bebius Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Kαλησπέρα σε όλους, Για ένα φίλο που δεν μπορούσε να ξοδέψει πάρα ελάχιστα, μαζέψαμε parts και φτιάξαμε ένα pc για γενική χρήση και Fortnite. Το συναρμολόγησα εγώ. Έχει μια 1050 Τi με CPU i5-3540 και 8gb RAM, με ένα "gaming" Turbo-X τροφοδοτικό. Όταν το φτιάξαμε, αφού για κανένα 3ήμερο το τέσταρα σε δική μου οθόνη με DP (η DDR3 δεν έπαιζε στα ονομαστικά 1600mhz και την έριξα στα 1333), του το παρέδωσα και προσωρινά το έβαλε σε ένα παλιό tv monitor. H ανάλυση δε μπορούσε να ρυθμιστεί στα 1080i που φαινόταν σαν διαθέσιμη και πετούσε BSOD VIDEO_TDR_FAILURE. Με driver reinstall έκατσε σε μια χαμηλότερη ανάλυση και το πρόβλημα έφυγε (να τονίσω εδώ ότι αυτό έχει σημασία καθώς δείχνει ότι μπορεί ένα VIDEO_TDR_FAILURE να οφείλεται και σε κακή σύνδεση με το monitor). Μετά από μια βδομάδα, πήρε ένα 22αρι DELL pc monitor 1080p της γυναίκας μου και με dvi cable έπαιζε χωρίς πρόβλημα για περίπου δυο βδομάδες (η οθόνη έχει μόνο DVI και VGA θύρα - επίσης η γυναίκα μου είχε για 2 χρόνια περίπου αυτή την κάρτα με αυτή την οθόνη και έπαιζαν άψογα). Χτες του έστειλα μια μπαταρία για τη mobo γιατί έχανε τις ρυθμίσεις και τον καθοδήγησα να την αλλάξει γιατί πιάνουν τα χέρια του. Έπρεπε να βγει η GPU, τελικά τα συναρμολόγησε όλα και άνοιξε το pc. Τότε ξεκίνησαν ασταμάτητα ΒSOD με το μήνυμα VIDEO_TDR_FAILURE και να δείχνουν σε ένα αρχείο των Νvidia drivers (nvlddmkm.sys)! Απομακρυσμένα δεν έβγαζα άκρη και έτσι τον επισκέφτηκα, η κατάσταση ήταν ώς εξης: Με το που παινούσα drivers της nvidia, εγώ ή τα Windows 10 αυτόματα, κολλούσε σε 5 δευτερόλεπτα μετά το άνοιγμα του desktop με την ίδια μπλε οθόνη. Μετά από ένα σημείο και πολλά boot σε safe mode και drivers reinstall δε φόρτωνε ούτε safe mode, και πετούσε BSOD "Bad config". Έκανα format, τα ίδια - με το που έμπαιναν drivers πετούσε blue screen VIDEO_TDR_FAILURE. Βγάζω/βάζω την κάρτα και παρατηρώ ότι βιδώνοντας το backplate της στο case, η κάρτα έπαιρνε μια κλίση προς τα κάτω λόγω των βιδών. Τη βίδωσα όσο πιο κάθετα μπορούσα, τα ίδια. Δοκίμασα και τα ram sticks εναλάξ, τα ίδια. Μέσα στη νύχτα το φέρνω σπίτι, σχεδόν σίγουρος ότι έχει χαιρετήσει η κάρτα - τη δοκιμάζω σε άλλο pc, με display port και παίζει άψογα! Τη βάζω πίσω στο original pc, αφού τσέκαρα για εμφανείς βλάβες πάνω στις πλακέτες, συνδέω με display port, όλα τέλεια! Fuck my life, τζάμπα το φορμάτ, τι φαντάσματα με κυνηγάνε κλπ.. Το μόνο που άλλαξε ήταν το καλώδιο και το πως βιδώθηκε η κάρτα στη θέση της (έδωσα προσοχή στο να μπεί τελείως κάθετα) - λέω μάλλον το DVI καλώδιο τα είπε τα ποιήματα του! Το πρωί σκέφτηκα να δοκιμάσω και τη θύρα, τη δοκιμάζω με adaptοr για κανένα 5λεπτο μόνο, και παίζει κανονικά. Περιχαρής το μεσημέρι του επιστρέφω το pc με κανα δυο combos καλωδίων-adaptors για να αλλάξουμε το προβληματικό. Συνδέω για αρχή το παλιό καλώδιο DVI, ανοίγει κομπλέ το pc, τρέχω benchmarks, όλα καλά! Ξενέρωσα τελείως βέβαια δεν ήταν το καλώδιο το πρόβλημα! Λέω δε γαμιέται, μπορεί να μην έκανε καλή επαφή χτες ή να μην κούμπωνε καλά η κάρτα στην pci-e. Και πάνω που κάναμε high five και έτοιμαζομαι να γυρίσω για φαί, ξανά η ίδια BSOD! Στο επόμενο μισάωρο δεν το ξαναέκανε με games και Heaven. Για καλό και για κακό βέβαια του έβαλα adaptor hdmi σε dvi πάνω στην κάρτα και από κει στο DVI του Monitor, ώστε να μη χρησιμοποιείται άλλο το DVI port. Από εκείνη την ώρα έχει παίξει τουλάχιστον κανένα 2ωρο Fortnite χωρίς θέματα. Oποιαδήποτε συνεισφορά καλοδεχούμενη. Σόρρυ για το σεντόνι αλλά δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο, ούτε βρίσκω στο διαδίκτυο κάτι σχετικό. TLTR: - Συναρμολόγηση pc με 1050 ti - όλα used parts - Δοκιμές ΟΚ - BSOD VIDEO_TDR_FAILURE με παλιό tv monitor και αδυναμία ρύθμισης native ανάλυσης. - Όλα καλά για 15 μέρες με σύνδεση DVI σε άλλο pc monitor 1080p (μόνο DVI και VGA) - Επανατοποθέτηση της κάρτας μετά από αλλαγή mobo battery = ασταμάτητα BSOD που σταματούσαν μόνο με ολική διαγραφή των Nvidia drivers. - Έλεγχος κάρτας σε άλλο pc = ΟΚ - Έλεγχος όλου του system με display port σε άλλο monitor = OK - Σύνδεση στην παλιά οθόνη με το παλίο DVI καλώδιο = ένα ίδιο BSOD στο μισάωρο. - Έχει μείνει με hdmi to DVI adaptor συνδεδεμένη η κάρτα στην HDMI θύρα της, 3 ώρες μετά με gaming όλα ΟΚ. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2022 από bebius
greekfragma Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) για αρχή πετάξτε το turbo-x τροφοδοτικό και δοκιμάστε με κάποιο πιο αξιόπιστο. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από greekfragma 1
bebius Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, greekfragma είπε για αρχή πετάξτε το turbo-x τροφοδοτικό και δοκιμάστε με κάποιο πιο αξιόπιστο. Θα το έκανα αν συνέχιζε και με την οθόνη μου το πρόβλημα, όμως με 5-6 ώρες δοκιμών στο σπίτι μου δεν πέταξε τίποτα. Στη μια περίπτωση έκανε μόλις 5 δεύτερα να πετάξει BSOD μετά από drivers installation, και μετά με άλλη οθόνη ολοκλήρωνε όλα τα benchmarks. Δεν είναι κάπως απίθανο να φταίει το psu; Επίσης η GPU δεν παίρνει καν εξωτερική τροφοδοσία. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από bebius
greekfragma Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 δεν έχει να κανει....ένα τόσο αναξιόπιστο τροφοδοτικό μπορεί να κάνει νερά σε ανύποπτο χρόνο και για ακανόνιστη διάρκεια. γνώμη μου είναι ότι χρήματα εξοικονομήσατε με το budget συστηματάκι να δωθούν για ένα decent τροφοδοτικό για να μη κλαίτε σύντομα τη κίνηση από μεριάς σου αν χαλάσει και καμιά μητρική. κρίμα είναι. 1
bebius Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 12 λεπτά πριν, greekfragma είπε δεν έχει να κανει....ένα τόσο αναξιόπιστο τροφοδοτικό μπορεί να κάνει νερά σε ανύποπτο χρόνο και για ακανόνιστη διάρκεια. γνώμη μου είναι ότι χρήματα εξοικονομήσατε με το budget συστηματάκι να δωθούν για ένα decent τροφοδοτικό για να μη κλαίτε σύντομα τη κίνηση από μεριάς σου αν χαλάσει και καμιά μητρική. κρίμα είναι. Καταλαβαίνω τι εννοείς, αν το ξανακάνει θα δοκιμάσω πρώτα με ένα normal psu.
bebius Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Πέταξε ξανά 2 bsod με 4-5 ώρες χρήση, αφού αλλάξαμε από την dvi στην hdmi θύρα της GPU, με το παλιό dvi καλώδιο. Τώρα αλλάξαμε και καλώδιο, βάλαμε hdmi με dvi adaptor στην οθόνη, ώστε να αποκλειστεί κι αυτό. Επόμενο βήμα δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό. Εντωμεταξύ στο ενδιάμεσο σήμερα σκέφτηκα ότι ίσως είχαμε βάλει άδεια μπαταρία CMOS (την είχα χύμα), γιατί κατά τις δοκιμές μετά από βάλε-βγάλε ρεύμα έχασε τις ρυθμίσεις μια-δυο φορές. Επιπλέον, ΟΛΑ τα προβλήματα ξεκίνησαν με το που αλλάξαμε την μπαταρία. Υπάρχει πιστεύετε πιθανότητα να φταίει αυτή; Εκείνη την ώρα ούτε που μου πήγε το χέρι να βάλω πίσω την παλιά. Τώρα βέβαια θα την αλλάξω ούτως ή άλλως. Βρίσκω κανα δυο αναφορές δεξιά αριστερά, άλλα δεν έχω συναντήσει ποτέ πρόβλημα με CMOS battery. Επιπλέον, θυμάμαι διάφορα PCs να δουλεύουν κανονικά χωρίς καθόλου battery.
Silverage Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Μπα δεν έχει σχέση η μπαταρία. Για κάρτα μου κάνει εμένα που πάει για ψόφο.
bebius Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, Silverage είπε Μπα δεν έχει σχέση η μπαταρία. Για κάρτα μου κάνει εμένα που πάει για ψόφο. Η κάρτα όμως δε θα έπρεπε να βγάζει σφάλματα όλη την ώρα; Δηλαδή γίνεται να παίζει δυο ώρες συνεχόμενα χωρίς θέμα και να είναι προβληματική; Θα μπορέσω να την ελέγξω για μερικές μέρες σε δικό μου pc αργότερα για να το αποκλείσω και να του δώσω επίσης δική μου άλλη δοκιμασμένη κάρτα.
snbblp Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 39 λεπτά πριν, bebius είπε Η κάρτα όμως δε θα έπρεπε να βγάζει σφάλματα όλη την ώρα; Δηλαδή γίνεται να παίζει δυο ώρες συνεχόμενα χωρίς θέμα και να είναι προβληματική; Θα μπορέσω να την ελέγξω για μερικές μέρες σε δικό μου pc αργότερα για να το αποκλείσω και να του δώσω επίσης δική μου άλλη δοκιμασμένη κάρτα. https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/debugger/bug-check-0x116---video-tdr-failure
Silverage Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, bebius είπε Η κάρτα όμως δε θα έπρεπε να βγάζει σφάλματα όλη την ώρα; Δηλαδή γίνεται να παίζει δυο ώρες συνεχόμενα χωρίς θέμα και να είναι προβληματική; Θα μπορέσω να την ελέγξω για μερικές μέρες σε δικό μου pc αργότερα για να το αποκλείσω και να του δώσω επίσης δική μου άλλη δοκιμασμένη κάρτα. Ίσως βγάζει το πρόβλημα όταν ζορίζεται με συγκεκριμένο τρόπο. Πάντως πιστεύω ότι κάτι έχει χαλάσει.
Aris_ Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, bebius είπε Η κάρτα όμως δε θα έπρεπε να βγάζει σφάλματα όλη την ώρα; Δηλαδή γίνεται να παίζει δυο ώρες συνεχόμενα χωρίς θέμα και να είναι προβληματική; Θα μπορέσω να την ελέγξω για μερικές μέρες σε δικό μου pc αργότερα για να το αποκλείσω και να του δώσω επίσης δική μου άλλη δοκιμασμένη κάρτα. ναι π.χ. μπορεί μια κάρτα να είναι άψογη στα παιχνίδια και μόλις παίζεις video παπαλα και πολλά ακόμη, τα ic δεν είναι ηλεκτρικά μπορεί να δουλεύουν ορισμένοι τομείς και άλλοι καθόλου η με λάθη στο ίδιο τσιπακι
bebius Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Μετά απο δοκιμές με τα καλώδια προκύπτει ότι μπλε οθόνη πετάει μόνο με το παλιό DVI καλώδιο... Yπάρχει περίπτωση να φταίει και η DVI θύρα, αλλά δεν έχω συνδυασμό καλώδιο-adaptor για να το δοκιμάσω αυτό. Με HDMI καλώδιο στην κάρτα που καταλήγει σε DVI adaptor στο monitor έχει παίξει μερικές δεκάδες ώρες το pc χωρίς κανένα πρόβλημα.
kouross Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Απο την εμπειρια μου εως τωρα δεν μου εχει τυχει καλωδιο προβληματικο να προκαλει failure στο PC. Να μην αναβει η οθονη ή να αναβοσβηνει ή να μην φαινετε καθαρα ναι το εχω δει αλλα οχι με μπλε ή μαυρα failure. Το μονο που θα μπορουσα να φανταστω ειναι προβλημα στην DVI κεφαλη του καλωδιου που να προκαλει failure στην Γραφικων. Με αλλο DVI καλωδιο δοκιμασες? Εμενα παντως προβλημα στην GPU μου μυριζετε ή στους drivers που εχεις περασμενους-δεν νομιζω να ειναι το καλωδιο...καλο ειναι να δεις και το τροφοδοτικο. Δες και εγκατεστησε απο drivers αυτους που πρεπει απο την μαμα εταιρεια στην γραφικων και σβησε αν υπαρχουν υπολειματα απο αλλους-- και δες και για drivers οθονης επισης απο την μαμα εταιρεια. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2022 από kouross
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα