Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε ολους.

Στην περιοχή μου κάνουν έργα υπογειοποίησης από την ΔΕΗ.

Χωριά που έχουν σκάψει οι εργολάβοι όλη την περιοχή και έχει γεμίσει σκόνη ο τόπος, σήμερα έχει διακοπή 07:30- 17:30.

Είναι νόμιμη η διακοπή ρεύματος 10 ωρών;

Γνωρίζει κάποιος ώστε να προβώ στις απαραίτητες ενέργειες;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Καλημέρα σε ολους.

Χωριά που έχουν σκάψει οι εργολάβοι όλη την περιοχή και έχει γεμίσει σκόνη ο τόπος, σήμερα έχει διακοπή 07:30- 17:30.

Που να προβεις.. Τα έργα τα κάνει ο Δεδδηε μέσω  των εργολάβων.. Δεν τα κάνει η ΔΕΗ.. Μάλλον θα έχουν αυτό το δικαίωμα αφου υπάρχει ενημέρωση νωρίτερα... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Και εδώ στη περιοχή όταν φτιάχναμε το φωτισμό είχε ίδια ώρα διακοπή κάθε βδομάδα για 2-3 μήνες 

Και τα τρόφιμα του ψυγείου τα πετουσατε κάθε εβδομάδα;

22 λεπτά πριν, takoulou είπε

Που να προβεις.. Τα έργα τα κάνει ο Δεδδηε μέσω  των εργολάβων.. Δεν τα κάνει η ΔΕΗ.. Μάλλον θα έχουν αυτό το δικαίωμα αφου υπάρχει ενημέρωση νωρίτερα... 

Να προβώ σε μήνυση σε όποιον είναι αρμόδιος. Δεν μπορεί να υπάρχει 10 ώρες διακοπή σε 5-6 τετράγωνα με ευπαθείς ομάδες, με εργαζόμενους εξ αποστάσεως και με τρόφιμα στα ψυγεία.

Επεξ/σία από tzotzo
.
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Και τα τρόφιμα του ψυγείου τα πετουσατε κάθε εβδομάδα;

Να προβώ σε μήνυση σε όποιον είναι αρμόδιος. Δεν μπορεί να υπάρχει 10 ώρες διακοπή σε 5-6 τετράγωνα με ευπαθείς ομάδες, με εργαζόμενους εξ αποστάσεως και με τρόφιμα στα ψυγεία.

Ο δεδδηε δεν παρέχει προς τους καταναλωτές αδιάλυτη λειτουργία του δικτύου και μάλιστα μετά απο ειδοποίηση, οποτε δεν μπορείς να κάνεις τιποτα.

Αν θελεις αδιάλυτα πρέπει να τα εξασφαλίσεις μονος σου 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tzotzo είπε

Καλημέρα σε ολους.

Φυσικά και μπορεί, εφόσον έχει ανακοινωθεί νωρίτερα και είναι επίσημο.

Το πρόβλημα θα ήταν αν ήταν 10 ώρες χωρίς καμία ενημέρωση.

Μου είχε τύχει παλιότερα, να είμαι παρόν σε ενα μεγάλο σουπερ μάρκετ , όταν είχε πάει ο τεχνικός απο τον ΔΕΔΗΕ να τους παραδώσει το χαρτάκι με την ειδοποιήση διακοπής. Εκεί του έλεγαν οτι αυτές τις ώρες, θα χάσουν εκατομμύρια (δραχμές τότε) , θα χαλάσουν τρόφιμα κλπ. Αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, αν πρέπει να γίνει η συντήρηση-επισκευή-κατασκευή.

Δημοσ.

Πάντως για τα τρόφιμα (σε περίπτωση οικίας) δεν θα χαλάσουν εφόσον μείνουν εντός ψυγείου και κατάψυξης, τα οποία προφανώς δεν ανοιγοκλείνουμε αλλά ιδανικά κρατάμε κλειστά διαρκώς για όσο δεν υπάρχει ρεύμα. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι λένε 10 ώρες πχ αλλά μπορεί η διακοπή που επηρεάζει το κτήριό σου να είναι πχ 6 ώρες. 

Σίγουρα είναι μεγάλη πίκρα αλλά δε μπορεί να γίνει και αλλιώς. Θεωρώ ότι καλύτερα περισσότερες ώρες και λιγότερες μέρες παρά το ανάποδο, διότι πχ πες για την τηλεργασία ας πούμε αν τους πάρει 2 μέρες με 10ωρα θα πας στο γραφείο 2 μέρες. Αν το σπάσουν σε 5 μέρες με 4ωρα θα πρέπει να πας και τις 5 μέρες στο γραφείο. 

Τουλάχιστον αν υπάρχει ενημέρωση έγκυρη να προλαβαίνουν όλοι να κάνουν τα κουμάντα τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, tzotzo είπε

σήμερα έχει διακοπή 07:30- 17:30.

Προγραμματισμένη διακοπή είναι νόμιμη.

Το ότι λέει 07:30 - 17:30... δε σημαίνει ντε και καλά ότι θα ξεκινήσουν 7:30 και θα τελειώσουν 17:30, ούτε πως η διακοπή θα είναι συνεχόμενη....μπορεί να πάει τμηματικά ανά δρόμους ή τετράγωνα . Επίσης στο site ο ΔΕΔΔΗΕ https://siteapps.deddie.gr/outages2public γράφει ανάμεσα σε ποιους δρόμους θα γίνει διακοπή, δε διευκρινίζει όμως επ'ακριβώς τα σημεία. Μπορεί δηλαδή σε αρκετούς δρόμους να μη κοπεί καθόλου.

1 ώρα πριν, SilentVoice είπε

Μου είχε τύχει παλιότερα, να είμαι παρόν σε ενα μεγάλο σουπερ μάρκετ , όταν είχε πάει ο τεχνικός απο τον ΔΕΔΗΕ να τους παραδώσει το χαρτάκι με την ειδοποιήση διακοπής. Εκεί του έλεγαν οτι αυτές τις ώρες, θα χάσουν εκατομμύρια (δραχμές τότε) , θα χαλάσουν τρόφιμα κλπ. Αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, αν πρέπει να γίνει η συντήρηση-επισκευή-κατασκευή.

Για εμάς τους επαγγελματίες είναι τεράστιο πρόβλημα τέτοιες διακοπές, διότι τα βασικά ασφαλιστήρια πυρός που παρέχουν μεταξύ άλλων και κάλυψη για αλλοίωση εμπορευμάτων, ουσιαστικά δεν καλύπτουν τίποτα. Δες για παράδειγμα το δικό μου της Generali:

IMG_20221004_133438fd.jpg.d0397b79e5114318d8ba99d1f10cc7f8.jpg

- Δε καλύπτει προγραμματισμένες διακοπές (ούτε πιθανά κυλιόμενα blackout το χειμώνα αν το αποφασίσει η κυβέρνηση)

- Δε καλύπτει αιφνίδιες διακοπές αν το ρεύμα δεν είναι κομμένο 12 ώρες συνεχόμενα. Δηλαδή αν είναι κομμένο το ρεύμα 11 ώρες, το επαναφέρουν για 30 λεπτά και μετά το ξανακόψουν, δε καλύπτει το ασφάλιστρο.

Ειδικά ασφάλιστρα για αλλοίωση εμπορευμάτων ανεξαρτήτως αιτίας, είναι πανάκριβα... δε συμφέρουν.

Για διακοπή ως 6 ώρες τα ψυγεία κρατάνε τη ψύξη αν δεν ανοίξουν οι πόρτες...  αλλιώς πάμε σε άλλες λύσεις πχ παρακαλάμε κάνα φίλο με φορτηγό ψυγείο να έρθει να παρκάρει έξω απ'το μαγαζί για να φορτώσουμε τα τρόφιμα και του πληρώνουμε το πετρέλαιο που θα κάψει για να έχει αναμμένη τη μηχανή. 1 φορά το έχω κάνει αυτό και ήταν τεράστια ταλαιπωρία. Γεννήτρια πετρελαίου λίγα μαγαζιά έχουν τη δυνατότητα να βάλουν και λόγω κόστους και λόγω περιορισμένου χώρου.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν πάντως οι οικίες όπου έχουν άτομα με μηχανική υποστήριξη. Εκεί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Δημοσ.

Μέχρι στιγμής 7 ώρες αδιάλειπτης διακοπής σε 5-6 τετράγωνα. Με φόντο να γίνουν 9 ώρες.

Δεν μπορεί να σου λέει 10 ώρες χωρίς ρεύμα. Αν είναι κάτι προγραμματισμένο μπορούν να πάρουν συνεργεία επιπλέον και να τελειώσει το έργο σε μια νορμάλ ώρα. Έλεος κάπου.

Θα δω αν έχουν λιώσει τρόφιμα στην καταψυξη μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει το ψυγείο. Στη γειτόνισσα έλιωσαν πάντως.

Δημοσ.

Δείτε εδώ κακό. Την μισή πόλη έχουν κλείσει.

ΟΔΟΣ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΕΩΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ, ΟΔΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΟ Λ.ΚΑΤΣΩΝΗ ΕΩΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ, ΟΔΟΣ ΑΓ.ΙΩΝ.ΣΤΕΦΑΝΗ ΑΠΟ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ, ΟΔΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΕΩΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ, ΟΔΟΣ ΠΑΤΡ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΠΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΕΩΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ, ΟΔΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΠΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΕΩΣ ΜΕΤΑ ΞΑΝΘΗΣ, ΟΔΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΑΠΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΩΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΟΔΟΣ ΓΡΗΓ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΑΠΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΩΣ ΗΡ.ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΟΔΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΑΘ.ΤΣΙΓΚΟΥ ΕΩΣ ΠΑΤΡ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, ΟΔΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘ.ΤΣΙΓΚΟΥ ΕΩΣ ΑΓ.ΙΩΝ.ΣΤΕΦΑΝΗ, ΟΔΟΣ ΑΓ.ΙΩΑΝ.ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΩΣ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ, ΟΔΟΣ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΟΣ ΑΠΟ ΑΓ.ΙΩΑΝ.ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΩΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ, ΟΔΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗ ΑΠΟ ΑΘ.ΤΣΙΓΚΟΥ ΕΩΣ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ, ΟΔΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ ΑΠΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΩΣ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ. 

Δημοσ.

Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Η προγραμματισμένη διακοπή ειναι νόμιμη διακοπή, όσες ώρες κρίνουν. 

Ψυγεία κτλ, αν έχουν καλη μόνωση η ψύξη διατηρείται αρκετά, δεν ξέρω αν διαρκεί 10 ώρες, να μην τα ανοίγετε καθολου όμως. Αν είσαι επαγγελματίας μόνο με γεννήτρια. 

Για άτομα με αναπνευστηρα και οξυγόνο, παρέχουν μπαταρίες η ειδικά ups, ρωτήστε να μάθετε λεπτομέρειες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Η προγραμματισμένη διακοπή ειναι νόμιμη διακοπή, όσες ώρες κρίνουν. 

Ψυγεία κτλ, αν έχουν καλη μόνωση η ψύξη διατηρείται αρκετά, δεν ξέρω αν διαρκεί 10 ώρες, να μην τα ανοίγετε καθολου όμως. Αν είσαι επαγγελματίας μόνο με γεννήτρια. 

Για άτομα με αναπνευστηρα και οξυγόνο, παρέχουν μπαταρίες η ειδικά ups, ρωτήστε να μάθετε λεπτομέρειες. 

Μπααα, ο TS δεν ρώτησε για λύσεις, θέλει να κάνει μήνυση 😛. Πείτε "ναι μπορείς"

Επεξ/σία από iml
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tzotzo είπε

Μέχρι στιγμής 7 ώρες αδιάλειπτης διακοπής σε 5-6 τετράγωνα. Με φόντο να γίνουν 9 ώρες.

Κάνε οικονομία στην μπαταρία, μην σου κλείσει το κινητό.

2 ώρες πριν, tzotzo είπε

Στη γειτόνισσα έλιωσαν πάντως.

Δες το θετικά. Ηρθες σε επαφή με την γειτόνισσα.

Αν είχες ρευμα, ίσως να μην συνέβαινε το σοσιαλάιζινγκ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...