SUPERSONIC_1983 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω γνώμες αν συμφέρει να ανοίξεις ένα e shop με αξεσουάρ κινητών και gadget αλλά με έδρα το σπίτι σου ώστε να μειώσεις κάπως το κόστος ,αλλά δεν ξέρω αν γίνεται κι όλας . Επίσης από που συμφέρει να αγοράσεις χονδρική θήκες τζάμακια κλπ....
george1807 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Θα σου κάνω μια ερώτηση για να δεις αν αξίζει. Γιατι κάποιος να πάρει από εσένα και όχι από τα υπόλοιπα χιλιάδες αντίστοιχα μαγαζιά; Bonus ερώτηση: Πόσες θήκες πρέπει να πουλήσεις για να πεις ότι έβγαλες την επένδυση αλλά και το χρόνο σου; 2
SUPERSONIC_1983 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Θα σου πω απλά ότι δεν είναι όλα τα μαγαζιά τα ίδια , ούτε σε ποικιλία ούτε σε ποιότητα . Και γιατί να μην πάρει κ από μένα και να πάρει από τα άλλα ? Εγώ έψαχνα μια θήκη spigen για το κινητό μου και την είχαν 4 μαγαζιά , όχι χιλιαδες....πήγα στο κοντινότερο μου και την πήρα γτ την ήθελα εκείνη την μέρα αλλιώς θα την αγόραζα online . Οπότε παίζει αυτό που λες !
wesker Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Για εμένα δεν αξίζει. Eshop με εμπορική δραστηριότητα και έδρα το σπιτι δεν γίνεται. Πρέπει να δηλωθεί κάποιος χώρος όπου θεωρητικά τον χρησιμοποιείς για να φυλάς τα εμπορεύματα σου. Να εμπλουτίσω λίγο την ερώτηση του @george1807 και να σε ρωτήσω, γιατί να πάρω μια θήκη απο εσένα, και όχι απο κάποιο μαγαζί του εξωτερικού.
zio10 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Νομίζω πρέπει να βρεις κάτι άλλο να πουλάς. Έχουν ανοίξει πάρα πολλά φυσικά μαγαζιά με θήκες και τζαμάκια σε καλές τιμές. Σχεδόν δεν υπάρχει λόγος να παραγγείλεις online και να έχεις αναμονή και μεταφορικά.
Nauths Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, SUPERSONIC_1983 είπε Θα σου πω απλά ότι δεν είναι όλα τα μαγαζιά τα ίδια , ούτε σε ποικιλία ούτε σε ποιότητα . Και γιατί να μην πάρει κ από μένα και να πάρει από τα άλλα ? Εγώ έψαχνα μια θήκη spigen για το κινητό μου και την είχαν 4 μαγαζιά , όχι χιλιαδες....πήγα στο κοντινότερο μου και την πήρα γτ την ήθελα εκείνη την μέρα αλλιώς θα την αγόραζα online . Οπότε παίζει αυτό που λες ! Εσύ είσαι ένας ρε φίλε. Η αγορά κινείται με όσα είπε παραπάνω ο φίλος, ότι έχει γεμίσει eshop.
nova_centurion Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Αγαπητέ φίλε κάποιες παρατηρήσεις σ' αυτά που γράφεις: 1. Η εποχή του να ανοίξεις eshop από το σπίτι σου και να επιβιώσεις έχει παρέλθει. Πλέον η αγορά έχει ωριμάσει και για ένα νέο επιχειρηματία η επιτυχία απαιτεί πολύ περισσότερα πράγματα από ότι πριν 10-15 χρόνια. Πρέπει να έχει σημαντική προστιθέμενη αξία έναντι των ήδη υπαρχόντων eshop κάτι που είναι δύσκολο. ΟΧΙ ανέφικτο αλλά πραγματικά ΔΥΣΚΟΛΟ. 2. Ειδικά μετά τον COVID που αλλαξε την σχετική αγορά τα νέα μαγαζιά εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από το SKROUTZ και τις άλλες πλατφόρμες. Οι προμήθειες που καλούνται να πληρώσουν κάνει την άσκηση για την επιβίωση σχεδόν αδύνατη. Αν είναι εισαγωγείς ή παραγωγοί ενδέχεται να μπορούν να ανταπεξέλθουν. Αν αγοράζουν από τοπικούς χονδρέμπορους είναι ΕΝΑΣ από τον σωρό και δύσκολα θα βγουν μπροστά από τον ανταγωνισμό ειδικά αν δεν διαθέτουν φυσικό σημείο που ανάλογα με την τοποθεσία μπορεί να είναι game changer. 3. Ειδικά η κατηγορία προϊόντων που ενδιαφέρεσαι είναι σχεδόν απαγορευτική για new entries καθώς επιπλέον των 1 και 2 έχουν υψηλότατο ποσοστό επιστροφών άρα πολλά έξοδα χωρίς έσοδα (έξοδα συσκευασίας, τιμολόγησης, μεταφορικά, διατήρηση αποθέματος κλπ). Αν είσαι εισαγωγέας μπορεί να το καλύψεις μέσω υψηλού μεικτού αν όχι τότε "κλάφτα Χαράλαμπε". 1 1
SUPERSONIC_1983 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Οπότε δλδ τα μαγαζιά με η χωρίς βιτρίνα που έχουν ανοίξει την τελευταία πενταετία βλέποντας τα υπόλοιπα χιλιάδες που είχαν ανοίξει πριν από αυτούς με τη λογική αυτή θα είχαν πατώσει εξ αρχής η δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καν κι όμως υπάρχουν ακόμα και όχι μόνο αλλά έχουν και καλύτερες κριτικές από κάποια άλλα που ήταν ήδη ανοιχτά και προφανώς τα προτιμάνε σε σχέση με άλλα , και μη μου πείτε ότι δεν παίζει αυτό ! Τώρα για το πόσα πρέπει να πουλήσω για να βγάλω....που να ξέρω ??? Υπάρχει δλδ κάποιος που ανοίγει μαγαζί και ξέρει από πριν πως θα πάει ...δλδ θα πουλήσω 4 κιλά καφέ και έγινα ? Τέλος πάντων για αυτό άνοιξα το νήμα για να ακούσω γνώμες, οπότε ευχαριστώ...
Nauths Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 7 ώρες πριν, SUPERSONIC_1983 είπε Οπότε δλδ τα μαγαζιά με η χωρίς βιτρίνα που έχουν ανοίξει την τελευταία πενταετία βλέποντας τα υπόλοιπα χιλιάδες που είχαν ανοίξει πριν από αυτούς με τη λογική αυτή θα είχαν πατώσει εξ αρχής η δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καν κι όμως υπάρχουν ακόμα και όχι μόνο αλλά έχουν και καλύτερες κριτικές από κάποια άλλα που ήταν ήδη ανοιχτά και προφανώς τα προτιμάνε σε σχέση με άλλα , και μη μου πείτε ότι δεν παίζει αυτό ! Τώρα για το πόσα πρέπει να πουλήσω για να βγάλω....που να ξέρω ??? Υπάρχει δλδ κάποιος που ανοίγει μαγαζί και ξέρει από πριν πως θα πάει ...δλδ θα πουλήσω 4 κιλά καφέ και έγινα ? Τέλος πάντων για αυτό άνοιξα το νήμα για να ακούσω γνώμες, οπότε ευχαριστώ... Πολλά από αυτά είναι επιδοτούμενα και για αυτό τα βλέπεις ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Αν δεν έχεις κάποιο πλάνο και απλά το ανοίξεις με την προυπόθεση να τρέχει, απλά μην το ανοίξεις. Για εμένα αυτό που θα πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου πριν ξεκινήσεις είναι αν ο καταναλωτής (ΟΧΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ), ο μέσος καταναλωτής έχει ανάγκη άλλο ένα τέτοιο κατάστημα.
george1807 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, SUPERSONIC_1983 είπε Οπότε δλδ τα μαγαζιά με η χωρίς βιτρίνα που έχουν ανοίξει την τελευταία πενταετία βλέποντας τα υπόλοιπα χιλιάδες που είχαν ανοίξει πριν από αυτούς με τη λογική αυτή θα είχαν πατώσει εξ αρχής η δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καν κι όμως υπάρχουν ακόμα και όχι μόνο αλλά έχουν και καλύτερες κριτικές από κάποια άλλα που ήταν ήδη ανοιχτά και προφανώς τα προτιμάνε σε σχέση με άλλα , και μη μου πείτε ότι δεν παίζει αυτό ! Τώρα για το πόσα πρέπει να πουλήσω για να βγάλω....που να ξέρω ??? Υπάρχει δλδ κάποιος που ανοίγει μαγαζί και ξέρει από πριν πως θα πάει ...δλδ θα πουλήσω 4 κιλά καφέ και έγινα ? Τέλος πάντων για αυτό άνοιξα το νήμα για να ακούσω γνώμες, οπότε ευχαριστώ... Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα, όπως και τα πιο πολλά e shop ανοίγουν με επιδότηση και στα 2 χρόνια μαξ έχουν κλείσει. Εγω σε ρώτησα, ποσά πρέπει να πουλήσεις για να έχει νόημα. Λεγεται business plan και θα έπρεπε κάθε μαγαζί που ανοίγει να το έκανε. Αλλιώς βασίζεσαι στην τύχη και μετά θα φταίει το κακό κράτος και η άτυχη ζωή που θα κλείσεις. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2022 από george1807 4
dtzgr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 12 ώρες πριν, SUPERSONIC_1983 είπε Τώρα για το πόσα πρέπει να πουλήσω για να βγάλω....που να ξέρω ??? Δεν είμαι έλληνας επιχειρηματίας, αλλά με το φτωχό μου μυαλό (όσο έχω), φαντάζομαι ότι αν δεν ξέρεις, πρέπει να μάθεις (δηλαδή να υπολογίσεις), ώστε μετά να δεις αν μπορείς να πουλήσεις τόσα ή περισσότερα.
fredd0 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Θελεις να μπεις σε μια κορεσμενη αγορα, κανενα προβλημα, ποιο ειναι το πλεονεκτημα που θεωρεις οτι εχεις εναντι του ανταγωνισμου σου? Εχεις πηγες για φθηνοτερα προιοντα? εχεις καλυτερο δικτυο διανομης? εσυ πρεπει να ξερεις με τι πλεονεκτημα θα μπεις σε μια αγορα που κατα 90% ειναι δες στο σκρουτζ ποιος ειναι φθηνοτερος κι αγορασε.
vagos789 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 19 ώρες πριν, SUPERSONIC_1983 είπε Θα σου πω απλά ότι δεν είναι όλα τα μαγαζιά τα ίδια , ούτε σε ποικιλία ούτε σε ποιότητα . Και γιατί να μην πάρει κ από μένα και να πάρει από τα άλλα ? Εγώ έψαχνα μια θήκη spigen για το κινητό μου και την είχαν 4 μαγαζιά , όχι χιλιαδες....πήγα στο κοντινότερο μου και την πήρα γτ την ήθελα εκείνη την μέρα αλλιώς θα την αγόραζα online . Οπότε παίζει αυτό που λες ! Φοβερες θηκες οι spigen, ισως θα ειχε καποιο νοημα αν μπορουσες να εισαι κατι σαν αποκλειστικος αντιπροσωπος (κατι απιθανο δεδομενου οτι εχεις μηδεν εμπειρια και δικτυο)
DrLo Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, SUPERSONIC_1983 είπε Τώρα για το πόσα πρέπει να πουλήσω για να βγάλω....που να ξέρω ??? Υπάρχει δλδ κάποιος που ανοίγει μαγαζί και ξέρει από πριν πως θα πάει ...δλδ θα πουλήσω 4 κιλά καφέ και έγινα ? ΝΑΙ Ακριβώς αυτό είναι ένα - και ίσως το πιο βασικό - από τα πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να μπορεί να απαντήσει κάποιος πριν ανοίξει μαγαζί. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2022 από DrLo 1
filip123go Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θέλεις σίγουρα business plan (ιδανικά πενταετίας αλλά και 3 είσαι "οκ") . Όπως επίσης και failure plan. Πρέπει να τα βάλεις κάτω και να δεις πόσα πρέπει να πουλήσεις για να έχεις πχ 1500€ καθαρό κέρδος το μήνα (να αφαιρέσεις από τον τζίρο σου φόρους, πάγια έξοδα κλπ κλπ), εάν για να φτάσεις στο κέρδος που θέλεις (το 1500€ ήταν ενδεικτικό) είναι ρεαλιστικές οι πωλήσεις που θα κάνεις, go on. Εάν σου βγαίνει ότι πρέπει να πουλήσεις 10.000 θήκες , τότε ίσως να το ξανά-σκεφτεις... Και όλα αυτά χωρίς να έχω αναφέρει καν διαφημίσεις, μάρκετινγκ, δίκτυο διανομής, ελαττωματικά προϊόντα κλπ κλπ κλπ Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2022 από filip123go 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα