Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μην σκορπας αδικα τα λεφτα,αλλαξε ολο το συστημα αλλιως δεν εχει νοημα να χαντακωνεις την αγορα σου (6600)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, antonl είπε

Παράγγειλα την 6600 και τώρα είμαι στην αναμονή.

Σίγουρα θα δοκιμάσω o/c κι αν είναι σταθερός, εντάξει από θερμοκρασίες θα το κρατήσω :)

Πολλοί είχαν GTX1070/1080 με τον 3570K και ήταν καλά, κάπως έτσι θα είσαι και 'συ. Εννοείται βέβαια ότι με την πρώτη ευκαιρία θα αλλάξεις και το υπόλοιπο σύστημα.

Δημοσ.
Στις 3/10/2022 στις 5:33 ΜΜ, ilos είπε

Στην περίπτωσή σου καλύτερη επιλογή είναι η 2060, αν ακόμα και με pcie3 x8 η 6600xt θα είναι γρηγορότερη.😁

Παιζει να είναι πιο ακριβη η 2060 απο την 6600 και αυτο ειναι ενα ωραίο ανέκδοτο .

Φίλος επειδή τον είχα τον 3570k ειναι ενας πολύ καλός επεξεργαστής , ναι εντάξει παλιός πλέον αλλά τα χρόνια του δεν φαίνονται και τόσο .  Ανάλογα τα παιχνίδια που παιζεις , σε κάποια ναι δεν την παλέυει αλλά σε πολύ νεότερους τίτλους . 

Την καλύτερη σκέψη είχες για την 6600, Θα σε καλύψει απόλυτα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις όλων.

Είναι δεδομένο πως θ αναβαθμίσω κάποια στιγμή "σχετικά" σύντομα. Λόγω του ότι το σύστημα μου με υπερκαλύπτει στο 90% των αναγκών μου, δε μπορώ να με "πείσω" πως μου είναι τόσο απαραίτητη μια αναβάθμιση άμεσα. Κι επειδή έχω το βίτσιο/ψώνιο ο εκάστοτε καινούργιος υπολογιστής μου να είναι ένα κλικ κάτω απ την κορυφαία επιλογή (δεδομένου ότι θα με συντροφέψει για πολλά χρόνια) το καθυστερώ όσο πάει. Το ξέρω πως είναι πιο οικονομικό ν αναβαθμίζεις συχνότερα αγοράζοντας πιο vfm parts αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Δεν τρελαίνομαι μου να παίξω ΑΑΑ τίτλους αλλά απλά να διευρύνω σημαντικά το πλήθος των παιχνιδιών που να είναι playable για τα γούστα μου.

Όσο για τον 3770k που αναφέρθηκε, το χα κοιτάξει και το να δώσω 80+€ για έναν επεξεργαστή 10+ ετών, δεν είναι κάτι που θα κανα, ακόμα κι αν είναι ο κορυφαίος που σηκώνει η πλατφόρμα μου.

'Επαιξα λίγο με το o/c σήμερα κι είδα πως μπορώ να πάω απ τα 3.6GHz στα 4.2 με ~75C κατά το stress test. Οπότε αν δω ότι αξίζει τον κόπο, θα πάω προς τα κει για την ώρα.

Επεξ/σία από antonl
Δημοσ.
Στις 6/10/2022 στις 12:54 ΠΜ, antonl είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις όλων.

Είναι δεδομένο πως θ αναβαθμίσω κάποια στιγμή "σχετικά" σύντομα. Λόγω του ότι το σύστημα μου με υπερκαλύπτει στο 90% των αναγκών μου, δε μπορώ να με "πείσω" πως μου είναι τόσο απαραίτητη μια αναβάθμιση άμεσα. Κι επειδή έχω το βίτσιο/ψώνιο ο εκάστοτε καινούργιος υπολογιστής μου να είναι ένα κλικ κάτω απ την κορυφαία επιλογή (δεδομένου ότι θα με συντροφέψει για πολλά χρόνια) το καθυστερώ όσο πάει. Το ξέρω πως είναι πιο οικονομικό ν αναβαθμίζεις συχνότερα αγοράζοντας πιο vfm parts αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Δεν τρελαίνομαι μου να παίξω ΑΑΑ τίτλους αλλά απλά να διευρύνω σημαντικά το πλήθος των παιχνιδιών που να είναι playable για τα γούστα μου.

Όσο για τον 3770k που αναφέρθηκε, το χα κοιτάξει και το να δώσω 80+€ για έναν επεξεργαστή 10+ ετών, δεν είναι κάτι που θα κανα, ακόμα κι αν είναι ο κορυφαίος που σηκώνει η πλατφόρμα μου.

'Επαιξα λίγο με το o/c σήμερα κι είδα πως μπορώ να πάω απ τα 3.6GHz στα 4.2 με ~75C κατά το stress test. Οπότε αν δω ότι αξίζει τον κόπο, θα πάω προς τα κει για την ώρα.

Ακόμα δεν ήρθε η κάρτα? 'Αιντε και μας έφαγε η περιέργεια..🙂  Πάντως θα δεις μεγάλη διαφορά να ξέρεις εστω κι έτσι

Δημοσ.

Ήρθε απ το περασμένο Σάββατο το βράδυ :)

Εννοείται πως είμαι υπερευχαριστημένος!

Για παράδειγμα:

RDR2 από 30-35fps στα lowest πήγε ~60fps στα high/very high

Shadow of the tomb raider από 35 στα lowest πήγε 70+ στα high

Όσο έπαιξα αυτά τα 2 (και αρκετά άλλα) δεν είδα κάποιο πρόβλημα με stuttering. Δεν έχω κάνει κάποιο o/c ακόμα στον επεξεργαστή.

Έχω όμως κι ένα πρόβλημα αλλά δε ξέρω αν είναι λόγω pci-e 3.0 ή bios/uefi ή κάποιο άλλο κουσούρι της μητρικής ή της 6600.

Έχω 2 monitors και δε δείχνει να ενθουσιάζεται ιδιαίτερα γι αυτό το γεγονός. 'Οταν ανοίγω το pc δείχνει εικόνα το primary monitor για 1-2 sec και μετά πετάει "no signal" σχεδόν μέχρι την ώρα που φτάνει να φορτώσει τα windows. Αφού φορτώσουν τα windows, αν σβήσω το main monitor (χωρίς να σβήσω το pc), δε θα ξαναδείξει εικόνα όταν τ ανάψω ("no signal") εκτός κι αν κάνω reboot. Το 2ο monitor μπορώ να τ αναβοσβήνω χωρίς πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει με τους latest και τους προηγούμενους drivers. Με τους default drivers των windows (της microsoft) δεν έχει αυτό το θέμα.

Δοκίμασα να βάλω την κάρτα στο 2o pc που έχω κι εκείνο έχει pci-e 3.0. Εκεί έκανε άλλα κουλά. Κατά το POST είχε σήμα κανονικά η οθόνη. Όταν μέσα στα windows (latest drivers) έσβηνα το main, τότε το "σύστημα" καταλάβαινε πως έσβησε και γινόταν αυτόματα main το secondary. Όταν έσβηνα το secondary, τότε το "σύστημα" εξακολουθούσε να θεωρεί πως η 2η οθόνη είναι ακόμα αναμμένη.

Γενικά, ό,τι να ναι. Η σύνδεση έγινε σε 2 display-ports. Δοκίμασα και το hdmi αλλά δε βελτιώθηκε η κατάσταση.

Δημοσ.

Ποια αγόρασες; Νομίζω ήταν bug σε drivers αυτό που περιγράφεις (~2020) δεν ξέρω αν το έφτιαξαν καθώς σταμάτησα να παρακολουθώ.

Βάλε FPS Limiter όσα και τα Hz της οθόνης, είναι must, εγώ είχα βάλει μέσω του RTSS αλλά πλέον σε AMD υπάρχει ρύθμιση μέσα στους drivers, για ngridia δεν ξέρω.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Phaethonas είπε

Έχεις κάνει DDU έτσι; 

Δοκίμασε με αυτούς τους drivers: (οι νεότεροι είναι beta)

Adrenalin 22.5.1 Recommended (WHQL)

Ναι, έτρεξα το DDU τόσο πριν βγάλω την GTX 670 όσο και αργότερα κατά το troubleshooting. Δοκίμασα και τους 22.10.1 και τους 22.5.1 χωρίς κάποια διαφορά.

2 ώρες πριν, Havik είπε

Ποια αγόρασες; Νομίζω ήταν bug σε drivers αυτό που περιγράφεις (~2020) δεν ξέρω αν το έφτιαξαν καθώς σταμάτησα να παρακολουθώ.

Βάλε FPS Limiter όσα και τα Hz της οθόνης, είναι must, εγώ είχα βάλει μέσω του RTSS αλλά πλέον σε AMD υπάρχει ρύθμιση μέσα στους drivers, για ngridia δεν ξέρω.

Αγόρασα την PowerColor Radeon RX 6600 8GB Fighter. Στα παιχνίδια πάντα κάνω enable το v-sync (εκτός όταν τα τρέχω σαν benchmarks). Οι οθόνες είναι 60Hz. Κι εγώ χρησιμοποιώ το RTSS αλλά απλώς για να βλέπω τα stats μέσω OSD.

Δημοσ.

Γίνεται να παίξει η RX 6600 συγχρόνως με τα ενσωματωμένα του i5 3570k;

Θυμάμαι τα integrated γραφικά από κάποιους AMD παίζαν μαζί με κάποιες AMD κάρτες.

Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δεν κατάλαβα :)

Δημοσ.

Όπως είπα και πιο πάνω, με τους default drivers των windows (της microsoft) δεν έχει αυτό το θέμα :)

Βέβαια η περίεργη συμπεριφορά κατά το boot παραμένει επειδή απ ό,τι φαίνεται δεν είναι (μόνο) θέμα drivers.

Δοκίμασα και με τον driver της AMD που εγκαθιστά το windows update (αν δεν έχεις βάλει ήδη κάποιον AMD driver). Νομίζω (έχω χάσει λίγο τη μπάλα απ τις δοκιμές) πως κι εκεί τα πράγματα ήταν καλύτερα. Αλλά επειδή ήταν απ την άνοιξη του 2021, θα θελα κάτι πιο πρόσφατο...

Δοκίμασα και τη minimum εγκατάσταση απ το setup της AMD, "driver only" όπου υπήρχαν τα κλασικά προβλήματα.

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...