Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, freelove είπε

+1 συμβουλή για nexo.

Βάζεις 100κ και έχεις 10κ το χρόνο 

-1 συμβουλη για nexo.

• Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TheSubZ3r0 είπε

Όταν μιλάμε για ευκαιρία γενικά στην Ελλάδα εννοούμε κοψοχρονια; (Δεν το λέω σε καμία περίπτωση επί προσωπικού εννοώ ότι είναι στο αίμα μας ως Έλληνες να σκεφτόμαστε έτσι θεωρώ) Ή με βάση τους υπολογισμούς και τις αναλύσεις του καθενός να αποτελεί μια συμφέρουσα και κερδοφόρα επένδυση ;

Καλησπερα, επειδη ετυχε και ειδα το ποστ σου.

Εσυ αν ηθελες να αγορασεις ενα διαμερισμα θα εδινες για 57 τ.μ 80.000 ευρω ζεστα στο χερι?

φιλικα ρωταω.

Αυτο το ευρω ειναι πολυ για αυτον που το δινει και λιγο για αυτον που το παιρνει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, BertaJourdan είπε

Καλησπερα, επειδη ετυχε και ειδα το ποστ σου.

Εσυ αν ηθελες να αγορασεις ενα διαμερισμα θα εδινες για 57 τ.μ 80.000 ευρω ζεστα στο χερι?

φιλικα ρωταω.

Αυτο το ευρω ειναι πολυ για αυτον που το δινει και λιγο για αυτον που το παιρνει.

Δεν ξέρω αν θα έδινα 80 ,θα τα έδινα εάν μου άρεσε η θέση του  εάν ήμουν καλά οικονομικά εάν το ήθελα για εκμετάλλευση και του έκανα μια μικρή ανακαίνιση  εάν 1000 εάν ,θα έδινα όμως 70-75 και όχι 35 και 40 και 50 λες και είναι ισόγειο με υγρασιες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο στην πλατεία Βάθης να το πάρω κοψοχρονια 

Επεξ/σία από TheSubZ3r0
  • Thanks 1
Δημοσ.

αγορά και ανακαίνιση συμφέρει μόνο αν είσαι εργολάβος .

όταν δίνεις λεφτά σε ενδιάμεσους ανεβαίνει πολύ το κόστος των επισκευών πόσο μάλλον με τις σημερινές τιμές των δομικών υλικών.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, TheSubZ3r0 είπε

Δεν ξέρω αν θα έδινα 80 ,θα τα έδινα εάν μου άρεσε η θέση του  εάν ήμουν καλά οικονομικά εάν το ήθελα για εκμετάλλευση και του έκανα μια μικρή ανακαίνιση  εάν 1000 εάν ,θα έδινα όμως 70-75 και όχι 35 και 40 και 50 λες και είναι ισόγειο με υγρασιες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο στην πλατεία Βάθης να το πάρω κοψοχρονια 

Για 57 τ.μ ειναι ισως πολλα για Καλλιθεα.

Θυμαμαι οταν εμενα παλια στην Δημοσθενους με Αθηνας και αργοτερα Δημοσθενους με Κατσωνη χαμηλα, στις καλες εποχες δεν κανανε τοσο τα μικρα. Μπορει βεβαια και να θυμαμαι λαθος.

Επεξ/σία από BertaJourdan
  • Like 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BertaJourdan είπε

Για 57 τ.μ ειναι ισως πολλα για Καλλιθεα.

Θυμαμαι οταν εμενα παλια στην Δημοσθενους με Αθηνας και αργοτερα Δημοσθενους με Κατσωνη χαμηλα, στις καλες εποχες δεν κανανε τοσο τα μικρα. Μπορει βεβαια και να θυμαμαι λαθος.

Αθηνάς 43-49 είναι το σπίτι κοίτα μικρός που είναι ο κόσμος αλλά  1300-1.500 το τμ το θεωρώ τίμιο ούτε χώμα ούτε παράλογη  υπεραξία 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, TheSubZ3r0 είπε

Αθηνάς 43-49 είναι το σπίτι κοίτα μικρός που είναι ο κόσμος αλλά  1300-1.500 το τμ το θεωρώ τίμιο ούτε χώμα ούτε παράλογη  υπεραξία 

Εσυ να το δωσεις οσο πιστευεις οτι κανει.

Σαν πωλητης θες την καλυτερη δυνατη τιμη.

Ο αγοραστης ας κοιταξει το συμφερον μονος του.

....

Τι μου θυμισες τωρα.

Μιλαμε για εποχες πριν χτιστει ο παλιος Ιπποδρομος.

Πηγαινα για τζοκινγκ εκει.

• Like 1
Δημοσ.

αν βρεις οικοπεδο για παρκινγκ ουτε ανακαινησεις ουτε τιποτα

σπιτι θελει χρημα συνεχεια αν το νοικιαζεις

αν μπορεις να παρεις γη κοντα σε δικτυο ΔΕΗ υπαρχουν εταιρειες που τα νοικιαζουν για 15-20 και εχεις σταθερο εισοδημα

ο Εβραιος λεει επενδυση μονο σε χωμα.....

• Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, paylidis είπε

ακινητα, ευκολο σιγουρο, αποτελεσματικο...

και οπως ειπωθηκε αποδόσεις πανω απο 15% ειναι ρεαλιστικότατες πλεον... 

Για εμενα αποδοσεις 5-6-7% δεν εχουν νοημα, ιδανικα μια επενδυση (οτι κ αν ειναι αυτο) πρεπει να την εχεις αποσβεσει μαξ στην επταετία (ετσι λειτουργώ εγω τουλαχιστον απλα κυνηγαω συνηθως τη πενταετια)

Απόσβεση στην επταετία (πόσο μάλλον στην πενταετία) προϋποθέτει ρίσκο, ή  μεγάλη ευκαιρία. Σίγουρα μπορεί να σου κάτσει και να την βρεις, αλλά όχι συστηματικά.

• Like 2
Δημοσ.

15% απόδοση σε ακίνητο και απόσβεση στην επταετία είναι απο κάποια αγγελία στο fb για εγγυημένο εισόδημα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου 😀: Αγορά ή ενοικίαση - για εκμετάλλευση - μικρού ακινήτου σε τουριστικό νησί (Κυκλάδες). Πάει "τρένο" και αν δεν αλλάξει κάτι θα συνεχίσει το τρένο να τρέχει. Σε περίπτωση που γίνει αγορά, το ακίνητο παραμένει επένδυση που μπορεί να ρευστοποιήσει κανείς πολύ πιο εύκολα από οπουδήποτε αλλού.

Επεξ/σία από CyanBlue
  • Like 3
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, CyanBlue είπε

μικρού ακινήτου σε τουριστικό νησί (Κυκλάδες)

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, τι αγοράζεις με 100k στις Κυκλάδες;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ObeyWario! είπε

Αγοράζεις μια γκαρσονιέρα 30τμ 20ετίας πες 1,600/τμ με 50000Ε το νοικιάζεις 250Ε/μήνα 3000Ε/χρόνο  στα είκοσι χρόνια 60000Ε έχεις κάνει απόσβεση αν πεις πως θα δώσεις 10000Ε φόρους/ζημιές/ χάνεις και κάποιο ενοίκιο για οποιοδήποτε λόγο

Δεν φθάνουν... με τα σημερινά δεδομένα 9.000 (60.000 Χ 15%) είναι μόνο ο φόρος.... βάλε ΕΝΦΙΑ, βάλε και τα υπόλοιπα, πάμε τουλάχιστον στα διπλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, epp είπε

το 1994 ο πληθωρισμος επισημως ηταν 10.8 % , ........................Ομως, τα επιτοκια δανεισμου το 1994 ηταν κ 32-34% , οποτε καμια συγκριση δεν ειναι δυνατη.

Σημερα ειναι επισημως 12.1% (στη πραγματικοτητα πολυ πιο πανω, οπως λενε καποιοι αναλυτες). Για καταθεσεις μιλαμε και για το κερδος που θα παρεις απ το κεφαλαιο σου ενω απλα θα καθεσαι, οχι για δανεισμο.

17 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

και του δανεισμού στο 30% ,

και τι σημαινει αυτο? λεμε στον καταθετη/κεφαλαιουχο "φιλε μπορει μεν να εχουμε πληθωρισμο σαν της εποχης της δραχμης, αλλα κανε προθεσμιακη με 0.02% διοτι ειναι χαμηλο το επιτοκιο δανεισμου"? 😄

Επεξ/σία από rus
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...