Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, 1comment είπε

Ποιος είπε μην το λέτε; 

13 ώρες πριν, Doubt είπε

Σταματήστε να γράφετε για πόλεμο και σταματήστε και να το σκέφτεστε.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Έτσι όπως τα λες γενικά εσένα σε βοηθάει ο πληθωρισμός, αλλά τις αποταμιεύσεις σου δεν τις βοηθάει.

Για παράδειγμα αν εσύ έχεις ένα χ κεφάλαιο είναι καλύτερο να το επενδύσεις στα προϊόντα που πουλάς πριν ανέβουν πολύ οι τιμές, με αποτέλεσμα να σου φέρουν περισσότερο κέρδος ή να σε κάνουν πολύ πιο ανταγωνιστικό προσφέροντας πάλι κέρδος. Αν τα έχεις στην τράπεζα απλά θα έχουν μικρότερη αξία γιατί μεθαύριο θα αγοράσεις λιγότερο προϊον.

Αυτό ακριβώς κάνω γενικά. Πάντα προσπαθώ να επενδύω τα χρήματα στη δουλειά, να γυρνούν δηλαδή εκεί που προήλθαν. Δεν ξέρω αν με βοηθάει ο πληθωρισμός ή με βοήθησαν οι συγκυρίες όπως το κλείσιμο ανταγωνιστών κλπ, σίγουρα μακροπρόθεσμα θα έχω κι εγώ πρόβλημα γιατί ο κόσμος θα δώσει προτεραιότητα στα είδη πρώτης ανάγκης αν δεν του περισσεύουν. Έχω πετύχει και πολύ κακές εμπορικά χρονιές (14-16) και πλέον θέλω να προνοώ ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω αν ξαναέρθουν. Πάντως δεν είμαι αισιόδοξος για το άμεσο μέλλον γι αυτό και στο φίλο δεν θα πρότεινα καμία επένδυση με αυτά τα λεφτά. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, 1comment είπε

Αυτό ακριβώς κάνω γενικά. Πάντα προσπαθώ να επενδύω τα χρήματα στη δουλειά, να γυρνούν δηλαδή εκεί που προήλθαν. Δεν ξέρω αν με βοηθάει ο πληθωρισμός ή με βοήθησαν οι συγκυρίες όπως το κλείσιμο ανταγωνιστών κλπ, σίγουρα μακροπρόθεσμα θα έχω κι εγώ πρόβλημα γιατί ο κόσμος θα δώσει προτεραιότητα στα είδη πρώτης ανάγκης αν δεν του περισσεύουν. Έχω πετύχει και πολύ κακές εμπορικά χρονιές (14-16) και πλέον θέλω να προνοώ ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω αν ξαναέρθουν. Πάντως δεν είμαι αισιόδοξος για το άμεσο μέλλον γι αυτό και στο φίλο δεν θα πρότεινα καμία επένδυση με αυτά τα λεφτά. 

Γενικά ο πληθωρισμός πάνω από ένα σημείο δεν είναι υγιής με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα. 

Όταν είσαι μισθωτός και το μόνο σου εισόδημα είναι οι μισθοί δεν μπορείς να επενδύσεις κάπου αλλού εκτός του εαυτού σου για μεγαλύτερο εισόδημα. Οπότε αν έχεις κάποιες οικονομίες καλό είναι να βλέπεις πιθανά έξτρα εισοδήματα μέσω επενδύσεων. Δεν επενδύεις ποτέ το ποσό που είναι για έκτακτες ανάγκες κτλ (μαξιλαράκι ασφαλείας λέγεται) και πρέπει να είναι από 6-12 μισθούς. Βέβαια ο TS εδώ αυτό που ζητάει δεν γίνεται και 5% απόδοση και όχι ρίσκο. 

Αυτό είναι μια προσωπική επιλογή βέβαια να επενδύσεις τα χρήματα σου και που θα τα ρίξεις. Να έχεις γνώση και να μην επηρεάζεσαι με το συναίσθημα βλέποντας το σαν τζόγο. Ο καθένας με τις ανάγκες του και τι σκοπό έχει κρίνει δεν θα πάρει απάντηση από ένα φόρουμ.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

1. Είναι εκτός θέματος.

2. Δικαίωμα μου να μη θέλω να δηλητηριάζω τη ζωή μου.

3. Όσοι πιστοί ανοίξτε άλλο θέμα, οικονομία και πόλεμος.

6 λεπτά πριν, Lesma είπε

Για την ώρα: μετρητά,  χρυσό, btc, ασήμι.  

2 στα 4 είναι άκυρα.

---------------------------------

Έχω revolut και υπάρχει επιλογή για επένδυση σε χρυσό/ασήμι. Δεν μπορώ να εκτιμήσω όμως την προμήθεια που έχει, αξίζει ή όχι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Bitbit είπε

τώρα αυτό τι το ήθελες;

Mόνο το btc έχει τις πιθανότητες να είναι commodity σε περιβάλλον crypto. Μόνο γι αυτό το λόγο.

Σιγουριά δεν υπάρχει πουθενά.

Και μετρητά μπορούν να πληθωρίσουν και χρυσό -ασήμι (φυσική μορφή εννοώ πάντα) να κατάσχουν, τίποτα δεν είναι εντελώς safe.

Aπλά πας λίγο και σε crypto και κάνεις διακράτηση εννοείται μπας και γίνει κάτι καλό σ αυτό το περιβάλλον. 

@Doubt,

Η αβεβαιότητα για τα πάντα είναι τεράστια για να τα χαρακτηρίζεις είτε σίγουρα είτε άκυρα.

Επεξ/σία από Lesma
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Lesma είπε

Η αβεβαιότητα για τα πάντα είναι τεράστια για να τα χαρακτηρίζεις είτε σίγουρα είτε άκυρα.

Μετρητά είναι εξ ορισμού εκτός παιχνιδιού, όταν μιλάμε για πληθωρισμό.

Όταν το χρήμα χάνει την αξία του, δεν κρατάς.. χρήμα.

Το BTC είχε χάσει τα 2/3 της αξίας του σε 6 μήνες. Όποιος νομίζει πως αντέχει τέτοιου είδους κίνδυνο απώλειας, ας κοπιάσει.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Doubt είπε

Μετρητά είναι εξ ορισμού εκτός παιχνιδιού, όταν μιλάμε για πληθωρισμό.

Όταν το χρήμα χάνει την αξία του, δεν κρατάς.. χρήμα.

Το BTC είχε χάσει τα 2/3 της αξίας του σε 6 μήνες. Όποιος νομίζει πως αντέχει τέτοιου είδους κίνδυνο απώλειας, ας κοπιάσει.

Σε τέτοιου είδους επενδύσεις καλό είναι να "ξεχνάς" το ποσό που βάζεις (όπως γράφτηκε να είναι ποσό "εκτός μαξιλαριού ασφαλείας"). Το αν έχασε τα 2/3 της αξίας του δεν αποκλείει να κερδίσει στο μέλλον επιπλέον 2/3 ή από την αρχική του αξίας όπως και φυσικά το να χάσει περαιτέρω αξία...

Τζόγος είναι για αυτό και θεωρώ ότι δνε πρέπει να βασίζεσαι σε ποσά που "επενδύεις" εκεί..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, geodimis είπε

Τζόγος είναι

Χωρίς πολλά πολλά.. έτσι είναι, γιαυτό δεν το βάζω στις προτεινόμενες επιλογές.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/10/2022 στις 11:26 ΠΜ, Doubt είπε

Δεν υπάρχει κανένα λάθος λογικής.

Όταν αγοράσεις ακίνητο, τα χρήματα σου τα παίρνει ο πωλητής, ο οποίος αν τα αξιοποιήσει σωστά μπορεί να βγάλει πολύ περισσότερα από τον αγοραστή/επενδυτή.

Πολλοί για αυτό το λόγο πουλάνε, πχ για να ξεκινήσουν μια επιχείρηση.

Τα έχεις μπερδεμένα φίλε μου, μείνε μακρυά από ακίνητα δεν είναι για εσένα (και ανεβάζεις και τις τιμές για τους υπόλοιπους)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε

Τα έχεις μπερδεμένα φίλε μου, μείνε μακρυά από ακίνητα δεν είναι για εσένα (και ανεβάζεις και τις τιμές για τους υπόλοιπους)

Συμβουλές πάντως δεν ζήτησα. Καλή συνέχεια.

2 ώρες πριν, elmajiko είπε

btc only, case closed

Καθένας κάνει τις επιλογές του. 

50.000 σε btc, μόνο αν τα είχα κλέψει..

και πάλι όμως..

μπα..

Επεξ/σία από Doubt
Δημοσ.
Στις 3/10/2022 στις 12:53 ΠΜ, Allan-Wake είπε

Το ποσό είναι μικρό.

Εγώ λέω να επενδύσεις στον εαυτό σου. Κάνε ταξίδια, μεταπτυχιακό, νέα σχέση και δώρο σε αυτήν, νέο αμάξι, ανακαίνιση του σπιτιού σου.

απο τις καλύτερες συμβουλές που έχω ακούσει εδω μέσα...

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...