Michalhs30 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Καλημέρα στην ομάδα , αγόρασα δύο φωτιστικά για το σαλόνι μου και δεν έχω ιδέα πως να τα εγκαταστήσω γιατί είναι τέλειος διαφορετικά θα ανεβάσω φωτό να δείτε τι εννοώ! Επίσης να αναφέρω ότι από το ταβάνι βγαίνουν 3 καλώδια δεν έχω ιδέα χρώματος γιατί τα είχαν βάψει μαζί με το σπίτι τότε και εγώ ναι όλα άσπρα επίσης να αναφέρω ότι στον τοίχο έχω διπλό διακόπτη λογικά για το μοίρασμα είτε να ανάβουν 2 λάμπες μαζί είτε μόνο μια λογικά, πρέπει να προσέξω κάτι το ιδιαίτερο για να τα βάλω??? Ευχαριστώ Μόλις τώρα, Michalhs30 είπε Καλημέρα στην ομάδα , αγόρασα δύο φωτιστικά για το σαλόνι μου και δεν έχω ιδέα πως να τα εγκαταστήσω γιατί είναι τέλειος διαφορετικά θα ανεβάσω φωτό να δείτε τι εννοώ! Επίσης να αναφέρω ότι από το ταβάνι βγαίνουν 3 καλώδια δεν έχω ιδέα χρώματος γιατί τα είχαν βάψει μαζί με το σπίτι τότε και εγώ ναι όλα άσπρα επίσης να αναφέρω ότι στον τοίχο έχω διπλό διακόπτη λογικά για το μοίρασμα είτε να ανάβουν 2 λάμπες μαζί είτε μόνο μια λογικά, πρέπει να προσέξω κάτι το ιδιαίτερο για να τα βάλω??? Ευχαριστώ
hp8 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Michalhs30 είπε Επίσης να αναφέρω ότι από το ταβάνι βγαίνουν 3 καλώδια δεν έχω ιδέα χρώματος γιατί τα είχαν βάψει μαζί με το σπίτι τότε και εγώ ναι όλα άσπρα επίσης να αναφέρω ότι στον τοίχο έχω διπλό διακόπτη λογικά για το μοίρασμα είτε να ανάβουν 2 λάμπες μαζί είτε μόνο μια λογικά, πρέπει να προσέξω κάτι το ιδιαίτερο για να τα βάλω??? Ένας ηλεκτρολόγος είναι η ασφαλέστερη επιλογή Πρώτα απ όλα κλείνεις γενικό και κατεβάζεις και το ρελε Στη συνέχεια καθαρίζεις το χρώμα από τα καλώδια για να βρεις τον ουδέτερο (μπλε χρώμα συνήθως ) Τα άλλα δυο έρχονται από το διακόπτη Τωρα αν θα μειρασεις το αναμα η οχι εσυ αποφασιζεις Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2022 από hp8 1
1988panos2171 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Πριν δεν υπήρχε φωτιστικό σε εκείνα τα καλώδια;
Michalhs30 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Όχι δεν υπάρχει τίποτα όταν μπήκα στο σπίτι απλά 3 καλώδια από ταβάνι με μια κλεμα αν το λέω σωστά! Ναι η πρώτη μου κίνηση ήταν ο ηλεκτρολόγος και βρήκα έναν εδώ από την γειτονιά και μου ζήτησε για δύο φωτιστικά 50 ευρώ....
takoulou Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Michalhs30 είπε Όχι δεν υπάρχει τίποτα όταν μπήκα στο σπίτι απλά 3 καλώδια από ταβάνι με μια κλεμα αν το λέω σωστά! Ναι η πρώτη μου κίνηση ήταν ο ηλεκτρολόγος και βρήκα έναν εδώ από την γειτονιά και μου ζήτησε για δύο φωτιστικά 50 ευρώ.... Ναι... Ψάξε και άλλου.. Μπορεί και με 40 Ευρώ... Αλλά ηλεκτρολόγο..
Michalhs30 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δεν έχω και πολλές επιλογές εδώ κοντά για να έρθει κάποιος δυστυχώς αυτό είναι το θέμα....και έλεγα μήπως τα καταφέρω μόνος μου
1988panos2171 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Με δοκιμαστικό κατσαβίδι θα βρείς τα σώστα καλώδια ειδάλλως θα πρέπει να κάνεις δοκιμές. Βραχυκύκλωμα θα προκαλέσεις μόνο αν τα καλώδια έρθουν σε επαφή μεταξύ τους. Θέλει μεγάλη προσοχή όμως,με 220v παίζεις.
Michalhs30 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Τα δύο καλώδια πρέπει να δίνουν ρεύμα και το ένα όχι σωστά?
1988panos2171 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Το ένα είναι ρεύμα, το ένα σώμα και το άλλο γείωση.
fredd0 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, 1988panos2171 είπε Το ένα είναι ρεύμα, το ένα σώμα και το άλλο γείωση. γειωση σε φως? οτι ναναι 2 φασεις απο το διπλο διακοπτη, ενας ουδετερος
Michalhs30 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, fredd0 είπε γειωση σε φως? οτι ναναι 2 φασεις απο το διπλο διακοπτη, ενας ουδετερος Να σε ρωτήσω φίλε μου αυτό το ένα κλεμακι που έχει στην άκρη μόνο του τι είναι???
1988panos2171 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, fredd0 είπε γειωση σε φως? οτι ναναι 2 φασεις απο το διπλο διακοπτη, ενας ουδετερος Σωστά, μπριζα είχα στο μυαλό μου
paylidis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 γενικα αν δε κατεχεις καλο θα ηταν να μην ασχοληθεις* στο ταβανι εχεις 3 καλωδια, ενα ουδετερο και 2 "φασεις". ο καθε διακοπτης ανοιγει μια φαση. εαν θες να αναβουν ολα με τη μια απλα συνδεεις τον ουδετερο κ μια φαση στη κλεμα, ειδαλλως αλλαζεις κλεμα και βαζεις τα μισα στη 2η φαση. *γιατι θα πρεπει να δεις με δοκιμαστικο ποιες ειναι οι φασεις
Michalhs30 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δύσκολα τα πράγματα....ναι θα ήθελα να το μοιράσω γιατί το φωτιστικό έχεις 3 λάμπες άρα αυτό που είναι δίπλα ξεχωριστό δεν θα το χρησιμοποιήσω καθόλου σωστά?
fredd0 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 15 λεπτά πριν, Michalhs30 είπε Να σε ρωτήσω φίλε μου αυτό το ένα κλεμακι που έχει στην άκρη μόνο του τι είναι??? εκει συνδεεις φαση - ουδετερο για να λειτουργησει το φωτιστικο. αν θες να "μοιρασεις το φωτιστικο" σε 2 διακοπτες πρεπει να χωρισεις τα 3 καλωδια απο τον εναν ακροδεκτη της κλεμας σε 2+1 σε ενα καινουργιο ακροδεκτη κλεμας. Που σημαινει πρεπει να κατσεις, να φτιαξεις ενα δοκιμαστικο φαση+ουδετερος απο πριζα, να δοκιμασεις ενα ενα τα 3 καλωδια του φωτιστικου να δεις τι ανοιγει το καθενα, να βαλεις πχ τη μεσαια λαμπα μονη της σε ξεχωριστηκαινουργια μονη κλεμα, τις αλλες δυο μαζι, και τη μια φαση απο το διακοπτη να την πας στη καινουργια κλεμα, την αλλη στην υπαρχουσα που θα εχεις αφησει 2 καλωδια κοκ. Παρε εναν ηλεκτρολογο να στο κανει, αν ξερεις τι κανεις ειναι 10 λεπτα υποθεση, αν προσπαθεις να ακολουθησεις οδηγιες απο το ιντερνετ οι πιθανοτητες να γινει μακακια ανεβαινουν κατακορυφα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα