Προς το περιεχόμενο

Απορια σχετικα με την εναρξη των xp

nikiokos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια ξερετε εαν υπαρχει τροπος να φορτωνονται στην taskbar κατα την εναρξη των xp τα διαφορα(messenger,norton ant,...) με καποια σειρα που θα καθορισω εγω?

Δημοσ.

Γίνεται, το είχε σε άρθρο πρόσφατα το Pc-Magazine αλλά δεν θυμάμαι που το έχω βάλει!

Μπορείς να καθορίσεις τη σειρά που θα εκτελούνται οι εφαρμογές καθώς επίσης και την καθυστέρηση έναρξης που θα έχουν.

Θα ψάξω να το βρώ!

Δημοσ.

Ελέγξτε τη σειρά εκκίνησης

Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να ορίσετε ακριβώς την σειρά εκκίνησης ορισμένων εφαρμογών (πχ να συνδεθείτε πρώτα σε ένα δικτυακό σκληρό δίσκο πριν οπό την εκκίνηση ενός προγράμματος που απαιτεί αυτή τη σύνδεση). Δημιουργήστε ένα νέο φάκελο C:\Ordered Launch και μεταφέρετε (μην αντιγράψετε) σε αυτόν τις συντομεύσεις που βρίσκονται κανονικά στο Start>Programs>Startup, καθώς και τις νέες που θέλετε ενδεχομένως να δημιουργήσετε.

Ανοίξτε ένα commαnd prompt και πηγαίνετε στο φάκελο C:\Ordered Launch (δώστε πρώτα C:\ και μετά cd Ordered Launch). Εκεί δώστε την εντολη DIR /Β /S >ordered.bat. Ανοίξτε to batch file ordered.bat με το Notepad και αναδιατάξτε τις γραμμές των εφαρμογών με τη σειρά που εσείς θέλετε. Βάλτε εισαγωγικά στην αρχή και στο τέλος κάθε γραμμής και προσθέστε την εντολή start (με ένα κενό μετά) στην αρχή κάθε γραμμής (π.χ. start "C:\Ordered Launch\My Program. Ink").

Κάντε διπλό click sto batch file για να ελέγξετε τη λειτουργία του. Οι εφαρμογές θα ξεκινήσουν με τη συγκεκριμένη σειρά, αλλά ενδέχεται κάποια να μην προλάβει να ανοίξει σωστά, επειδή απαιτεί περισσότερο χρόνο για να τρέξει. Σε μία τέτοια περίπτωση, εισάγετε μία γραμμή καθυστέρησης μετά την καταχώρηση του αργού προγράμματος. Για παράδειγμα, προκειμένου να εισαγάγετε μία καθυστέρηοη 5 δευτερολέπτων, γράψτε ping -n 5 127.0.0.1 >nul και αλλάξτε την τιμή μετά το "n" γιο ορίσετε το χρόνο της επιλογής σας. Αφού βεβαιωθείτε ότι το ordered.bat δουλεύει σωστά, ανοίξτε το Windows Explorer και κάντε τον drag με δεξί κλικ στο φάκελο Startup επιλέγοντας Create Shortcuts here.

Πηγή: Pc Magazine

Επισκέπτης
Δημοσ.

einai safe na kaneis ping ston eyato sou btw?? kai an nai sto (n) ti vazeis ta posa ping 8a kanei sto mhxanhma? den kserw pantws den deixnei na einai unsafe method

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι υπάρχει γενικά πρόβλημα να κάνεις ping στο 127.0.0.1 εκτός και αν έχεις καταφέρει να χαλάσεις τις ρυθμίσεις για το TCP/IP :cry: όποτε και θα έχεις κάποια προβληματάκια όταν εκτελεστεί το batch file και καλέσει την ping.

Το (-n) δηλώνει τα echo request της εντολής π.χ. αν βάλεις 10 η ping θα σταματήσει αφού κάνει 10 φορές request στην 127.0.0.1 και βγάλει το αποτέλεσμα στην οθόνη. Για n=10 εμένα χρειάζεται περίπου 9sec για να σταματήσει.

Ελπίζω να βοήθησα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...