Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Maurikycli είπε

Μα, αυτό εννοώ κι εγώ. Δεν πρέπει να είναι μπίζνα ούτε γκόλντεν βίζα

Ας είναι και μπίζνα, όχι αφορολόγητη όμως.

• Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Camal είπε

Εγώ θα έλεγα τα εξής:

1. αγορά χρυσού
  2. φωτοβολταικό πάρκο
  3. αγορά ακινήτου σε προσφορά - ανακαίνιση - πώληση

Φίλος πρόσφατα βρήκε διαμέρισμα με 25κ . Έδωσε άλλα 25κ για μεταβίβαση και ανακαίνηση. Το πούλησε 60κ την επόμενη μέρα. Έβγαλε 10κ σε 2 μήνες. Τώρα ψάχνει για άλλο.

Αυτό δεν φορολογείται σαν κέρδος... Αν το πωλήσεις μέσα σε Χ χρόνια; Δεν τα ξέρω και καλά αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Τρίτον απάντησα σε εσένα ότι εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού η λογική να τα κρατήσεις σε ρευστό (χρήματα που δεν χρειάζεσαι άμεσα +έκτακτες ανάγκες) είναι η χειρότερη από όλες. Όπως πολλοί μπερδεύουν εδώ όταν υπάρχει πληθωρισμός τα μεγαλύτερα καταφύγεια είναι ο χρυσός και η ακίνητη περιουσία. Δεν βάζεις τα χρήματα σου για να κερδίσεις κάτι αλλά για να έχουν και σε τρία χρόνια την ίδια αξία.

Ο πληθωρισμός μπορεί να μην είναι εδώ σε 3 χρόνια, δεν το ξέρεις σίγουρα. Άρα, γιατί τα μετρητά να χάσουν την αξία τους;  Ξεχνάς και το ενδεχόμενο πολέμου (το ξαναλέω) όπου ο καθένας θα κοιτάξει να φύγει για όσο θα μπορεί (δεν θα κλείσουν τα αεροδρόμια εν μία νυκτί, ούτε και θα κληθούν όλοι σε μερική επιστράτευση) και προφανώς να πάρει ό,τι μπορεί μαζί του. Όσα περισσότερα πάρει, τόσο καλύτερα θα ζήσει σε μια ξένη χώρα που δεν θα έχει πηγή εσόδων για το διάστημα που εδώ θα γίνεται Ουκρανία. Δεδομένου ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να ξεκινήσει πόλεμος, προσωπικά από αυτό θα έκρινα οποιαδήποτε επένδυση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, atpanos είπε

Αυτό δεν φορολογείται σαν κέρδος... Αν το πωλήσεις μέσα σε Χ χρόνια; Δεν τα ξέρω και καλά αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει;

Εφόσον μιλάμε για μετρητά πάντα, το αγοράζει δηλωμένο 25.000€ (όσο κ η αντικειμενική του) και το πουλάει 50.000€ αλλά το δηλώνει 25.000€. Πανεύκολο. 

Εκτός του ότι γλιτώνει τους φόρους, γλιτώνει κ έξοδα μεταβίβασης / δικηγόρους / συμβολαιογράφους κλπ

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, 1comment είπε

Ξεχνάς και το ενδεχόμενο πολέμου (το ξαναλέω) όπου ο καθένας θα κοιτάξει να φύγει για όσο θα μπορεί (δεν θα κλείσουν τα αεροδρόμια εν μία νυκτί, ούτε και θα κληθούν όλοι σε μερική επιστράτευση) και προφανώς να πάρει ό,τι μπορεί μαζί του.

Θα φυγει να παει που? Υπαρχουν χωρες που μας περιμενουν? Θα εχει λεφτα για να πληρωνει ξενοδοχεια κλπ? Και θα παρει και συμπραγκαλα μαζι του?

Και υποθετω οτι γνωριζεις τις συνεπειες αν κηρυχτεις λιποτακτης.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
11 ώρες πριν, 1comment είπε

Ο πληθωρισμός μπορεί να μην είναι εδώ σε 3 χρόνια, δεν το ξέρεις σίγουρα. Άρα, γιατί τα μετρητά να χάσουν την αξία τους;  

Ξέρεις τι είναι ο πληθωρισμός ή τσάμπα μιλάμε; 

Για να επανέλθει η αξία των χρημάτων θα πρέπει να έρθει αποπληθωρισμός (κάτι που είναι χειρότερο του πληθωρισμού).

Δεν θα κάτσω να εξηγήσω τι είναι πληθωρισμός απλά θα σου πω το εξής, σε μια υγιή οικονομία θα πρέπει να υπάρχει ένας πληθωρισμός έως 2%. Ο λόγος είναι για να χάνουν τα χρήματα την αξία τους και να κινείτε η αγορά.

Τώρα για την καταστροφολογία σου δεν θα πω κάτι, αν έτσι νιώθεις ασφαλής μάζεψε χρήματα να μπορείς να φύγεις.

Y.Γ.: Παρακολούθησε τον αν θέλεις τα λέει απλά και ωραία. +Δες και το δεύτερο αφού παρακολουθείς τα ελληνοτουρκικά. (Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει ή θα στο κάνει χειρότερο όμως)

• Like 6
Δημοσ.

Για μικρη αλλα ασφαλη αποδοση υπαρχουν και τα εντοκα γραμματια ελληνικου δημοσιου

Θα δινουν ενα 2% απεδω και περα λογικα

Ειχαν φτασει να εχουν αρνητικο προσημο

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Ξέρεις τι είναι ο πληθωρισμός ή τσάμπα μιλάμε; 

Για να επανέλθει η αξία των χρημάτων θα πρέπει να έρθει αποπληθωρισμός (κάτι που είναι χειρότερο του πληθωρισμού).

Δεν θα κάτσω να εξηγήσω τι είναι πληθωρισμός απλά θα σου πω το εξής, σε μια υγιή οικονομία θα πρέπει να υπάρχει ένας πληθωρισμός έως 2%. Ο λόγος είναι για να χάνουν τα χρήματα την αξία τους και να κινείτε η αγορά.

Τώρα για την καταστροφολογία σου δεν θα πω κάτι, αν έτσι νιώθεις ασφαλής μάζεψε χρήματα να μπορείς να φύγεις.

Y.Γ.: Παρακολούθησε τον αν θέλεις τα λέει απλά και ωραία. +Δες και το δεύτερο αφού παρακολουθείς τα ελληνοτουρκικά. (Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει ή θα στο κάνει χειρότερο όμως)

Σ' ευχαριστώ για τα βιντεο και τις συμβουλές, αλλά εμένα προσωπικά όπως είπε και στο βιντεο (3:19) δεν με αγγίζει ο πληθωρισμός καθώς είμαι ελ. επαγγελματίας και ανεβάζω τις τιμές (και το κέρδος μου) όποτε θέλω και κρίνω. Μάλιστα τον τελευταίο χρόνο, λόγω και κάποιων συγκυριών όπως κλείσιμο τοπικών καταστημάτων ανταγωνιστών, δημιουργία eshop κλπ, έχω αύξηση στο εισόδημα. 

Το δεύτερο βιντεο δεν το είδα γιατί δεν θέλω να συγχιστώ. Πραγματικά θεωρώ την απειλή πολέμου το μεγαλύτερο κίνδυνο όσο αφορά το εμπόριο. Θα μας πάει πολλά χρόνια πίσω. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, 1comment είπε

Το δεύτερο βιντεο δεν το είδα γιατί δεν θέλω να συγχιστώ. Πραγματικά θεωρώ την απειλή πολέμου το μεγαλύτερο κίνδυνο όσο αφορά το εμπόριο. Θα μας πάει πολλά χρόνια πίσω. 

Αν την θεωρεις απειλη ισως πρεπει να το δεις τοτε...Καθε αλλο παρα συγχισει θα σου φερει!  Ο ανθρωπος που κανει τα βιντεο ειναι οικονομολογος καθηγητης στην Μελβουρνη αν θυμαμαι καλα και τα αναλυει ολα ωστε να καταλαβουν και τα παιδια.

• Like 1
Δημοσ.

Στο μεταξύ υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο να γίνει παγκόσμιος πόλεμος και κάποιοι λέτε

"ααααααα ειναι κακό σενάριο και δεν θα κάνει καλά στο εμπόριο, οπότε μην το λέτε!!!"

Λες και αν δεν το πούμε, δεν θα γίνει πόλεμος αν είναι να γίνει. Ή επειδή θα κάνει κακό στο εμπόριο κ θα πεθάνουν άνθρωποι, θα πουν

"αααααααα ο κυρ Μπάμπης δεν θα μπορεί να πουλάει παπούτσια, ας μην κάνουμε πόλεμο"

Απόλυτα λογικές παραδοχές!!!

• Like 2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, 1comment είπε

Σ' ευχαριστώ για τα βιντεο και τις συμβουλές, αλλά εμένα προσωπικά όπως είπε και στο βιντεο (3:19) δεν με αγγίζει ο πληθωρισμός καθώς είμαι ελ. επαγγελματίας και ανεβάζω τις τιμές (και το κέρδος μου) όποτε θέλω και κρίνω. Μάλιστα τον τελευταίο χρόνο, λόγω και κάποιων συγκυριών όπως κλείσιμο τοπικών καταστημάτων ανταγωνιστών, δημιουργία eshop κλπ, έχω αύξηση στο εισόδημα. 

όλοι επηρεάζονται γιατί πάει αλυσίδα. Άλλοι πολύ, άλλοι λιγότερο. Εκτός αν έχεις τόσα πολλά χρήματα που δε σε απασχολεί.

Κι αυτό διότι ναι μεν μπορείς να ανεβάζεις τις τιμές όσο θέλεις αλλά δε σημαίνει ότι και οι άλλοι θα μπορούν να πληρώνουν το προϊόν σου.

Εγώ τρώω πολύ συχνά απ έξω. Τελευταία έριξα άκυρο σε 1-2 καταστήματα που αγόραζα συχνά διότι το είχαν ξεφτιλίσει σε σημείο που νόμιζα ότι μου κάναν πλάκα. Έψαχνα να βρω που είναι το υπόλοιπο φαγητό ενώ είχαν ανεβάσει και τις τιμές. Οπότε το να ανεβάσεις τις τιμές δε σου εξασφαλίζει κέρδος διότι από ένα σημείο και μετά θα γυρίσει ανάποδα. Είτε επειδή ο καταναλωτής θεωρεί κοροϊδία να πληρώνει αυτά που ζητάς (όπως στην περίπτωση μου), είτε επειδή και να θέλει δε θα μπορεί. Τώρα αν το επάγγελμα σου είναι τέτοιο που ο άλλος δε μπορεί να αντιδράσει οκ.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Bitbit είπε

όλοι επηρεάζονται γιατί πάει αλυσίδα. Άλλοι πολύ, άλλοι λιγότερο. Εκτός αν έχεις τόσα πολλά χρήματα που δε σε απασχολεί.

Κι αυτό διότι ναι μεν μπορείς να ανεβάζεις τις τιμές όσο θέλεις αλλά δε σημαίνει ότι και οι άλλοι θα μπορούν να πληρώνουν το προϊόν σου.

Εγώ τρώω πολύ συχνά απ έξω. Τελευταία έριξα άκυρο σε 1-2 καταστήματα που αγόραζα συχνά διότι το είχαν ξεφτιλίσει σε σημείο που νόμιζα ότι μου κάναν πλάκα. Έψαχνα να βρω που είναι το υπόλοιπο φαγητό ενώ είχαν ανεβάσει και τις τιμές. Οπότε το να ανεβάσεις τις τιμές δε σου εξασφαλίζει κέρδος διότι από ένα σημείο και μετά θα γυρίσει ανάποδα. Είτε επειδή ο καταναλωτής θεωρεί κοροϊδία να πληρώνει αυτά που ζητάς (όπως στην περίπτωση μου), είτε επειδή και να θέλει δε θα μπορεί. Τώρα αν το επάγγελμα σου είναι τέτοιο που ο άλλος δε μπορεί να αντιδράσει οκ.

Προφανώς έτσι είναι. Εγώ στο είδος μου (ένδυση-υπόδηση) δεν θεωρούμαι ακριβώς. Ίσα ίσα που είμαι το δεύτερο φτηνότερο κατάστημα στην περιοχή μου (το πρώτο είναι μεγάλη γνωστή αλυσίδα, δεν μπορώ να το ανταγωνιστώ). Ποτέ δεν θα ανέβαζα τις τιμές τόσο ώστε να μην πουλάω. Φαντάζομαι κανένας στο λιανεμπόριο, αν και ξέρω μαγαζιά που πουλάνε 4 φορές Χ τη χονδρική και μετράνε χρόνια. Οι τιμές σε κάθε περίπτωση πάνε αναλογικά με τις τιμές χονδρικής, οι οποίες και αυξήθηκαν (σε μας λίγο ευτυχώς). 

Στην εστίαση έχουν να κάνουν πολλά με τις αυξήσεις όπως οι τεράστιοι λογ/σμοι ρεύματος, η αύξηση τιμών στη χονδρική ή το πολύ προσωπικό. 

43 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Στο μεταξύ υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο να γίνει παγκόσμιος πόλεμος και κάποιοι λέτε

"ααααααα ειναι κακό σενάριο και δεν θα κάνει καλά στο εμπόριο, οπότε μην το λέτε!!!"

Λες και αν δεν το πούμε, δεν θα γίνει πόλεμος αν είναι να γίνει. Ή επειδή θα κάνει κακό στο εμπόριο κ θα πεθάνουν άνθρωποι, θα πουν

"αααααααα ο κυρ Μπάμπης δεν θα μπορεί να πουλάει παπούτσια, ας μην κάνουμε πόλεμο"

Απόλυτα λογικές παραδοχές!!!

Ποιός είπε μην το λέτε; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 1comment είπε

Έτσι όπως τα λες γενικά εσένα σε βοηθάει ο πληθωρισμός, αλλά τις αποταμιεύσεις σου δεν τις βοηθάει.

Για παράδειγμα αν εσύ έχεις ένα χ κεφάλαιο είναι καλύτερο να το επενδύσεις στα προϊόντα που πουλάς πριν ανέβουν πολύ οι τιμές, με αποτέλεσμα να σου φέρουν περισσότερο κέρδος ή να σε κάνουν πολύ πιο ανταγωνιστικό προσφέροντας πάλι κέρδος. Αν τα έχεις στην τράπεζα απλά θα έχουν μικρότερη αξία γιατί μεθαύριο θα αγοράσεις λιγότερο προϊον.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...