Doubt Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Στις 4/10/2022 στις 8:21 ΠΜ, invisiblesurfer είπε Όσοι υπολογίζουν την επένδυση στα ακίνητα όπως άλλες επενδύσεις σε κρυπτονομισματα/ταξί/καταστήματα λιανικής κάνουν θεμελιώδη λάθη λογικής. Στα ακίνητα δεν τίθεται θέμα να "πάρεις τα χρήματά σου πίσω" διότι τα χρήματα σου είναι ακόμα δικά σου, απλά έχουν μετατραπεί σε ακίνητη περιουσία. Οι επενδύσεις στα ακίνητα γίνονται για cash flow, πχ η επένδυση 80.000€ σε ένα διαμέρισμα δίνει από 200-400€/μήνα και αυτό είναι σημαντικό επιπλέον "εισόδημα" για μία οικογένεια. Δεν υπάρχει κανένα λάθος λογικής. Όταν αγοράσεις ακίνητο, τα χρήματα σου τα παίρνει ο πωλητής, ο οποίος αν τα αξιοποιήσει σωστά μπορεί να βγάλει πολύ περισσότερα από τον αγοραστή/επενδυτή. Πολλοί για αυτό το λόγο πουλάνε, πχ για να ξεκινήσουν μια επιχείρηση.
airtrelomike13 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 36 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Απολύτως μόνο 2 τρόποι υπάρχουν να μειωθούν τα ενοίκια. Άπειρες νέες κατοικίες / εργατικές κατοικίες κλπ (μεγαλύτερη προσφορά vs ζήτηση) Να επέλθει νέα τεράστια οικονομική κρίση με μειώσεις μισθών και ανεργία. To δεύτερο ξεχασε το. Έγινε τη περιοδο 2011-2017 και θυμασαι ποσο χαμηλα ειχαν πεσει και τα ενοικαι και οι πωλησεις. Το πρωτο για το μεσο Ελληνα επισης ξεχασε το. Και οι ξενοι που ερχονται και τα αγοραζουν δεν προσαρμοζουν τα ενοικια στους μισθους της Ελλαδος. Συμπερασμα: Δεν θα πεσουν ποτε τα ενοικια, και δεν υπαρχει λυση
sphinxgr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 33 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε To δεύτερο ξεχασε το. Έγινε τη περιοδο 2011-2017 και θυμασαι ποσο χαμηλα ειχαν πεσει και τα ενοικαι και οι πωλησεις. Το πρωτο για το μεσο Ελληνα επισης ξεχασε το. Και οι ξενοι που ερχονται και τα αγοραζουν δεν προσαρμοζουν τα ενοικια στους μισθους της Ελλαδος. Συμπερασμα: Δεν θα πεσουν ποτε τα ενοικια, και δεν υπαρχει λυση Ε μάλλον καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα 1
geodimis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Η εθνική τράπεζα προσφέρει ένα καινούργιο επενδυτικό αμοιβαίων κεφαλαίων με εγγυημένη απόδοση του μισού κεφαλαίου 15% στη δεκαετία. Για το άλλο μισό προφανώς δε δεσμεύεται. Είναι δυνατόν να θεωρείται αυτή η πρόταση «ασφαλέστερη» από τις υπόλοιπες της αγοράς όπου απλά σου παρουσιάζουν μια θετική απόδοση των τελευταίων 3-4 χρόνων σαν ιστορικό προκειμένου να επενδύσεις;
Doubt Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 12 λεπτά πριν, geodimis είπε Η εθνική τράπεζα προσφέρει ένα καινούργιο επενδυτικό αμοιβαίων κεφαλαίων με εγγυημένη απόδοση του μισού κεφαλαίου 15% στη δεκαετία. Για το άλλο μισό προφανώς δε δεσμεύεται. Είναι δυνατόν να θεωρείται αυτή η πρόταση «ασφαλέστερη» από τις υπόλοιπες της αγοράς όπου απλά σου παρουσιάζουν μια θετική απόδοση των τελευταίων 3-4 χρόνων σαν ιστορικό προκειμένου να επενδύσεις; Το αρχικό κεφάλαιο είναι εγγυημένο ή θα πάρεις πίσω το μισό;
Mpiftekis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Πώς και δεν έχει πει κανένας για επένδυση σε Φ/Β πάρκο; Όχι στο σπίτι, σε χωράφι. 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 17 λεπτά πριν, geodimis είπε εθνική τράπεζα προσφέρει ένα καινούργιο επενδυτικό αμοιβαίων κεφαλαίων με εγγυημένη απόδοση του μισού κεφαλαίου 15% στη δεκαετία. Για το άλλο μισό προφανώς δε δεσμεύεται. Τους δανείζεις δηλαδή, 100.000€ (κλειστά) και σου πληρώνουν ένα καφεδάκι την ημέρα, για 10 χρόνια. Κατάλαβα σωστά ;
sphinxgr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 14 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Πώς και δεν έχει πει κανένας για επένδυση σε Φ/Β πάρκο; Όχι στο σπίτι, σε χωράφι. Γιατί είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα τα χωράφια με έτοιμη υποδομή της ΔΕΗ και το ξέρουν όσοι τα έχουν κ ζητάνε άπειρα. Υπήρχε κ άλλο θέμα εδω μεσα σχετικο 33 λεπτά πριν, geodimis είπε Η εθνική τράπεζα προσφέρει ένα καινούργιο επενδυτικό αμοιβαίων κεφαλαίων με εγγυημένη απόδοση του μισού κεφαλαίου 15% στη δεκαετία. Για το άλλο μισό προφανώς δε δεσμεύεται. Είναι δυνατόν να θεωρείται αυτή η πρόταση «ασφαλέστερη» από τις υπόλοιπες της αγοράς όπου απλά σου παρουσιάζουν μια θετική απόδοση των τελευταίων 3-4 χρόνων σαν ιστορικό προκειμένου να επενδύσεις; 16 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Τους δανείζεις δηλαδή, 100.000€ (κλειστά) και σου πληρώνουν ένα καφεδάκι την ημέρα, για 10 χρόνια. Κατάλαβα σωστά ; Σου δίνουν 15% / έτος για όλο το κεφάλαιο, αλλά σου εγγυόνται μόνο το μισό κεφάλαιο ? πληρώνουν ανά έτος ή στα 10 έτη?
MauroPaltoudias Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Σου δίνουν 15% / έτος για όλο το κεφάλαιο, αλλά σου εγγυόνται μόνο το μισό κεφάλαιο ? πληρώνουν ανά έτος ή στα 10 έτη? Δεν το γνωρίζω να σας το απαντήσω. Εάν είχαμε τον σύνδεσμο της ΕΤΕ, θα μπορούσα να πω περισσότερα. Με μια σύντομη αναζήτηση πάντως, δεν κατάφερα να τον εντοπίσω. Θα βοηθούσε πολύ, εάν ο κύριος παραπάνω, τον επισύναπτε εδώ για να εξάγουμε και πιο ασφαλή συμπεράσματα. (Πάντως και σύμφωνα με τα όσα κατάλαβα εγώ : 100.000€ / 2 (εγγύηση μισού κεφαλαίου) = 50.000€ x 0.15 = 7.500€ / 10 έτη = 750€ / 365 ημέρες = 2.05€/ημέρα) Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από MauroPaltoudias
paylidis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Πάντως και σύμφωνα με τα όσα κατάλαβα εγώ : 100.000€ / 2 (εγγύηση μισού κεφαλαίου) = 50.000€ x 0.15 = 7.500€ / 10 έτη = 750€ / 365 ημέρες = 2.05€/ημέρα Για 2.05 την ημερα καλυτερα φτιαξτε τα με καμια κοπελα σε καφετερια κ να ειναι τα 100Κ στην ακρη... (για να αγορασετε σπιτι αν παντρευτειτε! )
1comment Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, armagedwnn είπε Οκ κατάλαβα είσαι από αυτούς που βλέπουν το χειρότερο σενάριο. Δεν κατάλαβα όμως το θα μαζέψουν λεφτά να φύγουν, να πάνε που? Στο διάστημα με τον Bezos? Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν έχει πόλεμο φυσικά... Με 100Κ στην άκρη θα κάτσει εδώ να πολεμήσει ή να δει τα πάντα να ρημάζουν; Θα τα μαζέψει να φύγει. Τι πιο φυσιολογικό.
geodimis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 32 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Δεν το γνωρίζω να σας το απαντήσω. Εάν είχαμε τον σύνδεσμο της ΕΤΕ, θα μπορούσα να πω περισσότερα. Με μια σύντομη αναζήτηση πάντως, δεν κατάφερα να τον εντοπίσω. Θα βοηθούσε πολύ, εάν ο κύριος παραπάνω, τον επισύναπτε εδώ για να εξάγουμε και πιο ασφαλή συμπεράσματα. (Πάντως και σύμφωνα με τα όσα κατάλαβα εγώ : 100.000€ / 2 (εγγύηση μισού κεφαλαίου) = 50.000€ x 0.15 = 7.500€ / 10 έτη = 750€ / 365 ημέρες = 2.05€/ημέρα) Τηλεφωνικά μου έγινε η πρόταση επειδή κάπου κάποτε είχα εκφράσει ενδιαφέρον. Ακριβώς αυτό που γράφετε 15% στο μισό κεφάλαιο και στο υπόλοιπο...έχει ο Θεός. Πάντως η γυναίκα μου πέρυσι κλείδωσε ένα δεκάρικο δολάρια σε Α/Κ της EUROBANK, μόλις είδε ότι γράφει ήδη -18% και δε μπορώ να τη συμμαζέψω...υπομονή της λέω του χρόνου θα...γυρίσει ο τροχός 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, paylidis είπε Για 2.05 την ημερα καλυτερα φτιαξτε τα με καμια κοπελα σε καφετερια κ να ειναι τα 100Κ στην ακρη... (για να αγορασετε σπιτι αν παντρευτειτε! ) Παρότι παντρεμένος με παιδιά και εφόσον ισχύουν τα όσα κατανόησα, είναι απλά για να γελάει κανείς ! ... 2 λεπτά πριν, geodimis είπε Τηλεφωνικά μου έγινε η πρόταση επειδή κάπου κάποτε είχα εκφράσει ενδιαφέρον. Ακριβώς αυτό που γράφετε 15% στο μισό κεφάλαιο και στο υπόλοιπο...έχει ο Θεός. Πάντως η γυναίκα μου πέρυσι κλείδωσε ένα δεκάρικο δολάρια σε Α/Κ της EUROBANK, μόλις είδε ότι γράφει ήδη -18% και δε μπορώ να τη συμμαζέψω...υπομονή της λέω του χρόνου θα...γυρίσει ο τροχός Πω, δεν ξεκινήσαμε καλά. Μακάρι να γυρίσει ! Μπορείτε να μας πείτε κάτι παραπάνω επ' αυτού του επενδυτικού Α/Κ ; Κοντολογίς δηλαδή, τους βασικούς όρους (όπως μας αναφέρατε και για την ΕΤΕ). Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από MauroPaltoudias 1
geodimis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Παρότι παντρεμένος με παιδιά και εφόσον ισχύουν τα όσα κατανόησα, είναι απλά για να γελάει κανείς ! ... Πω, δεν ξεκινήσαμε καλά. Μακάρι να γυρίσει ! Δεν έχω καμμία εμπειρία από τέτοια προγράμματα αλλά τη συμβούλεψα αν ποτέ γυρίσει στα λεφτά της να τα ελευθερώσει. Άσε που υπάρχει και ποσό εξαγοράς το οποίο πληρώνεις προφανώς...Σιγά μη γυρίζει τόσο εύκολα στο συν...
MauroPaltoudias Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, geodimis είπε Δεν έχω καμμία εμπειρία από τέτοια προγράμματα αλλά τη συμβούλεψα αν ποτέ γυρίσει στα λεφτά της να τα ελευθερώσει. Άσε που υπάρχει και ποσό εξαγοράς το οποίο πληρώνεις προφανώς...Σιγά μη γυρίζει τόσο εύκολα στο συν... Μου θυμίζει κάτι βραδιές εορταστικές στο Mont Parnes, η στρατηγική (ίδια λογική έχω και εγώ). Την πιέζω να πάρει πίσω τα λεφτά που μπήκε και να πάμε για βρώμικο στα φανάρια του Βλάχου, στον Γιαννάκη 😂 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις