leoy Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Βρες ακινητο fixer upper οπως λενε και στο αμερικα, φτιαξτο, πουλα το, repeat. Αυτο θα εκανα αν ειχα χρημα (100κ) αλλα και χρόνο να το τρεξεις. Αν δεν εχεις χρονο τοτε προς νοικι και ακινητο. Επενδυσεις σε μετοχες/εταιριες/startups κλπ τωρα σε τετοιο μακροοικονομικο κλιμα ειναι ρισκο μεγάλο. Βεβαια τα ρισκα πληρωνουν τους τολμηρους! Αδειες ταξι + οπαπ , ακουγεται τοσο παλιο σε εναν αιωνα που τρέχει με χιλια και πρεπει διαρκως να προσαρμοζεσαι στα νεα δεδομενα.
TheSubZ3r0 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Όσον αφορά τα ακίνητα όπως λέτε εγώ πωλω ένα αξιοπρεπεστατο διαμέρισμα 57τμ στην Καλλιθέα περί τα 80.000 euro το οποίο υπάρχει και στις αγγελίες μου ,το λέω γιατί η τιμή είναι τιμιότατη και παρολα αυτά οι επενδυτές κοιτούν να αγοράσουν σε εξευτελιστηκα χαμηλές τιμές με 800-1000 το τμ. (δεν το συζητώ για να επίσπευση την πώληση μου απλά ως παράδειγμα) 3
trelas007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Κάθε μέρα που παραμένουν 50κ-100κ σε λογ/σμους τραπεζών με επιτόκια 0,01% ουσιαστικά κάθε μέρα χάνεις χρήματα. 1€ που ειχες χτες στην τσέπη σημέρα αξιζει λιγότερο. Μην αναφέρουμε ποσο έχασε το € έναντι του $ 1 ακίνητο που ειχες χτες στην κατοχη σου σήμερα αξιζει περισσότερο. Αναφορικά με κρυπτο και NFT και λοιπά Pokemon, κατανοώ οτι μερικοί έγιναν εκατομμυριούχοι αλλα οι περισσότεροι (όπως παντού άλλωστε) απλώς πλήρωσαν τα δίδακτρα. Ενστερνίζονται πλήρως την άποψη του bill gates oτι τα κρύπτος βασίζονται στην θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου. , ωστόσο Cash is King. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 20 ώρες πριν, Manos901 είπε Καλησπέρα, Έχω στην άκρη κάποιες αποταμιεσεις από την δουλειά μου και θα ήθελα να τα επένδυσω με σκοπό καταρχήν το μηνιαίο εισόδημα. Με ενδιαφέρει μια επένδυση με πάνω από 5% το χρόνο και έχω ξεχωρίσει τις περιπτώσεις: 1. Ακίνητο για ενοίκιο 2. Άδεια ταξί με σκοπό την ενοικίαση 3. Άδεια οπαπ απλά και μόνο για ενοικίαση Ποια είναι η γνώμη σας; ποια επένδυση έχει το μικρότερο ρίσκο και όσο δυνατόν καλύτερο κέρδος; Εγω απλά θα κρατούσα τα λεφτα στην τράπεζα για ωρα ανάγκης και θα συνέχιζα να αποταμιευω η να ξοδεύω. Τωρα συγκριτικά με αυτά τα τρια. Αγορα καμιας γκαρσονιέρας για ενοικίαση ή κανενα κατάστημα για ενοικίαση. 1
Nauths Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Καταστήματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με τα οικιστικά ακίνητα.
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 8 ώρες πριν, Pokemon640 είπε Επένδυσε σε ακίνητο, και αν έχεις ρέστα, επένδυση σε προθεσμιακό του εξωτερικού (πχ Αμερική, έχει 3% απόδοση όπως η freedom24). Είναι καλή συμβουλή να υπάρχει μια "καβάντζα" σε ξένη τράπεζα, καθώς εδώ είχαμε και προηγούμενα στο παρελθόν με πληρωμές από/προς τα έξω. Το θεμα ειναι βέβαια πως θα ανοίξεις λογαριασμό σε ξένη τράπεζα.... Όσο κι αν έψαξα πριν χρόνια, θέλουν είτε επενδυτικό λογαριασμό, δηλαδή να είσαι νομικό πρόσωπο εκεί, είτε να μένεις ο ίδιος στην χώρα που βρίσκεται η τράπεζα.
vagos789 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Αμερικη δεν ανοιγεις λογαριασμο αν δεν εισαι κατοικος εκει ή πολιτης ΗΠΑ Αλλιως υπαρχουν πολυ ωραια προιοντα με ελαχιστο ρισκο και αρκετα υψηλη αποδοση (treasuries συνδεδεμενα με τον πληθωρισμο)
enrique19 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Ακινητο τι το συζητας..το ξερεις και εσυ αυτο απλα το θεμα ειναι βρεις ευκαρια και ειναι θεμα τυχης.
TheSubZ3r0 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, enrique19 είπε Ακινητο τι το συζητας..το ξερεις και εσυ αυτο απλα το θεμα ειναι βρεις ευκαρια και ειναι θεμα τυχης. Όταν μιλάμε για ευκαιρία γενικά στην Ελλάδα εννοούμε κοψοχρονια; (Δεν το λέω σε καμία περίπτωση επί προσωπικού εννοώ ότι είναι στο αίμα μας ως Έλληνες να σκεφτόμαστε έτσι θεωρώ) Ή με βάση τους υπολογισμούς και τις αναλύσεις του καθενός να αποτελεί μια συμφέρουσα και κερδοφόρα επένδυση ;
Pokemon640 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Το θεμα ειναι βέβαια πως θα ανοίξεις λογαριασμό σε ξένη τράπεζα.... Όσο κι αν έψαξα πριν χρόνια, θέλουν είτε επενδυτικό λογαριασμό, δηλαδή να είσαι νομικό πρόσωπο εκεί, είτε να μένεις ο ίδιος στην χώρα που βρίσκεται η τράπεζα. Η ποιο γνωστή που την ξέρουν και οι πέτρες είναι το PayPal. Ανοίγεις εύκολα λογαριασμό από όπου και αν είσαι με KYC (λογαριασμό κοινής ωφέλειας, ταυτότητα, φορολογική δήλωση).
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε Η ποιο γνωστή που την ξέρουν και οι πέτρες είναι το PayPal. Ανοίγεις εύκολα λογαριασμό από όπου και αν είσαι με KYC (λογαριασμό κοινής ωφέλειας, ταυτότητα, φορολογική δήλωση). PayPal, revolut, N26 κτλ, φυσικά και τα. ξέρω. Σε αυτά όμως δεν μπορείς να μεταφέρεις με ασφάλεια όλες τις καταθέσεις σου που έχεις σε μετρητα, είναι κυρίως για αγορές, έχει αναφερθεί εδώ από μέλη πως αν μεταφέρεις μεγάλα ποσά τότε μπορεί να σου κλειδώσουν τον λογαριασμό. Εκτός αν κάνω λάθος.
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Μια ακόμα ιδέα που την ανέφερε και άλλος συμφορουμιτης. S&P500 με ετήσια απόδοση 10% μεσοσταθμικά, αρκεί να μην τρομοκρατηθείς και τα τραβήξεις σε περιόδους που μπορεί να παρουσιάσει πτώση. 0% φορολογία λόγω UCITS. Δεν ασχολείσαι με τίποτα, δεν ακουμπάς τίποτα. Δε μπορώ να φανταστώ πιο εγγυημένη επένδυση από το να βάλεις τα λεφτά σου στις 500 μεγαλύτερες εταιρίες των ΗΠΑ. Προσωπική άποψη και όχι επενδυτική συμβουλή. 4 2
Doubt Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, trelas007 είπε Αναφορικά με κρυπτο και NFT και λοιπά Pokemon, κατανοώ οτι μερικοί έγιναν εκατομμυριούχοι αλλα οι περισσότεροι (όπως παντού άλλωστε) απλώς πλήρωσαν τα δίδακτρα. Ενστερνίζονται πλήρως την άποψη του bill gates oτι τα κρύπτος βασίζονται στην θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου Για τα NFT ήταν "η θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου", τα οποία έχουν ήδη καταρρεύσει. Παρόλαυτα θα συμφωνήσω, όχι αγορά crypto, όχι επένδυση ευρώ με απόδοση σε crypto. Τα έχω δοκιμάσει και τα 2, δεν μιλάω θεωρητικά. Το να δώσω το ποσό ενός καφέ/εβδομάδα για να πάρω bitcoin, δεν το βλέπω μεμπτό, αλλά δεν είναι και επένδυση άξια λόγου. 2
Pokemon640 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Σε αυτά όμως δεν μπορείς να μεταφέρεις με ασφάλεια όλες τις καταθέσεις σου που έχεις σε μετρητα, είναι κυρίως για αγορές, έχει αναφερθεί εδώ από μέλη πως αν μεταφέρεις μεγάλα ποσά τότε μπορεί να σου κλειδώσουν τον λογαριασμό. Εκτός αν κάνω λάθος. Αν είσαι business account δεν έχεις όριο, σε verified account (ατομικό) νομίζω είναι έως 15.000€ το χρόνο, μπορείς να ζητήσεις αύξηση ορίων αν δεν σε καλύπτει. Εμένα δεν μου έχει χρειαστεί, μέχρι 14.000€ το πολύ το είχα φτάσει πέρσι. 1
freelove Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 19 ώρες πριν, gbras είπε Οι μετοχες ειναι αρκετα χαμηλα το ιδιο και τα crypto. Επενδυσε ενα μερος των χρηματων εκει. Μεσω etoro ενα παραδειγμα. Η nexo δινει 10% στις καταθεσεις σου αρκει να εχεις το 10% του ποσου σε δικο της crypto (NEXO). Φυσικα τα παραπανω δεν εχουν εγγυηση οτι δεν θα χασεις χρηματα. +1 συμβουλή για nexo. Βάζεις 100κ και έχεις 10κ το χρόνο
Προτεινόμενες αναρτήσεις