Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Υπάρχει μια πόρτα στο σπίτι που μπήκε εκ των υστέρων και δεν είναι βαριά πόρτα αλλά από μέσα κούφια. Είναι κοντά στην τηλεόραση του σαλονιού και επειδή στο δωμάτιο αυτό που κλείνει η πόρτα εργάζεται άτομο δημιουργεί πρόβλημα ο ήχος της τηλεόρασης. Υπαρχει κάποιος οικονομικός τρόπος να αποκτήσει λίγη έστω ηχομονωση αυτή η πόρτα; Η πόρτα είναι συρόμενη χωνευτή στον τοίχο. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2022 από Γιάννης Platano
fredd0 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 μπα δηλαδη μπορεις να κατσεις να τη γεμισεις πετροβαμβακα αν εχεις ταλεντο ξυλουργικης, αλλα το "χωνευτο" παντα θα δουλει ως ηχειο 1
lector Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Το οτι ειναι χωνευτη ειναι προβλημα, γιατι δε μπορεις να κολλησεις στις επιφανειες ηχομονωτικο υλικο, μιας που δε θα χωραει μετα στον τοιχο... Ειτε θα κανεις οτι ειπε ο προηγουμενος, ειτε θα φτιαξεις ενα πανελ απο ηχομονωτικο (πχ. ρικοφον) με διαστασεις τις εσωτερικες του κουφωματος, το οποιο θα τοποθετειται (θα το ακουμπας) στην πορτα οταν αυτη ειναι κλειστη, απλα οποτε ανοιγοκλεινει η πορτα αυτο θα πρεπει να αφαιρειται. Με λιγα λογια, δυσκολα τα πραματα... Μαλλον το πιο απλο ειναι να χαμηλωσει η τηλεοραση 😁
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 6 λεπτά πριν, lector είπε Το οτι ειναι χωνευτη ειναι προβλημα, γιατι δε μπορεις να κολλησεις στις επιφανειες ηχομονωτικο υλικο, μιας που δε θα χωραει μετα στον τοιχο... Ειτε θα κανεις οτι ειπε ο προηγουμενος, ειτε θα φτιαξεις ενα πανελ απο ηχομονωτικο (πχ. ρικοφον) με διαστασεις τις εσωτερικες του κουφωματος, το οποιο θα τοποθετειται (θα το ακουμπας) στην πορτα οταν αυτη ειναι κλειστη, απλα οποτε ανοιγοκλεινει η πορτα αυτο θα πρεπει να αφαιρειται. Με λιγα λογια, δυσκολα τα πραματα... Μαλλον το πιο απλο ειναι να χαμηλωσει η τηλεοραση 😁 Η να παρω ασυρματα ακουστικα για την τηλεοραση !!!!!!!!!!!!!! 2
lector Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Η να παρω ασυρματα ακουστικα για την τηλεοραση !!!!!!!!!!!!!! Σωστος. Ετσι δε θα ακουγεται απολυτως τιποτα παραεξω. Να ξερεις ομως οτι ισως να ειναι κουραστικο αυτο, αν τα φορας για πολλες ωρες. 1
rodosf1 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 λύση 1. αν δεν υπάρχει θέμα αισθητικής στο χώρο, γιατί δε βάζεις από τη μεριά της πόρτας προς το σαλονι ηχομονωτικο; Η πόρτα λογικά ανοίγει προς την άλλη κατεύθυνση κ οχι προς το διάδρομο υποθέτω. Απλά φρόντισε να καλύψεις μέρος της κασας εξωτερικά και να επικαλυπτει αυτό την αρχή του εσωτερικού της πόρτας για να μην αφήνει κενά η μόνωση. Λύση 2. Ηχομονωτικη χοντρή κουρτίνα εξωτερικά της πόρτας πάλι, την οποία όταν δεν την χρειάζεσαι την έχεις στην άκρη προς τη μεριά των μεντεσεδων. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, rodosf1 είπε λύση 1. αν δεν υπάρχει θέμα αισθητικής στο χώρο, γιατί δε βάζεις από τη μεριά της πόρτας προς το σαλονι ηχομονωτικο; Η πόρτα λογικά ανοίγει προς την άλλη κατεύθυνση κ οχι προς το διάδρομο υποθέτω. Απλά φρόντισε να καλύψεις μέρος της κασας εξωτερικά και να επικαλυπτει αυτό την αρχή του εσωτερικού της πόρτας για να μην αφήνει κενά η μόνωση. Λύση 2. Ηχομονωτικη χοντρή κουρτίνα εξωτερικά της πόρτας πάλι, την οποία όταν δεν την χρειάζεσαι την έχεις στην άκρη προς τη μεριά των μεντεσεδων. η πορτα ειναι συρόμενη
rodosf1 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε η πορτα ειναι συρόμενη τωρα το προσεξα! οπότε είναι κ το κενό του τοίχου που παίζει ρόλο... ηχειου ενδεχομένως. Κουρτίνα λοιπόν λογικά απέξω ειδική για ηχομόνωση που λογικά πρέπει να καλύπτει και τοίχο. 1
haris_216 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 13 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Η να παρω ασυρματα ακουστικα για την τηλεοραση !!!!!!!!!!!!!! Μην το γελάς καθόλου. Χρησιμοποιώντας ακουστικά (ενσύρματα-ασύρματα, δεν έχει σημασία) θα ανακαλύψεις και μία άλλη πτυχή της τηλεόρασής σου. Αυτομάτως "αναβαθμίζεται" ηχητικά. Η παρακολούθησή της γίνεται πια εμπειρία, εφάμιλλη με πολύ ακριβότερα surround συστήματα. Θα βλέπεις ειδήσεις (αν το αποφύγεις ακόμα καλύτερα ) όπου θα ακούς το κάθε παίξιμο της φωνής του ομιλούντος και θα βλέπεις ταινία που δεν θα χάνεις ακόμα και το παραμικρό τρίξιμο από κλαδάκι όταν περπατάει ο πρωταγωνιστής. 1
artist1 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Εγώ θέλω να κάνω ηχομόνωση σε εσωτερική πόρτα δωματίου. Γιατι δίπλα ειναι το μπάνιο και με ξυπνάνε συνεχώς. Αν κλείσεις τη πόρτα του μπάνιου ΚΑΙ την δικη μου η διαφορα ειναι απλά ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλλά η μάνα μου ΔΕΝ ΛΕΕΙ να την κλεισει...δεν ξέρω τι να πω πλέον. Αν γίνει ηχομόνωση και στις δυο πόρτες δεν θα ναι οκ μετά; Αλλά θα μπορέσω να το κάνω μόνη μου ή θέλει ξυλουργό; Ή καλύτερα να αγοράσω καινούργια πόρτα. Ειναι παλιά 30+ ετών πόρτα
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 4 ώρες πριν, artist1 είπε Εγώ θέλω να κάνω ηχομόνωση σε εσωτερική πόρτα δωματίου. Γιατι δίπλα ειναι το μπάνιο και με ξυπνάνε συνεχώς. Αν κλείσεις τη πόρτα του μπάνιου ΚΑΙ την δικη μου η διαφορα ειναι απλά ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλλά η μάνα μου ΔΕΝ ΛΕΕΙ να την κλεισει...δεν ξέρω τι να πω πλέον. Αν γίνει ηχομόνωση και στις δυο πόρτες δεν θα ναι οκ μετά; Αλλά θα μπορέσω να το κάνω μόνη μου ή θέλει ξυλουργό; Ή καλύτερα να αγοράσω καινούργια πόρτα. Ειναι παλιά 30+ ετών πόρτα Θα ελεγα πιο καλα να την αλλαξεις 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα