orenakos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα, πρόκειται να περαστεί στο σαλόνι σύνδεση fiber 300Mbps που είναι στο ένα άκρο του σπιτιού. Θέλουμε όμως να έχουμε καλώδιο ethernet στο άλλο άκρο του σπιτιού οπότε εξετάζω την λύση των Powerlines. Χρησιμοποιεί κάποιος powerlines για τέτοιες ταχύτητες ώστε να έχει να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laserjesus Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Απίθανο να βρεις PLC για τέτοια ταχύτητα. Το ποιο κοντινο είναι devolo αλλά το κόστος υψηλό. https://www.jiribrejcha.net/2020/08/throughput-speed-test-of-tp-link-and-devolo-magic-2-wi-fi-power-line-adapters-plc/ Λύσεις για να παίξει σωστά σε 300+Mbps 1. Ethernet 2. Bridge 2xnanostation η Mesh Wifi6 με ανεξάρτητο radio για το back haul. 3. Εάν και εφόσον δεν χρησιμοποιείς το coax της κεραίας ή εχεις ξεχωριστή εγκατάσταση για satelite (ναι κάποιοι είχαμε προ 10ετιας) Moca v2.0 ή 2.5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
safridia Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ Πληρωσε εναν ηλεκτρολογο να σου περασει καλωδιο με ΣΩΣΤΟΥΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥΣ (δηλαδη οχι καλωδια να κρεμονται με βυσματα χυμα, σωστος τερματισμος ειναι μονοκλωνο καλωδιο μεσα σε πριζα επιτοιχια σταθερα στον τοιχο). Ξερω οτι το βλεπεις για μεγαλο μπελα και ειναι αλλα οσα λεφτα θα δωσεις για ενα σωστο powerline θα δωσεις λιγοτερα για καλωδια και εαν κανεις καλη δουλεια τα κρυβεις καλα. Δεν θα ξανα ασχοληθεις ουτε οταν βαλεις το 1Gbps 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orenakos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σε πρώτη φάση σκέφτομαι τις λύσεις που θα μπορούσα να εφαρμόσω μόνος μου γι' αυτό και εξετάζω τα Powerlines. Οπότε λέτε πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αρκετά καλό; TP-LINK TL-PA7017P KIT v4 Με το mesh βλέπω πως πάμε σίγουρα στα 150+€ για κάτι καλό. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να βάλω στο μέσα δωμάτιο που να "λαμβάνει"¨το wifi και να μου δίνει LAN out; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 54 λεπτά πριν, orenakos είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σε πρώτη φάση σκέφτομαι τις λύσεις που θα μπορούσα να εφαρμόσω μόνος μου γι' αυτό και εξετάζω τα Powerlines. Οπότε λέτε πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αρκετά καλό; TP-LINK TL-PA7017P KIT v4 Με το mesh βλέπω πως πάμε σίγουρα στα 150+€ για κάτι καλό. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να βάλω στο μέσα δωμάτιο που να "λαμβάνει"¨το wifi και να μου δίνει LAN out; Ναι, ένα repeater/extender που να δίνει έξοδο ethernet αλλά και πάλι οι ταχύτητες θα είναι μεταβαλλόμενες καθώς το wifi αν δεν είναι wifi 6 δεν θα είναι ποτέ σταθερό και καθαρό. όσο για τα (g)TP-Link που λες, τα έχω σε τριφασικό όμως ρεύμα σε 100mbps vdsl, πότε παίζουν πένα και μου δίνουν full speed και πότε πάνε με σήματα καπνού/per second είτε είναι ψυγείο σε λειτουργία είτε όχι. κάτι lan transfer που δοκίμασα να κάνω από NVMe σε NVMe με gigabit nics ήταν πιο αργό και από download από το internet οπότε μόνο devolo. Γενικά ότι είπε ο safridia, η μόνη και σωστή λύση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orenakos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, comfuzio είπε Ναι, ένα repeater/extender που να δίνει έξοδο ethernet αλλά και πάλι οι ταχύτητες θα είναι μεταβαλλόμενες καθώς το wifi αν δεν είναι wifi 6 δεν θα είναι ποτέ σταθερό και καθαρό. Δηλαδή κατά προτίμηση ένα wifi 6 mesh με έναν repeater στο ένα δωμάτιο κι έναν στο άλλο. Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση; 9 λεπτά πριν, comfuzio είπε Γενικά ότι είπε ο safridia, η μόνη και σωστή λύση Αυτή η λύση περιλαμβάνει "σκάψιμο" στον τοίχο για πέρασμα του καλωδίου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, orenakos είπε Δηλαδή κατά προτίμηση ένα wifi 6 mesh με έναν repeater στο ένα δωμάτιο κι έναν στο άλλο. Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση; Αυτή η λύση περιλαμβάνει "σκάψιμο" στον τοίχο για πέρασμα του καλωδίου; Δεν έχω κάποιο mesh κατά νου, για μένα έχω 1 σκέτο router της asus RT-AX92U που κάνει για wifi 6 mesh backhaul απλά το κακό που έχει μετά είναι ότι για τις συσκευές σου, σου δίνει Wifi 5(ac) και εκεί δεν ξέρω αν θα μπορεί να σου δώσει τα 300mbps. Δεν το έχω δοκιμάσει τουλάχιστον! Πρέπει να έχω μια εικόνα του χώρου για να σου πω στο 100%, αλλά γενικά θα έλεγα ναι, μια τρύπα χαμηλά από την μια πλευρά στην άλλη του τοίχου για να περάσει ethernet και αν "χτυπάει" άσχημα στο μάτι οπτικά τότε κανάλι. Φαντάσου ότι όλα αυτά (εργατικά, καλώδιο, κανάλι) θα σου βγει πιο χαμηλά* από το να πάρεις ένα mesh σύστημα και θα έχεις καλύτερη υποδομή για μελλοντικά upgrades. Απλά για μένα αφού έχεις τόσο μεγάλη ταχύτητα internet, λογικά έχεις ανάγκες για μεγάλο bandwidth, αν μπεις στον κόπο να κάνεις αυτήν την υποδομή, μην περάσεις 1 σκέτο καλώδιο σε κανάλι, αλλά πέρνα 2-3 για να παίρνεις από το router συνολικά πιο πολύ bandwidth dedicated ανά συσκευή ή έστω να υπάρχει σαν backup καλώδιο σε περίπτωση βλάβης *δεν υπολογίζω το κόστος switch ή άλλου εξοπλισμού, μιλάω καθαρά και μόνο για το backbone. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marios32 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 3/10/2022 στις 11:30 ΠΜ, orenakos είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σε πρώτη φάση σκέφτομαι τις λύσεις που θα μπορούσα να εφαρμόσω μόνος μου γι' αυτό και εξετάζω τα Powerlines. Οπότε λέτε πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αρκετά καλό; TP-LINK TL-PA7017P KIT v4 Με το mesh βλέπω πως πάμε σίγουρα στα 150+€ για κάτι καλό. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να βάλω στο μέσα δωμάτιο που να "λαμβάνει"¨το wifi και να μου δίνει LAN out; Φίλε επειδή έχω το 7017, να σου πω τι πιάνω για να έχεις μέτρο σύγκρισης. Το utility app λέει ότι το link μεταξύ PLC είναι 650 με 750~ mbps, ανάλογα. Αυτό μετά από δοκιμές για να βρω το καλύτερο συνδυασμό πριζών. Στη πραγματικότητα δεν πιάνω πάνω από 200~mbps (έχω 360mbps up/down της HCN). Εγώ αυτό που θα κάνω για να μη τρυπήσω τοίχο (ή για να κάνω μόνο μια τρύπα, να το πω καλύτερα.. αντί να σκάψω τοίχο ή να φέρω ηλεκτρολόγο) είναι κανάλι για να φτάσω στο δωμάτιο που με ενδιαφέρει. Η πιο απλή και άσχημη λύση είναι απλά να πάρεις καλώδιο και να το περάσεις με καρφάκια (ρόκες λέγονται) αλλά θα φαίνεται πιο άσχημο. Υπάρχει μια πολύ πολύ μικρή περίπτωση, ανάλογα και την καλωδίωση του σπιτιού σου να πιάσεις 300~ πραγματικά με τα πιο ακριβά PCL που πιάνουν 1200+ και βάλε Overline speeds και χρησιμοποιούν και τον ουδέτερο για έξτρα bandwidth. Η καλύτερη λύση πάντως αν μπορείς πάντα θα είναι καλώδιο/ δομημένη καλωδίωση. Είτε με κανάλι είτε με σκάψιμο, είτε μέσα στα καλώδια ρεύματος (αν γίνεται, δε το ξέρω σίγουρα αυτό). * Υπάρχουν διάφορα Access point που μπορούν να πάρουν Wifi και να δώσουν Ethernet. Ξέρω σίγουρα σε όλα τα Mikrotik ότι γίνεται αλλά αυτά δεν κάνουν για γενικό πληθυσμό😅, είναι δύσκολα. Λογικά θα υποστηρίζουν τέτοιες λειτουργίες multi-port access points. Δε θα το πρότεινα πάντως, το wireless είναι δύσκολο πράγμα να παίξει σωστά και απρόσκοπτα σε μεγάλες ταχύτητες και έχει overhead (δηλαδή πχ, χονδρικά λέμε πιάνω 800 με Wifi5 και παίρνω 400 πραγματικά) αλλά και αυξημένο latency. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2022 από marios32 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orenakos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Να δώσω ένα update. Με την σύνδεση, πήραμε αυτόν τον εξοπλισμό. Έβαλα το extender στο άλλο δωμάτιο και συνδέθηκε ασύρματα με το ρούτερ οπότε μπορώ να κάνω την δουλειά μου προς το παρόν. Το πρόβλημα είναι πως το extender φαίνεται να υποστηρίζει μέχρι 100Mbps μόνο, οπότε και χάνεται πολλή από την ταχύτητα του router. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biohazard7720 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Στις 3/10/2022 στις 11:30 ΠΜ, orenakos είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σε πρώτη φάση σκέφτομαι τις λύσεις που θα μπορούσα να εφαρμόσω μόνος μου γι' αυτό και εξετάζω τα Powerlines. Οπότε λέτε πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αρκετά καλό; TP-LINK TL-PA7017P KIT v4 Με το mesh βλέπω πως πάμε σίγουρα στα 150+€ για κάτι καλό. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να βάλω στο μέσα δωμάτιο που να "λαμβάνει"¨το wifi και να μου δίνει LAN out; Έχοντας αυτά τα powerline σε FTTH 100/10 σε δωμάτιο 25τμ να παει απο την μια ακρη στην αλλη και χάνω ~10-15mbps στο down (δηλαδη ~85-90/10). Οπότε δεν τα κόβω και για κάτι πολύ παραπάνω. Απλά βάλε κανονική καλωδίωση και μπρίζες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα