Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ,έχει να μου προτείνει κάποιος οθόνες υπολογιστή για πολύωρη χρήση σε γραφείο που προστατεύουν τα μάτια ... ; Έχω δει κάποιες της Asus που λέγονται eye care Απλά θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν και άλλες άλλων εταιρειών .....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχοντας "βγάλει τα μάτια" μου επί 10ετίες (από την εποχή των μικρών άθλιων CRT) μπροστά σε οθόνες θα σου πρότεινα μια οθόνη με πολύ καθαρή απεικόνιση, καλή εργονομία (ρύθμιση ύψους και γωνίας θέασης) και σε μέγεθος όχι μικρότερη των 24 ιντσών. Οι επαγγελματικές (όχι gaming ή γενικής χρήσης) οθόνες γνωστών κατασκευαστών έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά με κόστος λίγο ή περισσότερο πιο πάνω από οθόνες γενικής χρήσης. (Δε θέλω να προτείνω εταιρεία, αλλά κάποιες έχουν παράδοση και φήμη ειδικά σε αυτόν τον τομέα). Η οθόνη είναι περιφερειακό που λίγοι δίνουν σημασία, την έχουμε συνήθως για πολύ καιρό και έχει να κάνει άμεσα με την υγεία μας και την παραγωγικότητά μας. Αν είναι δυνατόν, βλέπουμε σε λειτουργία τις υποψήφιες οθόνες εκ των οποίων θα επιλέξουμε. Παράλληλα, ο φωτισμός του χώρου που δουλεύουμε είναι πολύ σημαντικός και θέλει προσοχή. Εάν κάνουμε και ενδιάμεσα διαλείματα (σηκωνόμαστε λίγο, κοιτάμε αλλού και μακριά) προστατεύουμε τα μάτια μας.

Επεξ/σία από CyanBlue
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@georgito1991 Τα μάτια σου τα προστατεύουν 3 συνθήκες:

1. Η οθόνη να είναι flicker free (οι περισσότερες είναι σήμερα)

2. Η οθόνη να έχει επιλογή να μειώσει το μπλε φως και να αυξήσει το πράσινο (αυτό είναι το eye care που έχουν όλες οι μεγάλες μάρκες)

3. Ο χώρος που δουλεύεις να είναι φωτισμένος, η οθόνη να έχει ρυθμιστεί στο σωστό brightness σε σχέση με το φωτισμό του χώρου, να μην υπάρχουν αντανακλάσεις πάνω στην οθόνη και τέλος να είσαι στην σωστή απόσταση. Στη σπάνια περίπτωση που ο χώρος που δουλεύεις είναι υπερβολικά φωτεινός τη μέρα θα πρέπει να ψάξεις για πιο ακριβή και φωτεινή οθόνη.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...