Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι κοντά στα 70 και έχω ένα αρκετά μεγάλο κτήμα, το οποίο πλέον δεν μπορώ να περιποιηθώ όπως παλιότερα.

Αυτό που με κουράζει περισότερο είναι το βγάλσιμο των αγριόχορτων. Κάτι που πρέπει να γίνεται από την άνοιξη ως το φθινόπωρο 3-4 φορές. Με κουράζει πολύ. Παλιά τον γέμιζα κηπευτικά, τώρα βάζω σε μία άκρη.

Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο να ραντίσω - ψεκάσω το μέρος τώρα και την άνοιξη να μην φυτρώσουν; Μετά την άνοιξη πρέπει να το ξανακάνω; Ή τέλος πάντων κάθε πότε μπορώ να το εφαρμόζω;

Ρώτησα σε κατάστημα γεωργικών φαρμάκων, αλλά ο γεωπόνος δεν μου είπε. Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάτι.

Επεξ/σία από SofosChoriou
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SofosChoriou είπε

Είμαι κοντά στα 70 και έχω ένα αρκετά μεγάλο κτήμα, το οποίο πλέον δεν μπορώ να περιποιηθώ όπως παλιότερα.

Αυτό που με κουράζει περισότερο είναι το βγάλσιμο των αγριόχορτων.

Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο να ραντίσω - ψεκάσω το μέρος τώρα και την άνοιξη να μην φυτρώσουν; Μετά την άνοιξη πρέπει να το ξανακάνω; Ή τέλος πάντων κάθε πότε μπορώ να το εφαρμόζω;

https://www.skroutz.gr/c/4307/geoyfasmata/f/1155958/edafokalypsis.html

η (καθολου υγιεινη) εναλλακτικη ειναι να πλακωνεσαι στο roundup . Ποτε ; οποτε φυτρωνουν. Ποσο συχνα; οσο συχνα φυτρωνουν

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Οτι είπε ο απο πάνω μου. Στα ίδια έχω καταλήξει και εγω. 

Εναλλακτικά ίσως συμφέρει αν ειναι μεγάλο το κτήμα, να πάρεις κατι που να οργώνει το κτήμα να περνάς μια στο τόσο και να κόβεις τα πάντα. 

Τα Χορτοκοπτικά Ώμου είναι όντως βάσανο αν είσαι μεγάλος σε ηλικία ή έχεις κανα θέμα με τη μέση. Ούτε εγω το μπορώ. 

• Sad 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Εναλλακτικά ίσως συμφέρει αν ειναι μεγάλο το κτήμα, να πάρεις κατι που να οργώνει το κτήμα να περνάς μια στο τόσο και να κόβεις τα πάντα. 

Καλή η ιδέα σου, αλλά στο μέρος που είναι είναι δύσκολο...

Δημοσ.

τρακτέρ (κόστος για να μισθώσεις μαζί με εργάτη) > σκαπτικο βενζίνης (θα νιώσεις ότι επαθες παρκινσον αλλά δεν) > κοπτικό μεσινεζα/δίσκου > ύφασμα εδαφοκαλυψης μετά από τρακτέρ. 

Με τίποτα roundup είναι πολύ ανθυγιεινό κ επικίνδυνο αν μένεις εκεί και για τους γύρω αν υπάρχουν. 

Λύση χωρίς μηχανήματα αν αντέχεις τη βρώμα, φροντίδα κλπ είναι να το περιφράξεις και να βάλεις κατσίκες, δε θα μείνει ούτε ένα, τρώνε ότι φυτρώνει. 

In my opinion τρακτέρ μια τέλη Απριλίου κ μια τώρα είναι καλή λύση κ οικονομική, κανένα 40-50€/ χρόνο συνολικά για 1-2 στρέμματα θα σου βγει. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Και τι θα κανεις δηλαδη, θα δηλητηριάζεις καθε χρονο το κτήμα με κιλά απο δηλητηρια που πανε και στο υπεδαφος μονο και μονο για να απαλλαγείς απο τα άγρια χόρτα.

Δεν είμαι αγροτης αλλα τα δηλητήρια νομιζω πρεπει να ειναι η τελευταία σου επιλογή 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτοκινούμενο χορτοκοπτικό θες. Πήρα ένα τέτοιο με 400€ (π.χ. σαν αυτό) και 2 στρέμματα τα καθαρίζω σε 2-3 ώρες. Πάει πια η ταλαιπωρία με τη μεσινέζα!

Επεξ/σία από yannis27gr
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Και τι θα κανεις δηλαδη, θα δηλητηριάζεις καθε χρονο το κτήμα με κιλά απο δηλητηρια που πανε και στο υπεδαφος μονο και μονο για να απαλλαγείς απο τα άγρια χόρτα.

Δεν είμαι αγροτης αλλα τα δηλητήρια νομιζω πρεπει να ειναι η τελευταία σου επιλογή 

Και σε αυτό δεν έχεις άδικο... Είπα όμως μήπως έχει κάτι πιο ήπιο...

24 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Αυτοκινούμενο χορτοκοπτικό θες. Πήρα ένα τέτοιο με 400€ (π.χ. σαν αυτό) και 2 στρέμματα τα καθαρίζω σε 2-3 ώρες. Πάει πια η ταλαιπωρία με τη μεσινέζα!

Δεν ξέρω, θα το σκεφτώ.

Το τρακτέρ είναι δύσκολο, δεν με πειράζει το κόστος, αλλά δεν γίνεται, είναι το σπίτι μπροστά, έχει σκάλες και από κάτω είναι κατηφορικό το κτήμα και από αλλού δεν έχει είσοδο.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, SofosChoriou είπε

Και σε αυτό δεν έχεις άδικο... Είπα όμως μήπως έχει κάτι πιο ήπιο...

Δεν ξέρω, θα το σκεφτώ.

Το τρακτέρ είναι δύσκολο, δεν με πειράζει το κόστος, αλλά δεν γίνεται, είναι το σπίτι μπροστά, έχει σκάλες και από κάτω είναι κατηφορικό το κτήμα και από αλλού δεν έχει είσοδο.

Υπάρχουν κάποια σαν γουρούνες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SofosChoriou είπε

Αυτό που με κουράζει περισότερο είναι το βγάλσιμο των αγριόχορτων. Κάτι που πρέπει να γίνεται από την άνοιξη ως το φθινόπωρο 3-4 φορές. Με κουράζει πολύ. Παλιά τον γέμιζα κηπευτικά, τώρα βάζω σε μία άκρη.

Ρώτησα σε κατάστημα γεωργικών φαρμάκων, αλλά ο γεωπόνος δεν μου είπε. Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάτι.

τσιμεντάρισε το να τελειώνεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ειναι η λυση Χωριοσοφιανε και μαλιστα οικολογικοτατη και κερδοφορα. 

Την ωρα που θα δεις το κοπαδι με τα κατσικια συον δρομο, θα πεις τον τσοπανη να σε ακολουθησει.

Θα του ανοιξεις την περιφραξη και θα αφησεις τα ζωντανα να απολαυσουν τον ολ γιου κεν ιτ μπουφε σου. 

Σαν ανταλλαγμα θα εχεις κατσικισιο γαλα και τυρι, παραγωγης δικης σου. 🤑

Σου στελνω σε πμ το πεειπαλ μου για 10% ποσοστο των πωλησεων. Αααα, και δυο για το επομενο Πασχα παρακαλω. 

Eco_Goats_0061-e1479546770782.jpg

Επεξ/σία από Tommygre
  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως το roundup κτλ τουλάχιστον σε κατοικημένες περιοχές και στη περιοχή μου πχ δήμο Σαρωνικού κανένας κηπουρός δε σε παίρνει σοβαρά αν δε θες roundup κτλ. Όλοι ρίχνουν φάρμακα φουλ. Αν θέσεις το θέμα στη καλύτερη να σε πάρουν στο ψιλό. Λογικό βέβαια γιατί είναι επαγγελματίες και θέλουν να κάνουν δουλειά αποτελεσματικά 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...