Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Πρόκειται να αναβαθμίσω το desktop μου μετά από πάρα πολύ καιρό και έχω καταλήξει στα παρακάτω σε πλατφόρμα intel. Δεν πάω σε AMD.

Απλά θα ήθελα μια 2η γνώμη αν κάτι δεν ταιριάζει ή μπορώ να βρω καλύτερη/νεότερη παραλλαγή του:

Intel Core i5-12400 2.5GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket 1700 σε Κουτί με Ψύκτρα | Skroutz.gr

G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 RAM με 4 Modules (4x8GB) και Συχνότητα 3200MHz για Desktop (F4-3200C16Q-32GVKB) | Skroutz.gr

Samsung 980 Pro SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 4.0 MZ-V8P500BW | Skroutz.gr

Από μητρική, είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο και θα εκτιμούσα μια άποψη (αν αξίζει τελικά το ακριβό μοντέλο):

Asus Prime B660-Plus D4 Motherboard ATX με Intel 1700 Socket | Skroutz.gr   Ή    Asus Prime Z690-P WIFI D4 Motherboard ATX με Intel 1700 Socket | Skroutz.gr

Έχω ήδη μια GPU Gigabyte GTX 1050 Ti με 4GB DDR5 που ελπίζω/θεωρώ ότι θα κάνει τα βασικά.

Παρακαλώ γνώμες για καλό Mid Tower κουτί με έμφαση στο αθόρυβο και δροσερό. Δεν με νοιάζουν φωτάκια και μπιχλιμπίδια.

Παρακαλώ γνώμες για άριστο PSU, κατά προτίμηση Corsair (το τωρινό μου έχει αντέξει 10 χρόνια).

Η χρήση είναι business, development, χρήση VMs και καθόλου gaming. Δεν με ενδιαφέρει το OC, με ενδιαφέρει όμως το PC να είναι αθόρυβο και δροσερό. Σε αυτό το πνεύμα, χρειάζεται εξτρά ψύκτρα ή είναι ΟΚ η default που έρχεται με τη CPU;

Ευχαριστώ !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, tasanton είπε

Γεια σας,

Πρόκειται να αναβαθμίσω το desktop μου μετά από πάρα πολύ καιρό και έχω καταλήξει στα παρακάτω σε πλατφόρμα intel. Δεν πάω σε AMD.

Απλά θα ήθελα μια 2η γνώμη αν κάτι δεν ταιριάζει ή μπορώ να βρω καλύτερη/νεότερη παραλλαγή του:

Intel Core i5-12400 2.5GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket 1700 σε Κουτί με Ψύκτρα | Skroutz.gr

G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 RAM με 4 Modules (4x8GB) και Συχνότητα 3200MHz για Desktop (F4-3200C16Q-32GVKB) | Skroutz.gr

Samsung 980 Pro SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 4.0 MZ-V8P500BW | Skroutz.gr

Από μητρική, είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο και θα εκτιμούσα μια άποψη (αν αξίζει τελικά το ακριβό μοντέλο):

Asus Prime B660-Plus D4 Motherboard ATX με Intel 1700 Socket | Skroutz.gr   Ή    Asus Prime Z690-P WIFI D4 Motherboard ATX με Intel 1700 Socket | Skroutz.gr

Έχω ήδη μια GPU Gigabyte GTX 1050 Ti με 4GB DDR5 που ελπίζω/θεωρώ ότι θα κάνει τα βασικά.

Παρακαλώ γνώμες για καλό Mid Tower κουτί με έμφαση στο αθόρυβο και δροσερό. Δεν με νοιάζουν φωτάκια και μπιχλιμπίδια.

Παρακαλώ γνώμες για άριστο PSU, κατά προτίμηση Corsair (το τωρινό μου έχει αντέξει 10 χρόνια).

Η χρήση είναι business, development, χρήση VMs και καθόλου gaming. Δεν με ενδιαφέρει το OC, με ενδιαφέρει όμως το PC να είναι αθόρυβο και δροσερό. Σε αυτό το πνεύμα, χρειάζεται εξτρά ψύκτρα ή είναι ΟΚ η default που έρχεται με τη CPU;

Ευχαριστώ !

Aν δεν θες θόρυβο τότε καλύτερα μην βάλεις τη μαμά ψυχτρα,βάλε μια μεγαλύτερη να γυρνάει με λιγότερες στροφές ο ανεμιστήρας.πχ https://www.skroutz.gr/s/23142238/Be-Quiet-Pure-Rock-2-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-για-Socket-AM4-1200-115x-AM3-AM3-Ασημί.html

https://www.skroutz.gr/s/32985538/CoolerMaster-Hyper-212-ARGB-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-για-Socket-115x-1200-AM4.html?from=catspan.Για τροφοδοτικό μπορείς να δεις από corsair https://www.skroutz.gr/s/15335152/Corsair-RMx-2018-Series-RM550x-550W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html?from=catspan gold rated με αρκετά wattt για αναβάθμιση gpu στο μέλλον,έχει κ 0 rpm mode οπότε οταν το φορτίο δεν θα είναι μεγάλο δεν θα γυρνάει καν ο fan του, το αναφέρω γιατί θες αθόρυβο όσο γίνεται pc.Απο κουτί μια πρόταση από εμένα https://www.skroutz.gr/s/28861553/Lian-Li-Lancool-205-Mesh-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html Σε όσες προτάσεις βλέπεις rgb ,αυτά σβήνουν...Οι επιλογές στα βασικά που έχεις κάνει συμβατές  είναι,εγω θα πήγαινα στην b660, με την z690 πληρωνεις features  που δεν θα μπορείς να εκμεταλλευτεις(overclock δεν γίνεται με τον 12400).Nvme 4   στα ιδια χρήματα θα έβαζα αυτόν https://www.e-shop.gr/ssd-western-digital-wds500g1x0e-sn850-black-500gb-nvme-pcie-gen-40-x4-m2-2280-p-PER.304997?gclid=Cj0KCQjwyt-ZBhCNARIsAKH1176n_sM3x0tgcjIp7rV7balj9JXiLp5HDfiVFgt3Gbo1kFPM8B5vxLYaArOQEALw_wcB.Eπισης γιατί όχι 2 stick ram αλλά 4?https://www.skroutz.gr/s/8001844/G-Skill-Ripjaws-V-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-32GVK.html.Ισως αν δεν σε νοιάζουν τα ενσωματωμένα να μπορούσες να δεις και 12400f.Καλες αγορες

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε Ευχαριστω πολύ. Συμφωνώ για το PSU, ωραίο το case, κι εμένα μου φαίνεται λογική η επιλογή B660 μιας και δεν χρειάζομαι το παραπάνω. Δίκιο έχεις και για τη RAM 2x16. Για NVME4 θα δω αυτό που προτείνεις αν και είμαι Samsungάκιας.

Να σημειώσω εδώ ότι δεν ψάχνω κατ ανάγκη  budget λύσεις, ανεβαίνω αν αξίζει κάποιο εξάρτημα.

Επεξ/σία από tasanton
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έτσι για την ιστορία, να συνοψίσω τι αγόρασα και πλέον χρησιμοποιώ:

Από αυτά που πρότεινε ο φίλος @niko13:

• Lian Lancool 205 Mesh, αρκετά ποιοτικό, ελαφρύ και εύκολο στην όλη διαδικασία. 3 αθόρυβοι ανεμιστήρες.
  • Τροφοδοτικό RM550x, επίσης αθόρυβο. Δεν είμαι σίγουρος ότι μου έδωσαν την έκδοση 2018 γιατί δεν γράφει κάτι κάπου.

Και τα υπόλοιπα:

• Επεξεργαστής i5-12400 με την default ψύκτρα του, μια χαρά φαίνεται να είναι από πλευράς θερμοκρασίας/θορύβου
  • Μητρική ASUS Rog Strix B660-A Gaming WiFi, πλήρηςλύση αλλά ακριβούτσικη
  • Μνήμη 2x16GB DDR5 Kingston Fury 4800, περισσότερο για future-proof, έπαιξε με τη μία (και με XMP)
  • 980 Pro 512GB NVMe M2

Προφανώς το νέο σύστημα δεν έχει σχέση με το 10ετίας που είχα. Ανεβάζω multi-core VMs άνετα, ταχύτητα, θερμοκρασία, θόρυβος όλα μια χαρά.

Κότσαρα και τα Windows 11.

Ευχαριστώ και πάλι.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...