6700 ή καλύτερη, αυτό χρειάζεται να ξέρεις μόνο. Δες μόνος σου στο youtube ή στο google όπως σου γράφει ο Νικόλας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fotaras76 είπε

Την 6700 ή καλύτερη, αυτό χρειάζεται να ξέρεις μόνο. Δες μόνος σου στο youtube ή στο google όπως σου γράφει ο Νικόλας.

Θα πήγαινα εκεί απευθείας αν δεν είχα θέμα με το τροφοδοτικό που είναι 550w εκτός και αν φτάνει τι λες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, axilleaslarisa είπε

Θα πήγαινα εκεί απευθείας αν δεν είχα θέμα με το τροφοδοτικό που είναι 550w εκτός και αν φτάνει τι λες;

Δοκίμασε το αφού είναι καινούριο και όχι του κιλού. Για την απλή 6700 λογικά θα είναι αρκετό, για την ΧΤ είσαι στο όριο.

Επεξ/σία από fotaras76
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Δοκίμασε το αφού είναι καινούριο και όχι του κιλού. Για την απλή 6700 λογικά θα είναι αρκετό, για την ΧΤ είσαι στο όριο.

Ίσως θα έπρεπε να δω πόσα χρειάζομαι σε όλα τα hardware που έχω σε watt να δω εάν φτάνει... βασικά τις διάφορα έχει η απλή από την xt?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Η ΧΤ είναι καλύτερη και καίει πιο πολύ. Αν δε θες να αλλάξεις τροφοδοτικό πάρε την απλή

Πρέπει να δω τις διαφορές της xt με την απλή και επίσης εάν καλύπτει στα 550w η απλή σαν τροφοδοσία ώστε να μην αλλάξω.Μππρεις να μου προτείνεις δύο λινκ με αυτές τις κάρτες και τι εταιρεία αξίζει καλύτερα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...