Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Τα ερευνητικα προγραμματα απευθυνονται σε εκεινους που θελουν να κανουν ερευνα και κατα βαση ειτε κανουν διδακτορικο, ειτε κανουν μεταδιδακτορικη ερευνα. Αποψη μου ειναι οτι το διδακτορικο καθως και τα ερευνητικα προγραμματα δεν αποτελουν εναλλακτικη για δουλεια. Αυτο δυστυχως θα το διαπιστωσεις οταν βγεις στην αγορα και θα δεις αλλη αντιμετωπιση. Τι κανουμε λοιπον? Φτιαξε ενα πολυ καλο βιογραφικο και κανε φουλ αιτησεις. Οχι μονο στο αντικειμενο σου αλλα και σε συναφη. Πχ αντικειμενα που απτονται των μηχανολογων και των χημικων μηχανικων. Κανε αιτησεις και μακρυα απο τον τοπο κατοικιας σου. Αξιζει να κανεις ενα "αγροτικο" για να φτιαξεις το βιογραφικο σου. Στο τομέα μου σε όλες τις δουλειές ζητάνε εργασιακή εμπειρία οπότε δεν γίνεται αυτό που λες.
Gingerbread Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, webma είπε Στο τομέα μου σε όλες τις δουλειές ζητάνε εργασιακή εμπειρία οπότε δεν γίνεται αυτό που λες. ε αφού είσαι πεπεισμένος ότι θέλουν μόνο έμπειρους και εσύ δεν έχεις εμπειρία κάνε κάτι άλλο στην ζωή σου. Εσύ δεν ήσουν που ήθελες να κάνεις μαστερ ταυτόχρονα με διδακτορικό και δεν έβρισκες άκρη με τον καθηγητή;
V.I.Smirnov Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Κι εγώ αυτό ακριβώς σκέφτηκα. Πόσους λογαριασμούς έχει ανοίξει αυτός ο τύπος ;;; !!! -
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε Κι εγώ αυτό ακριβώς σκέφτηκα. Πόσους λογαριασμούς έχει ανοίξει αυτός ο τύπος ;;; !!! - Αν δεν σου αρέσει μην απαντάς.
Gingerbread Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 48 λεπτά πριν, webma είπε Αν δεν σου αρέσει μην απαντάς. Προσπαθούμε να απαντήσουμε αλλά δεν βοηθάς. Από εκείνο το ποστ, όσο το θυμάμαι δηλαδή, φαινόσουν εξίσου μπερδεμένος Νομίζω τότε ήθελες να γίνεις καθηγητής κιόλας. Κάπου έχεις μπλεχτεί και δεν ξέρεις τι σαρέσει. Προφανέστατα και ανεξαιρέτως σχολής δεν είναι ο μοναδικός δρόμος η έρευνα. Η έρευνα είναι το μέλλον αλλά κάθε στιγμή χρειαζόμαστε και το παρόν. Θέλω να πω ότι δεν γίνεται όλοι οι πτυχιούχοι ενός κλάδου να κάνουν έρευνα όπως έγραψες στο αρχικό ποστ. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν υπάρχει τίποτα για να εφαρμόσουν. Δεν ξέρω και αν είσαι πίσω από άλλα ποστ που λένε για τον καλό φοιτητή που δεν βρίσκει δουλειά και για τον σκράπα. Σίγουρα πολλοί ψάχνουν κάποιον με προϋπηρεσία αλλά το να πιστεύεις ότι κάποιος δεν θα βρει ποτέ δουλειά επειδή δεν έχει είναι λάθος. Και επί της ουσίας δεν έθεσες κάποιο ερώτημα για να απαντηθεί. Το πρόβλημα σου παραμένει ότι θες να γίνεις καθηγητής χωρίς να ξέρεις το γιατί. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Gingerbread είπε Προσπαθούμε να απαντήσουμε αλλά δεν βοηθάς. Από εκείνο το ποστ, όσο το θυμάμαι δηλαδή, φαινόσουν εξίσου μπερδεμένος Νομίζω τότε ήθελες να γίνεις καθηγητής κιόλας. Κάπου έχεις μπλεχτεί και δεν ξέρεις τι σαρέσει. Προφανέστατα και ανεξαιρέτως σχολής δεν είναι ο μοναδικός δρόμος η έρευνα. Η έρευνα είναι το μέλλον αλλά κάθε στιγμή χρειαζόμαστε και το παρόν. Θέλω να πω ότι δεν γίνεται όλοι οι πτυχιούχοι ενός κλάδου να κάνουν έρευνα όπως έγραψες στο αρχικό ποστ. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν υπάρχει τίποτα για να εφαρμόσουν. Δεν ξέρω και αν είσαι πίσω από άλλα ποστ που λένε για τον καλό φοιτητή που δεν βρίσκει δουλειά και για τον σκράπα. Σίγουρα πολλοί ψάχνουν κάποιον με προϋπηρεσία αλλά το να πιστεύεις ότι κάποιος δεν θα βρει ποτέ δουλειά επειδή δεν έχει είναι λάθος. Και επί της ουσίας δεν έθεσες κάποιο ερώτημα για να απαντηθεί. Το πρόβλημα σου παραμένει ότι θες να γίνεις καθηγητής χωρίς να ξέρεις το γιατί. Θέλω να γίνω καθηγητής για το κύρος και την επαγγελματική ασφάλεια που παρέχει.
Th3Unforgiven Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, webma είπε Θέλω να γίνω καθηγητής για το κύρος και την επαγγελματική ασφάλεια που παρέχει. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από Th3Unforgiven
Gingerbread Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 16 λεπτά πριν, webma είπε Θέλω να γίνω καθηγητής για το κύρος και την επαγγελματική ασφάλεια που παρέχει. Άρα χρειάζεσαι διδακτορικό και γύρω στα 3 έτη μεταδιδακτορικής έρευνας για να μπορέσεις να είσαι υποψήφιος για την όποια θέση. Αν μιλάμε για Ελλάδα και αν ισχύει ότι και στο ΕΚΠΑ στα υπόλοιπα πανεπιστήμια επαγγελματική ασφάλεια δύσκολα θα βρεις. Ακόμα και να γίνεις επίκουρος ΔΕΝ είσαι μόνιμος, όταν λήξει η θητεία σου μπορεί απλά να φύγεις και όχι να μονιμοποιηθείς ή ανέβεις βαθμίδα. Και μέχρι να φτάσεις εκεί υπάρχουν αρκετά χρόνια αβεβαιότητας (3 το λιγότερο για το διδακτορικό). Τέλος επειδή είμαστε Ελλάδα πρέπει να έχεις και έναν κύκλο. Επίσης δεν νομίζω να σε πάει πολύ μπροστά το "θέλω να γίνω καθηγητής για το κύρος και την επαγγελματική ασφάλεια". Πόσο χρονών είσαι;
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 55 λεπτά πριν, webma είπε Θέλω να γίνω καθηγητής για το κύρος και την επαγγελματική ασφάλεια που παρέχει. Kαι ο άλλος ήθελε να γίνει Βεζίρης.Δεν βλέπω να τα έχει καταφέρει κανείς απο τους δυο σας.
MauroPaltoudias Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, webma είπε Θέλω να γίνω καθηγητής για το κύρος και την επαγγελματική ασφάλεια που παρέχει. Με τον τρόπο που το διαχειρίζεστε (τουλάχιστον εδώ μέσα και με βάση τα όσα γράφετε), είστε βέβαιος ότι είστε κατάλληλος για μια τέτοια θέση;
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Gingerbread είπε Άρα χρειάζεσαι διδακτορικό και γύρω στα 3 έτη μεταδιδακτορικής έρευνας για να μπορέσεις να είσαι υποψήφιος για την όποια θέση. Αν μιλάμε για Ελλάδα και αν ισχύει ότι και στο ΕΚΠΑ στα υπόλοιπα πανεπιστήμια επαγγελματική ασφάλεια δύσκολα θα βρεις. Ακόμα και να γίνεις επίκουρος ΔΕΝ είσαι μόνιμος, όταν λήξει η θητεία σου μπορεί απλά να φύγεις και όχι να μονιμοποιηθείς ή ανέβεις βαθμίδα. Και μέχρι να φτάσεις εκεί υπάρχουν αρκετά χρόνια αβεβαιότητας (3 το λιγότερο για το διδακτορικό). Τέλος επειδή είμαστε Ελλάδα πρέπει να έχεις και έναν κύκλο. Επίσης δεν νομίζω να σε πάει πολύ μπροστά το "θέλω να γίνω καθηγητής για το κύρος και την επαγγελματική ασφάλεια". Πόσο χρονών είσαι; 26 ο επίκουρος καθηγητής είναι μόνιμος. Ο λέκτορας δεν ήταν μόνο.ος αλλά έχει καταργηθεί.
Gingerbread Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 6 λεπτά πριν, webma είπε 26 ο επίκουρος καθηγητής είναι μόνιμος. Ο λέκτορας δεν ήταν μόνο.ος αλλά έχει καταργηθεί. Μέχρι τώρα με τι βιοπορίζεσαι; ο επίκουρος ΔΕΝ είναι μόνιμος 1. α) Οι καθηγητές και οι αναπληρωτές καθηγητές εκλέγονται ως μόνιμοι. Οι επίκουροι, οι καθηγητές εφαρμογών και τα μέλη Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού εκλέγονται με τριετή θητεία. Τυχόν προηγούμενη μονιμοποίηση σε άλλη βαθμίδα ή σε άλλη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού δεν λαμβάνεται υπόψη. β) Οι επίκουροι καθηγητές, οι καθηγητές εφαρμογών και τα μέλη Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού μετά τη συμπλήρωση τριών ετών παραμονής στη βαθμίδα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτηση τη μονιμοποίησή τους στη θέση της βαθμίδας που κατέχουν. http://www.nomoskopio.gr/n_2638_98_13.php?toc=0&printWindow&
Dark_panel Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Μέχρι τώρα με τι βιοπορίζεσαι; ο επίκουρος ΔΕΝ είναι μόνιμος 1. α) Οι καθηγητές και οι αναπληρωτές καθηγητές εκλέγονται ως μόνιμοι. Οι επίκουροι, οι καθηγητές εφαρμογών και τα μέλη Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού εκλέγονται με τριετή θητεία. Τυχόν προηγούμενη μονιμοποίηση σε άλλη βαθμίδα ή σε άλλη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού δεν λαμβάνεται υπόψη. β) Οι επίκουροι καθηγητές, οι καθηγητές εφαρμογών και τα μέλη Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού μετά τη συμπλήρωση τριών ετών παραμονής στη βαθμίδα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτηση τη μονιμοποίησή τους στη θέση της βαθμίδας που κατέχουν. http://www.nomoskopio.gr/n_2638_98_13.php?toc=0&printWindow& Ουσιαστικα, τον κανουν μονιμο. Εχω περασει απο 4 διαφορετικά πανεπιστημια, κανενας Επικουρος δεν απολυθηκε ποτέ. Τους ανανεωνουν καθε φορα μεχρι να γινουν αναπληρωτες ή μονιμοι. Εξαλλου, για να σε κανουν επικουρο, συνηθως εισαι "δικος τους" ανθρωπος..ή γινεσαι στην πορεια, αν εκμεταλλευτεις την 3ετη σου θητεια και κανεις κονε. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από Dark_panel
Gingerbread Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Ουσιαστικα, τον κανουν μονιμο. Εχω περασει απο 4 διαφορετικά πανεπιστημια, κανενας Επικουρος δεν απολυθηκε ποτέ. Τους ανανεωνουν καθε φορα μεχρι να γινουν αναπληρωτες ή μονιμοι. Εξαλλου, για να σε κανουν επικουρο, συνηθως εισαι "δικος τους" ανθρωπος..ή γινεσαι στην πορεια, αν εκμεταλλευτεις την 3ετη σου θητεια και κανεις κονε. Συμφωνώ μαζί σου, αλλά ξέρω 2 περιπτώσεις στο πανεπιστήμιο που είμαι που επίκουρος έφυγε. Και ο TS δεν νομίζω πως έχει (ή θα έχει) κύκλο για να ναι "δικός τους".
Dark_panel Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 28 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Συμφωνώ μαζί σου, αλλά ξέρω 2 περιπτώσεις στο πανεπιστήμιο που είμαι που επίκουρος έφυγε. Και ο TS δεν νομίζω πως έχει (ή θα έχει) κύκλο για να ναι "δικός τους". Μαλλον θα τα "εσπασαν" με τους εκει μονιμους 😅 Να εχει κυκλο σε αυτη τη φαση, σιγουρα οχι..να κανει ομως αργοτερα, αν ξεκινησει απο μεταπτυχιακο επιπεδο, ισως..ποτέ δεν ξερεις. Με αυτα τα μυαλα ομως, σιγουρα δε θα κανει και πολλα.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα