AristidisZ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Sorry, δεν έχω διάθεση για το παιχνίδι των 100 ερωτήσεων. Για να γράφεις όμως πράγματα που δεν ευσταθούν και δε γνωρίζεις έχεις διάθεση Τελοσπάντων, επειδή τα Σάββατα είναι η μέρα babysitting, αν κοιμηθεί σε λίγο μικρός θα γράψω 10 πράγματα για να μάθεις κι εσύ και να τα λες στους φίλους σου, και το κυριότερο για να διαβάσουν και κάποια άλλοι άνθρωποι εδώ που ψάχνονται
Joshua21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 14 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Για να γράφεις όμως πράγματα που δεν ευσταθούν και δε γνωρίζεις έχεις διάθεση Τελοσπάντων, επειδή τα Σάββατα είναι η μέρα babysitting, αν κοιμηθεί σε λίγο μικρός θα γράψω 10 πράγματα για να μάθεις κι εσύ και να τα λες στους φίλους σου, και το κυριότερο για να διαβάσουν και κάποια άλλοι άνθρωποι εδώ που ψάχνονται Το ότι δεν ευσταθούν είναι δικός σου ισχυρισμός, και προς το παρόν ατεκμηρίωτος. Κάνε ότι θες.
AristidisZ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Το ότι δεν ευσταθούν είναι δικός σου ισχυρισμός, και προς το παρόν ατεκμηρίωτος. Κάνε ότι θες. Στον ΚΕΝΑΚ, μετράμε κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας κτιρίου (η οποία εκφράζεται σε kwh/m2, άρα ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών που έχει κατάναλωση 50 kwh/m2, θέλει το χρόνο 5000 kwh για θέρμανση) Έστω λοιπόν πολυκατοικία 10 όμοιων διαμερισμάτων 100 τμ, με αυτόνομη κεντρική θέρμανση πετρελαίου και κατανάλωση 50 kwh/m2 ανά διαμέρισμα Πάμε να δούμε 3 σενάρια αποκοπής ενός διαμερίσματος από την κεντρική θέρμανση Σενάριο 1: βάζει αυτόνομο τοπικό λέβητα πετρελαίου (εξήγησα παραπάνω τον λόγο για τον οποίο η αντικατάσταση κεντρικού συστήματος θέρμανσης με τοπικό, ακόμα και σε περίπτωση μη αλλαγής καυσίμου, έχει κατά ΚΕΝΑΚ ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας) Σενάριο 2: βάζει αυτόνομο λέβητα ΦΑ Σενάριο 3: βάζει αντλία θερμότητας Έστω Στο σενάριο 1 επιτυγάνεται εξοικονόμηση κατανάλωσης στο διαμέρισμα 10%, στο 2 20% και στο 3 30% Πλέον η συνολική κατανάλωση στο κτήριο είναι (9*50 + 1*(45 ή 40 ή 35)) / 10, άρα και στα 3 σενάρια το κτήριο επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας, αφού η τελική του κατανάλωση πλέον θα είναι κάτω από 50 (49.5 στο πρώτο σενάριο, 49 στο 2ο και 48.5 στο 3ο) Τι γίνεται όμως με την απόδοση του κεντρικού συστήματος ; Εδώ το μόνο νούμερο που μπορεί να αλλάξει (κατά ΚΕΝΑΚ πάντα) είναι ο λεγόμενος συντελεστής υπερδιαστασιολόγησης, ο οποίος "τιμωρεί" τον βαθμό απόδοσης του (κεντρικού) λέβητα σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα: Άρα λοιπόν, πρέπει να εξετάσουμε εάν η αποκοπή του διαμερίσματος επιφέρει μεταβολή σε αυτόν τον συντελεστή ή όχι Υπάρχει η περίπτωση να μην επιφέρει κάποια μεταβολή, τότε λοιπόν η αποκοπή του διαμερίσματος, ακόμα και χωρίς να αλλάξει καύσιμο, έχει επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας στο σύνολο του κτηρίου Εάν όμως η αποκοπή έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο βαθμός απόδοσης του υφιστάμενου συστήματος, τότε ανεβαίνει η κατανάλωση των υπόλοιπων 9 διαμερισμάτων, με τελικό αποτέλεσμα συνολικά το κτήριο να έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από ότι πριν, παρόλο που το ένα διαμέρισμα πέτυχε εξοικονόμηση, ακόμα και πηγαίνοντας σε "ανώτερη μορφή" ενέργειας (π.χ. από πετρέλαιο σε ρεύμα) Βέβαια, αφού σου εξήγησα αυτά τα βασικά, θα σου δώσω να διαβάσεις και τι λέει ο νόμος, για να καταλάβεις τι αρλούμπες γράφονται Με την ίδια πλειοψηφία και ανεξαρτήτως αν υπάρχει αντίθετη πρόβλεψη στον κανονισμό σχέσεων των συνιδιοκτητών της οικοδομής λαμβάνονται και οι αποφάσεις για τη μόνιμη αποσύνδεση από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου κύριων μεμονωμένων ιδιοκτησιών στις οποίες οι ιδιοκτήτες τους προτίθενται να τοποθετήσουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης με χρήση φυσικού αερίου ή να εγκαταστήσουν αυτόνομο σύστημα τηλεθέρμανσης ή γεωθερμίας ή αντλιών θερμότητας ή άλλο αυτόνομο σύστημα θέρμανσης. Και στην περίπτωση αυτή πρέπει να προκύπτει ότι η ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα της ιδιοκτησίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.Ε.Ν.Α.Κ). Και κατόπιν λέει Αν η συνέλευση συνιδιοκτητών λάβει αρνητική απόφαση ή δεν λάβει απόφαση εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της πρώτης σύγκλησής της, ο ιδιοκτήτης που ζήτησε τη σύγκλησή της δικαιούται, με δική του δαπάνη, ευθύνη και επιμέλεια και κατά τρόπο που να μη θίγει τη θέρμανση των ιδιοκτησιών των λοιπών συνιδιοκτητών, να αποσυνδέσει την ιδιοκτησία του από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου με μόνωση των σωλήνων της κεντρικής θέρμανσης που διέρχονται από την ιδιοκτησία του και να τη συνδέσει αυτόνομα με το δίκτυο φυσικού αερίου ή να εγκαταστήσει σε αυτήν αυτόνομο σύστημα θέρμανσης κατά τα οριζόμενα στην παρ. 5. Καταλήγοντας, το μόνο που μπορεί να σταματήσει κάποιον από το να αυτονομηθεί είναι το κομμάτι που ο νομοθέτης λέει "κατά τρόπο που να μη θίγει τη θέρμανση των ιδιοκτησιών των λοιπών συνιδιοκτητών" Εκεί λοιπόν το πράγμα γίνεται θολό, όπως έγραψα και παραπάνω Εάν πατήσουμε στα οριζόμενα στον ΚΕΝΑΚ, και πούμε (υπολογίσουμε) ότι μια αυτονόμηση ενός διαμερίσματος μπορεί να επιφέρει μείωση του β.α. του υφιστάμενου κεντρικού συστήματος θέρμανσης, τότε ένας ιδιοκτήτης δύναται να ισχυρισθεί ότi έχει θιχθεί η θέρμανση του διαμερίσματός του Όμως, αυτή η μεταβολή (επί το χείρον), θα προέλθει από το γεγονός της αποκοπής μιας ιδιοκτησίας από το κεντρικό δίκτυο, ασχέτως τελικά με το τι σύστημα εγκαταστάθηκε σε αυτήν Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2022 από AristidisZ 11
Fotis_Greece Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Ξεφεύγει το θεμα, η υποθεση ειναι να ειναι καλυμμένοι ολοι απο θεμα θερμανσης. Και εαν θελει να αυτονομηθει καποιος ακομα καλύτερα, πληρωνει την μικρη συμμετοχή του και ολα καλα. Μικραίνει και η κατανάλωση για τους υπόλοιπους. Εγω σαν διαχειριστης ηδη ενημερωσα οτι θα γινει συνέλευση τον αλλο μηνα και να ειναι έτοιμοι για προκαταβολη (οπως κανω καθε χρονο). Οποιος ξεκινησει θερμανση χωρις προκαταβολή... καλη τύχη. 1
Fotis_Greece Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το κερασακι στην τουρτα: Το αεριο αττικης αρχιζει και χρεωνει αναδρομικα????, μου ηρθε χρεωση 120€ με κλειστο το αεριο απο το Μαρτιο, τα μαθηματικα τους 0x0=33 Και θα πατε σε ανοιγμα θερμανσης χωρις προκαταβολη??? Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από Fotis_Greece
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Fotis_Greece είπε Το κερασακι στην τουρτα: Το αεριο αττικης αρχιζει και χρεωνει αναδρομικα????, μου ηρθε χρεωση 120€ με κλειστο το αεριο απο το Μαρτιο, τα μαθηματικα τους 0x0=33 Και θα πατε σε ανοιγμα θερμανσης χωρις προκαταβολη??? Κάνε μια ερώτηση προς τον παροχο. Γιατί έγιναν χρεώσεις για μήνα με κλειστό το αέριο;
korakios Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Fotis_Greece είπε Το κερασακι στην τουρτα: Το αεριο αττικης αρχιζει και χρεωνει αναδρομικα???? ναι , είναι οι ρυθμιζόμενες που είχαν ανασταλεί πέρυσι , βέβαια έπρεπε να τις χρεώσουν νωρίτερα την άνοιξη , όχι ένα χρόνο σχεδόν μετά ζήτα και εσύ ανάλυση και για ποιο λόγο τις έχουν 3πλές
red66phone Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 αναρτώ εδώ το άρθρο, μου φαίνεται αρκετά χρήσιμο, τα έχει μαζεμένα και ξεκάθαρα https://www.ethnos.gr/Economy/article/229927/epidomathermanshskrithriakaidikaiologhtikagiaosoysmenoynsepolykatoikiesmekentrikhthermansh
Bomber_man Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα απλά αντιμετωπίζω το εξής θέμα μένω σε μια πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας με 60 διαμερίσματα έχουμε θέρμανση με φυσικό αέριο αυτόνομη (ότι κάψει ο καθένας -όχι κεντρική) βάσει του κανονισμού υποχρεούμαι να πληρώνω το 30-35%, δεν θυμάμαι το ακριβές, από ότι καίνε οι υπόλοιποι αναλογικά για τα τ.μ του διαμερίσματος μου. Εγώ δεν το ανάβω ποτέ(10 έτη συναπτά δεν το έχω ανάψει- έχω εγκαταστήσει A/C σε όλα τα δωμάτια) το καλοριφέρ από δίπλα (το διαμέρισμα είναι ιδιοκτησίας μου) ο ενοικιαστής μου επίσης δεν τα ανάβει ποτέ, το διπλανό μου από την άλλη μεριά δεν ανάβει ποτέ και είναι κλειστό έρχεται ο διοκτήτης μόνο Χριστούγεννα -Πάσχα, το διαμέρισμα του πιο πάνω ορόφου επίσης είναι κλειστό και του από κάτω ορόφου μου είναι γραφεία και δεν έχουν θέρμανση. Επομένως δεν ζεσταίνομαι από πουθενά και εξακολουθώ να πληρώνω 30-35% πληρώνοντας τα διαμερίσματα των πιο πάνω ορόφων που τα ανάβουν full. Να εξαιρεθούμε από τη θέρμανση δεν μας επιτρέπουν. Τι μπορεί να κάνει κάποιος σε αυτή την περίπτωση που αναφέρεται αυτό το 30-35% (πληρώνω αυτή την αναλογία και βασικά δεν ζεστάινομαι από πουθενά) και αν μπορεί να αυτονομηθεί εγκαθιστώντας αυτόνομο σύστημα Φ.Α. ,καυστήρα κτλ.. Για να καταλάβετε το μέγεθος του ποσού που πληρώνω τους μήνες που κάνει κρύο πληρώνω για διαμέρισμα 80 τ.μ. 60 ευρώ/ μήνα αποκλειστικά για θέρμανση που ανάβουν οι υπόλοιποι. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από Bomber_man
NikosKallithea Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Αυτοί ειναι οι κανονες παντού, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
fredd0 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 38 λεπτά πριν, Bomber_man είπε Καλησπέρα δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα απλά αντιμετωπίζω το εξής θέμα μένω σε μια πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας με 60 διαμερίσματα έχουμε θέρμανση με φυσικό αέριο αυτόνομη (ότι κάψει ο καθένας -όχι κεντρική) βάσει του κανονισμού υποχρεούμαι να πληρώνω το 30-35%, δεν θυμάμαι το ακριβές, από ότι καίνε οι υπόλοιποι αναλογικά για τα τ.μ του διαμερίσματος μου. Εγώ δεν το ανάβω ποτέ(10 έτη συναπτά δεν το έχω ανάψει- έχω εγκαταστήσει A/C σε όλα τα δωμάτια) το καλοριφέρ από δίπλα (το διαμέρισμα είναι ιδιοκτησίας μου) ο ενοικιαστής μου επίσης δεν τα ανάβει ποτέ, το διπλανό μου από την άλλη μεριά δεν ανάβει ποτέ και είναι κλειστό έρχεται ο διοκτήτης μόνο Χριστούγεννα -Πάσχα, το διαμέρισμα του πιο πάνω ορόφου επίσης είναι κλειστό και του από κάτω ορόφου μου είναι γραφεία και δεν έχουν θέρμανση. Επομένως δεν ζεσταίνομαι από πουθενά και εξακολουθώ να πληρώνω 30-35% πληρώνοντας τα διαμερίσματα των πιο πάνω ορόφων που τα ανάβουν full. Να εξαιρεθούμε από τη θέρμανση δεν μας επιτρέπουν. Τι μπορεί να κάνει κάποιος σε αυτή την περίπτωση που αναφέρεται αυτό το 30-35% (πληρώνω αυτή την αναλογία και βασικά δεν ζεστάινομαι από πουθενά) και αν μπορεί να αυτονομηθεί εγκαθιστώντας αυτόνομο σύστημα Φ.Α. ,καυστήρα κτλ.. Για να καταλάβετε το μέγεθος του ποσού που πληρώνω τους μήνες που κάνει κρύο πληρώνω για διαμέρισμα 80 τ.μ. 60 ευρώ/ μήνα αποκλειστικά για θέρμανση που ανάβουν οι υπόλοιποι. αν δεν υπαρχει κεντρικη θερμανση τι ακριβως πληρωνεις? Ποιου ποσου το 35% πληρωνεις? κεντρικη = 1 λεβητας θερμανει ολες τις κατοικιες αυτονομη = καθε κατοικια εχει το λεβητα της αν οπως λες εχετε αυτονομη, οχι κεντρικη, τοτε με ποια λογικη/νομο χρεωνεσαι και τι ακριβως χρεωνεσαι? αν (οπως καταλαβαινω) εχεις κεντρικη θερμανση μπορεις να πληρωσεις/εγκαταστησεις αυτονομη θερμανση (Λεβητα αεριου στο μπαλκονι σου, αντλια θερμοτητας κλπ) και να εξαιρεθεις απο τις δαπανες θερμανσης (και να πληρωνεις μονο το ποσοστο σου απο τις δαπανες συντηρησης). Αυτο δε χρειαζεται αδεια απο τη γενικη συνελευση κανεις τους υπολογισμους σου, βλεπεις ποσα χρονια θα σου παρει να αποσβεσεις και αναλογα πρατεις. Χωρις της αδεια της Γενικης Συνελευσης δεν υπαρχει αλλο τροπος.
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Έχω την εντύπωση ότι ο φίλος αναφέρεται σε κεντρικό λέβητα με θερμοστάτη μέσα σε κάθε διαμέρισμα.
Bomber_man Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση και να διευκρινίσω. Πληρώνω τα χιλιοστά που αναλογούν στο διαμέρισμα του 35% του ποσού που αναγράφει λογαριασμός για το φυσικό αέριο και μετέπειτα όσες kwh κάψω. Ο λέβητας είναι μάλλον κεντρικός με θερμιδομετρητές σε κάθε όροφο (έχει 2 ντουλαπάκια στον όροφο μου και έχουν από τρεις θερμιδομετρητές μέσα το καθένα έναν για κάθε διαμέρισμα.) Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι και τα υπόλοιπα 3 διαμερίσματα στον όροφο μου είναι κενά και δεν ανάβουν από σύνολο 6 διαμερισμάτων του ορόφου δεν ανάβει κανένα ουσιαστικά. Για τη λύση που αναφέρεις να βάλω ατομικό λέβητα αναφέρεσαι στον νόμο του 4495/2017 άρθρο 127? Γιατί το κοιτάω από πέρυσι και πράγματι δίνει τη δυνατότητα αυτονόμησης χωρίς σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων, απλά αναφέρει στην παράγραφο 5 για την αλλαγή σε αυτόνομα συστήματα θέρμανσης " εφόσον προκύπτει ότι η πιο πάνω αλλαγή βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα του κτιρίου" και δεν ξέρω αν θα είμαι καλυμμένος σε περίπτωση που δεν το δεχτούν εκτός και αν υπάρχει κάποια απόφαση δικαστηρίου επί του θέματος δηλαδή για αλλαγή από φυσικό αέριο σε φυσικό αέριο. Σε εταιρεία που ρώτησα σήμερα για την αυτονόμηση του διαμερίσματος μου είπαν περίπου 2-2,5 χιλιάδες ευρώ (θα ρωτήσω και αλλού) και έχω κλείσει ραντεβού να το δουν γύρω στα 8-10 χρόνια απόσβεση με τα ποσά που πληρώνω τώρα ως συμμέτοχη στη θέρμανση εφόσον είναι νόμιμο να εξαιρεθώ από τις δαπάνες θέρμανσης.
tzotzo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Στις 8/10/2022 στις 1:17 ΜΜ, AristidisZ είπε Στον ΚΕΝΑΚ, μετράμε κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας κτιρίου (η οποία εκφράζεται σε kwh/m2, άρα ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών που έχει κατάναλωση 50 kwh/m2, θέλει το χρόνο 5000 kwh για θέρμανση) Έστω λοιπόν πολυκατοικία 10 όμοιων διαμερισμάτων 100 τμ, με αυτόνομη κεντρική θέρμανση πετρελαίου και κατανάλωση 50 kwh/m2 ανά διαμέρισμα Πάμε να δούμε 3 σενάρια αποκοπής ενός διαμερίσματος από την κεντρική θέρμανση Σενάριο 1: βάζει αυτόνομο τοπικό λέβητα πετρελαίου (εξήγησα παραπάνω τον λόγο για τον οποίο η αντικατάσταση κεντρικού συστήματος θέρμανσης με τοπικό, ακόμα και σε περίπτωση μη αλλαγής καυσίμου, έχει κατά ΚΕΝΑΚ ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας) Σενάριο 2: βάζει αυτόνομο λέβητα ΦΑ Σενάριο 3: βάζει αντλία θερμότητας Έστω Στο σενάριο 1 επιτυγάνεται εξοικονόμηση κατανάλωσης στο διαμέρισμα 10%, στο 2 20% και στο 3 30% Πλέον η συνολική κατανάλωση στο κτήριο είναι (9*50 + 1*(45 ή 40 ή 35)) / 10, άρα και στα 3 σενάρια το κτήριο επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας, αφού η τελική του κατανάλωση πλέον θα είναι κάτω από 50 (49.5 στο πρώτο σενάριο, 49 στο 2ο και 48.5 στο 3ο) Τι γίνεται όμως με την απόδοση του κεντρικού συστήματος ; Εδώ το μόνο νούμερο που μπορεί να αλλάξει (κατά ΚΕΝΑΚ πάντα) είναι ο λεγόμενος συντελεστής υπερδιαστασιολόγησης, ο οποίος "τιμωρεί" τον βαθμό απόδοσης του (κεντρικού) λέβητα σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα: Άρα λοιπόν, πρέπει να εξετάσουμε εάν η αποκοπή του διαμερίσματος επιφέρει μεταβολή σε αυτόν τον συντελεστή ή όχι Υπάρχει η περίπτωση να μην επιφέρει κάποια μεταβολή, τότε λοιπόν η αποκοπή του διαμερίσματος, ακόμα και χωρίς να αλλάξει καύσιμο, έχει επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας στο σύνολο του κτηρίου Εάν όμως η αποκοπή έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο βαθμός απόδοσης του υφιστάμενου συστήματος, τότε ανεβαίνει η κατανάλωση των υπόλοιπων 9 διαμερισμάτων, με τελικό αποτέλεσμα συνολικά το κτήριο να έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από ότι πριν, παρόλο που το ένα διαμέρισμα πέτυχε εξοικονόμηση, ακόμα και πηγαίνοντας σε "ανώτερη μορφή" ενέργειας (π.χ. από πετρέλαιο σε ρεύμα) Βέβαια, αφού σου εξήγησα αυτά τα βασικά, θα σου δώσω να διαβάσεις και τι λέει ο νόμος, για να καταλάβεις τι αρλούμπες γράφονται Με την ίδια πλειοψηφία και ανεξαρτήτως αν υπάρχει αντίθετη πρόβλεψη στον κανονισμό σχέσεων των συνιδιοκτητών της οικοδομής λαμβάνονται και οι αποφάσεις για τη μόνιμη αποσύνδεση από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου κύριων μεμονωμένων ιδιοκτησιών στις οποίες οι ιδιοκτήτες τους προτίθενται να τοποθετήσουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης με χρήση φυσικού αερίου ή να εγκαταστήσουν αυτόνομο σύστημα τηλεθέρμανσης ή γεωθερμίας ή αντλιών θερμότητας ή άλλο αυτόνομο σύστημα θέρμανσης. Και στην περίπτωση αυτή πρέπει να προκύπτει ότι η ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα της ιδιοκτησίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.Ε.Ν.Α.Κ). Και κατόπιν λέει Αν η συνέλευση συνιδιοκτητών λάβει αρνητική απόφαση ή δεν λάβει απόφαση εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της πρώτης σύγκλησής της, ο ιδιοκτήτης που ζήτησε τη σύγκλησή της δικαιούται, με δική του δαπάνη, ευθύνη και επιμέλεια και κατά τρόπο που να μη θίγει τη θέρμανση των ιδιοκτησιών των λοιπών συνιδιοκτητών, να αποσυνδέσει την ιδιοκτησία του από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου με μόνωση των σωλήνων της κεντρικής θέρμανσης που διέρχονται από την ιδιοκτησία του και να τη συνδέσει αυτόνομα με το δίκτυο φυσικού αερίου ή να εγκαταστήσει σε αυτήν αυτόνομο σύστημα θέρμανσης κατά τα οριζόμενα στην παρ. 5. Καταλήγοντας, το μόνο που μπορεί να σταματήσει κάποιον από το να αυτονομηθεί είναι το κομμάτι που ο νομοθέτης λέει "κατά τρόπο που να μη θίγει τη θέρμανση των ιδιοκτησιών των λοιπών συνιδιοκτητών" Εκεί λοιπόν το πράγμα γίνεται θολό, όπως έγραψα και παραπάνω Εάν πατήσουμε στα οριζόμενα στον ΚΕΝΑΚ, και πούμε (υπολογίσουμε) ότι μια αυτονόμηση ενός διαμερίσματος μπορεί να επιφέρει μείωση του β.α. του υφιστάμενου κεντρικού συστήματος θέρμανσης, τότε ένας ιδιοκτήτης δύναται να ισχυρισθεί ότi έχει θιχθεί η θέρμανση του διαμερίσματός του Όμως, αυτή η μεταβολή (επί το χείρον), θα προέλθει από το γεγονός της αποκοπής μιας ιδιοκτησίας από το κεντρικό δίκτυο, ασχέτως τελικά με το τι σύστημα εγκαταστάθηκε σε αυτήν κακως του απαντας. Ο συγκεκριμενος ειναι αδαης,αγενης και ειρωνικος. οπως βλεπεις κρυφτηκε στο καβουκι του μολις του απαντησες τεκμηριωμενα. 1
ekrepali Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Στις 24/10/2022 στις 7:17 ΜΜ, korakios είπε ναι , είναι οι ρυθμιζόμενες που είχαν ανασταλεί πέρυσι , βέβαια έπρεπε να τις χρεώσουν νωρίτερα την άνοιξη , όχι ένα χρόνο σχεδόν μετά ζήτα και εσύ ανάλυση και για ποιο λόγο τις έχουν 3πλές Νομίζω ήταν να πληρωθούν σε 3 δόσεις, οπότε τις έβαλαν μαζεμένες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα