Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Έχω στην άκρη κάποιες αποταμιεσεις από την δουλειά μου και θα ήθελα να τα επένδυσω με σκοπό καταρχήν το μηνιαίο εισόδημα. 

Με ενδιαφέρει μια επένδυση με πάνω από 5% το χρόνο και έχω ξεχωρίσει τις περιπτώσεις:

1. Ακίνητο για ενοίκιο 

2. Άδεια ταξί με σκοπό την ενοικίαση 

3. Άδεια οπαπ απλά και μόνο για ενοικίαση 

Ποια είναι η γνώμη σας; ποια επένδυση έχει το μικρότερο ρίσκο και όσο δυνατόν καλύτερο κέρδος; 

• Like 2
  • Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 hour ago, Manos901 said:

Καλησπέρα, 

Έχω στην άκρη κάποιες αποταμιεσεις από την δουλειά μου και θα ήθελα να τα επένδυσω με σκοπό καταρχήν το μηνιαίο εισόδημα. 

Με ενδιαφέρει μια επένδυση με πάνω από 5% το χρόνο και έχω ξεχωρίσει τις περιπτώσεις:

1. Ακίνητο για ενοίκιο 

2. Άδεια ταξί με σκοπό την ενοικίαση 

3. Άδεια οπαπ απλά και μόνο για ενοικίαση 

Ποια είναι η γνώμη σας; ποια επένδυση έχει το μικρότερο ρίσκο και όσο δυνατόν καλύτερο κέρδος; 

Φωτοβολταικο παρκο; Ισως παιζει και καποια επιδότηση... δεν ξερω αν αξιζει πλεον  

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nova_centurion είπε

Καλησπέρα

αν και το forum αυτό δεν είναι κατάλληλο για επενδυτικές συμβουλές, επίτρεψε μου να αναφέρω κάποιες γενικές αρχές:

α. Μικρότερο ρίσκο και καλύτερο κέρδος συνήθως ΔΕΝ πάνε μαζί. 

β. Αν θέλουμε να έχουμε λελογισμένο ρίσκο και βέλτιστη απόδοση πρέπει να έχουμε ένα diversified portfolio δηλ. περισσότερες της μιας επένδυσης διαφορετικού ρίσκου και απόδοσης

γ. Η απόδοση πάνω από 5% που αναφέρεις ως ζητούμενο και που προφανώς εννοείς σταθερά σ' όλη τη διάρκεια της επένδυσης ΔΕΝ είναι καθόλου εύκολο ειδικά αν όπως φαντάζομαι εννοείς είναι καθαρό μετά από φόρους.

Τούτων δοθέντων θα κάνω μια τοποθέτηση στις 3 εναλλακτικές που γράφεις.

1. Ακίνητα. Ανάλογα με την περιοχή το είδος ακινήτου και την τιμή αγοράς (αν είναι ευκαιρία) συνήθως είναι μια χαμηλού ρίσκου επένδυση και αποδόσεις 3-5% πρό φόρων είναι σχετικά αναμενόμενες.

2. Αδεια ταξί είναι πια passe καθώς ο κλάδος αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια πολλά οικονομικά προβλήματα και δεν φαίνεται το μέλλον να είναι καλύτερο.

3. Αδεια ΟΠΑΠ μόνο μια λέξη αν δεν το δουλέψεις ο ίδιος. Υψηλότατο ρίσκο μια και θα το δουλέψει κάποιος άλλος και εδώ και χρόνια η πλειοψηφία των πρακτορείων "φυτοζωεί" και είναι διαρκώς στα μαχαίρια με τον ΟΠΑΠ.

Συμφωνώ σε όλα φίλε μου αν και πιστεύω μπορείς να βρεις εύκολα αποδόσεις με 10%, όχι φυσικά χωρίς να ασχολείσαι καθόλου.

Έχω 3 ακίνητα που γράφουν αυτή τη στιγμή γύρω στο 15%, βέβαια δεν θα ήθελα να μοιραστώ που και τι. Πάντως υπάρχουν περιπτώσεις με την κατάλληλη αναζήτηση.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nauths είπε

Συμφωνώ σε όλα φίλε μου αν και πιστεύω μπορείς να βρεις εύκολα αποδόσεις με 10%, όχι φυσικά χωρίς να ασχολείσαι καθόλου.

Έχω 3 ακίνητα που γράφουν αυτή τη στιγμή γύρω στο 15%, βέβαια δεν θα ήθελα να μοιραστώ που και τι. Πάντως υπάρχουν περιπτώσεις με την κατάλληλη αναζήτηση.

Συμφωνώ ότι υπάρχουν αποδόσεις > 10% αλλά όχι ΕΥΚΟΛΑ, όχι ΣΤΑΘΕΡΑ και όχι για ΟΛΟΥΣ. Απαιτεί γνώση, ενασχόληση και φυσικά τύχη!

Προφανώς και υπάρχουν ακίνητα με αποδόσεις υψηλές αλλά σπάνια είναι παθητικές (όπως έχω καταλάβει ότι ενδιαφέρει τον ερωτώντα) και δύσκολα μπορούν να το κρατήσουν αυτό μακροχρόνια (προφανώς δεν αποκλείεεται αλλά δεν είναι συνηθισμένο).

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nova_centurion είπε

Συμφωνώ ότι υπάρχουν αποδόσεις > 10% αλλά όχι ΕΥΚΟΛΑ, όχι ΣΤΑΘΕΡΑ και όχι για ΟΛΟΥΣ. Απαιτεί γνώση, ενασχόληση και φυσικά τύχη!

Προφανώς και υπάρχουν ακίνητα με αποδόσεις υψηλές αλλά σπάνια είναι παθητικές (όπως έχω καταλάβει ότι ενδιαφέρει τον ερωτώντα) και δύσκολα μπορούν να το κρατήσουν αυτό μακροχρόνια (προφανώς δεν αποκλείεεται αλλά δεν είναι συνηθισμένο).

Πολύ σωστά και φυσικά θέλουν ενασχόληση, όχι βέβαια 5ημερο 8ωρο, αλλά θέλουν.

Στα ακίνητα τείνουν να συντηρούνται οι αποδόσεις. Δύσκολα σπάνε.

• Like 2
Δημοσ.

αν εχεις 100k σε μετρητα, και δεν δανειστεις για να ξεκινησεις δουλεια.

Παιρνεις δυο διαμερισματα απο 50κ το καθενα και τα νοικιαζεις. παιρνεις με δανειο ενα διαμερισμα 100-150k και πληρωνεις απο τα ενοικια το δανειο. Σε 15 χρονια θα βρεθεις με ακινητα αξιας 250k, ισως και παραπανω αν δεν αλλαξουν τα πραγματα. 

Αν παρεις ταξι θα δουλευεις, ζορι αν θα βγαζεις 10k ετησιως τα οποια ισως να γινουν 150 σε 15 χρονια με πολυ αγχος, εξοδα κλπ.
ΟΠΑΠ, απλά για να επιβιωσεις με τους σκληρους κανονες της εταιρειας. Αν θες να βγαλεις αρκετα χρηματα μεσω πρακτορειου ίσως χρειαστει να καταφυγεθς σε παρανομες δραστηριοτητες

• Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Παιρνεις δυο διαμερισματα απο 50κ το καθενα και τα νοικιαζεις. παιρνεις με δανειο ενα διαμερισμα 100-150k και πληρωνεις απο τα ενοικια το δανειο. Σε 15 χρονια θα βρεθεις με ακινητα αξιας 250k, ισως και παραπανω αν δεν αλλαξουν τα πραγματα. 

Θα το γράψω λίγο ανάποδα καθώς μοιάζει πιο εύκολο. Αγοράζει σπίτι με 100κ και το νοικιάζει και παίρνει δάνειο μετά 50κ για μικρό διαμέρισμα και το απόπληρωνει από το πρώτο νοίκι. Βέβαια εισόδημα δεν θα έχει, θα πάει στο δάνειο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Θα το γράψω λίγο ανάποδα καθώς μοιάζει πιο εύκολο. Αγοράζει σπίτι με 100κ και το νοικιάζει και παίρνει δάνειο μετά 50κ για μικρό διαμέρισμα και το απόπληρωνει από το πρώτο νοίκι. Βέβαια εισόδημα δεν θα έχει, θα πάει στο δάνειο.

σε 15 χρονια ομως θα εχει αξιοπρεπες εισοδημα για να ζησει χωρις να δουλευει και ενα κεφαλαιο που θα του εχει μεινει περι τα 250k.
Απλα αν δεν εχει το αρχικο κεφαλαιο δεν μπορει να κανει τπτ

Δημοσ.

Το ποσό είναι μικρό.

Εγώ λέω να επενδύσεις στον εαυτό σου. Κάνε ταξίδια, μεταπτυχιακό, νέα σχέση και δώρο σε αυτήν, νέο αμάξι, ανακαίνιση του σπιτιού σου.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Οι μετοχες ειναι αρκετα χαμηλα το ιδιο και τα crypto. Επενδυσε ενα μερος των χρηματων εκει. Μεσω etoro ενα παραδειγμα. Η nexo δινει 10% στις καταθεσεις σου αρκει να εχεις το 10% του ποσου σε δικο της crypto (NEXO). Φυσικα τα παραπανω δεν εχουν εγγυηση οτι δεν θα χασεις χρηματα.

• Sad 1
Δημοσ.

Επένδυσε σε ακίνητο, και αν έχεις ρέστα, επένδυση σε προθεσμιακό του εξωτερικού (πχ Αμερική, έχει 3% απόδοση όπως η freedom24). Είναι καλή συμβουλή να υπάρχει μια "καβάντζα" σε ξένη τράπεζα, καθώς εδώ είχαμε και προηγούμενα στο παρελθόν με πληρωμές από/προς τα έξω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...