CyanBlue Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 10 ώρες πριν, EuphangeL είπε Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, τι αγοράζεις με 100k στις Κυκλάδες; Δειγματάκι: https://www.realnaxos.com/properties/for-sale-house-130-sq-m-apiranthos-naxos/
BertaJourdan Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, CyanBlue είπε Δειγματάκι: https://www.realnaxos.com/properties/for-sale-house-130-sq-m-apiranthos-naxos/ Δεν κοιταξα και πολυ τις φωτο, αλλα για να το πουλαει αυτος στο νησι και να μην το <<δουλευει>> μονος του, καποιον λακκο εχει η φαβα που λενε.
CyanBlue Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, BertaJourdan είπε Δεν κοιταξα και πολυ τις φωτο, αλλα για να το πουλαει αυτος στο νησι και να μην το <<δουλευει>> μονος του, καποιον λακκο εχει η φαβα που λενε. Αν το έδινε 3 φορές περισσότερο φαντάζομαι δε θα υπήρχε καχυποψία (?!). Υπάρχουν και άνθρωποι που ρευστοποιούν ιδιοκτησίες γιατί έχουν άμεση ανάγκη. Ας μπει και αυτό στα υπ' όψιν. Εγώ, απλά μια γνώμη είπα. Δεν είμαι σύμβουλος επενδύσεων. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2022 από CyanBlue 1
BertaJourdan Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, CyanBlue είπε Αν το έδινε 3 φορές περισσότερο φαντάζομαι δε θα υπήρχε καχυποψία (?!). Υπάρχουν και άνθρωποι που ρευστοποιούν ιδιοκτησίες γιατί έχουν άμεση ανάγκη. Ας μπει και αυτό στα υπ' όψιν. Εγώ, απλά μια γνώμη είπα. Δεν είμαι σύμβουλος επενδύσεων. Αν το εδινε 3 φορες πανω θα γελουσανε και τα τσιμεντολιθα που εχει για τοιχους. 22 ώρες πριν, Errik είπε Επειδή όλοι λένε για ακίνητα, Έχετε δει καθόλου τι ακίνητα παιρνεις με 50Κ ή ακόμα και με 100Κ το 2022 σε μεγάλες πόλεις? Εχετε ιδέα πόσα παραπάνω χρήματα χρειάζονται για να γίνουν ανθρώπινα? Αν κάνω λάθος θα ήθελα να με διαψεύσετε με παράδειγμα. Ενας λογος ειναι οτι πλεον πολλα απο τα <<καλα>> σπιτια τα εχουνε για δικη τους διαμονη. Δεν το πουλανε δηλ. ουτε το νοικιαζουν. Ετσι μειωθηκανε τα σπιτια που ειναι προς διαθεση για πωληση, σε συνδυασμο παντα με την κριση στην οικοδομη. Πολυπλευρο προβλημα που θα ενταθει.
vagos789 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Στις Κυκλαδες με 50Κ παιρνεις ερειπιο δηλαδη οικοπεδο στην ουσια Τα ακινητα εμφανιζονται απο καποιους ως ευκολη επενδυση που σου φερνει ευκολα λεφτα στην τραπεζα,αυτο συνηθως το πιστευουν οσοι δεν εχουν ακινητα και δεν ξερουν τι σημαινει συντηρηση,φοροι,πιστολιασμα,ζημιες κτλ
paylidis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, BertaJourdan είπε Δεν κοιταξα και πολυ τις φωτο, αλλα για να το πουλαει αυτος στο νησι και να μην το <<δουλευει>> μονος του, καποιον λακκο εχει η φαβα που λενε. Δεν υπαρχει λακος... η απειραθος ειναι βουνο η πιο κοντινη παραλια ειναι η μουτσουνα ειναι 11-12 χλμ και δε λεει πολλα. το ακινητο αυτο τουριστικα δεν θα σου δωσει πολλα. Επιπλεον ειναι ενα παραδοσιακο κυκλαδιτικο χωριατοσπιτο (το οποιο προσωπικα βρισκω υπεροχο), για να το φτιαξεις και να προσεκλυεις τους οποιους τουριστες, θελεις τουλαχιστον αλλες 40000 ευρω για πλακα και παλι ειναι μεγαλο ρισκο γιατι δυσκολα θα το επιλεξει ο άλλος για διακοπες μιας και θα τον φανε τα χλμ στους καροδρομους της ναξου... Το χειμώνα προ του κοβιντ (2019) ειχα βοηθησει φιλο και ειχε αγορασει 2 νεοδμητες (2015-16) γκαρσονιερες στη τηνο (μεσα στη χωρα αλλα σχετικα ψηλα) προς 30000 και 35000 € αντιστοιχα (30 τμ ισογειο και 34 τμ σε οροφο). Ηταν σε κτηριο γραφειων και πωλουνταν ως γραφεια κανονικά (πρακτικα το μονο τους μειον ηταν τα πολυ μικρα μπανια αλλα ευτυχως ειχαν ντουζιερα). Εριξε αλλα 5χιλιαρικα συνολο κ επιπλωση και ηλεκτρικά. Τις εχει βαλει σε πλατφορμες ενοικιασης, φετος ξεπατωθηκε εβγαλε κοντα 15000 απο τις δυο (οκ καποια θα ειναι φοροι αλλα αυτο μια η αλλη θα υπηρχε), περσι κ προπερσι ψοφια πραγματα εβγαλε περιπου 4500 το 2020 και 7000 το 2021.... Κοινως εαν συνεχισει ετσι του χρονου θα εχει ηδη κανει τη μια αποσβεση... Διολου ασχημα... Μακαρι να ειχα και εγω λεφτα τότε να επαιρνα τη μια... Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2022 από paylidis 4
gx3n Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Καλή ιδέα και θα ήταν και οι πόλεις που συγκεντρώνουν φοιτητές, πχ Πάτρα. Αγοράζεις επιπλώνεις το έχεις έτοιμο, και 4 χρόνια σίγουρα τα ενοίκια, γιατί ουσιαστικά θα έχεις να κάνεις με γονείς που σπουδάζουν τα παιδιά τους.
healer95 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Πλέον όλοι μιλούν και επενδύουν σε ακίνητα για επένδυση όπως φαίνεται και στη συζήτηση εδώ. Όταν όλοι μιλάνε για την ίδια επιλογή και είναι "κοινό μυστικό", τότε δεν είναι καλή επιλογή. Βέβαια εξαιρέσεις θα υπάρχουν όπως σε όλες τις επενδύσεις, από τα NFTs μέχρι τα ακίνητα. Τα ακίνητα είναι στο μυαλό του κόσμου σαν το λιγότερο effort και μικρότερο ρίσκο. Έτσι μπλέκουν με airbnb και την τρώνε ή με ενοικιάσεις που και αυτό έχει διάφορες παγίδες που τις ανακαλύπτεις στην πορεία δυστυχώς. Οι περισσότεροι θέλουν τον εύκολο δρόμο έχοντας πιάσει και κάποια λεφτά στα χέρια τους, οπότε τους φαίνεται σαν ιδανική επιλογή. Ακόμα και τα ETFs που διαφημίζονται πολύ τελευταία και σου πουλάνε 10% σαν απόδοση σε βάθος εικοσαετίας-τριανταετίας, είναι αρκετά μακροπρόθεσμη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος τα τελευταία 20-30-40 χρόνια που "χρειάζεται" αυτή η μεσοσταθμική απόδοση. Καλό είναι να κάνεις DCA σε κάτι τέτοιο, αλλά να μη βασίζεσαι μόνο σε αυτά. Όλοι οι νέοι "γκουρού" της οικονομίας πλέον μιλάνε για αυτό σαν να είναι η μόνη επιλογή για να βγάλεις λεφτά. Κάτσε περίμενε 20-30-40 χρόνια, βάζε λίγα λεφτά ανά διαστήματα και δε χρειάζεται τίποτα άλλο. Οπότε αν έχεις λεφτά και θες να βγάλεις λεφτά, τι είναι καλύτερο να κάνεις; Ξεβολέψου. Γίνε angel investor σε μια μικρή αλλά υποσχόμενη επιχείρηση που πιστεύεις, άνοιξε μια επιχείρηση που θεωρείς καλή ευκαιρία και έχεις σκοπό να βάλεις προσωπικό χρόνο και τεχνογνωσία, επένδυσε σε εσένα για να μάθεις κάποια δεξιότητα και να πουλάς ακριβότερα τον χρόνο σου ή για να παράξεις κάτι που θα έχει αξία. 3
airtrelomike13 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 7 ώρες πριν, gx3n είπε Το διαμέρισμα είναι μία εξαιρετική ιδέα γιατί θα σου μείνει, αλλά η κατάσταση πλέον δεν είναι όπως ήταν πριν μερικά χρόνια. Ο χ-ψ ενοικιαστής σταδιακά καταστρέφει το σπίτι το οποίο και θα χρειαστεί διορθώσεις όταν φύγει και πριν μπει ο επόμενος. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα είναι καλός ενοικιαστής και θα πληρώνει τα ενοίκια όπως πρέπει. Χρέη που μπορεί να σου αφήσει είναι τα κοινόχρηστα + νερό ( το ρεύμα το βάζει συνήθως ο ενοικιαστής στο όνομα του). Η διαδικασία της έξωσης και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο και στοιχίζει!!! Άσχετα με το αν πληρώνει τα ενοίκια εσύ θα πληρώσεις κανονικά εφορία όταν έρθει η ώρα. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να κάνω μία έξωση, η ενοικιάστρια έχει φτάσει να χρωστάει 10κ+ και με καθυστερεί η τράπεζα γιατί δεν μου δίνουν κινήσεις λογαριασμών για πάνω από 18 μήνες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η κάθε επένδυση μπορεί να βγάλει άπειρα θέματα που δεν έχεις προβλέψει. Αλλά το ακίνητο θα το έχεις για πάντα! Εχεις δικιο σε ολα, αλλα νομιζω οτι στο κομματι της εφοριας, ολοι ιδιοκτητες χρησιμοποιειται μια δικαιολογια για να ανεβαζετε τα ενοικια. Μιλουσα χτες με ενα γνωστο μου και μου ειπε οτι ναι μεν νοικιαζω δυο σπιτια, αλλα τα μισα απο τα ενοικια τα δινω στον ΕΝΦΙΑ και στη συντηρηση των ακινήτων καθως καποια στιγμή ολο και κατι θα χαλασει ενω με τα χρονια χρηζουν ανακαινισης. Το θεμα της συντηρησης ειναι απολυτως κατανοητο, αλλα με τον ΕΝΦΙΑ και τους φορους, προσωπικα αδυνατω να το πιστεψω
paylidis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 8 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Εχεις δικιο σε ολα, αλλα νομιζω οτι στο κομματι της εφοριας, ολοι ιδιοκτητες χρησιμοποιειται μια δικαιολογια για να ανεβαζετε τα ενοικια. Μιλουσα χτες με ενα γνωστο μου και μου ειπε οτι ναι μεν νοικιαζω δυο σπιτια, αλλα τα μισα απο τα ενοικια τα δινω στον ΕΝΦΙΑ και στη συντηρηση των ακινήτων καθως καποια στιγμή ολο και κατι θα χαλασει ενω με τα χρονια χρηζουν ανακαινισης. Το θεμα της συντηρησης ειναι απολυτως κατανοητο, αλλα με τον ΕΝΦΙΑ και τους φορους, προσωπικα αδυνατω να το πιστεψω εφοσον το εισοδημα σου απο τα ενοικια ξεπερνα τις 12000 μετα χοντραινει το πραμα εγω αυτη τη στιγμή ειμαι στη κλιμακα του 35%, βαλε ενφια, βαλε συντηρηση, για πλακα ισχυει το 40% υπο συνθήκες...
airtrelomike13 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, paylidis είπε εφοσον το εισοδημα σου απο τα ενοικια ξεπερνα τις 12000 μετα χοντραινει το πραμα εγω αυτη τη στιγμή ειμαι στη κλιμακα του 35%, βαλε ενφια, βαλε συντηρηση, για πλακα ισχυει το 40% υπο συνθήκες... Εκει ναι. Και αν εχεις και αλλη ακινητη περιουσια ( σπιτια που δεν τα νοκιαζεις γιατι τα χρησιμοποιεις για ιδιοκατοικηση), προφανως και τα εξοδα ανεβαινουν. Αλλα δυστυχως να ξερεις, υπαρχει αρκετος κοσμος στις επαρχιες κυρίως, που τα νοικιάζει χωρις μισθωτήριο, ή τα νοικιαζει χωρις μισθωτηριο και γραφει αλλο ποσο πανω και τα υπολοιπτα παιρνει στο χερι. Βεβαια εκει, ανα πασα στιγμη ο αλλος μπορει να φυγει και να μη παρεις ποτε τα ενοικια σου. Χώρια τους λογαριασμους που ειναι στο ονομα σου και θα μεινουν και αυτοι ως χρεη.
iml Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Εκει ναι. Και αν εχεις και αλλη ακινητη περιουσια ( σπιτια που δεν τα νοκιαζεις γιατι τα χρησιμοποιεις για ιδιοκατοικηση), προφανως και τα εξοδα ανεβαινουν. Αλλα δυστυχως να ξερεις, υπαρχει αρκετος κοσμος στις επαρχιες κυρίως, που τα νοικιάζει χωρις μισθωτήριο, ή τα νοικιαζει χωρις μισθωτηριο και γραφει αλλο ποσο πανω και τα υπολοιπτα παιρνει στο χερι. Βεβαια εκει, ανα πασα στιγμη ο αλλος μπορει να φυγει και να μη παρεις ποτε τα ενοικια σου. Χώρια τους λογαριασμους που ειναι στο ονομα σου και θα μεινουν και αυτοι ως χρεη. Αυτοί που θεωρούν όμως τους εαυτούς τους αρκετά "έξυπνους" ωστε να κρύβουν ποσά από τα μισθώματα και να τα παίρνουν μαύρα, ας είναι προετοιμασμένοι να βρεθεί στο δρόμο τους κάποιος "εξυπνότερος" που θα τους τη φορέσει. Εδώ είμαστε να τα διαβάζουμε 😉 Η σωστότερη επένδυση είναι στις ικανότητες σου. Δες τι κάνεις καλά-διαφορετικά, αν έχει ζήτηση, και επένδυσε σε αυτό. Προϋποθέτει γνώση κάποιου αντικειμένου, και προσωπική απασχόληση. Όλα τα άλλα έχουν μεγαλύτερο ρίσκο ή μικρότερη απόδοση. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2022 από iml 4
paylidis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Εκει ναι. Και αν εχεις και αλλη ακινητη περιουσια ( σπιτια που δεν τα νοκιαζεις γιατι τα χρησιμοποιεις για ιδιοκατοικηση), προφανως και τα εξοδα ανεβαινουν. Αλλα δυστυχως να ξερεις, υπαρχει αρκετος κοσμος στις επαρχιες κυρίως, που τα νοικιάζει χωρις μισθωτήριο, ή τα νοικιαζει χωρις μισθωτηριο και γραφει αλλο ποσο πανω και τα υπολοιπτα παιρνει στο χερι. Βεβαια εκει, ανα πασα στιγμη ο αλλος μπορει να φυγει και να μη παρεις ποτε τα ενοικια σου. Χώρια τους λογαριασμους που ειναι στο ονομα σου και θα μεινουν και αυτοι ως χρεη. Αυτά είναι άπατες. Με απατεώνες να μη συνεργάζεστε. το πιο γελοίο είναι ότι προσωπικα εισπράττω ενοίκια και πληρώνω ενοίκιο κ φορολογούμαι και για τα δυο
gx3n Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Εχεις δικιο σε ολα, αλλα νομιζω οτι στο κομματι της εφοριας, ολοι ιδιοκτητες χρησιμοποιειται μια δικαιολογια για να ανεβαζετε τα ενοικια. Μιλουσα χτες με ενα γνωστο μου και μου ειπε οτι ναι μεν νοικιαζω δυο σπιτια, αλλα τα μισα απο τα ενοικια τα δινω στον ΕΝΦΙΑ και στη συντηρηση των ακινήτων καθως καποια στιγμή ολο και κατι θα χαλασει ενω με τα χρονια χρηζουν ανακαινισης. Το θεμα της συντηρησης ειναι απολυτως κατανοητο, αλλα με τον ΕΝΦΙΑ και τους φορους, προσωπικα αδυνατω να το πιστεψω όλα παίζουν από όλες τις πλευρές. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι η μητέρα μου με μία σύνταξη και ένα ενοίκιο από τα 12 ενοίκια το χρόνο δίνει τα 2 στην εφορία για φόρο εισοδήματος. Το ΕΝΦΙΑ είναι 1/3 περίπου άρα της μένουν 9 και 2/3 καθόλου άσχημα overall . Βέβαια τώρα έχουμε Οκτώβριο και έχει εισπράξει 5 ενοίκια και όχι 10! Εκεί ξεκινούν τα προβλήματα... 1
airtrelomike13 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, gx3n είπε όλα παίζουν από όλες τις πλευρές. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι η μητέρα μου με μία σύνταξη και ένα ενοίκιο από τα 12 ενοίκια το χρόνο δίνει τα 2 στην εφορία για φόρο εισοδήματος. Το ΕΝΦΙΑ είναι 1/3 περίπου άρα της μένουν 9 και 2/3 καθόλου άσχημα overall . Βέβαια τώρα έχουμε Οκτώβριο και έχει εισπράξει 5 ενοίκια και όχι 10! Εκεί ξεκινούν τα προβλήματα... Α καλά εντάξει, της γυναίκας της μένουν 9 ενοίκια, αλλά μη νομίζεις σε βαθος χρόνου μακροπρόθεσμα, θα δώσει αρκετά εξ αυτών ( από αυτά που έλαβε ως ετησια) για να φτιάξει το σπίτι κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις