Homecinemakias Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Εδώ και μερικές ημέρες το γνωστό πρόγραμμα για live, obs, έκανε αναβάθμιση και με ανάγκασε να αναβαθμίσω κι εγώ σε Catalina διότι όπως το είχα (siera...), δεν λειτουργούσε. (Ασυμβατότητα). Έλα όμως που πλέον έχω μεγάλο θέμα. Δεν μπορώ να κάνω μετάδοση έγινε σαν πιο βαρύ το obs με την αναβάθμιση. Ανεβάζει μεγάλο ποσοστό η cpu, αλλάζει και σε κόκκινο το χρώμα της αντί για πράσινο που ήταν πάντα. Έβλεπα πως κόλλαγαν τα frames, η εικόνα ήταν διακοπτόμενη, λες και δεν προλάβαινε ο υπολογιστής να ακολουθήσει! Είναι ο έμμεσος εκβιασμός των εταιριών γενικώς που σε πιέζουν να αλλάξεις μηχανήματα και να είσαι υπερκαταναλωτής; Φταίει μήπως κάτι άλλο; Ρυθμίσεις πχ; Πρέπει να βρώ τρόπο αντιμετώπισης διότι εργάζομαι με livestreaming και ψάχνω άμεσα λύση. Ευχαριστώ.
CoffeeDrink10 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Συγνώμη που θα το πω, αλλά αν θέλεις να κάνεις streaming, που είναι πολύ απαιτητική εφαρμογή λόγω encoding κλπ, αλλάζοντας λάπτοπ μετά από 10 χρόνια δε θεωρείσαι υπερκαταναλωτικός. Κάτι βάρυνε στο Catalina, κάτι βάρυνε στο OBS, είναι και δεκαετίας το λάπτοπ πια, ε, καιρός του δεν είναι; Στις 2/10/2022 στις 8:37 ΜΜ, Homecinemakias είπε Είναι ο έμμεσος εκβιασμός των εταιριών γενικώς που σε πιέζουν να αλλάξεις μηχανήματα και να είσαι υπερκαταναλωτής; Ελπίζω να μην εννοείς οτι το OBS Studio, που είναι ένα πρόγραμμα ανοικτού λογισμικού, είναι μέσα στη συνωμοσία για να σε κάνει ν αλλάξεις λάπτοπ ε;
vins Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Στις 2/10/2022 στις 8:37 ΜΜ, Homecinemakias είπε Εδώ και μερικές ημέρες το γνωστό πρόγραμμα για live, obs, έκανε αναβάθμιση και με ανάγκασε να αναβαθμίσω κι εγώ σε Catalina διότι όπως το είχα (siera...), δεν λειτουργούσε. (Ασυμβατότητα). Έλα όμως που πλέον έχω μεγάλο θέμα. Δεν μπορώ να κάνω μετάδοση έγινε σαν πιο βαρύ το obs με την αναβάθμιση. Ανεβάζει μεγάλο ποσοστό η cpu, αλλάζει και σε κόκκινο το χρώμα της αντί για πράσινο που ήταν πάντα. Έβλεπα πως κόλλαγαν τα frames, η εικόνα ήταν διακοπτόμενη, λες και δεν προλάβαινε ο υπολογιστής να ακολουθήσει! Είναι ο έμμεσος εκβιασμός των εταιριών γενικώς που σε πιέζουν να αλλάξεις μηχανήματα και να είσαι υπερκαταναλωτής; Φταίει μήπως κάτι άλλο; Ρυθμίσεις πχ; Πρέπει να βρώ τρόπο αντιμετώπισης διότι εργάζομαι με livestreaming και ψάχνω άμεσα λύση. Ευχαριστώ. Αδερφέ συγγνώμη κιολας, αλλά αν εργάζεσαι και βγάζεις το ψωμί σου μέσω live streaming, πού ακριβώς βλέπεις εκβιασμό στο να επενδύεις 1500€ κάθε 10 χρόνια (που στην εποχή μας είναι λες και πέρασαν 100 τεχνολογικά χρόνια!) με open λογισμικό; Λίγο έλεος δλδ
Homecinemakias Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vins είπε Αδερφέ συγγνώμη κιολας, αλλά αν εργάζεσαι και βγάζεις το ψωμί σου μέσω live streaming, πού ακριβώς βλέπεις εκβιασμό στο να επενδύεις 1500€ κάθε 10 χρόνια (που στην εποχή μας είναι λες και πέρασαν 100 τεχνολογικά χρόνια!) με open λογισμικό; Λίγο έλεος δλδ πιό ψωμί ρε φίλε; Κάπου έλεος δηλαδή. Έχεις βγεί στην αγορά εργασίας να δείς τι δίνουν για τέτοιες υπηρεσίες; Το 100άρικο και εαν το πάρεις. Και πουθενά δεν σου είπα οτι πληρώνομαι απ'αυτό. Η λέξη "εργάζομαι" δεν σημαίνει χρήματα. Εργάζομαι με το πρόγραμμα είπα, ελληνικά μιλάω. Εγώ ρώτησα τι να φταίει και κατ'ευθείαν μπήκατε εσύ κι ο άλλος να δείξετε το πόσο καλοί συνήγοροι είστε των εταιριών προγραμμάτων και μηχανημάτων. Δεν ήξερα οτι έχουν και Έλληνες δικηγόρους δαύτοι. Υ.Γ. Εντωμεταξύ μίλησα για ενδεχόμενα, δίχως κατηγορίες και ο άλλος πιο πάνω μιλά για συνωμοσίες και γελοιότητες. 😅 🤔 Υ.Γ.2 προς τον κόφηπότη. Όχι ρε συ, δεν βαραίνουν ΕΠΙΤΗΔΕΣ τα προγράμματα ώστε να αλλάζουμε κάθε τόσο κινητά, υπολογιστές κάρτες γραφικών κλπ. Όχι, μην πέσεις απο τα σύννεφα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είμαι φαντασιόπληκτος εαν υπονοώ κάτι τέτοιο. 😅 Υ.Γ.3 Υπάρχει κανείς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλει και μπορεί να με βοηθήσει; Όχι άλλος εξυπνάκιας είρωνας. Φτάνει. Σας ευχαριστώ πολύ. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2022 από Homecinemakias
vins Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 18 λεπτά πριν, Homecinemakias είπε πιό ψωμί ρε φίλε; Κάπου έλεος δηλαδή. Έχεις βγεί στην αγορά εργασίας να δείς τι δίνουν για τέτοιες υπηρεσίες; Το 100άρικο και εαν το πάρεις. Και πουθενά δεν σου είπα οτι πληρώνομαι απ'αυτό. Η λέξη "εργάζομαι" δεν σημαίνει χρήματα. Εργάζομαι με το πρόγραμμα είπα, ελληνικά μιλάω. Εγώ ρώτησα τι να φταίει και κατ'ευθείαν μπήκατε εσύ κι ο άλλος να δείξετε το πόσο καλοί συνήγοροι είστε των εταιριών προγραμμάτων και μηχανημάτων. Δεν ήξερα οτι έχουν και Έλληνες δικηγόρους δαύτοι. Υ.Γ. Εντωμεταξύ μίλησα για ενδεχόμενα, δίχως κατηγορίες και ο άλλος πιο πάνω μιλά για συνωμοσίες και γελοιότητες. 😅 🤔 Υ.Γ.2 προς τον κόφηπότη. Όχι ρε συ, δεν βαραίνουν ΕΠΙΤΗΔΕΣ τα προγράμματα ώστε να αλλάζουμε κάθε τόσο κινητά, υπολογιστές κάρτες γραφικών κλπ. Όχι, μην πέσεις απο τα σύννεφα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είμαι φαντασιόπληκτος εαν υπονοώ κάτι τέτοιο. 😅 Υ.Γ.3 Υπάρχει κανείς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλει και μπορεί να με βοηθήσει; Όχι άλλος εξυπνάκιας είρωνας. Φτάνει. Σας ευχαριστώ πολύ. Αρχικά, ίσως να σκεφτείς ότι θα έπρεπε να διατυπώσεις καλύτερα, εφόσον 2/2 καταλάβαμε αυτό. Τωρα το θέμα, το οποίο δεν αλλάζει και ιδιαίτερα, είναι ότι έχεις hardware 10ετιας (το οποίο μάλιστα αν δεν ήταν apple θα ήσουν σε ακόμη χειρότερη φάση), ενώ το software είναι optimised για νεότερα συστήματα. Η τεχνολογία προχωράει συνεχώς γιατί αυτό πρέπει να κάνει. Και ξαναλέω, τα τελευταία 10 χρόνια έχουν γίνει τεράστια τεχνολογικά άλματα. Ειναι σα να γκρινιάζεις που δεν μπορείς να πιάσεις ταχύτητες οπτικής ίνας στο Ίντερνετ με μόντεμ 56κ… Απλά δε στέκει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα