apostolisKen Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Κοιτούσα σύνδεση 1gbit από cosmote και πραγματικά το σκέφτομαι να βάλω αλλά γιατί αυτή η κατάρα στο upload από τους κλασσικούς παρόχους? Δηλαδή θα έχω 1gbps download και μόνο 100mbps upload? Οκ σίγουρα είναι το δεκαπλάσιο από τα 100/10 που έχω τώρα αλλά έχω την εντύπωση ότι πχ με inalan (που δεν υπάρχει στα νότια που μένω, ούτε πρόκειται) 200/200 παίζει η αίσθηση να είναι πιο smooth λόγω του διπλάσιου upload. Έχει βάλει κανείς? Πως είναι αξίζει? Είναι και πολλά τα 70 ευρώ το μήνα σκέφτομαι...
micos000 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Στις συνδέσεις λευκών περιοχών (rural) το upload είναι ανοιχτό. Έχω Cosmote 50άρα στο χωριό που μένω (rural) και μου δίνει 50d/35u. Κοστίζει όμως και λίγο παραπάνω από την κλασσική 50άρα vdsl. Όσον αφορά το upload, αυτό γίνει επίτηδες γιατί πρέπει να μοιραστεί το badwidth της γραμμής μεταξύ up και down, οπότε αν σου ανεβάσουν το up από 10 σε 50 στην 100άρα θα πρέπει να σου ρίξουν το down στα 60. Οπότε θα σου πουλούσαν 60άρα σύνδεση αντί 100άρα και αυτό δεν ακούγεται ωραία στην διαφήμιση. Αν θέλεις πας σε εταιρική σύνδεση όπου το upload θα είναι πολύ περισσότερο.
infin1tyGR Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, micos000 said: Όσον αφορά το upload, αυτό γίνει επίτηδες γιατί πρέπει να μοιραστεί το badwidth της γραμμής μεταξύ up και down, οπότε αν σου ανεβάσουν το up από 10 σε 50 στην 100άρα θα πρέπει να σου ρίξουν το down στα 60 Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πόσο μάλλον στις FTTH συνδέσεις. Ο μοναδικός λόγος είναι για να αναγκάσουν τους επαγγελματίες που χρειάζονται το upload να πληρώσουν αδρά τις μισθωμένες. Δεν υπάρχει καμία άλλη δικαιολογία ή τεχνικός περιορισμός. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2022 από infin1tyGR
Moderators Inuyasha Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, micos000 είπε Στις συνδέσεις λευκών περιοχών (rural) το upload είναι ανοιχτό. Έχω Cosmote 50άρα στο χωριό που μένω (rural) και μου δίνει 50d/35u. Κοστίζει όμως και λίγο παραπάνω από την κλασσική 50άρα vdsl. Όσον αφορά το upload, αυτό γίνει επίτηδες γιατί πρέπει να μοιραστεί το badwidth της γραμμής μεταξύ up και down, οπότε αν σου ανεβάσουν το up από 10 σε 50 στην 100άρα θα πρέπει να σου ρίξουν το down στα 60. Οπότε θα σου πουλούσαν 60άρα σύνδεση αντί 100άρα και αυτό δεν ακούγεται ωραία στην διαφήμιση. Αν θέλεις πας σε εταιρική σύνδεση όπου το upload θα είναι πολύ περισσότερο. Δεν ισχύει αυτό που λες, υπάρχουν κάποια όρια στη τεχνολογία vdsl (πχ η απλή vdsl υποστήριζε συμμετρική ταχύτητα έως 26mbps (up/down) ή 52/12 Στην vdsl 2 οι τιμές αυτές μεγαλώνουν, παρόλα αυτά το να δώσουν μεγαλύτερες ταχύτητες up θα τους κοστίσει αρκετά σε αναβάθμιση εξοπλισμού καθώς και του δίκτυου τους Ειδικά σε ftth στο εξωτερικό δίνουν συμμετρικες ταχύτητες (εδώ Ελλάδα hcn inalan ήδη τα περισσότερα πακέτα που δίνουν είναι συμμετρικα παρόλα αυτά έχεις άλλες υποχωρήσεις, μεγαλύτερα ping, νιώθεις πιο εύκολα ότι η γραμμή μπουκώνει όσο αυξάνονται χρήστες, μιας και στη παρούσα κατάσταση δεν μπορούν τα επενδύσουν τεράστια ποσά για καλύτερα link με εξωτερικό με καλύτερο pathing)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα