Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η εφαρμογή Expert RAW της Samsung παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο στην κάμερα συγκεκριμένων Galaxy smartphones, επιτρέποντάς στον χρήστη να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Η εφαρμογή έκανε το ντεμπούτο της σε beta έκδοση στο Galaxy S21 Ultra το 2021 και κυκλοφόρησε δημοσίως με τη σειρά Galaxy S22 φέτος.

Η Samsung υποσχέθηκε να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα του Expert RAW στις ναυαρχίδες Galaxy προηγούμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy S20 και Note 20 Ultra. Το αρχικό της χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι η εφαρμογή θα ήταν συμβατή με τις ναυαρχίδες Galaxy του 2020 μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 όμως λόγω προβλημάτων, η υποστήριξη καθυστέρησε. Τρεις μήνες μετά το υποσχόμενο χρονοδιάγραμμα, το Expert RAW ενημερώθηκε τελικά με υποστήριξη για τις premium συσκευές της Samsung.

Μετά την τελευταία ενημέρωση, το Expert RAW λειτουργεί πλέον με το Galaxy S20 Ultra, το Note 20 Ultra και το Galaxy Z Fold 2. Άλλα τηλέφωνα από την ίδια σειρά - τα Galaxy S20+, S20, Note 20 και το αρχικό Flip - δεν είναι συμβατά, καθώς δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος. Πάντως και στα υποστηριζόμενα smartphones, η εφαρμογή θα λειτουργεί μόνο με την κύρια και την υπερ-ευρυγώνια κάμερα των 12MP.

image.png.11d690bad3eeb32a6b5ae6e54991d55a.png image.png.1ccd94d74eb7d40b2061574698cb7e25.png image.png.0fa6c2e51f8bcf4223e97cb7f3470fec.png

Στην επίσημη ανακοίνωσή της ένας συντονιστής της κοινότητας της Samsung σημειώνει ότι οι χρόνοι επεξεργασίας εικόνων μπορεί να είναι μεγαλύτεροι σε αυτά τα τηλέφωνα λόγω της πιο αργής AP. Ως αποτέλεσμα της παλαιότητας των αισθητήρων, η ποιότητα της εικόνας ενδέχεται επίσης να μην είναι τόσο καλή όσο στα τηλέφωνα Galaxy νεότερης γενιάς. Με την τελευταία αναβάθμιση, η Samsung κάνει το Expert RAW διαθέσιμο σε όλα τα τηλέφωνα που υποσχέθηκε τον Φεβρουάριο του 2022.

Μπορείτε να αποκτήσετε την τελευταία ενημέρωση Expert RAW από το Galaxy Store. Αρχικά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το Galaxy S20 Ultra, το Note 20 ή το Z Fold 2 τρέχει το firmware του Σεπτεμβρίου 2022, καθώς περιέχει τις βασικές αλλαγές που απαιτούνται για τη συμβατότητα της εφαρμογής. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Να πω την αληθεια αρχιζω να ζαχαρωνω το Note 20 ultra.

Mε τον snapdragon μου μοιαζει το πιο τουμπανο για μενα, αλλα βεβαια παραμενει οβερ μπατζετ... 

Δημοσ.

- Γιατί να έχω samsung ;

- Διότι θέλεις να φαίνεται το ταμπελάκι και δεν έχεις φράγκα να αγοράσεις iphone, την ίδια ώρα που θέλεις να ξεχωρίζεις αφήνοντας στην καφετέρια το τηλέφωνο σου "τούμπα" ...

- Και γιατί να έχω το expert RAW ;

- Διότι δεν ήξερες το δωρεάν opencamera.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς δεν δουλεύει ακόμα πρέπει να έχεις security patch Οκτωβρίου για να δουλέψει η εφαρμογή. Κακώς που την έβγαλε η Samsung απο τώρα εφόσον δεν δουλεύει και όλες οι συσκευές δεν αναβαθμίστηκαν με νέο firmware update.

Επεξ/σία από BeSt_
  • Thanks 1
Δημοσ.

RAW = Ψηφιακό αρχείο, προερχόμενο από τον φωτογραφικό αισθητήρα χωρίς καμία επεξεργασία από το firmware της συσκευής. Αυτό δηλαδή που "είδε" ο αισθητήρας κατά το "κλικ" χωρίς διορθώσεις, ασυμπίεστο (ή με μικρή συμπίεση) προς αποθήκευση και μετέπειτα επεξεργασία. Ως φωτογραφική λειτουργία είναι ζητούμενη αν θα επεξεργαστούμε τα αρχεία με τις δικές μας διορθώσεις και επεμβάσεις.

Ωραία θα ήταν να το υποστήριζαν περισσότερες συσκευές. Δε βλέπω το λόγο γιατί όχι, όταν δεν απαιτεί χρήση επεξεργασίας από τον επεξεργαστή / firmware αλλά buffer και περισσότερο (και γρήγορο) αποθηκευτικό χώρο.

"Expert RAW is Samsung’s advanced camera app for its Galaxy smartphones. Released on February 25, 2022, the app brings a selection of new photography features and controls to some of Samsung’s latest flagship smartphones.

Targeted at more experienced photographers, Expert RAW is built around shooting in the RAW image format, complete with a wider dynamic range for more detail in bright and dark areas of a photo and maximum editing potential. These 16-bit RAW image files can be between 10MB and 30MB each, compared to under 3MP for the standard app’s JPEGs. These larger file sizes are used for editing rather than distribution, so you’ll want to be familiar with RAW editing software, such as Lightroom or Photoshop, to make the most of these snaps.

What is RAW, and should you shoot in it? The app also introduces manual camera controls to put a personal stamp on images compared to Samsung’s pre-installed smartphone camera app. Samsung Expert RAW offers manual controls for ISO, shutter speed, EV, metering, and white balance to help you dial in the perfect exposure, whether you’re shooting static or action scenes. That’s in addition to RAW support, of course. In other words, Expert RAW is a gateway into the wider world of more powerful photography tools and edits." (Πηγή: androidauthority.com)

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Gk2016 είπε

- Γιατί να έχω samsung ;

- Διότι θέλεις να φαίνεται το ταμπελάκι και δεν έχεις φράγκα να αγοράσεις iphone, την ίδια ώρα που θέλεις να ξεχωρίζεις αφήνοντας στην καφετέρια το τηλέφωνο σου "τούμπα" ...

Στην χρηματική διαφορά Samsung iphone είναι μια η άλλη!!!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Gk2016 είπε

Δεν ξέρω αν φταίνε τα apis της samsung ή απλά λείπει η δυνατότητα από το opencamera, αλλα στην πράξη το opencamera δεν έχει πρόσβαση στις ultrawide και tele cameras αρκετών samsung κινητών, οπότε το expert raw είναι μονόδρομος για κάποιους. 

Δημοσ.

Έτσι από περιέργεια και μόνο θα ήθελα να κάνετε ένα ερωτηματολόγιο - γκαλοπ, που θα ρωτάει κάποιες ρυθμίσεις στις κάμερες των κινητών , αλλά πρώτα θα λένε ποιο κινητό έχουν και γιατί το πήραν και μετά π.χ. τι είναι το iso   τι είναι το HDR το F το EV κλπ , και πως το λειτουργώ για καλύτερα αποτελέσματα και στο τέλος πόσοι τα χρησιμοποιούν;;

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Gk2016 είπε

- Γιατί να έχω samsung ;

iPhone = έχω φράγκα.

Μάιστα. TYN

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...