newtech Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα θα μπω κατευθείαν στο θέμα για αυτό που θέλω να κάνω. Ζω στο εξωτερικό και με ενδιαφέρει να ρωτήσω εάν μπορώ κάπως να συνδέσω ένα Raspberry Pi στο σπίτι των γονιών μου στην Ελλάδα και έπειτα από τον υπολογιστή μου στο εξωτερικό να μπορώ να συνδεθώ σε αυτό ώστε να έχω ελληνική IP. Να πω εγώ ότι το σπίτι των γονιών μου δεν έχει στατική IP αλλά θεωρητικά Εάν είναι απαραίτητο θα μπορούσα να να αλλάξω τη σύνδεση και να πάρω μία με στατική IP. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για κάθε συμβουλή.
sil_unique Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 γεια, αν θες ρώτα σε αυτή την κατηγορία εναλλακτικά μπορείς να πάρεις συνδρομή σε VPN που να έχει server στην Ελλάδα και να μπορείς να το διαλέξεις
spooker Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Ναι γίνεται εύκολα. Θα χρειαστεί ενα account free dynamic dns ώστε κάθε φορά που αλλάζει ip το raspberrypi να ενημερώνεται αυτόματα ο dns. Το πιο απλό μετά είναι να στήσεις ενα. Ssh server στο pi και να κάνεις ssh tunneling από τον browser στην Αγγλία. Διαφορετικά στήνεις ενα vpn στο raspberry pi. Ο ssh server είναι νομίζω πιο εύκολο να στηθεί και ίσως είναι πιο ευέλικτο σαν λύση ανάλογα το τι θες να κάνεις με την ελληνική ip καθώς μπορείς να ορίσεις ενα profile στον browser να παίζει με ssh tunneling και το default profile να παίζει με ip Αγγλίας οπως έπαιζε μέχρι τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα