Mike9221 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Ψάχνω να αγοράσω μια κάρτα γραφικών μέχρι 500 ευρό, κάντε μου τις προτάσεις σας και πείτε μου την άποψή σας, πόσο καλή ιδέα είναι να επενδύσω σε μια κάρτα γραφικών τώρα, να περιμένω λίγο ακόμα μήπως; Αυτήν την στιγμή έχω την rx 580 σε υλοποίηση της msi σειρά armor παρέα με cpu amd 2600 και 16gb ram, παρακαλώ κάντε τις προτάσεις σας άσχετα με το υπόλοιπο σύστημα καθώς μελλοντικά θα αλλάξω cpu και ίσως να βάλω περισσότερη ram. Επίσης έχω οθόνη με freesync οπότε θα προτιμούσα κάποια κάρτα της amd. Ευχαριστώ.
nickol-us Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Με φίλτρα σκρουτζ amd και τιμή αύξουσα, η πιο καλή επιλογή σε αυτά που ζητάς(κάτω από τα 500 με σημερινή πτώση τιμής) https://www.skroutz.gr/s/28130197/Asus-Radeon-RX-6700-XT-12GB-GDDR6-Dual-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-HDMI-και-3-DisplayPort-90YV0G82-M0NA00.html Το τροφοδοτικό σου μόνο δε μας λες ποιό είναι καθώς μιλάμε για κάρτα που τραβάει κάμποσο ρεύμα και ίσως το ζορίσει αν είναι παλιό Edit κι άλλες επιλογές κάτω από 500 σε bestprice https://www.bestprice.gr/cat/2613/kartes-grafikwn/f/91_65899/radeon-rx-6700-xt.html?o=2 Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2022 από nickol-us 4
triplex1 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κανεις ενα μεγαλο λαθος στην συγκεκριμενη περιπτωση , κανε αναβαθμιση μητρικης και cpu , δωσε τα δικα σου που εχεις αυτη την στιγμη και μετα πας για καρτα γραφικων. Η rx580 που εχεις φτανει και περισσευει για την ωρα , αν πας σ'αυτα που σε λεω και μετα σε μια καρτα πχ rx6700xt με ενεργοποιημενο το S.A.M κερδιζεις +16 fps. Μιλαμε παντα για την περιπτωση b450 σε b550 Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2022 από triplex1
Mike9221 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 12 ώρες πριν, triplex1 είπε Κανεις ενα μεγαλο λαθος στην συγκεκριμενη περιπτωση , κανε αναβαθμιση μητρικης και cpu , δωσε τα δικα σου που εχεις αυτη την στιγμη και μετα πας για καρτα γραφικων. Η rx580 που εχεις φτανει και περισσευει για την ωρα , αν πας σ'αυτα που σε λεω και μετα σε μια καρτα πχ rx6700xt με ενεργοποιημενο το S.A.M κερδιζεις +16 fps. Μιλαμε παντα για την περιπτωση b450 σε b550 μου φαίνεται λίγο παράξενο αυτό γιατί η κάρτα γραφικών βαράει κόφτες με ότι κι αν παίζω ενώ η cpu λειτουργεί ανάμεσα σε 40% με 60%.
triplex1 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δεν ειναι κακος ο 2600 , μια χαρα τα παει και λογικο ειναι να φουλαρει η καρτα
Havik Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Για μένα να περιμένεις, είναι σίγουρα καλύτερα από ότι 6 μήνες πριν αλλά όχι τόσο, οι αγγελίες είναι χάλια, στα μαγαζιά κοιτάνε να κρατήσουν τις τιμές όσο πιο ψηλά γίνετε και όποιες μειώσεις από AMD έχουν γίνει δεν τις βλέπουμε. Εγώ θα καθόμουν έτσι μέχρι τα Χριστούγεννα, λένε ότι οι gpu τις AMD θα είναι πολύ καλές, αν καιγόμουν τότε θα περίμενα μέχρι 12/10 που βγάζει η Intel να δω αν θα έχει επίδραση στην αγορά (είτε έπαιρνα Intel είτε όχι). Έχεις 1080p ή 1440p; 1
Mike9221 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 57 λεπτά πριν, Havik είπε Για μένα να περιμένεις, είναι σίγουρα καλύτερα από ότι 6 μήνες πριν αλλά όχι τόσο, οι αγγελίες είναι χάλια, στα μαγαζιά κοιτάνε να κρατήσουν τις τιμές όσο πιο ψηλά γίνετε και όποιες μειώσεις από AMD έχουν γίνει δεν τις βλέπουμε. Εγώ θα καθόμουν έτσι μέχρι τα Χριστούγεννα, λένε ότι οι gpu τις AMD θα είναι πολύ καλές, αν καιγόμουν τότε θα περίμενα μέχρι 12/10 που βγάζει η Intel να δω αν θα έχει επίδραση στην αγορά (είτε έπαιρνα Intel είτε όχι). Έχεις 1080p ή 1440p; 1440p είναι η οθόνη αλλά συμβιβαζομαι και με 1080 γιατί γνωρίζω ότι για 1440p πιθανών να χρειαστώ πάνω από 500 ευρα
nickol-us Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μια χαρά θα την παλέψει η 6700 σε 2k, άσε που θα έχεις ελάχιστο bottleneck Το τροφοδοτικό σου μόνο δες, μην πάρεις τίποτα στα χέρια και είναι κρίμα Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2022 από nickol-us 1
fotaras76 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Από την στιγμή που έχεις την 580 δεν υπάρχει λόγος να βιαστεις. Η σειρά 7000 της amd φαίνεται να αποτελεί μεγάλο άλμα, στις 3/11 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση οπότε αξίζει να περιμένεις.
triplex1 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτη η καρτα πριν απο λιγες ημερες ειχε 390 ευρω , οποιος περιμενει τις intel και τα Χριστουγεννα οπως λεει ο φιλος παραπανω δεν θα παρει ουτε καλωδιο συνδεσης , γραψτε το καπου να το θυμαστε , ακομη δεν χειμωνιασε και ο τζαμπας πεθανε https://www.bestprice.gr/item/2157866456/sapphire-radeon-rx-6700-10gb-gaming-oc.html?qid=9OCUYUaic0P_e4eea&seq=1&qo=10gb Παρε εναν ΕΔΩ και ΕΔΩ στα 300 ευρω με μια μητρικη b550 ΣΤΑ 150 ΕΥΡΩ και μετα παρε καρτα Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2022 από triplex1
fotaras76 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 17 λεπτά πριν, triplex1 είπε Παρε εναν ΕΔΩ και ΕΔΩ στα 300 ευρω με μια μητρικη b550 ΣΤΑ 150 ΕΥΡΩ και μετα παρε καρτα Δηλαδή του προτείνεις να σκάσει 450 χωρίς κάρτα, μάλιστα. Μια κάρτα pcie 4.0 μέχρι 500 ευρώ θα παίξει τέλεια σε b450 (αν έχει ήδη ο φίλος) αρκεί να λειτουργεί σε Χ16. Έχει άπειρες δοκιμές στο YouTube που το επιβεβαιώνουν. Το b450 υποστηρίζει sam οπότε παίρνει έναν 5600 με 160 ευρώ και καθάρισε. Ούτε μητρικές, ούτε cpu με 300 ευρώ, πεταμένα λεφτά για ελάχιστα κέρδη σε gaming. Εν τέλει σου προτείνω, αν έχεις b450,να βάλεις τον 5600 και περίμενε για κάρτα γραφικών την κατάλληλη στιγμή. 1
triplex1 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Δηλαδή του προτείνεις να σκάσει 450 χωρίς κάρτα, μάλιστα. Μια κάρτα pcie 4.0 μέχρι 500 ευρώ θα παίξει τέλεια σε b450 (αν έχει ήδη ο φίλος) αρκεί να λειτουργεί σε Χ16. Έχει άπειρες δοκιμές στο YouTube που το επιβεβαιώνουν. Το b450 υποστηρίζει sam οπότε παίρνει έναν 5600 με 160 ευρώ και καθάρισε. Ούτε μητρικές, ούτε cpu με 300 ευρώ, πεταμένα λεφτά για ελάχιστα κέρδη σε gaming. Εν τέλει σου προτείνω, αν έχεις b450,να βάλεις τον 5600 και περίμενε για κάρτα γραφικών την κατάλληλη στιγμή. ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ φιλε λεω για την συγκεκριμενη οτι πριν μερες ειχε 390 και λεω οτι το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να παρει cpu και b550 και να κρατησει για λιγο ακομη την 580 που εχει , οι καρτες ηδη εχουν αρχισει να φευγουν Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2022 από triplex1
Xristaras12 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Την 5700 της υπογραφής την είχα στον 4790Κ και μη γελιόμαστε, παραπάνω απο ικανοποιητικά μπορούσα να παίξω το οτιδήποτε. Ναι οκ ηταν στιγμές που τερμάτιζε ο 4790κ για λίγη ώρα κλπ αλλά ποτέ δεν είπα ας κατεβάσω γραφικά. Λίγο stuttering υπήρχε και λίγο lag αλλά και πάλι δεν το μετάνιωσα ποτέ που έφαγε τέτοια κάρτα πάνω. Η γνώμη μου είναι κ εμένα να πας για την 6700 (απλή η ΧΤ) και χωρίς φανμποιζμους να πας για sapphire καθώς βγάζει απο τις καλύτερες μην πω ΤΗΝ καλύτερη υλοποίηση για AMD τσιπς.
Havik Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Διαφωνώ με τον triplex1, τα καταστήματα προσπαθούν να σκαλπάρουν δυο χρόνια τώρα, δεν άλλαξε τίποτα, δεν έχουμε δει ακόμα καμία νέα κάρτα οπότε πως ξέρεις τι θα κάνουν οι τιμές μέχρι τα Χριστούγεννα; Στην χειρότερη να μην πέσουν αλλά θα ανέβουν οι επιδόσεις, οπότε πάλι κερδισμένος είναι. Δεν ξέρουμε ούτε τι στοκ θα έχει η Intel αλλά σε 8 μέρες θα μάθουμε, ούτε ξέρουμε αν η AMD θα ακολουθήσει την ngridia στο σκαλπινκ ή αν θα προσπαθήσει να κερδίσει μέρος τις αγοράς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε στο παρά πέντε για νέες γενιές και ότι οι τιμές δεν πρόκειται να επανέλθουν σε τιμές mining όσο και να το εύχονται κάποιοι για τους δικούς τους λόγους, μπορεί να μην επανέλθουν άμεσα σε τιμές 2020 αλλά και σταθερές να μείνουν είπαμε, οι κάρτες βελτιώνονται. 11 ώρες πριν, Mike9221 είπε μου φαίνεται λίγο παράξενο αυτό γιατί η κάρτα γραφικών βαράει κόφτες με ότι κι αν παίζω ενώ η cpu λειτουργεί ανάμεσα σε 40% με 60%. Κοίτα πάντα υπάρχει κάποιο bottleneck και αυτό σου περιορίζει τις επιδόσεις, όσο πιο χαμηλή ανάλυση παίζεις τόσο πιο πιθανό είναι το bottleneck να βρίσκετε στο CPU, αντίστοιχα, όσο μεγαλύτερη ανάλυση (1440p, UW, 4k) τόσο το bottleneck μεταφέρετε στην Gpu.
triplex1 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Havik είπε Διαφωνώ με τον triplex1, τα καταστήματα προσπαθούν να σκαλπάρουν δυο χρόνια τώρα, δεν άλλαξε τίποτα, δεν έχουμε δει ακόμα καμία νέα κάρτα οπότε πως ξέρεις τι θα κάνουν οι τιμές μέχρι τα Χριστούγεννα; Στην χειρότερη να μην πέσουν αλλά θα ανέβουν οι επιδόσεις, οπότε πάλι κερδισμένος είναι. Δεν ξέρουμε ούτε τι στοκ θα έχει η Intel αλλά σε 8 μέρες θα μάθουμε, ούτε ξέρουμε αν η AMD θα ακολουθήσει την ngridia στο σκαλπινκ ή αν θα προσπαθήσει να κερδίσει μέρος τις αγοράς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε στο παρά πέντε για νέες γενιές και ότι οι τιμές δεν πρόκειται να επανέλθουν σε τιμές mining όσο και να το εύχονται κάποιοι για τους δικούς τους λόγους, μπορεί να μην επανέλθουν άμεσα σε τιμές 2020 αλλά και σταθερές να μείνουν είπαμε, οι κάρτες βελτιώνονται. φιλε μου οταν καποιος θελει καρτα παιρνει καρτα δεν το σκεφτεται , εχω πολλους δικους μου με 2600 kai 580 με 8gb και η καρτα τα παει μια χαρα ακομη και σημερα , οταν καποιος θελει το παραπανω για games δεν το λιβανιζει παιρνει καρτα ή κονσολα. Προσωπικη μου αποψη αν δεν εχει να κανει καθαρα με games τοτε πας σε γαιδαρο επεξεργαστη με μητρικη και εισαι μια χαρα. Αυτη τη στιγμη οι καρτες εχουν αρχισει να φευγουν οι τιμες και δεν προκειται να πεσουν , ασε που οι περισσοτεροι εμαθαν τον τελευταιο χρονο το 4-10 ημερες και το 10-30 , θα σας βγαλουν κανα black friday με τιμες φουσκωμενες και θα λετε την πηρα σε προσφορα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα