tsotrilos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2004 1.προσπαθησα να εγκαταστησω το MEPIS-DEBIAN linux 2.4.25(το ειχε στο περιοδικο linux OS)εκανα boot απο cd και οταν προσπαθησα να μπω σε γραφικο περιβαλλον μου εβγαλε προβλημα no screens found.ξερετε τι μπορει να φταιει? 2.Φιλος εβαλε το ιδιο λειτουργικο αλλα δεν ξερει πως να κανει εγκατασταση modem μπορειτε να μου πειτε πως να κανει install τους driver του μοντεμ? (μεσα στα αμεσα σχεδια μου ειναι να παρω βιβλιο για linux αλλα προς το παρον θελω την δικια σας βοηθεια...) thanks in advance
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2004 Sthn egkatastash htan ola ok? den exw dei thn dianomh ayth alla pisteyw oti kapou 8a se rwthse gia XFree86 server configuration, ti karta grafikwn exeis thn analysh o8onhs , driver gia o8onh klp.
ata1983 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2004 Βασικα αν εισαι ασχετος με Linux θα σου προτεινα να ξεκινησεις ειτε με redhat-fedora ειτε με suse και μετα απο καποιο καιρο να πας σε πιο προχωρημενες διανομες. Στο πρωτο ερωτημα αν εγινε σωστα η εγκατασταση τοτε μαλλον παιζει καποιο προβλημα με drivers vga αλλα δεν ειναι και σιγουρο. Σε βγαζει σε κονσολα? Αν ναι δοκιμασε να πατησεις startx η kde πχ και πες μας. Στο δευτερο ερωτημα δεν αναφερεις για τι ειδους modem προκειται. Αν ειναι εσωτερικο τοτε τα πραγματα δυσκολα εως αδυνατα. Ριξε μια ματια εδω : http://www.linmodems.org αν βρεις drivers εισαι απο τους τυχερους! Γενικα τα σειριακα εξωτερικα modem δουλευουν αψογα και αναγνωριζονται αυτοματα
Dimmu_Borgir Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 1.προσπαθησα να εγκαταστησω το MEPIS-DEBIAN linux 2.4.25(το ειχε στο περιοδικο linux OS)εκανα boot απο cd και οταν προσπαθησα να μπω σε γραφικο περιβαλλον μου εβγαλε προβλημα no screens found.ξερετε τι μπορει να φταιει?2.Φιλος εβαλε το ιδιο λειτουργικο αλλα δεν ξερει πως να κανει εγκατασταση modem μπορειτε να μου πειτε πως να κανει install τους driver του μοντεμ? (μεσα στα αμεσα σχεδια μου ειναι να παρω βιβλιο για linux αλλα προς το παρον θελω την δικια σας βοηθεια...) thanks in advance Phges kai su me th mia sta duskola! Prepei na psakseis na breis pou einai to xf86config se periptwsh pou exeis xfree xserver h to xorg.conf an exeis xorg xserver kai na to kaneis edit, analoga me ti karta grafikwn exeis...Kata pasa pi8anothta exeis xfree. Pes mas ti xserver exei h dianomh sou kai mporoume na to ftiaksoume... @ata1983: Gia to modem den einai adunato an einai "kanoniko" modem kai oxi winmodem...Sthn deuterh periptwsh mporei na ta breis skoura ontws...
thefirestarta Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Kala me debian phges na arxiseis? 8a sou proteina SuSE me kleista matia...afkolo gia arxh... arkei na tovreis tzaba...
nodreams.ct Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Γιατί ρε παιδιά να μην αρχίσει με debian; Εγώ νομίζω καλύτερα στα δύσκολα, να μάθεις από την αρχή. Προσωπικά είχα ξεκινήσει παλια σε suse για μια βδομάδα ή κάτι, δεν το χρησιμοποιούσα καθόλου το linux και το παράτησα. Και φέτος πάλι από την αρχή με slackware, δεν μπορώ να πω πως αισθάνομαι πολύ άνετα, δεν μπορώ δηλαδή να σκεφτώ ακόμα unix-like αλλά σίγουρα έχω μάθει πολύ περισσότερα από το να είχα βάλει mandrake, suse κτλ. Μπορεί να είναι βουνό στην αρχή αλλά αξίζει τον κόπο.
ata1983 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2004 Εγω παλι οταν ξεκινουσα με δυσκολες διανομες τα παρατουσα συνεχως. Ξεκινησα με Mandrake οποτε ολοι μου οι δισκοι εγιναν αυτοματα mounted κτλ και ειχα ενα ετοιμο λειτουργικο. Εκει αρχισα να ανοιγω κονσολες κτλ και αφου εμαθα καποια βασικα μετα πηγα σε καποιες πιο δυσκολες διανομες και προχωρησα παραπερα. Τωρα αν απο την αρχη ειχα ενα λειτουργικο που χωρις την δικη μου παρεμβαση δεν επαιζε ουτε τραγουδια, ουτε εμπαινε internet κτλ δεν θα ειχα υπομονη να το παρω παλι απο την αρχη το ολο θεμα. Απο την αλλη πολυ καλο το Slackware αλλα το Suse δεν εχει να ζηλεψει τπτ μονο τη φημη του σαν διανομη για αρχαριους. Μερικες φορες στα Linux κατι που γινεται φιλικοτερο στο χρηστη το θεωρουμε συμβιβασμο και κατι υποτιμητικο για μια διανομη πραγμα που δεν μου αρεσει. Ας κανουμε τη ζωη μας λιγο πιο ευκολη αν υπαρχει δυνατοτητα δεν ειναι ντροπη. Και φυσικα δεν εννοω το Suse αν καποιος βολευεται πιο πολυ με το slackware το ιδιο πραγμα ειναι
Dimmu_Borgir Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Γιατί ρε παιδιά να μην αρχίσει με debian; Εγώ νομίζω καλύτερα στα δύσκολα' date=' να μάθεις από την αρχή. Προσωπικά είχα ξεκινήσει παλια σε suse για μια βδομάδα ή κάτι, δεν το χρησιμοποιούσα καθόλου το linux και το παράτησα. Και φέτος πάλι από την αρχή με slackware, δεν μπορώ να πω πως αισθάνομαι πολύ άνετα, δεν μπορώ δηλαδή να σκεφτώ ακόμα unix-like αλλά σίγουρα έχω μάθει πολύ περισσότερα από το να είχα βάλει mandrake, suse κτλ. Μπορεί να είναι βουνό στην αρχή αλλά αξίζει τον κόπο.[/quote'] Einai kalutera sta duskola den to suzhtw (egw me slackware 7 arxisa kai me auto eimai kai twra...) alla an den exeis kapoion na sou lunei apories kai na se boh8aei na ksemplekeis otan ta briskeis skoura, to poio pi8ano einai na ta parathseis kai na guriseis sth "mama M$" pali...!
likos1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Για σας παιδιά Κι εγώ είμαι άσχετος με τo Linux , προσπαθώ εδώ και μέρες να εγκαταστήσω μια διανομή που πήρα SUSE 8,2 σε 5 CD αλλά δεν κατάφερα να κάνω εγκατάσταση . Μόλις το κάνω χειροκίνητη εγκατάσταση μου βγάζει ένα μήνυμα Kernel panic διάφορα αλλά
likos1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Γιατί ρε παιδιά να μην αρχίσει με debian; Εγώ νομίζω καλύτερα στα δύσκολα' date=' να μάθεις από την αρχή. Προσωπικά είχα ξεκινήσει παλια σε suse για μια βδομάδα ή κάτι, δεν το χρησιμοποιούσα καθόλου το linux και το παράτησα. Και φέτος πάλι από την αρχή με slackware, δεν μπορώ να πω πως αισθάνομαι πολύ άνετα, δεν μπορώ δηλαδή να σκεφτώ ακόμα unix-like αλλά σίγουρα έχω μάθει πολύ περισσότερα από το να είχα βάλει mandrake, suse κτλ. Μπορεί να είναι βουνό στην αρχή αλλά αξίζει τον κόπο.[/quote'] Einai kalutera sta duskola den to suzhtw (egw me slackware 7 arxisa kai me auto eimai kai twra...) alla an den exeis kapoion na sou lunei apories kai na se boh8aei na ksemplekeis otan ta briskeis skoura, to poio pi8ano einai na ta parathseis kai na guriseis sth "mama M$" pali...! Για σας παιδιά Κι εγώ είμαι άσχετος με τo Linux , προσπαθώ εδώ και μέρες να εγκαταστήσω μια διανομή που πήρα SUSE 8,2 σε 5 CD αλλά δεν κατάφερα να κάνω εγκατάσταση . Μόλις το κάνω χειροκίνητη εγκατάσταση μου βγάζει ένα μήνυμα Kernel panic διάφορα αλλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.